قیمت نفت:

روز پر فراز و نشیب برای قیمت نفت

در روز جمعه قیمت نفت افزایش یافت. امروز در حالی شاهد افزایش قیمت نفت و نزدیک شدن آن به بشکه ای ۴۹ دلار هستیم که نشانه های رشد تقاضا برای این محصول در تقابل با عرضه بیش از حد نفت و نگرانی ها در باره رشد اقتصادی قرار گرفته است.
کد خبر: ۷۱۲۳۱۷
|
۲۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۴ 14 July 2017
|
6017 بازدید
در روز جمعه قیمت نفت افزایش یافت. امروز در حالی شاهد افزایش قیمت نفت و نزدیک شدن آن به بشکه ای ۴۹ دلار هستیم که نشانه های رشد تقاضا برای این محصول در تقابل با عرضه بیش از حد نفت و نگرانی ها در باره رشد اقتصادی قرار گرفته است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته،  ۴۸ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۴۸.۹۰ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۰ سنت افزایش، بشکه‌ای ۴۶.۵۸ دلار صورت گرفت.

روز پر فراز و نشیب برای قیمت نفت

امروز هر دو شاخص برنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به طور طبیعی در حال رشد هفتگی خود هستند، اما با این حال نشانه هایی از تقابل میان عرضه و تقاضا موجب شده که این دو شاخص در روز جمعه با فراز و نشیب بسیاری روبه رو شود.

اُل هانسن، رئیس استراتژیک کالاهای بانک ساکسو در این رابطه گفت است: ”امروز، روز جمعه پر فراز و نشیبی در بازار نفت بوده است.”

در ابتدای روز جمعه قیمت نفت به دلیل گزارشی از کاهش صادرات نفت نیجریه افزایش یافت، اما پس از این که آمارها نشان دادند که خرده فروشی نفت خام ایالات متحده آمریکا در ماه ژوئن به طور غیرمنتظرهای کاهش یافته است و امکان دارد میزان تقاضای بزرگترین مصرف کننده نفت کاهش یابد، قیمت نفت شروع به کاهش کرد.

هردو شاخص نفتی در این هفته حدود ۵ درصد به نسبت پایین ترین نرخشان در هفته رشد داشتند و این بیشتر به دلیل گزارش آژانس بین المللی انرژی مبنی بر افزایش شتاب در رشد تقاضا، افزایش رشد واردات در چین، و همچنین کاهش موجودی نفت آمریکا بوده است.

آژانس بین المللی انرژی روز پنجشنبه اعلام کرد که افزایش مصرف آلمان و آمریکا به افزایش تقاضا کمک کرده است، اما با این حال جهان هنوز با عرضه بیش از نیاز نفت روبه روست.

قیمت نفت در هفته های گذشته کاهش چشمگیری یافته و به سطحی رسیده است که از اواخر سال گذشته دیده نشده بود. علت این امر افزایش شدید تولید نفت در آمریکا و ناامیدی سرمایه گذاران از قرارداد کاهش تولید نفت میان اعضای کشور های صادر کننده نفت و برخی از تولید کنندگان دیگر ذکر شده است.

آژانس بین المللی انرژی گفته است که هر ماه اتفاقی می افتد که موجب افزایش ناامیدی از ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار نفت می شود.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است: این ماه دو مسأله وجود داشت: افزایش شدید تولید در نیجریه و لیبی و همچنین کم شدن پایبندی به قرار داد کاهش تولید اوپک. جالب است که اشاره ای به افزایش های شدید تولید در آمریکا نشده است.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت با اشاره به گزارش ماهانه اش که در آن اولین پیشبینی اش از سال ۲۰۱۸ منتشر شده است، اعلام کرد که تقاضای جهانی برای نفت این اوپک در سال آینده ۳۲.۲۰ میلیون بشکه نفت خواهد بود که این رقم ۶۰ هزار بشکه از تقاضای جهانی برای نفت اوپک در سال ۲۰۱۷ کمتر است.

اوپک اعلام کرد که تولید نفت این سازمان در ماه ژوئن بیش از پیش بینی تقاضا بوده است و این به خاطر افزایش تولید لیبی و نیجریه، دو عضوی که از  قرارداد کاهش تولید معاف هستند، بوده است. با این وجود، مقامات اوپک هنوز به آینده خوشبین هستند.

سازمان اوپک اعلام کرده است که تولیدش در ماه ژوئن ۳۹۳ هزار بشکه در روز افزایش سافته و به ۳۲.۶۱۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. این افزایش به دلیل افزایش تولید نیجریه و لیبی و البته با افزایش تولید عربستان سعودی و عراق بوده است.

از ابتدای سال ۲۰۱۷ تا کنون قیمت نفت خام حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است. این در حالی ست که از ماه ژانویه تولید کنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) در تلاش اند تا با کاهش تولید نفت میان عرضه و تقاضا ایجاد کنند و به این طریق موجب افزایش قیمت نفت شودند.

در تاریخ ۲۵ می  سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند. اما با این حال قیمت هردو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت از آن تاریخ به بعد سقوط بیشتری داشته است.

تحلیلگران می گویند که افزایش مستمر تولید نفت توسط آمریکا و همچنین افزایش تولید کشور هایی که از توافق کاهش تولید نفت معاف شده اند، یعنی لیبی و نیجریه، موجب شده است که تلاش اوپک برای تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، دست کم تا این لحظه، با شکست روبه رو باشد.

روز سه شنبه، موسسه نفت آمریکا اعلام کرد که ذخایر نفت این کشور8.1 میلیون بشکه کاهش پیدا کرده. این میزان کاهش بیش از پیش بینی تحلیلگران بوده است.

همچنین سازمان اطلاعات انرژی آمریکا روز سه شنبه اعلام کرده است که انتظار می رود به دلیل قیمت پاییت نفت تولید نفت خام ایالات متحده در سال آینده کمتر از آن چیزی باشد که پیشتر پیشبینی شده بود.

کاهش موجودی نفت آمریکا امید به ایجاد تعادل در بازار نفت را که تجار مدت هاست منتظر آنند، باز می گرداند. سه سال است که تولید بیش اندازه موجب عرضه بیش از حد و اشباع بازار شده است و این امر قیمت نفت را به حدود نصف قیمت در میانه سال ۲۰۱۴ تقلیل داده است. 

آن طور که به نقل از بانک گلدمن ذکر شده است، اگر اوپک میزان کاهش تولید نفت را شدت نبخشد، قیمت نفت به بشکه ای ۴۰ دلار نیز خواهد رسید.

تحقیقات برنشتاین پیش بینی اش از میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را به ۵۰ دلار تقلیل داده است. این در حالی ست که پیش تر قیمت ۶۰ - ۷۰ دلار را پیشبینی کرده بود.

تاماس وارگا، تحلیل گر ارشد نفت در لندن گفته است: «تولید زیاد اوپک در ماه ژوئن و رشد اخیر شاخص دلار مانع از هر تلاشی برای افزایش قیمت نفت خواهد شد.»

بنا بر گزارش رویترز، نفت صادر شده به وسیله سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) در ماه ژوئن برای دومین ماه افزایش داشته است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