از «پرتکرارترین توصیههای اقتصادی رهبر انقلاب در چهار سال اخیر» تا «بازار خودرو در کمای انتخابات»
این پیمانه موضوعاتی همچون نوسانات پایانی بازار آزاد ارز، ادامه افزایش بهای سکه طرح قدیم، قیمت طلا تحت تأثیر نگرانی های سیاسی آمریکا، کاهش بهای نفت، سبقت عراق از عربستان در صادرات نفت به هند، عرضه گوشت وارداتی و آخرین تغییرات بازارهای بورس آمریکا را در بر دارد.
کد خبر: ۶۹۵۳۹۴
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵ 19 May 2017
در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون نوسانات پایانی بازار آزاد ارز، ادامه افزایش بهای سکه طرح قدیم، قیمت طلا تحت تأثیر نگرانی های سیاسی آمریکا، کاهش بهای نفت، سبقت عراق از عربستان در صادرات نفت به هند، عرضه گوشت وارداتی و آخرین تغییرات بازارهای بورس آمریکا را در بر دارد.
نوسانات بازار آزاد ارز یک روز پیش از انتخابات
هر دلار آمریکا با رشد 33 ریالی به نرخ 37 و 606 ریال در بازار آزاد فروخته شد. تشدید فضای هیجانی با نزدیک شدن به انتخابات و رشد تقاضای محافظهکارانه عامل حمایت از نرخ دلار شد. هر یورو نیز با افزایش 670 ریال به رقم 42 هزار و 18 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد، 10 هزار و 326 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز چهارشنبه، 13 ریال گران تر فروخته شد.
میانگین قیمت خرید و فروش دلار آمریکا، یورو و درهم امارات در بازار آزاد در هر ساعت
ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی طی پستی در کانال تلگرامی خود نوشت: بازار ارز از وضعیت با ثبات و پایداری برخوردار است و در شرایط موجود، هیچ عاملی نمی تواند تأثیر مهم و معناداری در شرایط با ثبات بازار ارز داشته باشد و اگر قرار باشد تزلزلی در ثبات و آرامش این بازار ایجاد شود در روزهای هیجانی قبل از انتخابات قاعدتا زمینه بروز بیشتری دارد که خوشبختانه در همین روزها نیز مانند سال های اخیر شاهد استمرار آرامش و ثبات در اقتصاد و بازار هستیم.
سیف تأکید کرد: رویکرد حرفه ای بانک مرکزی و توجه به مبانی و مفاهیم اقتصاد مقاومتی موجب پایداری آرامش و ثبات مثال زدنی در اقتصاد و بازار ارز (حتی پس از افت شدید قیمت نفت در سال های اخیر) شده و به دستاوردی مهم و انکار ناشدنی در اقتصاد کشور مبدل شده است. بانک مرکزی به عنوان متولی قانونی بازار ارز در آینده نیز با استمرار رویکرد حرفه ای خود مقتدرانه از ثبات و آرامش این بازار دفاع خواهد کرد و به مردم عزیز اعلام میدارد که در این خصوص جای هیچ گونه نگرانی نیست.
ادامه افزایش بهای سکه طرح قدیم
در جریان معاملات بازار آزاد روز پنجشنبه تهران، بهای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۳۸۰۰ تومان کاهش به یک میلیون و ۲۲۱ هزار تومان و ۸۵۰ تومان، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با ۵۰۰۰ تومان افزایش به یک میلیون و ۱۹۱ هزار تومان، نیم سکه با ۴۰۰۰ تومان افزایش به ۶۶۱ هزار تومان و ربع سکه با ۱۰۰۰ تومان افزایش به ۳۷۴ هزار تومان رسید. همچنین بهای سکه یک گرمی ۲۵۸ هزار تومان بود.
