میرسلیم، روحانی و هاشمی طبا امشب در رسانه ملی چه گفتند؟

در فاصله 8 روز مانده به انتخابات و در ادامه پخش برنامه های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری امروز 4 نامزد ریاست جمهوری از طریق رسانه ملی به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
کد خبر: ۶۹۳۲۸۱
|
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۳ 12 May 2017
|
2848 بازدید
در  فاصله 8 روز مانده به انتخابات و  در ادامه پخش برنامه های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری امروز 4 نامزد ریاست جمهوری از طریق رسانه ملی به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
 به گزارش تابناک، امشب پنجشنبه  21 اردیبهشت ماه سه تن از کاندیداهای ریاست جمهوری در رسانه ملی  در برنامه های انتخاباتی صداو سیما ضمن بیان برنامه های خود به سوالات  مطرح شده پاسخ دادند. در فاصله 8 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری حسن روحانی در  گفتگوی ویژه خبری شبکه دو، سیدمصطفی آقا میرسلیم در شبکه چهار سیما و سید مصطفی هاشمی طبا در شبکه خبر سیما حاضر شدند.
 در ادامه مشروح مباحث مطرح شده امروز این 3 کاندیدای ریاست جمهوری آمده است:

 میرسلیم: اقتصاد بیمار است و باید به شکل قاطعانه برای حل این بیماری حرکت کرد
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه باید موانع اداری و بانکی برای ایجاد اشتغال برداشته شود گفت: برای ایجاد تعادل در جامعه باید به مشکل بیکاری توجه داشته باشیم.
سیدمصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز در شبکه چهارم سیما و در پاسخ به سؤالات کارشناسان، با اشاره به برنامه‌هایش درباره دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، گفت: توجه به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها دو دلیل خاص و عام دارد، دلیل عام آن این است که مسلمان هستیم و در اسلام اهمیت زیادی به بحث علم داده شده است. همچنین در قرآن آیات بسیاری درباره اهمیت علم آمده و وظیفه همه مردان و زنان مسلمان است که به دنبال علم بروند. 
وی افزود: دلیل خاص آن هم این است که کشور ما امروز در شرایطی قرار دارد که به لحاظ اقتصادی مشکلاتی داریم، به لحاظ اجتماعی مسائلی وجود دارد و به لحاظ سیاسی تهدیداتی مواجه ماست و همه اینها ما را وادار می‌کند که به فکر راه‌حل مناسب باشیم که راه‌حل مناسب نیز باید مبنای علمی داشته باشد. 
میرسلیم با اشاره به اینکه کار غیرعلمی ضرری به نسبت بالاتر از کار نکردن دارد، گفت: ممکن است ما فعالیتی انجام دهیم، ولی فقط آن فعالیت هزینه‌بر باشد و ثمره‌ای نداشته باشد، زیرا آن حرکت علمی نبوده و طبیعتاً نتیجه‌ای هم ندارد؛ بنابراین قدم اول شناخت مشکل است. ما باید ابتدا با پژوهش ببینیم که مشکلات چگونه پیش آمده و سپس به دنبال راه‌حل مناسب آنها، آن هم راه‌حل‌های علمی موجود بگردیم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: خیال‌پردازی در هنر خوب است، اما برای ما که می‌خواهیم برای حل مسائل چاره‌جویی کنیم، بحث پژوهش واقع‌نگرانه اولویت دارد. 
وی در پاسخ به سوالی درباره ساده‌زیستی مسئولان، اظهار داشت: یکی از آفت‌هایی که گریبان‌ انقلاب‌ را گرفته و خیلی از مسئولان در دام آن افتاده‌اند، آفت اشرافی‌گری و زندگی تجملاتی است، البته این آفت نه تنها در انقلاب ما، بلکه در انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب فرانسه نیز وجود داشته به طوری که کسانی که به وجود آورنده انقلاب بودند و در ابتدا نیز ساده‌‌زیست بودند وقتی به قدرت دست پیدا کردند، این قدرت به تدریج آنها را وسوسه کرد و به مرور درگیر ثروت و تجمل شدند.
میرسلیم افزود: از نظر ما، مسئولان باید همانند عامه مردم زندگی و تا حد لزوم از تشریفات دوری کنند. دلیلی ندارد که ما هنگامی که حتی مسئولیتی نداریم همراهانی را در کنار خود داشته باشیم که تنها هزینه‌های ما را افزایش دهند، البته از لحاظ امنیتی باید جوانبی در نظر گرفته شود، ولی نباید به بهانه امنیت خود را از مردم جدا کنیم. ما باید توجه داشته باشیم که مسئولانی که ادعای انقلابی‌گری دارند در راه اشرافی‌گری قدم نگذارند، چرا که مسئولان الگوی مردم هستند و در صورتی که الگوی دنیاطلبی در بین مردم رواج پیدا کند، نتیجه‌ای جز فقر در جامعه نخواهد داشت. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به وضعیت کنونی دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی دانشگاه‌ها که در آنها دانشجویان خود را در دانشگاه محبوس می‌کنند و توجهی به اینکه در جامعه و در صنعت چه می‌گذرد، نداشته باشند و فقط مانند شیوه‌ای که در دبیرستان‌ها برقرار است و دانشجویان در پایان ترم نمره‌ای می‌گیرند و در نهایت مدرکی به دست می‌آورند، نتیجه‌ای نمی‌تواند برای کشور داشته باشد. 
