سیاست خارجی ترکیه در هفته های اخیر، با چالش های عدیده ای روبه رو شده است؛ چالش هایی که هرگونه تدبیر یا سیاست سازنده ای را از سوی آنکارا سلب کرده است. از ناامیدی به بازسازی همکاری راهبردی با آمریکا و بی توجهی به اولویت های امنیتی این کشور در سوریه به ویژه ارجحیت کردها نسبت به نیروهای نظامی ترکیه در عملیات رقه گرفته تا خروج نیروهای نظامی آلمان از پایگاه هوایی اینجرلیک و بحران جدید در روابط قطر و دولت های شورای همکاری خلیج فارس.
به گزارش «تابناک»، در همین راستا، پس از بروز بحران در روابط قطر و برخی کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی و تحریم و محاصره این کشور، بسیاری از ناظران منتظر واکنش ترکیه به عنوان یکی از شرکای نزدیک قطر بودند.
واکنش ابتدایی ترکیه به اقدامات تهاجمی عربستان و همپیمانانش برای قطر شاید ناامید کننده بود. در جدی ترین واکنش آنکارا مولود چاووش اغلو گفته بود؛ «ما متأسفیم که می بینیم چنین اتفاقی افتاده است. ما آماده ایم هر اقدامی برای پایان دادن این وضعیت انجام دهیم».
اما در ادامه مقامات ترکیه واکنش های محکم تری نشان دادن و روز چهارشنبه «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه، مخالفت صریح خود را با وضع هرگونه تحریم علیه قطر اعلام کرد.
اردوغان اظهار داشت: «می خواهم به صراحت بگویم، ما با وضع تحریم ها علیه قطر مخالفیم».
وی در ادامه افزود: «این تحولات درست زمانی به وقوع پیوست که ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند همبستگی و همکاری هستیم و این تحولات به نفع هیچ کشوری در منطقه نیست».
اما اوج حمایت های ترکیه از قطر تصویب اعزام نیروهای بیشتر ترک به قطر توسط پارلمان این کشور بود. روز گذشته، پارلمان ترکیه با طرح دولت این کشور مبنی بر اعزام و استقرار نیروهای ترکیه در قطر موافقت کرد.
بنابراین، قرار است دولت ترکیه، پهپادهای کنترل مرز و نزدیک به 300 نیرو به قطر اعزام کند. قرار است، دولت ترکیه، پهپادهای کنترل مرز و نزدیک به 300 نیرو به قطر اعزام کند. ذکر این مهم لازم است که پیش از این، ترکیه از سال 2016 یک پایگاه نظامی در قطر ایجاد کرد و 600 نیروی ترک نیز در این پایگاه مستقر هستند.