ادامه روند صعودی بهای طلا تحت تأثیر نگرانی های سیاسی آمریکا
قیمت طلا که روز چهارشنبه با افزایش چشمگیر 2 درصدی روبه رو شده بود، روز پنجشنبه نیز روند صعودی خود را ادامه داد. بر اساس این گزارش کاهش ارزش دلار و ادامه نگرانی های سیاسی در آمریکا، تأثیر زیادی بر افزایش قیمت جهانی طلا داشته است. انتشار آمارهای ناامید کننده اقتصادی در آمریکا نیز گمانه زنی ها برای افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در نشست ژوئن را کاهش داده است. قیمت هر اونس طلا روز پنجشنبه به بیش از 1260 دلار رسید. قیمت طلا پیش از این به بیش از 1263 دلار رسیده بود که این بالاترین رکورد از اول ماه می بوده است. به نقل از سایت طلا، قیمت طلا روز قبل با رشد 2 درصدی روبه رو شد که این میزان افزایش در یک روز از ژوئن سال گذشته بی سابقه بوده است. ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای معتبر بین المللی نیز به پایین ترین سطح خود در شش ماه اخیر رسیده است. ادامه نگرانی های سیاسی در آمریکا موجب شده است تا اجرای سیاست های اقتصادی و مالی مورد نظر ترامپ با ابهام جدی روبرو شود.
کاهش بهای نفت با تنش ایجاد شده در آمریکا
روز پنجشنبه قیمت نفت، کاهش یافت. علت این امر افزایش حیرت انگیز موجودی نفت و عرضه بیش از تقاضا است. این در حالی ست که اعضای اوپک با تلاش برای تمیدی توافق کاهش تولید نفت به دنبال ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا هستند. این توافق قرار است از میانه سال تا ماه مارچ ۲۰۱۸، یعنی برای ۹ ماه دیگر تمدید خواهد شد. قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در هفته گذشته، ۱.۱۰ دلار کاهش یافت و در حالی که این نفت در بازار به بشکهای ۵۱.۱۱ دلار هم رسید، اکنون ۵۱.۳۰ دلار معامله می شود، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۴ سنت کاهش، بشکهای ۴۸.۲۳ دلار صورت گرفت. به طور کلی کاهش قیمت های نفت تحت تاثیر تنش های ایجاد شده در آمریکا بر سر دست داشتن روسیه در کمپین انتخاباتی سال گزشته ترامپ نیز بوده و این امر به کاهش بیشتر قیمت نفت دامن زده است.
سبقت عراق از عربستان در صادرات نفت به هند
عراق عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام به هند را از عربستان گرفت. این کشور در ماه آوریل، نفت زیادی را به پالایشگاه هند فروخت و به همین دلیل جایگاه عربستان را به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به هند متزلزل کرد. آمار ردیابی کشتیها و نیز آمارهای تجاری تامسون رویترز نشان میدهد، میزان واردات نفت خام هند از عراق در ماه آوریل یک میلیون بشکه در روز بوده که نسبت به ماه مارس 33 درصد و نسبت به یک سال گذشته 8 درصد افزایش نشان میدهد. سورانا رئیس پالایشگاه «هیندوستان» گفت: نفت سنگین «بارسا» برای پالایشگاههای هند ارزان و مناسب است و به همین دلیل تقاضا برای این نوع نفت عراق بیشتر شده است.
پرتکرارترین توصیههای اقتصادی رهبر انقلاب در چهار سال اخیر
پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR توصیه های اقتصادی رهبر انقلاب به مسئولین کشور در چهار سال اخیر را جمع آوری و دسته بندی کرده است. این اطلاع نگاشت شامل پرتکرارترین توصیه های اقتصادی رهبر انقلاب اسلامی به مسئولین کشور و تعداد دفعات تکرار هر یک است.
عرضه گوشت وارداتی قیمت را شکست
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت قیمت نرخ گوشت گوسفندی در بازار اظهار داشت: در حال حاضر هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۴۱ هزار تومان به مشتری عرضه میشود. وی با اشاره به عرضه گوشت وارداتی از سوی شرکت پشتیبانی به بازار خبر داد و افزود: از آغاز هفته جاری عرضه گوشت وارداتی از سوی شرکت پشتیبانی از نوسانات قیمت در بازار جلوگیری کرد. ملکی با ابراز نگرانی از افزایش قیمت گوشت در آستانه ماه رمضان تصریح کرد: افزایش عرضه گوشت وارداتی با نرخ ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان از سوی شرکت پشتیبانی طی هفته آتی در بازار شکسته شدن قیمتها و خروج از بحران فعلی را به همراه دارد.