وی در همین زمینه افزود: باید در دانشگاه‌ها بر مبنای درک مسائل روز کشور و آشنایی با نیازهای جامعه و صنعت به تدریس علم پرداخته شود و با دسته‌بندی و عرضه این نیازها و تشویق دانشجویان به پژوهش حول این نیازها مسائل موجود در کشور را حل و فصل کرد. 
میرسلیم در ادامه گفت: ما باید امروز بیش از هر چیز به پژوهش بها دهیم، اقدام عجولانه هیچ‌گاه به نتیجه نمی‌رسد، البته من نمی‌گویم اعتبارات در پژوهش تاثیرگذار نیست، اما ابتدا باید به شناسایی مسائل پرداخته شود و دانشجویان را در شناسایی مشکلات روز جامعه تشویق کرد، آنگاه از امکاناتی نیز برای رسیدگی به مسائل روز کشور  استفاده کرد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، اظهار داشت: زورگویی‌های آمریکا محدود به 4 دهه انقلاب اسلامی نمی‌گردد و قبل از انقلاب هم آمریکایی‌ها نسبت به ایران زورگویی می‌کردند. ما باید تا آنجا که می‌توانیم برای بازداشتن دشمنان از هرگونه اقدامی علیه کشورمان عمل کنیم که به حمد خدا نیروهای مسلح ما در این راستا به خوبی وظیفه خود را انجام داده‌اند، چرا که آمریکا از امکانات نظامی ما هراس دارد. 
وی با اشاره به اینکه راهبرد دوم برای مبارزه با آمریکا این است که ما نگاه صلح‌طلبی خود را از طریق کشورهای دوست به آمریکا برسانیم، تصریح کرد: آمریکا باید بداند که ما می‌خواهیم با سیاست‌های خود کاری کنیم که همه بشریت در صلح و آرامش زندگی کنند و در همین راستا ما از حق فلسطینیان مبنی بر زندگی کردن آنها در آرامش دفاع می‌کنیم. 
میرسلیم افزود: نکته سوم این است که ایران برای اینکه نگذارد تکفیری‌ها در دنیا قد علم کنند، چه شهدایی در این چند ساله تقدیم کرده و کشورهای غربی باید قدرشناس این اقدامات ایران باشند، چرا که ایران اگر این اقدامات را انجام نمی‌داد، امروز خطرات بی‌شماری کشورهای اروپایی را تهدید می‌کرد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: امروز چند هزار ایرانی در دنیا و همچنین در آمریکا زندگی می‌کنند که به ایران عشق می‌ورزند و حضور این ایرانیان وطن دوست دلیلی است که رجزخوانی‌های دشمنان ما به جایی نمی‌رسد. 
وی با اشاره به موضوع مسکن و راهکارهای او برای حل مسکن خانواده‌ها، گفت: روش ما این است که ارزش دادن بیهوده به زمین را حذف کنیم. ما باید زمین را در جایگاه مناسب خودش شناسایی کنیم، یعنی باید مجموعه عوامل تاثیرگذار بر روی زمین و امکانات رفاهی را مدنظر قرار دهیم و زمین مجانی یا با قیمت کم در اختیار مردم قرار دهیم. 
میرسلیم در همین زمینه افزود: مسکن ایده‌آل به معنای مسکن بی‌کیفیت نیست و روش‌های روز به ما کمک می‌کند که علاوه بر ساخت مسکن با کیفیت و آبرومندانه برای مردم این مسکن‌ها فاقد هرگونه تجملاتی نیز باشد. به طور مثال نمای ساختمان‌ها مهم نیست که چگونه ساخته شود و نمای ساختمان برای کم کردن هزینه‌ها می‌تواند ساده باشد، بنابراین با زمین ارزان، طراحی مهندسی، استفاده مناسب از مصالح و روش مناسب اقتصادی برای اینکه امکان تملک برای مردم فراهم شود، می‌تواند عواملی باشد که مشکل مسکن را حل و فصل کند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به موضوع تورم، تصریح  کرد: در اقتصاد دو نوع  تورم داریم؛ تورمی که درصد آن به 20، 30 و یا 40 برسد، به این معنی که ساعت به ساعت نرخ اجناس تغییر کند، قطعاً ویران‌کننده است و اقتصادی که به این نوع تورم دچار شده باشد، اقتصاد بیمار است و باید به شکل قاطعانه برای حل این بیماری حرکت کرد.
وی در همین زمینه افزود: اما تورمی که به دنبال توسعه باشد و میزان آن  3 یا 4 درصد تورمی معقول است که نه تنها به سلامت زندگی مردم لطمه نمی‌زند، بلکه انگیزه‌ ایجاد می‌کند برای تحرک بیشتر در صحنه اقتصادی کشور.
میرسلیم با اشاره به موضوع اشتغال، گفت: این مسئله از انتهای دولت دهم ظاهر شد و بعد در دولت یازدهم تشدید شد، از نظر بنده مشکل بیکاری از تورم مهمتر است، چرا که بیکاری به همراه خود ناهنجاری‌های اجتماعی از قبیل افزایش سرقت را به همراه خواهد داشت، بنابراین برای ایجاد تعادل در کشور باید ابتدا به دنبال ایجاد شغل باشیم و سپس راهی برای کاهش تورم پیدا کنیم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ما کارگاه‌های بسیاری داریم که فعال بوده‌اند و مجهز به دستگاه‌های خوبی نیز بودند، اما برخی جنبه‌های اداری باعث شد که مجال و فرصت کار از این کارگاه‌ها گرفته شود و ما برای برگرداندن این کارگاه‌ها به عرصه تولید باید مشکلات بانکی و اداری‌ آنها را حل کنیم.
