پیمانه اقتصادی؛

از «درآمد کشورهای اوپک در سال ۲۰۱۶ میلای» تا «جذاب‌ترین بازار برای ایرانی‌ها کجاست؟»

این پیمانه موضوعاتی همچون نگاه بورس تهران به نتیجه انتخابات، توقف معاملات بورسی در برزیل، افزایش قیمت نفت، افزایش ۵ دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی، از سرگیری مذاکرات ایران و هند بر سر میدان گازی فرزاد B، نگاه ویژه دولت دوازدهم به بازار سرمایه و خسارت ۳۵ میلیارد دلاری میلیاردرهای جهان را در بر دارد.
کد خبر: ۶۹۵۶۹۲
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۷ 20 May 2017
|
10216 بازدید
از «درآمد کشورهای اوپک در سال ۲۰۱۶ میلای» تا «جذاب‌ترین بازار برای ایرانی‌ها کجاست؟»در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.


به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون نگاه بورس تهران به نتیجه انتخابات، توقف معاملات بورسی در برزیل، افزایش قیمت نفت، افزایش ۵ دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی، از سرگیری مذاکرات ایران و هند بر سر میدان گازی فرزاد B، نگاه ویژه دولت دوازدهم به بازار سرمایه و خسارت ۳۵ میلیارد دلاری میلیاردرهای جهان را در بر دارد.



نگاه بورس تهران به نتیجه انتخابات

شاخص کل بورس با رشد 3/ 0 درصدی هشتمین هفته صعودی در سال‌جاری را رقم زد. در هفته اخیر با تشدید فضای احتیاطی با نزدیک شدن به انتخابات، رشد اندک شاخص رقم خورد؛ با این وجود، همچنان در نمادهای اصلی گروه خودرویی، از جمله «خساپا» و در برخی گروه‌ها از جمله پالایشی‌ها شاهد حمایت قابل‌توجه حقوقی‌ها بودیم؛ تنها در روز چهارشنبه تغییر مالکیت 17 میلیاردی به نفع حقوقی‌ها رقم خورد. بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، در روزهای اخیر افت قیمت جهانی کالاها، افت قیمت مس تا 5450 دلار، کمترین سطح از ژانویه و افت قیمت روی تا سطح 2501 دلار، کمترین سطح از نوامبر و تداوم حرکت نفت آمریکا زیر سطح 50 دلار با تشدید ریسک‌های ترامپ و نگرانی‌ها نسبت به کند شدن رشد تقاضای چین، رقم خورد. اما با شناسایی کف و فروکش اندک نگرانی‌ها، بازگشت اندک قیمت‌ها رقم خورد. مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر بازار نتیجه انتخابات خواهد بود.

از «درآمد کشورهای اوپک در سال ۲۰۱۶ میلای» تا «جذاب‌ترین بازار برای ایرانی‌ها کجاست؟»

دولت برزیل معاملات بورسی را متوقف کرد

طی معاملات روز پنجشنبه، بازار سهام برزیل در ساعات اولیه شاخص بورس این کشور ۱۰ درصد سقوط کرد و مقامات برزیلی مجبور شدند معاملات سهام در این کشور را متوقف کنند. این کاهش، بیشترین سقوط یک روزه شاخص بورس برزیل از سال 2008 تاکنون محسوب می‌شود که تنها در چند ساعت رخ داد و همین امر مقامات این کشور آمریکای لاتین را بر آن داشت تا معاملات بورسی را متوقف کنند. برهمین اساس تنها در چند ساعت ارزش سهام شرکت‌هایی نظیر پتروبراس و بانک ایتائو 7.7 میلیارد دلار سقوط کرد. ارزش رئال برزیل در برابر دلار نیز 8 درصد سقوط کرد و به کمترین میزان در 5 ماه گذشته خود رسید. کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه تا پیش از روز گذشته بورس برزیل روندی افزایشی را تجربه می‌کرد بحران کنونی از بازگشت سطح ریسک بازارهای سرمایه این کشور به سطوح بالا حکایت دارد. یکی از اصلی‌ترین دلایل سقوط شاخص بازار سهام برزیل رسوایی جدید رئیس جمهور این کشور در دریافت رشوه است. به گزارش فارس، روز چهارشنبه رسانه‌های محلی در برزیل از جزئیات جدید رشوه‌خواری رئیس جمهور این کشور پرده برداشتند.

افزایش قیمت نفت با امید به تمدید قرارداد کاهش تولید

روز جمعه قیمت نفت، برای دومین هفته پیاپی افزایش یافت. علت این امر امیدواری تجار تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا از میانه سال تا ماه مارچ ۲۰۱۸، یعنی برای ۹ ماه دیگر بود. این در حالی ست که پیشتر احتمال می‌رفت که این توافق برای ۶ ماه دیگر، یعنی تا آخر سال ۲۰۱۷ تمدید شود. قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در هفته گذشته، ۶۵ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۳. ۱۶ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۱ سنت افزایش، بشکه‌ای ۵۰ دلار صورت گرفت.

