لیست انتخاباتی اصلاحطلبان پس از انتشار واکنشهای متفاوتی را به دنبال داشت. عدهای با انتقاد از عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خواستار تغییر این فهرست انتخاباتی شدند و عدهای دیگر از این لیست انتخاباتی استقبال کردند.
به گزارش روزنامه اعتماد، هرچند انتقادها بيش از استقبالها نماد و نمود داشت. حرف و حديثهاي فوق شايد به دليل آن باشد كه هواداران و نيروهاي سياسي جناح اصلاحطلب توقع فهرست باكيفيتتر و قرار گرفتن چهرههاي نامدارتري را از سوي شوراي عالي داشتند.
٢١ نفر منتخب بر اساس مكانيزم از پيش تعيين شده و از بين ۴۲ نفر در اين فهرست قرار گرفتهاند.
حسين مرعشي، عضو شوراي عالي سياستگذاري انتخاباتي اصلاحطلبان در توضيح پرسشهاي فراوان هواداران جريان اصلاحطلب مبني بر چگونگي انتخاب اين افراد گفته است: اصلاحطلبان در اين ليست دنبال گردش نخبگان و جوانگرايى و افزايش سهم بانوان در مديريت شهرى بودهاند.
ساعاتي پس از انتشار توضيحات مرعشي خبر احتمال تغيير گسترده در فهرست اوليه در فضاي مجازي منتشر شد كه مرتضي حاجي، عضو شوراي عالي سياستگذاري اين خبر را تكذيب كرد.
حاجي گفت: اين ليست هيچ تغييري نكرده و مصوبه شوراي عالي سياستگذاري است. رييس شوراي ستاد انتخاباتي اصلاحطلبان تاكيد كرد: با اطمينان ميگويم كساني كه در ليست هستند در رايگيري راي آوردند و همان افراد هم مورد تاييد هستند و هيچ تغييري در آن رخ نداده است.
از سوي ديگر ژاله فرامرزيان، عضو هيات رييسه شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان هم اعلام كرده كه مكانيزم بستن ليست شوراها با همكاري و همفكري بزرگان اصلاحات شكل گرفته است.
اما عبدالله ناصري از فعالان سياسي اصلاحطلب در مصاحبهاي با نامه نيوز با انتقاد از ليست انتخاباتي منتشر شده گفته است: در اين انتخابات دست اصلاحطلبان براي انتخاب افراد كاملا باز بود، زيرا شوراي نگهبان مانند انتخابات مجلس قلع و قمعي انجام نداد. البته كثرت ثبتنامكنندگان كار را براي بستن ليست سخت كرده بود، اما در نهايت شوراي عالي اصلاحطلبان با جمعبندي و در نظر گرفتن معيارهاي مورد نظر اين افراد را انتخاب كرد. وي ادامه داد: از آنجايي كه شوراي عالي به عنوان مرجع نهايي اصلاحطلبان اين ليست را ارايه كرده است از آن پيروي ميكنم. ناصري با بيان اينكه افراد بهتر و موجهتري ميتوانستند در ليست اصلاحطلبان قرار بگيرند، خاطرنشان كرد: معتقدم اصلاحطلبان بايد تابع نظر نهايي اين شورا باشند. ناصري با اشاره به اينكه هر ليستي كه منتشر شود مخالف و موافقان خاص خود را دارد، تصريح كرد: شخصا ميگويم اگر بخواهم براي راي دادن پاي صندوق راي بروم نميتوانم متقاعد شوم كه به همه ليست راي بدهم! مگر اينكه فقط بخواهم يك كار تشكيلاتي انجام دهم و نام هر ٢١ نفر را روي برگه راي بنويسم.