وی با اشاره به شعارهایی که برای دولتش انتخاب کرده گفت: شعار من این است که آن دسته از حقوق مردم که تا به حال احقاق نشده را احقاق کنم. مانند حق مسکن، تامین اجتماعی، شغل، بهداشت و فعالیت‌های آزادانه سیاسی، البته بنده منکر خدماتی که دولت‌های گذشته تا به حال کرده‌اند، نمی‌شوم، ولی از نظر بنده این خدمات کافی نبوده و ما باید در تکمیل حرکت‌های دولت‌های گذشته اقدام کنیم.
میرسلیم افزود: امروز باید به فکر احقاق حقوق باقیمانده مردم با کمک خودشان باشیم، روش این کار نیز راستی و درستی با مردم است. اگر ما می‌خواهیم آمار بدهیم، باید آمارهای‌مان صادقانه باشد، چرا که همواره راستی با مردم نتیجه بهتری دارد تا اینکه برای مردم شعارهای موفقیت‌آمیز دهیم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: دولت درست، یعنی وزرای آن هم از شایستگی برخوردار باشند و هم دارای آگاهی‌های لازم باشند، البته علاوه بر این ویژگی‌ها باید دارای تجربه مفید نیز باشند و باید بررسی شود که در کارنامه آنها تا چه حد موفقیت وجود دارد، در یک کلام کسانی باید سر کار بیایند که دارای سابقه خوب در مدیریت باشند.
وی افزود: اگر مدیر از وجدان اخلاقی برخوردار باشد، قطعاً کارمندان او نیز مجبور می‌شوند خوب عمل کنند. 
میرسلیم با اشاره به مسائل اقتصادی و کاهش هزینه ازدواج جوانان، گفت: ازدواج از مسائل مهم است که البته واجب نیست، مگر برای برخی افراد که آنها به آلودگی کشیده می‌شوند. در جامعه معتدل باید به شکل طبیعی به نیازهای جوانان پاسخ دهیم و نباید این نیازها را معطل بگذاریم که چون شغل داشته باشد و یا مسکن داشته باشد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: از نظر بنده جوانی که موفق به ازدواج شده، راحت‌تر می‌تواند به تحصیل علم بپردازد، بنابراین ما نباید ازدواج را به بعد از حل مشکلات جوانان موکول کنیم. برای حل مشکل ازدواج جوانان دولت می‌تواند وام‌های قرض‌الحسنه بدهد که راه درست آن این است که در هر محله‌ای امنای محل امکاناتی را برای دادن وام به جوانان فراهم کنند.
وی  گفت: ما باید به سازمان‌های مشاوره‌ای خانواده بها دهیم، چرا که اگر خانواده به شکل محکم و بر مبنای درایت شکل بگیرد، خداوند نیز از این خانواده پشتیبانی خواهد کرد. به اعتقاد بنده کاهش نرخ جمعیت نیز نتیجه سست شدن بنیاد خانواده‌هاست. متاسفانه امروز فضای مجازی در حال فعالیت گسترده در زمینه سست کردن پایه‌های فرهنگی خانواده‌هاست و هدف دشمنان این است که خانواده را بی‌اهمیت جلوه دهند و تقدس آن را از بین ببرند. 
میرسلیم در پاسخ به سوالی درباره توان کار با منتقدان در صورت پیروزی در انتخابات، گفت: به طور اصولی پایه مردم‌سالاری در این مبنا نهادینه شده که اکثریت پیروز مسئولیت را بپذیرند، ولی اقلیت را سرکوب نکنند که راهش این است که اقلیت برای تحقق نیت خودشان به تجزیه و تحلیل عملکرد اکثریت بپردازند و آنجایی که ضعفی در اداره امور مشاهده کردند به انتقاد سازنده بپردازند. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: البته انتقاد سازنده با فحاشی و دروغ گفتن فرق می‌کنند و از نظر بنده این‌گونه نقد کردن جرم محسوب می‌شود. 
وی گفت: اگر ما از انتقاد نقادها استفاده کردیم، آن وقت است که در مسیر کمال حرکت می‌کنیم، البته باید شیوه‌های نقد کردن آموزش داده شود، چرا که برخی اوقات همین نقد‌ها هستند که باعث انحراف مسائل می‌شوند و به جای درست کردن مشکلات به تشدید شدن آنها نیز کمک می‌کند. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به راه‌حل برون رفت از وضعیت کنونی کشور، گفت: نظام ما دارای برنامه‌های 5 ساله‌ای است که در این برنامه‌ها سیاست‌های کلی تبیین شده که این سیاست‌ها باید در سایه چشم‌انداز 20 ساله قرار گیرد که ما امروز 12 سال از این چشم‌انداز را گذرانده‌ایم، اما آیا توانسته‌ایم در این 12 سال در اجرای این سیاست‌ها موفق باشیم؟ از نظر بنده خیر.
میرسلیم در پایان خاطرنشان کرد: امروز ما انحرافاتی در پیاده کردن برنامه‌ها و در تخصیص بودجه به این برنامه‌ها را داریم که باید با همکاری سازنده میان مجلس و دولت در راستای متوازن شدن بودجه و اهداف مشخص شده در برنامه حرکت کرد تا به نتایج مطلوبی که در چشم‌انداز مشخص شده، برسیم.


