در روز پنجشنبه با افزایش ذخایر جهانی و همچنین ادامه ی تردید هایی که در توانایی اوپک برای راضی کدرن تمام اعضا در جهت کاهش تولید وجود دارد، قیمت نفت به کاهش خود ادامه داد. با این حال تجار امیدوارند که قیمت نفت از سطح کنونی بالاتر رود.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۲۰ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۱.۶۲ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۵ سنت کاهش، بشکهای ۴۹.۳۷ دلار صورت گرفت.
تجار می گویند که کاهش قیمت های اخیر به خاطر عرضه بیش از حد نفت و علی رغم تلاش اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا می باشد. سازمان کشور های صادرکننده نفت و روسیه توافق کردند که در نیمه اول سال ۲۰۱۷ با کاهش روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت، میان عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند تا با این کار، قیمت نفت جانی دوباره یابد.
گزارشی که در اواخر روز سه شنبه توسط موسسه نفت آمریکا (API) منتشر شد، نشان می دهد موجودی نفت خام آمریکا ۸۹۷۰۰۰ بشکه افزایش یافته و در هفته منتهی به 21 آوریل به ۵۳۲.۵ میلیون بشکه رسیده است و این امر موجب کاهش قیمت نفت گردیده.
استفان شورک در روز سه شنبه اذعان داشت که در صورت باقی ماندن تولید نفت در سطح فعلی، تمام تلاش های صورت گرفته از جانب اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، با شکست رو به رو می شود.
این در حالی ست که دیروز، ارکادی دورکویچ، معاون نخست وزیر روسیه گفت "بنابر برنامه های سرمایه گذاری شرکت های روسیه ممکن است که تولید نفت این کشور بدنبال انقضای قرارداد حاضر افزایش یابد. او که در حاشیه کنفرانس اقتصادی آخر هفته در شهر کراسنویارسک واقع در سیبری شرقی سخن می گفت افزود "اگر هیچ محدودیتی نباشد آن ها تصمیم خواهند گرفت تا عقب نشینند"
او آمار و ارقامی اعلام نکرد اما الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در مارس به رویترز گفت که تولید این کشور می تواند در 2017 به 548 میلیون تا 551 میلیون تن برسد که معادل 11.01 میلیون تا 11.07 میلیون بشکه در روز است. این میزان بالاترین میانگین از 1987 به این طرف می باشد.
روسیه در 2016 حدود 547.5 میلیون تن تولید کرده است یا میانگین 10.96 میلیون بشکه در روز.
روسیه تحت قرارداد خود با اوپک می بایست تا 10.947 میلیون بشکه در روز از تولید خود کاهش می داد. تولید این کشور قبل از توافق حاضر 11.247 میلیون بشکه در روز بوده است که در اکتبر 2016 بدست آمده است و بالاترین سطح تولید در دوره بعد از شوروی می باشد.
عربستان سعودی و کویت به عنوان تولیکنندگان عمده نفت در خلیج فارس تلویحا به قصد اوپک برای تمدید توافق خود با تولید کنندگان خارج از اوپک برای کاهش عرضه نفت تا بعد از نیمه اول امسال اشاره کردند. این روشن ترین پیامی است که تاکنون از اعضاء اوپک و خارج از آن درباره مسئله تمدید داده شده است.
خالد الفالح وزیر انرژی عربستان سعودی در روز پنجشنبه بیان داشت که اجماعی در حال شکل گیری بین تولید کنندگان نفت است که توافق کاهش عرضه آن ها باید تا بعد از نیمه اول امسال ادامه پیدا کند با این حال هنوز هیچ توافقی بدست نیامده است.
الفالح در حاشیه نشست خبری در امارات متحده عربی به خبرنگاران گفت "اجماعی در حال شکل گیری است اما هنوز کامل نشده است". او در پاسخ به کسی که از او درباره تولیدکننده غیر اوپک یعنی روسیه پرسیده بود گفت "ما در حال مذاکره با تمام کشورها هستیم. البته هنوز به توافقی نرسیده ایم اما اجماع در حال شکل گیری است.”
بنابر منابع آگاه، کمیته تخصصی اوپک و تولید کنندگان خارج از این گروه پیشنهاد داده اند قرارداد کاهش عرضه نفت خام برای 6 ماه بعد از ژوئن تمدید شود. هدف از تمدید این قرارداد تلاش برای مهار بازار اشباع شده نفت خام می باشد که قیمت ها را پایین نگه داشته است.
در کمیته تخصصی که در روز جمعه و در وین برگزار شد، میزان پایبندی اعضاء بازبینی گردید. در این جلسه مقاماتی از کشورهایی که بر میزان پایبندی به سطح تولید مورد توافق نظارت می کنند شرکت داشتند مخصوصا کویت، ونزوئلا و الجزایر که از اعضای اوپک هستند و روسیه و عمان که عضو اوپک نیستند.
یکی از منابع گفت میزان کلی پایبندی به تعهدات کاهش تولید در ماه مارس 98 درصد بوده است. دو منبع دیگر گفتند این میزان به نسبت پایبندی در فبریه افزایش نشان می دهد.