به گزارش «تابناک» رویترز بامداد امروز گزارش داد که کرهشمالی یک موشک بالستیک را آزمایش کرده که این آزمایش در سواحل منطقه «کوسانگ» در شمالغربی شبهجزیره کره صورت گرفته است. ساعاتی پس از آن «ستاد فرماندهی اقیانوس آرام» ارتش آمریکا تائید کرد که کرهشمالی، به پرتاب یک موشک از یک سایت پرتاب موشک در کوسانگ، اقدام کردهاست.
هرچند در ابتدا ماهیت موشک پرتاب شده از سوی کره شمالی به شکل دقیق مشخص نبود، اما بعد از آن بیان شد که موشک شلیک شده از نوع میانبرد بوده است و با طی مسافتی در حدود 700 کیلومتر و با ارتفاعی در حدود 2000 کیلومتر با 30 دقیقه پرواز در نزدیکی آب های سواحل ژاپن در دریا سقوط کرده است. این موشک نسبت به آزمایش موفق پیونگ یانگ در فوریه سال جاری میلادی مسافتی بیشتر و ارتفاعی بیشتر را طی کرده است.
این آزمایش جدید موشکی در حالی صورت گرفته که «چو سون هوی» مدیرکل آمریکای شمالی وزارت امور خارجه کرهشمالی در پکن، شنبه به خبرنگاران گفته بود کشورش آمادگی دارد «تحت شرایط مناسب» با آمریکا گفتوگو کند. سخنانی که گفته میشد می تواند واکنشی مثبت از سوی پیونگیانگ به اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا باشد که گفته بود آماده است با «کیم جونگاون» رهبر کرهشمالی دیدار و گفتوگو کند.
همچنین آزمایش اخیر در حالی صورت گرفته است که گمانه زنی ها از مدتها پیش در مورد تلاش های کره شمالی برای تولید و آزمایش موفق موشک های قاره پیما در جریان بوده است. موشک هایی که به گفته مقامات ارشد نظامی و اطلاعاتی آمریکا همگی قادر به حمل کلاهک های هسته ای بوده و به راحتی میتوانند قلب ایالات متحده را هدف بگیرند.
متخصصان موشکی بر این باور هستند که ویژگی های آزمایش بامداد امروز از سوی کره شمالی نشان میدهد که این موشک توان بالاتری برای طی مسافت نسبت به موشک های پیشین داشته و بیان کننده آن است که پیونگ یانگ به پیشرفت های قابل توجهی در صنعت موشکی خود دست یافته است. بر اساس مسیر منحنی استاندارد طی شده توسط موشک تخمین زده شده است که این موشک قادر به طی مسافتی برابر با 4500 کیلومتر بوده است.
با این حال برخی دیگر از متخصصان از جمله کیک دانگ یوب از دانشگاه کیونگنام در سئول بیان کرده است که قدرت طی مسافت این موشک برابر با 6 هزار کیلومتر بوده است که به معنی آن است که به سادگی قادر به رسیدن به منطقه هاوایی در ایالات متحده است. موشک های بالستیک قاره پیما قادر به طی مسافتی بیش از 6 هزار کیلومتر هستند.
واکنش های به این شلیک بسیار اساسی بوده است. در آمریکا و در کاخ سفید دونالد ترامپ بیان کرده است که روسیه به احتمال زیاد از این آزمایش خرسند نخواهد بود و دلیل این امر آن است که این موشک در فاصله بین مرزهای ژاپن و روسیه و نزدیکتر به روسیه فرود آمده است. با این حال ترامپ لحن نظامی به خود نگرفته است و بیان کرده که این آزمایش به معنی آن است که همه کشورها باید تحریم های سخت تری را در قبال کره شمالی در دستور کار قرار دهند.
از سوی دیگر رئیس جمهور جدید کره جنوبی «مون جائه این» که روز چهارشنبه هفته گذشته رسما دولت را در دست گرفته است، برای اولین بار و در واکنش به این اقدام کره شمالی جلسه شورای امنیت ملی خود را تجربه کرد. با این حال لحن کره جنوبی نیز به نظر آرام است و بیانیه دفتر دولت این کشور میگوید: رئیس جمهور بر این باور است که در حالی که امکان گفتگو با کره شمالی فراهم است با این حال این امکان تنها در صورتی عملی است که کره شمالی در رفتار و لحن خود تغییر ایجاد کند.
چین که خود تنها متحد کره شمالی در منطقه به حساب می آید از همه کشورها درخواست کرده است که صبر و تحمل داشته باشند و از افزایش تنشها به جد خودداری کنند. وزیر خارجه این کشور در سخنانی بیان کرده است که آزمایش اخیر کره شمالی بر خلاف دستورات شورای امنیت است و با این حال درخواست کرده که همه طرف ها خویشتنداری کنند.
این سخنان در حالی است که اکنون هیات های نمایندگی از سوی ایالات متحده، کره شمالی و کره جنوبی در پکن و برای کنفرانسی در مورد جاده ابریشم حضور دارند و قرار است ولادیمیر پوتین نیز به این کنفرانس ملحق شود.
شرایط با شلیک موشک جدید کره شمالی در شبه جزیره کره به شدت بحرانی شده است و اکنون ماجرای سامانه های دفاع موشکی آمریکا در این منطقه که به شدت با مخالفت چین مواجه بود بار دیگر میتواند موضوع چالشی مهمی در سیاست و امنیت این منطقه باشد.