ماه گذشته، تیلرسون همزمان با تمدید تعلیق تحریمهای ایران ذیل توافق هستهای، گفت واشنگتن در حال بازبینی سیاست کلان خود در قبال ایران است.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از نشست امروز در پاسخ به پرسشی در مورد طرح سنا برای تصویب تحریمهای گسترده علیه ایران، گفت، از نظر شخص او، این کار خوبی است.
وی گفت: «من هنوز شخصا در این رابطه گفتوگوی مستقیمی با رئیسجمهور نداشتهام... اما از نظر من [این تحریمها] بسیار خوب هستند.»
موضع عجیب و غافلگیر کننده قطر درباره سوریه وزیر امور خارجه قطر گفت: هدف مشترک قطر و روسیه، پایان دادن به تنش و درگیری ها در سوریه است و هر دو کشور نیاز به سوریه ای متحد دارند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر در گفت و گو با روزنامه "فدوموستی" با بیان اینکه موضوع نقش آینده بشار اسد رئیس جمهور سوریه محور اختلاف بین دوحه و مسکو نخواهد بود، افزود: به رغم اینکه قطر و روسیه مواضع متفاوتی دارند، ولی هدف مشترک در سوریه همان پایان دادن به تنش و درگیری در آنجاست.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی گفت: همه طرف های ذیربط باید برای پایان دادن به درگیری در سوریه همکاری کنند، چون دوحه و مسکو به سوریه ای متحد نیاز دارند و نه تقسیم شده. اولویت مشترک ایجاد ثبات و امنیت در منطقه است.
وی از «وجود اختلافات با روسیه درباره راه های ایجاد ثبات» در سوریه سخن گفت و تصریح کرد: به طور مشخص، قطر ورود بشار اسد به انتخابات ریاست جمهوری سوریه و ماندن در قدرت را در صورت پیروزی در این انتخابات تأیید نمی کند.
ارتباط بحران قطر و حوادث تروریستی تهران شبکه تلویزیونی «آ.تی .وی » جمهوری آذربایجان، روز سه شنبه طی گزارشی درباره جریانات جاری خاورمیانه گفت: بحران قطر و حوادث تروریستی در تهران، حلقه های یک زنجیره هستند.
در این گزارش ویژه مربوط به جریانات جاری خاورمیانه اعلام شد، وقوع حادثه تروریستی در پایتخت ایران در پی بروز بحران قطر، نشان دهنده همبستگی آنها به یک دیگر است.
بختیار فتح الله اف، گزارشگر شبکه تلویزیونی «آ.تی .وی» با اشاره به سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به عربستان و تلاش های ایجاد ائتلاف ضد ایران کشورهای عربی به رهبری ریاض، گفت: قطر حاضر به پیوستن به این ائتلاف نشد و پس از مخالفت دوحه با ائتلاف ضد ایرانی کمپین گسترده علیه قطر به فرماندهی واشنگتن آغاز شد.
در این گزارش، اتهامات علیه قطر درباره حمایت این کشور از گروه های تروریستی که از سوی رئیس جمهوری آمریکا مطرح شد، مورد اشاره قرار گرفت و اضافه شد: در چنین شرایطی، سؤالی پیش می آید که اگر قطر تاکنون از گروه های تروریستی حمایت می کرد، سران آمریکا و این کشورهای عربی تا به حال چرا سکوت کرده بودند.
شبکه تلویزیونی «آ.تی .وی» افزود: پاسخ این پرسش خیلی ساده است، چون پس از مخالفت قطر برای پیوستن به ائتلاف ضد ایرانی، کمپین گسترده علیه این کشور را آغاز کردند.
بنا به این گزارش، اقدامات عربستان و چند کشور دیگر علیه قطر و قطع روابط دیپلماتیک با این کشور و اعمال تحریم های علیه آن و اقدامات تروریستی در تهران، حاکی از تلاش های برای اجرای سناریوهای خطرناک در منطقه است.
