در روز جمعه قیمت نفت که در پنجشنبه سقوط کرده بود، اندکی افزایش یافت. علت سقوط قیمت نفت در روز پنجشنبه نا امیدی تجار از کاهش بیشتر تولید بودند. پیشتر منابع مطلع خبر داده بودند که امکان تعمیق قرارداد و کاهش بیشتر نفت از جمله موضوعاتی است که در نشست اصلی اوپک در وین که دیروز برگزار شد، مورد بحث قرار میگیرد. اما در نشست دیروز، میزان کاهش تغییری نداشت و این امر موجب نا امیدی سرمایه گذاران و خروج آنها از بازارهای پرریسکتر شد.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۲۸ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۱. ۷۴ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۱ سنت افزایش، بشکهای ۴۹. ۱۱ دلار صورت گرفت.
این درحالی ست که در اول وقت دیروز و زمانی که هنوز کم و کیف توافق مشخص نشده بود، قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۴۰ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۴. ۳۶ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۰ سنت افزایش، بشکهای ۵۱. ۷۶ دلار صورت گرفت.
افزایش اندک امروز به این دلیل بود که برخی از سرمایه گذاران دوباره ترغیب شدند که به بازار نفت بازگردند. البته میتوان گفت که شاید این سیاست آنها بود که با قیمت بالا نفت خود را به فروش رساندند و اکنون که قیمت کاهش یافته است، دوباره به بازار برگشته اند.
قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا و برنت دیروز پس از اعلام توافق اوپک حدود ۵ درصد کاهش یافت.
تولید کنندگان از کاهش تولید نفت و رساندن آن به میزان میانگین پنج ساله، یعنی ۲. ۷ میلیارد بشکه، اطمیان داشتند، اما تجار امیدوار بودند که در لحظه آخر کاهش تولید بیشتر شود.
در روز پنجشنبه اوپک تصمیم به تمدید قرار داد کاهش تولید برای ۹ ماه دیگر. یعنی از ابتدای جولای ۲۰۱۷ تا ماه مارچ سال ۲۰۱۸ گرفت. تلاش اوپک در جهت پایان بخشید به عرضه بیش از اندازه نفت میباشد که نزدیک به سه سال است موجب اشباع بازار و در نتیجه کاهش قیمت شده است.
این بار نیز تصمیم بر آن است که تولیدکنندگان غیر عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) این سازمان را در قرار داد کاهش تولید همراهی کنند. در صدر تولید کنندگان غیر عضو، روسیه به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان قرار گرفته است.
درست مثل قرارداد اول که در اواخر سال ۲۰۱۶ توافق شد و قرار بود از ابتدای سال ۲۰۱۷ به مدت ۶ ماه اجرا شود، این بار نیز تولید روزانه ۱. ۸ میلیون بشکه کاهش میابد.