افزایش ۵ دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی

در معاملات روز جمعه بازار جهانی فلزات گرانبها بازار روندی صعودی را نسبت به روزهای گذشته تجربه کرد به گونه‌ای که هر اونس طلا با 5 دلار افزایش نسبت به دیروز 1251.8 دلار داد و ستد شد. قیمت کنونی در مقایسه با متوسط قیمت یک ماه گذشته این فلز 28.5 دلار و در مقایسه با متوسط قیمت یک سال گذشته آن 2.9 دلار پایین‌تر بوده است. قیمت نقره نیز با 23 سنت افزایش به 16.79 دلار رسید. پلاتین و پلادیم نیز به ترتیب با 7 و 1 دلار افزایش با قیمت 938 و 761 دلار در هر اونس به فروش رسید.

درآمد کشورهای اوپک در سال ۲۰۱۶ میلای

به نقل از پایگاه خبری اویل پرایس، بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، درآمد حاصل از صادرات نفت کشورهای اوپک در سال ۲۰۱۶ میلادی در مقایسه با سال قبل از آن با ۱۵ درصد کاهش به ۴۳۳ میلیارد دلار رسید. این رقم کمترین رقم از سال ۲۰۱۴ میلادی به بعد است و علت اصلی آن به کاهش جهانی بهای نفت و روند نزولی صادرات بر می گردد. همچنین اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرده که میزان درآمد اوپک در سال جاری میلادی به ۵۳۹ میلیارد دلار افزایش پیدا کند که می توان این رشد درآمد را به روند صعودی بهای نفت و افزایش تولید نسبت داد. در همین حال چشم انداز تولید نفت اوپک در سه ماه نخست سال ۲۱۰۷ میلادی ۳۲.۱۱ میلیون بشکه در روز برآورد شده که این رقم برای سه ماه دوم ۳۱.۹۲ میلیون بشکه در روز است. البته برآورد از تولید نفت اوپک در سه ماه سوم و سه ماه آخر سال ۲۰۱۷ میلادی به ترتیب روزانه ۳۲.۸۶ میلیون بشکه و ۳۲.۹۵ میلیون بشکه اعلام شده است. بر پایه این گزارش، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی خود از تولید نفت اوپک در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی را ۳۲.۹۹ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.

از سرگیری مذاکرات ایران و هند بر سر میدان گازی فرزاد B

مذاکرات ایران و هند بر سر طرح توسعه میدان گازی فرزاد B در سطوح بالا بین دو کشور در جریان است. برهمین اساس طی روزهای گذشته وزیر امور خارجه هند با وزیر نفت ایران دیدار کرده است. دو کشور قصد دارند تا موضوع طرح توسعه این میدان بزرگ گازی را با بین خود حل‌وفصل کنند. پیش‌تر هند با هدف فشار بر ایران برای به دست گرفتن پروژه توسعه میدان گازی فرزاد B واردات نفت خود از ایران را کاهش داده بود. به نقل از فارس، زنگنه اخیرا اعلام کرده بود ممکن است توسعه میدان نفتی فرزاد B را 4 پیمانکار ایرانی بسپارد. این در حالی است که هندی‌ها از سال‌های گذشته اصرار به توافق با ایران بر سر توسعه میدان گازی فرزاد B داشتند. اخیراً ایران نیز ساختار جدید قراردادهای نفتی و گازی خود را که برمبنای همکاری طولانی‌مدت شکل گرفته به شرکت‌های نفتی معرفی کرده است. مدت زمان اجرای این قراردادها از سوی ایران حدود 25 سال تعیین شده است. پس از برجام دولت ایران تلاش‌های جدی را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی انجام داده است.

نگاه ویژه دولت دوازدهم به بازار سرمایه

بازار سرمایه در ایران نسبت به بازار پول به مراتب عقب‌تر است و صنایع کمتری از بازار سرمایه تامین مالی می‌کنند. یک کارشناس بازار سرمایه در این مورد معتقد است که رئیس جمهور آینده باید در همه ابعاد نگاه ویژه‌ای به بازار سرمایه داشته باشد و فضایی ایجاد کند که بنگاه‌های اقتصادی دچار تعدد تصمیم‌گیری نباشند. علیرضا قدرتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به طور کلی بازارهای مالی شامل بازار پول و بازار سرمایه است. متولی بازار پول بانک مرکزی و متولی بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار است. در تمام کشورهای پیشرفته بازار پول و سرمایه دو بال مکمل برای رشد اقتصادی و تکمیل زنجیره مالی کشور هستند. وی افزود: همه جای دنیا این دو بازار هم‌پای هم رشد می‌کنند، ولی در ایران هنوز بازار سرمایه نتوانسته جایگاه خود را به دست آورد. ما امیدواریم در آینده بازار سرمایه هم‌تراز و هم ‌رتبه بازار پول باشد به‌طور سنتی در ایران بازار پول قدرت بالایی داشته و جایگاه بهتری نسبت به بازار سرمایه داشته است.