 هاشمی طبا: یارانه‌ها باید هدفمند توزیع شود و این امر تاکنون صورت نگرفته است

 کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه یارانه‌ها باید هدفمند توزیع شود و این امر تاکنون صورت نگرفته گفت: تنها راه رفع محرومیت‌ها قطع یارانه‌هاست.
سیدمصطفی هاشمی‌طباء کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امشب (پنجشنبه 21 اردیبهشت) با حضور در شبکه خبر سیما، با اشاره به برنامه‌های دولتش در زمینه اجرایی شدن اقتصادی مقاومتی، گفت: کلیه دستورالعمل‌های اقتصاد مقاومتی یک منظومه برای بالندگی اقتصاد کشور است و عاملان این مجموعه سیاست‌ها یکی مدیران کشور و دیگری مردم اعم از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران هستند. 

وی افزود: آمادگی برای اجرای اقتصاد مقاومتی در مردم و مدیران باید وجود داشته باشد، چرا که اگر مدیران و دست‌اندرکاران زمینه را برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی فراهم نکنند، این سیاست‌های اقتصادی به ثمر نمی‌رسد، لذا ما باید با الگوگیری از دفاع مقدس و مردمی که به جبهه‌ها رفتند و خون خودشان را برای حفظ سرزمین دادند، برای اجرای سیاست‌های اقتصادی مقاومتی تلاش کنیم. 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اهمیت بررسی حوزه‌های اجرایی اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی مجموعه‌ای است از تولید و خدمات، تولید از قبیل تولیدات صنعتی و خدمات از قبیل صنعت توریسم و در این زمینه‌ها باید این مسئله را در نظر بگیریم که آیا با تحریم مجدد روبرو می‌شویم یا خیر و برای هر دو حالت برنامه‌‌ریزی داشته باشیم. 
هاشمی‌طباء با اشاره به اقتصاد صنعتی و مسئله صادرات خاطرنشان کرد: اقتصاد صنعتی باید به گونه‌ای باشد که تولیدات آن کیفیت صادراتی برای در بر گرفتن بازارهای صادراتی را داشته باشد، ولی در این زمینه به علت ایجاد اتوماسیون و مکانیزاسیون میزان اشتغال‌زایی کاهش یافته است. 
وی با بیان اینکه 3 میلیون نفر بیکار در کشور وجود دارد، اضافه کرد: گردشگری امر مهمی است که می‌تواند اشتغال‌زایی کند و مشکل بیکاری را مرتفع نماید. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: صرف گفتن ایجاد اشتغال امر ساده‌ای است، اما تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری گویای آن است که ایجاد اشتغال امری دشوار است. 
هاشمی‌طباء افزود: فرض کنید من بگویم ماهی یک میلیون شغل ایجاد می‌کنم و پس از آن افرادی را به کار بگیرم، تا بیایند خشت بزنند، حال باید دید که آیا جایی برای فروش یا به کارگیری آنها وجود دارد یا خیر.
وی با اشاره به منابع درآمدی دولت خاطرنشان کرد: درآمد دولت از 3 بخش تامین می‌شود که یکی از آنها مالیات است و هر میزان GNP بالا برود، مالیات نیز افزایش می‌یابد. منبع دیگر درآمدهای دولت، فروش ارز و دیگری درآمد حاصل از گمرک است، بنابراین فشاری که مبنی بر کاهش واردات بر دولت می‌آید، درآمد دولت را نیز کاهش می‌دهد. 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره هدفمندسازی یارانه‌ها، بیان کرد: یارانه‌ها باید هدفمند توزیع شود و این امر تاکنون صورت نگرفته است. 
هاشمی‌طباء افزود: تنها راه رفع محرومیت‌ها این است که یارانه‌ها قطع شود و بودجه آن به کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور داده شود تا آنها به رفع محرومیت‌ها رسیدگی کنند. 
وی با اشاره به مشکلات موجود در بانک‌ها و سود تسهیلات آنها، گفت: من اعتقاد دارم بانک‌های ما بانک نیستند و ما عقود اسلامی که در صدر اسلام بوده بر بانکی که یک پدیده جدید است، حاکم کرده‌ایم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به دشواری‌های موجود در روند اعطای تسهیلات بانک‌ها، خاطرنشان کرد: هر کسی که در بانک می‌خواهد وام بگیرد با پیچیدگی‌ و عدم شفافیت روبرو می‌شود و این پیچیدگی باعث سوء استفاده برخی نیز می‌گردد، لذا به نظر من قانون بانکداری ما به کل باید تغییر کند. 
هاشمی‌طباء با اشاره به اقتصادی مقاومتی و نقش‌ آن در رفع معضل بیکاری، تصریح کرد: برنامه اقتصاد مقاومتی باید زمان‌بندی شود، چرا که هر برنامه‌ای به سرمایه‌گذاری داخلی، خارجی، تکنولوژی و بازاریابی بازارهای خارج نیاز دارد که هر کسی نمی‌تواند این  کار را انجام دهد، بنابراین باید به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان احترام بگذاریم.
وی با اشاره به اهمیت توریسم در اشتغال‌زایی، گفت: برای اشتغال‌زایی، صنعت توریسم نقش عمده‌ای دارد و توریسم چه در داخل و چه در خارج از کشور نقش مهمی در رفع معضل بیکاری دارد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره نحوه ارتباط با مردم یادآور شد، تصمیمات رئیس‌جمهور و اطلاع از اوضاع مملکت اهمیت زیاد دارد، ما باید مسائل کل کشور را حل کنیم و سپس خودمان را در معرض نظر مردم قرار دهیم، چرا که نمی‌شود با 80 میلیون ارتباط داشت. رئیس‌جمهور باید کار کند و از طریق رسانه ملی با مردم در ارتباط باشد. 

