پزشکی قانونی کشور اعلام کرد:

روزانه 9 ایرانی بر اثر سوءمصرف مواد مخدر می‌میرند!

چرخه‌ای تاریک که روز به روز بر شمار قربانیان و ابعاد شوم آن افزوده می‌شود و هیچ تدبیری برای مقابله با آن اتخاذ نمی‌شود، جز روش هایی قدیمی که شاید روزگاری موثر بودند اما سالهاست حتی توان محدود کردن این چرخه سیاه را هم ندارند!
کد خبر: ۶۸۷۶۸۱
|
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳ 23 April 2017
|
18966 بازدید
|
مرگ نه تن در روز بر اثر سوءمصرف مواد مخدر به خودی خود آماری هولناک به حساب می‌آید اما ماجرا زمانی هراس برانگیز تر به نظر می‌رسد که بدانیم تنها شمار بسیار اندکی از معتادان و مصرف کنندگان مواد مخدر بر اثر سوءمصرف می‌میرند!

به گزارش «تابناک»، به رغم آنکه کشورمان در صف نخست کشورهای جهان در مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و در این راه، هزینه‌های فراوانی جانی و مالی پرداخته، متاسفانه اوضاع جامعه ایرانی در خصوص مصرف مواد مخدر و آفات‌های فراوان سنجاق شده به آن، اصلا مناسب نیست. این را آمارهایی نشان می‌دهند که حکایت از افزایش گرایش هموطنانمان به مصرف مواد مخدر دارند و به دنبالشان، انبوه مشکلات دیگر بروز و ظهور می‌یابند.

اعداد و ارقامی ناخوش که متاسفانه هر ساله افزایش می‌یابند و گاه آنقدر نگران کننده هستند که می‌توان بحرانی خواندشان اما اغلب نادیده گرفته شده و کمتر به اتخاذ تدابیری همه جانبه برای مقابله با آنها یا حتی تغییر شیوه مبارزه با این آفت زندگی مدرن منجر می‌شوند.

مثل آماری که امروز سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد و بر مبنای آن، شمار افراد جان باخته بر اثر سوءمصرف مواد مخدر افزایش یافته و به سه هزار و 190 نفر در سال رسیده است. یعنی مرگ روزانه حدود 9 تن از هموطنانمان بر اثر سوءمصرف مواد مخدر که در سال 95، سرنوشت دو هزار و 847 مرد و 343 زن ایرانی شد.

آماری که به نسبت سال قبل تر، افزایش نشان می‌دهد و بر مبنای آن، استان های تهران با 775،‌ فارس با 254 و خراسان رضوی با 241 نفر بیشترین و استان ‌های خراسان جنوبی با نه، ایلام با 10 و بوشهر با 17 نفر کمترین آمار تلفات اعتیاد را داشته‌اند. با افزودن این نکته که در سال 1395 بیشترین آمار تلفات سوء مصرف مواد مخدر با 318 فوتی در اسفند ماه و کمترین آن با 215 نفر در فروردین ماه گزارش شده است.

البته این آمار حتی قادر به نشان دادن بخش کوچکی از بلایی که اعتیاد بر سر جامعه ایرانی می‌آورد نیز نیست چراکه می‌دانیم تنها شمار بسیار اندکی از معتادان بر اثر سوءمصرف مواد مخدر می‌میرند و مابقی، به واسطه اعتیاد و بسته به شرایطی که بدان مبتلا هستند، در رنجی مدام گرفتارند و روند تدریجی نابود سازی خودشان و نزدیکانشان را پی می‌گیرند.

وضعیتی که گاه حاد و بحرانی هم می‌شود و بر آسیب های اعتیاد می‌افزاید. این را انبوه پرونده های قضایی با موضوعات مختلف نشان می‌دهد که به واسطه افعال مختلف افراد معتاد گشوده شده و می‌شوند. از ضرب و شتم خانواده و کودکان گرفته تا سرقت، نزاع، قاچاق، دزدی و حتی قتل. پرونده هایی که شمارشان قابل قیاس با آمار تلفات سوءمصرف مواد مخدر نیست و به قدری زیادند که دستگاه قضا را برای رسیدگی دچار مشکلات فراوان نموده‌اند.

