تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند.
در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
پشتپرده جلسه آرژانتینیهادر پی عدم رأیآوری حبیبالله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو، جواد امام از چهرههای اصلاحطلب نزدیک به بیطرف مدعی شد که غلامرضا تاجگردون نماینده اصلاحطلب گچساران و باشت و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، بهروز نعمتی نماینده اصولگرای تهران و سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، اردشیر نوریان نماینده اعتدالگرای شهرکرد و از جمله اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و فریدون حسنوند نماینده اصولگرای اندیمشک و رئیس کمیسیون انرژی مجلس در جلسهای با حضور حبیبالله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو اقدام به باجخواهی کردهاند که این مسئله با تکذیب شدید بهروز نعمتی یکی از این چهار نماینده مجلس روبرو شده بود.
نظر غرضی درباره ابراهیم یزدیوزیر پیشین پست و تلگراف با اشاره به نقل قولی از مرحوم ابراهیم یزدی اظهار داشت: وی در جایی گفته بود که انقلاب ما، انقلاب جهل علیه ظلم بود و من نمیدانم چرا او انقلاب ملت را با این سابقه طولانی مبارزاتی جهل علیه ظلم میدانست و باید پرسید که آیا این تفسیر رواست یا خیر. وی با بیان اینکه من با شنیدن این سخن بسیار متأثر شدم چرا که عده زیادی تصورشان بر این است که گروههای سیاسی در انقلاب سهیم بودند، گفت: گروههای سیاسی هیچ نقشی در انقلاب نداشتند.
غرضی بیان داشت: بنده در تمام این دورهها حضور داشتم و حزب توده، جبهه ملی، نهضت آزادی و جریانات سیاسی دیگر را به خوبی میشناسم و با قاطعیت می گویم که وقتی جریان انقلاب در حال شکل گیری بود هیچ کدام از جریانات سیاسی توانایی این را نداشتند که بتوانند شعارهای انقلاب را با شعارهای خود جایگزین کنند لذا دنبالهرو انقلاب شدند.
وی افزود: وقتی که انقلاب شد نه تنها آقای یزدی بلکه سایر گروههای انقلاب هم آمدند و زمانی که این مسئله مطرح شد که آیا انقلاب باید پایدار بماند یا اهداف سیاسی گروهها، در شورای انقلاب درگیری به وجود آمد، به این شکل جریان اجتماعی یک جریان سیاسی را پشت سر گذاشت. وزیر پیشین پست و تلگراف ادامه داد: انقلاب محصول کار گروههای سیاسی نیست و همه گروههای مخالف پهلوی که در سال 54 در زندان بودند گفتند که مقابله با رژیم فعلی غیرممکن است. /باشگاه خبرنگاران
واکنش خانواده روحالامینی به عذرخواهی مرتضوی وکیل خانواده روحالامینی در واکنش به عذرخواهی سعید مرتضوی گفت: تاکنون هیچ رضایتی صورت نگرفته است و اگر چنین موضوعی باشد حتما در صدور حکم مؤثر خواهد بود. وکیل خانواده روحالامینی در گفتوگو با «اعتماد»، در پاسخ به اینکه آیا موکلانش پس از دفاعیات متهم پرونده و عذرخواهی او از خانواده شهدای کهریزک به بخشش سعید مرتضوی هم فکر میکنند، گفت: «آقای روحالامینی و خانم دکتر حقیقی به عنوان اولیای دم، تاکنون هیچ رضایتی ندادهاند و رضایت ایشان هم بعید به نظر میرسد. »
میرمجید طاهری در ادامه تأکید کرد: «مضافا اینکه موضوع جرم، جنبه عمومی دارد و حتی به فرض چنین موضوعی (بخشش) نمیتواند رافع جنبه عمومی موضوع شود.» وی یادآور شد: «تاکنون نیز هیچ رضایتی صورت نگرفته است و اگر چنین موضوعی باشد حتما در صدور حکم موثر خواهد بود. »میرمجید طاهری در پاسخ به این که چرا بین دو جلسه دادگاه تجدیدنظر یک سال فاصله افتاده است، عنوان کرد: «موضوع و دلیل آن را باید از دادگاه تجدیدنظر سؤال بفرمایید. »
پدیده «حزب فروشی» در کشور شکل گرفته است دبیر کل حزب اراده ملت ایران در ارتباط با قانون احزاب نیز گفت: به عنوان کسی که 25 سال فعالیت سیاسی و تشکیلاتی و اجرایی در سطوح مختلف داشته ام، باید بگویم که متاسفانه در کشور پدیده «حزب فروشی» شکل گرفته است. مثلا فردی یک شبه بر اساس توافق با پرداخت پول عضو حزب شده تا در شورای شهر رأی بیاورد که چنین زد و بندهایی خطرناک است و مربوط به احزاب استاندارد و شفاف نیست. باید جلوی این کار گرفته شود.