هاشمی‌طباء درباره مضموم بودن فرهنگ اشرافیت در بین مدیران، خاطرنشان کرد: زندگی من خیلی عادی و راحت است و دغدغه‌ای بابت شکل خاصی از زندگی ندارم و اینکه یک دوربین در خانه مسئولی برود و دکوراسیون طوری چیده شود که ساده‌‌زیست به نظر برسد، درست نیست. 
وی افزود: مقامات ما از جمله رئیس‌جمهور و وزرا در کاخ‌هایی که وجود دارد، زندگی می‌کنند که البته خیلی با شکوه نیست و مهم این است که روح کاخ‌نشینی و استکباری در آن وجود نداشته باشد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره آزادی رسانه‌ها و مطبوعات در دولتش، گفت: مطبوعات در قانون اساسی مشروطه رکن چهارم مشروطه بود و باید به رسانه‌ها آزادی داده شودو این موضوع مهم است که همه مطبوعات در مقابل قانون یکسان نگریسته شوند و اگر اطلاعات غلط منتشر کردند طبق قانون با آنها برخورد شود. 
هاشمی‌طباء درباره واردات کالا و اهمیت تولید داخلی بیان کرد: من در وزارت صنایع بودم و نسبت به صنایع داخلی عرق صنعتی دارم، ولی دولت برای تامین ریال خودش به واردات نیاز دارد و کسی که می‌گوید یارانه را  3 برابر می‌کنم، باید اعلام کند که منابع آن را از کجا می‌آورند.


روحانی: درآمد اقشار مستضعف باید افزایش یابد

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به طرح کارورزی دولت گفت: این طرح آماده اجراست و در چند استان به صورت پایلوت اجرا شده است.
حجت‌الاسلام حسن روحانی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امشب (پنجشنبه 21 اردیبهشت) با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، با اشاره به علت حضور در عرصه انتخابات، گفت: کشور ما در شرایطی است که نیازمند به یک مدیریت قوی برای خروج از شرایطی  دارد که در سال‌های گذشته ایجاد شده است.

وی افزود: برای این کار نیاز است فردی که کشور، مشکلات کشور، جهان و دیپلماسی دنیا را بشناسد و بتواند متخصصان را جذب کند، به کارآفرینان اعتماد بدهد و با همه جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها توانایی کار کردن را داشته باشد، مسئولیت را عهده‌دار شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه بیان کرد: من حس می‌کنم در اجرای برنامه‌های کشور ما گام اول را برداشته‌ایم و امیدوارم در سال‌های آینده گام‌های بعدی را برداریم.
روحانی در ادامه در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر برنامه‌های دولت وی برای رفع معضل اشتغال، تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند با دادن پول یا اینکه بگویند چه میزان شغل ایجاد می‌کنند، مسئله اشتغال حل می‌شود، در حالی که این‌گونه نیست و تقسیم پول و پمپاژ پول در کشور تجربه خود را نشان داده است.
وی با بیان اینکه سال‌ها بود که ما با معضل بیکاری روبرو بودیم، گفت: از سال 86 تا 91 ما اشتغال خالصی نداشتیم و بیکارها کنار هم انباشته‌ شده‌اند و مشکل بیکاری بزرگ در کشور ایجاد شده است. 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به نقش رشد اقتصادی در ایجاد اشتغال، تصریح کرد: ما اگر مانند سال 95 رشد اقتصادی 8 درصد داشته باشیم، به طور طبیعی می‌توانیم بالای 900 هزار شغل را درست کنیم، اما برای اینکه اشتغال را افزایش بدهیم، نیاز به تقویت بنگاه‌های کوچک و متوسط داریم. 