این در حالی است که اگر به روند رشد آمار ارائه شده توسط پزشکی قانونی دقت کرده و این آمار را مشتی نمونه خروار بدانیم، پی به رشد معضل اعتیاد در سال گذشته به نسبت سال قبل از آن خواهیم برد که مهر تاییدی بر دیگر آمارهای ارائه شده در خصوص اعتیاد در کشورمان خواهد بود. از کاهش سن اعتیاد و افزایش گرایش زنان به مواد مخدر گرفته تا افزایش شمار بی خانمان و بزه کاران و دیگر نتایج شوم اعتیاد در جامعه.

حقیقتی تلخ که حکایت از پیوستن روزانه چند ده ایرانی -با میانگین سنی کاهش یافته- به جرگه معتادان، دود شدن و مصرف روزانه حدود 2 تن مواد مخدر در کشور، قدرتمندتر شدن باندهای قاچاق مخدر و تولیدکنندگان مخدرهای صنعتی، افزایش دشواری های نیروهای انتظامی برای مقابله با این چرخه، از هم پاشیدن خانواده های بیشتر، افزایش جرایم و به دنبال آن، پرونده های قضایی، اتلاف عمر مردم و سرمایه های کشور و دست آخر، ختم شدن زندگی روزانه 9 ایرانی به گورستان بر اثر سوءمصرف مواد مخدر دارد.

چرخه‌ای تاریک که روز به روز بر شمار قربانیان و ابعاد شوم آن افزوده می‌شود و هیچ تدبیری برای مقابله با آن اتخاذ نمی‌شود، جز روش هایی قدیمی که شاید روزگاری موثر بودند اما سالهاست حتی توان محدود کردن این چرخه سیاه را هم ندارند!


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
اینها از فقر میمیرند نه از اعتیاد. من کلی معتاد میشناسم بالای هشتاد سال سن دارند. برادر خودم سی ساله بنگیه توپ داغونش نمی کنه.
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
بهتر که بمیرن. مملکتی که توانایی استفاده از جمعیتش رو نداره و فقط یا مصرف کننده بار میاره یا معتاد بهتره همشون بمیره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
این هم یک جور تعدیل جمعیت !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
بیشترازاین خواهند مردباتصویب عدم حکم اعدام
امیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
متاسفانه دولت به معتادین خیلی کمرنگ نگاه می‌کنه .فقط شعار می‌دهند .من بارها و بارها گفته ام هر شهر ما به فرآخورجمعیت آن نیاز به چندین مرکز ترک اعتیاد داره .مراکزی که دولت هم در پرداخت هزینه ها دخیل باشه بسیاری خانواده ها معتادینی دارند که از درمان آن قاصرند ولی اگه دولت بخشی از آنرا پرداخت کنه استقبال میکنند
ناشناس
|
Pakistan
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
بهترین راه توزیع مواد درداروخانه هاست حالاکه فراگیرشده وازده نفرلااقل پنج نفر معتادن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
شایع است
امیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
پیرو مطالب قبلی در مورد ایجاد مراکز ترک اعتیاد در شهرها حتی روستاها تاکید می‌کنم دولت باید مشارکت نماید .هم نظارت داشته باشه هم به بخش خصوصی اعتماد کنه ولی تضمین‌های لازم را از مسئولین ترک اعتیاد بگیره تا پا از پا خطا نکنند .یک معتاد برای بار اول باید رایگان در مراکز ترک داده بشه و در مراحل بعدی درصد مشارکت دولت کمتر و کمتر بشه . دولت ابتدا باید از کانالهای مختلف نسبت به شناسایی ودسته بندی معتادین اقدام کنه ویکی بانک اطلاعاتی تهیه کنه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
سیاست هر معتاد یک گلوله باید اجرا بشه
ناشناس
|
Germany
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۴
به درک
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