حکیمی پور افزود: در چنین وضعیتی برخی پس از انتخابات و بعد از آن که وارد عرصه سیاست می شوند، اعلام می کنند به هیچ گروهی و جریان سیاسی تعلق ندارند. در صورتی که در یک حزب استاندارد، پاسخگو و شفاف چنین مواردی وجود ندارد. معتقدم باید کاری کنیم که کنشگران سیاسی بدانند فقط از مسیر احزاب سیاسی می توانند وارد عرصه سیاسی و قدرت شوند. وی اضافه کرد: عرصه سیاسی، عرصه کار فردی نیست، بلکه عرصه کار جمعی است؛ افرادی که می خواهند وارد عرصه سیاست بشوند باید در یک فرایند صحیح عضو حزب بشوند و مسیرهای رشد و ترقی در حزب در بگذرانند، البته «عضو حزب بودن» و «کادر یک حزب بودن» معنای خاص خود را دارد. فعالیت حزبی سلسله مراتب دارد؛ به این سادگی نیست که یک نفر نامزد حزبی شود، بلکه باید ابتدا در داخل حزب، صلاحیت او احراز شود. /ایرنا
انتظار جامعه روحانیت مبارز از دولت دوازدهم دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از دولت خواست رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را در اولویت برنامههای خود قرار دهد. آیتالله محمدعلی موحدیکرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با اشاره به تشکیل کابینه دوازهم، گفت: همه دلسوزان انقلاب دوست دارند که دولت در رفع مشکلات کشر موفق باشند و مردم نیز از دولت انتظار دارند که پاسخگوی نیازهای آنها باشد. وی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مهمترین مطالبه مردم از دولت است، تصریح کرد: در شرایط کنونی که بخشی از جوانان ما بیکار هستند انتظار میرود دولت محترم برای ایجاد اشتغال از تولید ملی حمایت کند تا مشکل بزرگ بیکاری جوانان رفع شود؛ علاوه بر مشکل بیکاری، مشکلات اقتصادی مردم نیز از مسائل مهم است که باید مورد توجه دولت محترم باشد. موحدیکرمانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر هیأت دولت توصیههای مهمی به اعضای کابینه کردند، گفت: امیدواریم دولت محترم در عمل به توصیههای مقام معظم رهبری موفق باشند و بتواند سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در خدمت بیشتر به مردم محقق کند؛ ما هم به عنوان جامعه روحانیت مبارز انتظار داریم دولت در مسیر رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم حرکت کند.
توجیهات کرباسچی برای تغییر لحن روحانی
کرباسچی با تأکید بر اینکه روحانی به سمت جناح راست مایل نشده است، گفت: «روحانی را باید با توجه به شخصیت اش ارزیابی کرد. او را نمی توان با تاج زاده و حجاریان مقایسه کرد. همان طور که نمی توان او را با حسین شریعتمداری یا سردار عباسی مقایسه کرد». وی افزود: «درست است که او پیش از انتخابات لحن دیگری داشت اما این تغییر لحن قاعده کار است و برای اداره کشور باید به فکر هماهنگی دستگاه های مختلف بود. اکنون مبارزات انتخاباتی تمام شده و وقت سر و سامان دادن به کشور است. به قول معروف کشور را باید از روی زمین اداره کرد. روحانی نیز مشی اعتدال و میانه روی خود را دارد. او به درستی برای تغییر شرایط در چهارچوب حفظ اصول نظام، انقلاب و اسلام تلاش می کند»
ورود مدعی العموم به شایعه «صداهای غیرعادی» در چند روز گذشته فیلمی حاوی صداهایی عجیب و ترسناک در آسمان یکی از روستاهای آستارا، در فضای مجازی منتشر و به یکی از موضوعات روز تبدیل شد. چند ساعت بعد مشابه این فیلم و با همان ادعای شنیده شدن صداهای عجیب و غریب، در یزد نیز انتشار یافت و شایعات و تحلیلها پیرامون آن را بیشتر کرد. حدادزاده معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان یزد گفت: با توجه به انتشار شایعاتی پیرامون شنیده شدن صداهای غیرعادی در یزد، دادستان مرکز استان دستور ویژهای به معاونت فضای مجازی جهت پیگیری صادر کرد تا این موضوع به صورت ویژه مورد رصد قرار گیرد. دستورارت قضایی لازم در این زمینه صادر و پلیس فتا پروندهای را تشکیل داده و در حال بررسی موضوع است. این اقدام عنوان مجرمانه دارد و قطعا مجرمان شناسایی و مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد. / ایسنا