روحانی با اشاره به تسهیلات داده شده به بنگاه‌های کوچک و متوسط، گفت: ما در دولت یازدهم به 24 هزار بنگاه کوچک و متوسط در سال 95 تسهیلات دادیم و ادامه اعطای این تسهیلات می‌تواند بنگاه‌هایی که فعال نیستند را به فعالیت برگرداند.

وی با اشاره به اهمیت اینترنت در ایجاد اشتغال برای جوانان، یادآور شد: امروزه اینترنت باعث ایجاد اشتغال برای جوانان می‌شود، در دولت یازدهم صد هزار شغل در بخش فناوری برای جوانان ایجاد شده که باید این ایجاد اشتغال در زمینه فن‌آوری‌های نو نیز اتفاق بیفتد. 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به برنامه‌ دیگر دولت برای ایجاد اشتغال، افزود: برنامه دیگر دولت برای ایجاد اشتغال، برنامه کارورزی است که در بهمن سال گذشته در شورای عالی اشتغال مورد بحث قرار گرفت و به تصویب رسید. 

روحانی ضمن تشریح برنامه‌های کارورزی یادآور شد: در این برنامه جوانانی که فارغ‌التحصیل هستند و مهارت کافی ندارند، ابتدا به مدت 4 ماه آموزش می‌بینند و یک سوم دستمزد اشتغال به آنها داده می‌شود، تا زمانی که در کارگاهی که کارفرما مایل باشد به کار گرفته بشوند. 

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های صد روزه دولت اجرایی کردن طرح کارورزی است، گفت: جوانانی که در طرح کاروزی آموزش دیده‌اند، پس از گذراندن دوره‌های آموزشی می‌توانند به طور ثابت در کارگاه‌های مختلف مشغول کار شوند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه باید تسهیلات برای محیط کار فراهم شود، خاطرنشان کرد: ما باید محیط را برای کار فراهم کنیم و یکی از راه‌های آن ارائه تسهیلات و تامین بازار فروش است. ما باید بازار فروش صادرات را افزایش دهیم و در دولت یازدهم شاهد بودیم که صادرات غیرنفتی 25 درصد رشد داشته است.

روحانی افزود: ما در سال گذشته 650 هزار شغل ایجاد کردیم و طبق برنامه توسعه ششم مجلس می‌توانیم در سال‌های آینده تا 950 هزار شغل ایجاد کنیم. 

وی با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری در زمینه اشتغال، یادآور شد: بهترین روش برای ایجاد اشتغال فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط است، همچنین گردشگری می‌تواند نقش زیادی در ایجاد اشتغال داشته باشد، همان‌طور که در دولت یازدهم وعده دادیم گردشگری توسعه یافت و در دولت دوازدهم نیز برای این مسئله برنامه داریم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: گردشگری می‌تواند اشتغال سریع و کم‌هزینه ایجاد کند.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره مشکلات بازنشستگان، خاطرنشان کرد: صندوق‌های بازنشستگان باید متحول شوند که این مسئله در برنامه 5 ساله ما و برنامه دولت دوازدهم به آن اشاره شده است.  
وی با بیان اینکه برنامه‌های دولت یازدهم در ستادهای انتخاباتی این کاندیدا موجود است، گفت: من از همه کاندیداها می‌خواهم که برنامه خودشان را منتشر کنند تا مردم بتوانند طبق برنامه‌ها نظر دهند. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر توسعه و مشاغل روستایی، گفت: 30 درصد جمعیت ما روستایی است و یک مشکل ما برای مهاجرت این است که شرایط زندگی برای روستاها مهیا نیست، اما ما در دولت یازدهم 10 هزار کیلومتر از روستاها را آسفالت کردیم و برق و تلفن را تقریبا به همه روستاها کشیده‌ایم. 
روحانی با اشاره به خودکفایی در زمینه تولید گندم، خاطرنشان کرد: زمانی ما 6 میلیون تن گندم وارد می‌کردیم، اما اکنون 3 میلیون تن صادر می‌کنیم که این نشان از خودکفایی در تولید گندم دارد که به خاطر کار کشاورزان ما بوده است. 

