صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی تولید ناخالص داخلی ترکمنستان در سال جاری میلادی را 6.5 درصد پشبینی و عملکرد و تمهیدات اقتصاد ملی این کشور را مثبت ارزیابی کرد.
به گزارش فارس در ترکمنستان، جدیدترین آمار صندوق بینالمللی پول در مورد نرخ رشد اقتصادی 152 کشور در حال توسعه جهان اعلام شد.
بر اساس این گزارش، اقتصاد ترکمنستان همچنان روند مثبتی در راستای انطباق با عوامل نامطلوب اقتصادی خارجی از جمله کاهش قیمت حاملهای انرژی و نیز کاهش رشد شاخصهای اقتصاد کلان در کشورهای شرکای تجاری در پیش دارد.
روند رو به رشد میزان تولید ناخالص داخلی ترکمنستان در چند سال اخیر بالای 6 درصد بوده است.
کسری بودجه دولتی تا 1.25 درصد و نیز افزایش میزان تولید داخلی، صادرات و تولیدات کالاهای جایگزین وارداتی از دیگر عوامل مثبت در رشد تولید ناخالص ملی ترکمنستان بوده است.
براساس ارزیابی صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ملی ترکمنستان نسبت به نواسانات مختلف مالی و اقتصادی جهانی و منطقهای پایدار بوده است.
از سوی دیگر ارزیابی مثبت روند رشد تولید ناخالص داخلی ترکمنستان در حالی است که پارلمان این کشور چندی پیش لایحه بودجه سال 2017 میلادی را که معادل 60 میلیارد دلار بود با اکثریت آرا به تصویب رساند.
بودجه سال 2017 میلادی ترکمنستان 103 میلیارد و 571 میلیون 600 هزار منات برابر با 29 میلیارد و 591 میلیون دلار و مخارج نیز 104 میلیارد و 871 میلیون و 600 هزار منات برابر با 29 میلیارد و 963 میلیون دلار است که با کسر بودجه اندک و در مجموع با احتساب دخل و خرج، معادل 60 میلیارد دلار میباشد.
ارتقاء استاندارد و رفاه زندگی شهروندان ترکمنستان، افزایش 10 درصدی حقوق شاغلان و حقوق بازنشستگان، ساخت طرحهای اجتماعی، عمرانی، رفاهی، بهداشتی، آموزشی، فرهنگی، گردشگری و توسعه صنایع از مهمترین مواردی هستند که بیش از 75 درصد بودجه سال 2017 میلادی این کشور به آنها اختصاص یافته است.
صندوق بینالمللی پول بر اجرای سامانه پولی بینالمللی نظارت دارد.
صندوق بینالمللی پول یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیشبینی وضعیت اقتصادی جهان محسوب میشود.
این صندوق یک نهاد پولی مستقل جهانی است که در سال 1947 به وجود آمده و هیچ ارتباط تشکیلاتی با سازمان ملل ندارد.