این گزارش خاطرنشان کرد: رهبر عالی ایران، اقدامات تروریستی در تهران را سفارشی از سوی آمریکا و عربستان اعلام و بیان کرد: این ترقه بازی ها نمی تواند تأثیری بر اراده ملت ایران داشته باشد و موجب افزایش تنفر علیه آمریکا و عربستان خواهد شد.
«آ.تی .وی » همچنین سخنان علی لاریجانی، رئیس شورای اسلامی ایران مبنی بر اینکه آمریکا متحد داعش است و آمریکا و سیا منبع اصلی ترور در منطقه هستند و آنها نمی توانند ارزش های دینی و دمکراسی ما را از بین ببرند، یادآور شد.
در بخشی از این گزارش آمده است، تحریم ها علیه قطر اثربخش نبوده و ایران پنج هواپیمای حامل مواد غذایی برای این کشور ارسال کرده و از طرف دیگر ترکیه، پاکستان و روسیه حمایت های خود را از دوحه اعلام کردند.
در این گزارش همچنین اعلام شد، بحران قطر موجب نزدیکی مواضع تهران و آنکارا شده و سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به ترکیه بلافاصله پس از بروز این بحران و اقدامات تروریستی در تهران نشانگر این نزدیکی میان دو کشور است.
شبکه تلویزیونی «آ. تی .وی» در پایان این گزارش خود، ضمن زیر سؤال بردن ائتلاف ضد قطر افزود: کشورهای عربی که 50 سال است در راه رسیدن به یک هدف واحد، نتوانستند متحد شوند، ولی نمایش فوری آنها در همبستگی علیه قطر جای تأسف دارد.
برنده بحران قطر مشخص شد روزنامه هرالد (herald) نگاهی داشته به بحران ایجاد شده بین قطر و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و برنده این بحران را "ایران" معرفی کرده است.
بر اساس این گزارش، شکافی که بین کشورهای عربی به وجود آمده، تلاش ها برای ایجاد ائتلافی علیه ایران را ناکام گذاشته است.
هرالد نوشت: تلاش ها برای ترمیم اختلافات ایجاد شده بین دوحه، شورای همکاری خلیج [فارس] و کشورهایی مثل مصر، شکست خورده و این شکست موجب شده که احتمال موفقیت در ایجاد ائتلاف عربی شبیه ناتو بسیار ناچیز باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: به جای تشکیل ائتلاف عربی، این اختلافات از ایجاد گروهی برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه جلوگیری کرده است.
سیطره ارتش سوریه بر ۷ روستا در حومه الرقه نیروهای ارتش سوریه در ادامه پیشروهای مؤثر خود ضد تروریست های داعش بر هفت روستا در حومه الرقه و ۱۰۰ کیلومتر در جنوب شهر تدمر مسلط شدند.
به گزارش سانا، ارتش سوریه به عملیات ضد داعش در شرق شهر تدمر ادامه داد و بر تعدادی از کوه های مشرف به ارک مسلط شد و ادوات تکفیری ها را منهدم کرد.
از سوی دیگر، یک منبع نظامی سوری اعلام کرد: ارتش سوریه با همکاری متحدانش طی عملیاتی پیروزمندانه در بادیه تدمر، موفق به تسلط بر ۱۰۰ کیلومترمربع در جنوب شهر تدمر و شمال شرقی آن شد.
این منبع بیان کرد: عملیات با موفقیت ادامه دارد و داعشی ها در حال فرار هستند و تلفات و خسارات سنگینی به آنها وارد شده است.
از سوی دیگر، ارتش سوریه به پیشروی خود در منطقه واقع بین حومه جنوب شرقی حلب و حومه غربی الرقه ادامه دادند و به جاده اثریا-الرصافه-الرقه رسیدند.
نیروهای ارتش سوریه بر روستاهای رجم عسکر، بئر انباج، ظهر ام باج، جب عزیز، جب الغانم، ابوصوصه و جب ابیض و تعدادی مزارع دیگر پس از درگیری با داعش مسلط شدند.