وی با اشاره به مشکلات موجود در تامین گاز مناطق  روستایی در گذشته، یادآور شد: در گذشته در روستاها مردم باید کپسول گاز خود را به خارج از شهر می‌بردند و آن را پر می‌کردند، اما امروز 10 هزار روستا گازرسانی شده و از لحاظ آبرسانی نیز 5200 روستا آبرسانی شده‌اند. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به بیمه درمانی و توسعه بهداشت در روستاها، گفت: برای همه روستاهای ما طرح خانه بهداشت اجرا شده و آمبولانس‌های هوایی و خدمات پزشکی توسعه یافته است.
روحانی افزود: در دولت یازدهم همه مردم را از لحاظ بیمه‌ای تحت پوشش قرار دادیم، لذا قدم‌هایی که برداشته شده باید ادامه یابد تا روستائیان نیازی به مهاجرت به سمت شهرها نداشته باشند، بلکه مهاجرینی که به حاشیه شهرها آمده‌اند به روستاهای خود بازگردند.
وی با بیان اینکه هنوز در موضوع مسکن مشکل داریم، به مشکلات مسکن مهر اشاره کرد و گفت: در این دولت حدود 900 هزار مسکن مهر تکمیل و به متقاضیان داده شد، البته مسکن مهر امکانات مهمی از جمله گاز، آب و مدرسه نداشته که این امکانات در حال ایجاد شدن است. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری موضوع بافت‌های فرسوده را مورد توجه قرار داده و گفت: با مسکن مهر مردم به بیرون شهرها برده شدند، اما باید توجه کنیم در داخل شهرها بافت‌های فرسوده را تغییر دهیم تا از این طریق زندگی مردم بهتر شود و رونق در مسکن نیز ایجاد شود. 
روحانی با اشاره به مسئله ارائه تسهیلات به خانه اولی‌ها، اظهار داشت: ما برای زوجین 160 میلیون تسهیلات ارزان قیمت با بهره زیر 10 درصد اختصاص داده‌ایم. این تسهیلات را هم باید ادامه داشته باشد و هم بیشتر شود. برنامه روی این است که این تسهیلات به 200 میلیون افزایش یابد. همچنین در مسکن روستایی نیز باید قدم‌های لازم برداشته شود. 
وی با بیان اینکه رکود در مسکن در صنعت ساختمانی است، گفت: حدود 600 هزار واحد مسکونی خالی بدون مشتری در تهران داریم و این نشان دهنده برنامه‌ریزی نامناسب مدیریت شهری است. مدیریت شهر تهران 100 هزار میلیارد دلار پول در مسکن را خوابانده و کسی توان خرید را ندارد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: همچنین بلند مرتبه‌سازی‌ها جلوی تنفس شهری را گرفته و شرایط زیست محیطی را بر هم زده است. 
روحانی درباره اقتصاد درون‌زا با تاکید بر این مسئله که باید تکنولوژی‌های نوین را توسعه دهیم، گفت: حدود 3 هزار شرکت دانش‌بنیان در این زمینه فعال هستند.
وی موضوع خروج مغزها را مورد توجه قرار داد و افزود: ما شاهد هستیم که مهاجرت‌های معکوس آغاز شده و بیش از 400 نفر از افراد تحصیل کرده به کشور بازگشته‌اند. در برون‌نگر نیز باید شرایطی فراهم شود که به سمت صادرات بیشتر حرکت کنیم، ما در گذشته بازار گردشگری را به ترکیه تحویل داده‌ایم، گاز را به قطر و حمل و نقل هوایی را به کشورهای همسایه واگذار کردیم. ما باید در همه این زمینه‌ها شرایط را برگردانیم. ایران کشوری است که باید گردشگری داشته باشد، از منابع مشترک استفاده کند و در حمل و نقل ریلی و هوایی وضعیت مناسب داشته باشد. ما در حمل و نقل ریلی قدم‌های خوبی برداشته‌ایم و در هفته گذشته راه‌آهن همدان را به شبکه سراسری وصل کرده‌ایم و در ماه‌های آینده نیز راه‌آهن کرمانشاه، تبریز، ارومیه و رشت نیز به این شبکه وصل خواهند شد. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در شرایط برون‌نگر باید به دنبال دیپلماسی پایدار باشیم، گفت: دنیا برای سرمایه‌گذاری در ایران باید به ما اعتماد کند تا ما نیز بتوانیم بازار صادرات را کسب کنیم. امروز این کار آغاز شده و به عنوان نمونه برای اولین بار خودرویی با مشارکت خارجی‌ها ساخته‌ایم که 30 درصد آن را صادر می‌کنیم. همه قراردادها با شرکت‌های خارجی بر این مبناست که تکنولوژی به کشورمان بیاید. 50 درصد سرمایه در کشورمان باشد، نیروی تحصیل کرده وارد بازار کار شوند و 30 درصد محصول را به دنیا صادر کنیم. ما دیپلماسی پایدار را در برون‌نگر دنبال می‌کنیم.
روحانی با تاکید بر اینکه باید وارد قراردادهای منطقه‌ای و بین‌المللی شویم، تصریح کرد: برای اولین بار با اوراسیا کار می‌کنیم تا منطقه آزاد تجاری داشته باشیم، همچنین صادرات غیرنفتی ما تحرک خوبی نسبت به کشورهای شمالی،‌ شرقی و غربی‌مان داشته، بنابراین با دیپلماسی پایدار می‌توانیم اقتصاد برون‌نگر نیز داشته باشیم. 

