قیمت نفت:

بررسی بازار نفت در هفته ای که گذشت

هفته گذشته بازار نفت با فزاز و نشیب های فراوانی همراه بود. از یک طرف از یک طرف افزایش فعالیت های حفاری و تولید نفت آمریکا، و عدم اطمینان از توانی اوپک در ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای نفت به وسیله قرار داد کاهش تولید و از طوف دیگر احتمال تمدید قرارداد کاهش تولید برای ۶ ماهه دوم سال اهم وقایعی بود که در هفته گذشته بازار نفت را تحت تاثیر خود قرار داد.
کد خبر: ۶۸۹۴۸۳
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۰ 29 April 2017
|
4213 بازدید
هفته گذشته بازار نفت با فزاز و نشیب های فراوانی همراه بود. از یک طرف از یک طرف افزایش فعالیت های حفاری و تولید نفت آمریکا، و عدم اطمینان از توانی اوپک در ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای نفت به وسیله قرار داد کاهش تولید و از طوف دیگر احتمال تمدید قرارداد کاهش تولید برای ۶ ماهه دوم سال اهم وقایعی بود که در هفته گذشته بازار نفت را تحت تاثیر خود قرار داد.

به گزارش تابناک اقتصادی، روز گذشته در حالی بازار نفت به فعالیت های خود در هفته پایان بخشید که قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته  ۲۹ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۱.۷۳ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۶ سنت افزایش نسبت به روز قبل، بشکه‌ای ۴۹.۳۳ دلار صورت گرفت.

بررسی بازار نفت در هفته ای که گذشت

افزایش قیمت های دیروز به خاطر افزایش امید ها برای تمدید قرارداد کاهش تولید میان تولید کنندگان اوپک و غیر اوپک مبنی بر ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، می باشد.

این در حالی ست  که معامله گران نفتی روز پنجشنبه گفتند که کاهش قیمت های اخیر به خاطر عرضه بیش از حد نفت و علی رغم تلاش اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا می باشد. سازمان کشور های صادرکننده نفت و روسیه در ماه دسامبر توافق کردند که در نیمه اول سال ۲۰۱۷ با کاهش روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت، میان عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند تا با این کار، قیمت نفت جانی دوباره یابد.

این در حالی ست که مؤسس مرکز مشاوره نفت و گاز «ریستاد انرژی» گفت تولید نفت شیل ایالات متحده آمریکا بسیار سریع تر از آن چه انتظار می رفته است افزایش داشته و در حال بدست آوردن سهم بازار در کل جهان می باشد که این مسئله خطر وقوع جنگ بر سر حجم تولید نفت بین اوپک و تولید کنندگان شیل آمریکا را افزایش داده و احتمال کاهش قیمت های نفت را تقویت می کند.

طبق انتظار «ریستاد انرژی» اگر قیمت های نفت اطراف 50 تا 55 دلار به ازای هر بشکه باقی بماند، تولید نفت شیل ایالات متحده برای ادامه سال و همچنین تا 2018 در هر ماه تا حدود 100 هزار بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد. این میزان بیشتر از ارزیابی اداره اطلاعات انرژی آمریکا است که طبق آن عدد مزبور 29 هزار بشکه در روز برای 2017 و 57 هزار بشکه در روز برای 2018 می باشد.

گزارشی که در اواخر روز سه شنبه توسط موسسه نفت آمریکا (API) منتشر شد، نشان می دهد موجودی نفت خام آمریکا ۸۹۷۰۰۰ بشکه افزایش یافته و در هفته منتهی به 21 آوریل به ۵۳۲.۵ میلیون بشکه رسیده است و این امر موجب کاهش قیمت نفت گردیده.

دیروز رئیس جمهور آمریکا در اقدامی برای افزایش تولید داخلی فرمان اجرایی را برای گسترش حفاری نفت و گاز در مناطق خارج از محدوده به امضاء رساند. این فرمان در حالی صادر می شود  که تقاضای صنعت برای زمین به کم ترین حد خود در این سال ها رسیده است.

این فرمان می تواند منجر به رفع ممنوعیت حفاری در سراسر بخش های اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام و قطب شمال شود و همچنین ممنوعیت حفاری در خلیج مکزیک را نیر که باراک اوباما رئیس جمهور سابق قصد جلوگیری از توسعه آن را داشته است بر می دارد. اوباما در سال 2010 و بدنبال نشت نفت شرکت بریتیش پترولیوم در خلیج مکزیک از توسعه حفاری ها در آن جا ممانعت به عمل آورد.

این در حالی ست که استفان شورک در روز سه شنبه اذعان داشت که در صورت باقی ماندن تولید نفت در سطح فعلی، تمام تلاش های صورت گرفته از جانب اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، با شکست رو به رو می شود.

روز پنجشنبه، ارکادی دورکویچ، معاون نخست وزیر روسیه گفت "بنابر برنامه های سرمایه گذاری شرکت های روسیه ممکن است که تولید نفت این کشور بدنبال انقضای قرارداد حاضر افزایش یابد. او که در حاشیه کنفرانس اقتصادی آخر هفته در شهر کراسنویارسک واقع در سیبری شرقی سخن می گفت افزود "اگر هیچ محدودیتی نباشد آن ها تصمیم خواهند گرفت تا عقب نشینند"

او آمار و ارقامی اعلام نکرد اما الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در مارس به رویترز گفت که تولید این کشور می تواند در 2017 به 548 میلیون تا 551 میلیون تن برسد که معادل 11.01 میلیون تا 11.07 میلیون بشکه در روز است. این میزان بالاترین میانگین از 1987 به این طرف می باشد.

روسیه در 2016 حدود 547.5 میلیون تن تولید کرده است یا میانگین 10.96 میلیون بشکه در روز.

روسیه تحت قرارداد خود با اوپک می بایست تا 10.947 میلیون بشکه در روز از تولید خود کاهش می داد. تولید این کشور قبل از توافق حاضر 11.247 میلیون بشکه در روز بوده است که در اکتبر 2016 بدست آمده است و بالاترین سطح تولید در دوره بعد از شوروی می باشد.

عربستان سعودی و کویت به عنوان تولیکنندگان عمده نفت در خلیج فارس تلویحا به قصد اوپک برای تمدید توافق خود با تولید کنندگان خارج از اوپک برای کاهش عرضه نفت تا بعد از نیمه اول امسال اشاره کردند. این روشن ترین پیامی است که تاکنون از اعضاء اوپک و خارج از آن درباره مسئله تمدید داده شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