اخراج رئیس اف‌بی‌آی ۳۵ میلیارد دلار به میلیاردرهای جهان خسارت زد

ثروتمند ترین افراد جهان در روز چهارشنبه وقتی که بازارهای سهام جهانی در اثر آشفتگی سیاسی آمریکا تکان خورد بر طبق شاخص، ۳۵ میلیارد دلار از دارایی خود را دست دادند. به گزارش بلومبرگ، بیل گیتس ثروتمند ترین فرد جهان با دارایی ۸۶.۸ میلیارد دلار یک میلیارد دلار ضرر کرد چرا که سهام شرکت مایکروسافت که بزرگترین دارایی اوست ۲.۸ درصد سقوط کرد، این سقوط در حدود یک سال گذشته بی سابقه بوده است. یکی از موسسان سایت آمازون دات کام، جف بزوس، که در هفته گذشته به فاصله  ۴ میلیارد دلاری برای گرفتن جایگاه اول از بیل گیتس رسیده بود، با افت ۲.۲ درصدی سهام سایت خرده فروشی آنلاین آمازون ۱.۷ میلیارد دلار از دست داد و به رتبه سوم ثروتمندترین‌های جهان سقوط کرد. غول خرده فروشی اسپانیا، آمانیکو اورتگا، ۳۵۵ میلیون دلار از دست داد تا در آخر روز هفته با سرمایه ای ۸۳.۲ میلیون دلاری در جایگاه دوم قرار بگیرد. با تحت بررسی قرار گرفتن ارتباط مشکوک دونالد ترامپ با روسیه و اخراج جیمز کومی، رئیس اف بی آی توسط او، آشفتگی‌هایی سیاسی به وجود آمد و اوضاع کاخ سفید به هم پیچید؛ تحت تاثیر این رخداد، شاخص‌های جهانی سهام همگی افت کردند و سهام های آمریکایی با بیشترین کاهش خود از ماه سپتامبر مواجه شدند. سهام ترکیبی نزدک(Nasdaq) حدود ۲.۶ درصد سقوط کرد. شاخص جهانی MSCI All-Country  هم ۱.۲ درصد کاهش یافت و سهام های بانکی بدترین عملکرد را داشتند. به نقل از مهر

جذاب‌ترین بازار برای ایرانی‌ها کجاست؟

نظرسنجی‌های به عمل آمده از سوی پارلمان بخش‌خصوصی پایتخت نشان می‌دهد بیش از 12 درصد صادر‌کنندگان ایرانی ورود به بازار روسیه را در اولویت خود قرار داده‌اند و خواستار بررسی‌های بیشتر این پارلمان برای پتانسیل‌های ورود به این بازار هستند. دومین مقصد صادراتی مورد درخواست شرکت‌کنندگان، عراق است. 10 درصد صادرکنندگان ایرانی می‌خواهند که تحقیقات بیشتری از بازارهای این کشور همسایه برای صدور کالای نامبرده صورت گیرد. افغانستان به‌عنوان یکی دیگر از مقاصد موردنظر صادرکنندگان، توانسته نظر بیش از 10 درصد تجار برای در اختیار داشتن اطلاعات بیشتر از بازارش را به خود جلب کند. همچنین بیش از 6 درصد از صادرکنندگان ایرانی نسبت به ورود به بازار ترکیه تمایل نشان دادند و خواهان بررسی‌های بیشتر این بازار توسط اتاق بازرگانی تهران شدند. پس از آن ورود به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای صادرات کالاهای ایرانی مورد توجه تجار قرار گرفته و بیش از 9 درصد از صادرکنندگان ایران می‌خواهند برای ورود به بازارهای این کشورها، اطلاعات بیشتری را کسب کنند. به نقل از دنیای اقتصاد، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، آفریقا، آلمان، فرانسه و ارمنستان نیز به ترتیب جزو مقاصد صادراتی مورد درخواست شرکت‌کنندگان برای بررسی‌های آتی هستند. ترتیب کشورها و مناطق دیگر نیز عبارتند از: هند، سوریه، اروپا، استرالیا، اندونزی، پاکستان، تاجیکستان، چین، لبنان، اتریش، ازبکستان، انگلستان، ژاپن، سوئد، کانادا، جمهوری کره، مالزی، اریتره، اسکاندیناوی، اسلواکی، امارات، آمریکا، بلاروس، گرجستان، لیتوانی، هلند و ویتنام. آنچه در نظرسنجی اتاق بازرگانی تهران مشاهده می‌شود، تمایل تجار برای ورود به بازارهای جدید است. به‌نظر می‌رسد بازارهایی نظیر چین، امارات و هند نیاز چندانی به مطالعه پتانسیل‌های صادراتی ندارد؛ چراکه این کشورها همواره جزو 5 مقصد صادراتی ایران محسوب می‌شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