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه مشکلات اقتصادی را تا چه حد ناشی از تحریم می‌دانید و تا چه حد ناشی از مدیریت؟ اظهار داشت: به نظر من هر دو، برای اینکه از تحریم خارج شویم، اول باید مدیریت را تغییر دهیم، ببینید چطور به قرارداد هسته‌ای رسیدیم، وقتی دنیا دید ما در زمان تحریم تورم را مهار کرده‌ایم، رکود را در سال 93 شکستیم، وقتی دنیا ببیند در شرایط تحریم به چنین رشد اقتصادی دست یافته‌ایم و تورم را مهار کرده‌ایم و با وجود کاهش بی‌سابقه قیمت نفت روی پای خود ایستاده‌ایم، تسلیم شدند و فهمیدند تحریم فایده ندارد. ما مهمترین مسئله را مدیریت داخلی می‌دانیم و همچنین مدیریت داخلی می‌تواند مانع تحریم آینده شود که در این صورت فشارهای خارجی نیز اثری بر اقتصاد ما نخواهد گذاشت و این را هم بگویم این در سایه آرامش، وحدت و همدلی همه قوا امکان پذیر خواهد بود.
در ادامه گفتگوی ویژه خبری، مجری برنامه از روحانی پرسید که شما رکود تورمی در اقتصاد را قبول دارید؟ که روحانی به وی گفت: فکر می‌کنم این سوال از سال 92 باقی مانده که صدا و سیما الان آن را می‌پرسد. بنده از جمله کسانی بودم که در سال 92 این عبارت را مطرح کردم. مطمئناً هیچ کشوری بی‌تورم نیست، رکود تورمی زمانی رخ خواهد داد که تورم بالا باشد و رشد اقتصادی منفی، اما وقتی ما در دو فصل متوالی رشد اقتصادی مثبت داریم دیگر رکود معنایی نخواهد داشت. از زمان تصویب چشم‌انداز 20 ساله هیچ‌گاه ما رشد 8 درصدی را تجربه نکرده بودیم که در سال 95 به این مهم دست‌ یافتیم. در هر کجا رشد داشته باشیم ما از رکود خارج می‌شویم. خوشحالم که الان هیچ کدام از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری راجع به تورم صحبت نمی‌کنند، چون ما تورم را مهار و آن را تک رقمی کردیم و معتقدیم باید همین روند را در آینده ادامه دهیم. امروز رکود داریم، اما نه رکود تورمی ولی تا رسیدن به رونق اقتصادی فاصله داریم و به نظرم تورم تک رقمی را باید در سال‌های آینده نیز ادامه دهیم. 

روحانی درباره حجم نقدینگی در کشور نیز گفت: نقدیندگی فعلی 1250 میلیارد تومان است، رشد نقدیندگی در دولت یازدهم 25 درصد بوده و این رقم در دولت قبلی 28 درصد بوده که این نشان می‌دهد ما توانسته‌ایم آن را مهار کنیم، اما مهمترین مسئله عامل نقدینگی پایه پولی است که ما پایه پولی را مهار کردیم. 
وی با اشاره به برداشت 45 هزار میلیارد تومان دولت قبل از بانک مرکزی، گفت: این مسئله باعث تورم 45 درصدی شد. نقدیندگی نباید مهار ناگسیخته باشد، ما تورم را مهار کرده‌ایم و امروز باید تلاش کنیم نقدینگی را با انضباط بیشتر نیز مهار کنیم. 
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه امروز نباید گرفتار شعار شویم و نباید چیزی بگوییم که منبع نداشته باشد، گفت: نباید وعده‌ای به مردم بدهیم که می‌بینیم امروز داد نمایندگان مجلس و رئیس مجلس هم درآمده است. نباید به گونه‌ای باشد که با قانون سازگاری نداشته باشد، با اسناد بالادستی هم سازگار نباشد. این یعنی گول زدن و فریب مردم، اما در عین حال معتقدیم باید به قشر مستضعف جامعه کمک شود. اکنون مستمری کمیته امداد و بهزیستی سه برابر افزایش یافته، ما تاکید داریم که درآمد اقشار مستضعف باید افزایش یابد و افراد نیازمند نیز به شغل مناسب برسند. 

حجت‌الاسلام روحانی در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر اینکه باید با فساد اقتصادی مبارزه کرد، خاطرنشان کرد: ما هرچه در طول این 3.5 سال به دست آورده‌ایم در سایه همدلی و آرامش بوده، برای انتخابات نیز نیاز به همدلی و آرامش داریم. ایران تنها برای یک هفته آینده نیست، برای قرن‌هاست و باید آرامش کامل را در یک انتخابات قانونی سالم مهیاء و در آن شرکت کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