بازارهای بورس آمریکا به هم ریخت
روز پنجشنبه بازارهای بورس آمریکا به دلیل بیاعتمادی سرمایهگذاران به سیاستهای ترامپ درباره اصلاحات اقتصادی به هم ریخت و همه شاخصها قرمزپوش شدند. به گزارش فارس، روز پنجشنبه در بازارهای بورس آمریکا شاخص داوجونز نسبت به روز گذشته 1.78 درصد کاهش یافت. شاخص اس اندپی نیز کاهش 1.82 درصدی را تجربه کرد. شاخصهای نزدک، نایس کامپوزیت و اس اند پی/ TSX نیز کاهشهایی به ترتیب 2.57، 1.58 و 1.73 درصد را تجربه کردند.شاخص داوجونز به تنهایی نسبت به روز گذشته 373 دلار کاهش داشت. همچنین تمام شاخصهای بازار بورس اروپا هم کاهشی بودند،شاخصهای یورواستاکس، FTSE، داکس نیز همه روند کاهشی داشتند. همچنین بازارهای بورس آسیا هم امروز کاهشی بودند، به طوری که شاخص نیکی 261 دلار نسبت به روز گذشته کاهش داشت و بقیه شاخصها نیز افت داشتند. رویترز نوشت: سرمایهگذاران همچنان مردد هستند که آیا ترامپ خواهد توانست اصلاحات بانکی و مالیاتی را در این کشور اجرا کند یا نه. به ویژه اینکه به تازگی ترامپ دستور داده است تا درباره جیمزکامی مشاور سابق امنیت ملی این کشور تحقیق و بررسی را پایان دهند.
بازار خودرو در کمای انتخابات
طی هفته جاری در حالی بازار خودرو بهدلیل اثرات روانی ناشی از انتخابات با کاهش جدی معاملات مواجه بوده که فعالان از آن بهعنوان کمای بازار خودرو یاد میکنند. از سوی دیگر، بازار همواره در نخستین ماههای سال با کاهش تقاضا مواجه میشود؛ این در شرایطی است که رکود فصلی در کنار جو روانی ناشی از انتخابات بر کسادی بازار افزوده است؛ بنابراین، بازار خودرو در شرایط کنونی چشم انتظار تصمیمات مشتریان خودروست. مشتریان بلاتکلیفی که خرید خود را به بعد از انتخابات موکول کردهاند. بر این اساس از آنجا که انتخابات نقش مؤثری در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور دارد، مشتریان بازار خودرو نیز در انتظار بهسر میبرند. به نقل از دنیای اقتصاد، در شرایطی که به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، معاملات در بازار از اوایل سال روند کندی به خود گرفته که انتخابات نیز بر کندی آن تا حدودی افزوده است، با این حال دست اندرکاران بازار با توجه به در پیش بودن فصل امتحانات و ماه مبارک رمضان رکود بازار را ادامه دار خوانده و تأکید میکنند که تا یک ماه و نیم آینده بازار رونقی به خود نخواهد دید.
بازار.خودرو ،در ایران ،اشباه شده ،مگر اینکه خودرو ،ده ساله را با مقدار ،نا چیزی ،از مردم بگیرند ،ودر عوض یک خودرو صفر بدهند ،بگونه ای که با تبدل خودرو به خودرو بشود .گردش صنعت خودرو را سر پا نگهداشت ؟چون تعداد خودرو موجود در کشور به نسبت خانوار در ایران بیشتر است ؟
بازار.خودرو ،در ایران ،اشباه شده ،مگر اینکه خودرو ،ده ساله را با مقدار ،نا چیزی ،از مردم بگیرند ،ودر عوض یک خودرو صفر بدهند ،بگونه ای که با تبدل خودرو به خودرو بشود .گردش صنعت خودرو را سر پا نگهداشت ؟چون تعداد خودرو موجود در کشور به نسبت خانوار در ایران بیشتر است ؟