آمران حمله به «علی مطهری» محاکمه شدند مصطفی ترک همدانی وکیل مدافع علی مطهری گفت: جلسه دادگاه شش ساعت به طول انجامید، این جلسه که در شعبه یک دادگاه نظامی یک شیراز به ریاست قاضی صفری برگزار شد، با تحقیق و بررسی و اخذ آخرین دفاع متهمان آمرین اخلال در نظم از طریق حمله به علی مطهری در 18 اسفند 93 در فرودگاه شیراز به پایان رسید. در این جلسه متهمین در دفاع از خود، آمر اصلی در فراخوان نیروها برای تجمع در فرودگاه شیراز را معرفی کردند. موکل شخصا در جلسه دادگاه حضور نیافت، اما طی نامهای رضایت مشروط خود را به معرفی آمر اصلی منوط دانست و به نظر میرسد، شرایط مختومه شدن این پرونده مهیاست، هر چند با توجه به عمومی بودن جرم ارتکابی توسط متهمان نظر ریاست محترم دادگاه قاطع دعوی است و در صورت مجرم شناخته شدن متهمان میتواند موثر در تخفیف مجازات باشد. این دادگاه به دلیل اخلالی که موجب حاشیهای در دادگاه گردید طولانی شد که با درایت قاضی محترم دادگاه به خوبی اداره و به پایان رسید. / فرارو
روایت رحمانی فضلی از تخلفات نفتی احمدی نژاد وزیر کشور با بیان اینکه دیوان محاسبات در آن زمان وظیفه خود را انجام داده است، افزود: دیوان محاسبات ابتدا گزارشی درباره تفریغ بودجه و تخلفات تهیه میکنند و بررسیها در مسیر دادسرا، هیئت های مستشاری و حاکم شرع قرار می گیرد، اما بنده چون سال ۹۲ نبودم اطلاعی ندارم که این پرونده ها در چه مرحله رسیدگی قرار دارد. وی درباره اینکه آیا شخص احمدی نژاد تخلفی انجام داده است یا خیر، ادامه داد: بنده حضور ذهن ندارم و اگر تخلفاتی بوده گزارش آن درقالب تفریغ بودجه به مجلس ارائه شده است. رحمانی فضلی با بیان اینکه مسئله فروش نفت توسط نیروی انتظامی در همان زمان رسیدگی و از طریق بنده به دادسرا ارسال شد، یادآور شد: بررسی این پرونده ها فرآیند پیچیده و طولانی دارد، چرا که در آن زمان نیز چنین مجوزی به نیروی انتظامی داده شده بود، اما مشکلی وجود نداشت بلکه مشکل اینجا بود که این نفتی که فروخته شده بود، درآمد آن چگونه هزینه شده و آیا به خزانه واریز شده یا خیر و موضوع مورد سوال این بخش بود.
وی با تأکید بر اینکه در آن زمان صدور مجوز برای فروش نفت توسط نیروی انتظامی از طریق مجاری مورد نیاز اخذ شده بود، افزود: این موضوع که درآمد فروش نفت در محل تعیین شده هزینه شده و به خزانه واریز شده سؤال دیوان محاسبات بود لذا این موضوعات باید تفکیک شود، چرا که امروز دیده می شود این مسائل به صورت کلی مطرح میشود. وزیر کشور با بیان اینکه مجوز باید بررسی شود، ادامه داد: باید گفت این مجوز از مجاری خود اخذ شده و نیروی انتظامی تخلفی در اخذ مجوز انجام نداده است، اما این موضوع که درآمد فروش نفت بهدخزانه واریز شده یا خیر و یا در محل تعیین شده هزینه شده یا خیر، برای دیوان محاسبات در آن زمان شبهه به وجود آمد که پرونده برای رسیدگی به دادسرا ارسال شد./ انتخاب
خوشبینان به آمریکا از سرنوشت ابراهیم یزدی درس بگیرند! رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی گفت: مرحوم ابراهیم یزدی در دوران حیات سیاسی خود، شیفته آمریکا بود. آمریکا حاضر نشد به آقای ابراهیم یزدی که مصداق خوشبینی به آمریکا بود، ویزای معالجه بدهد. مرحوم آقای یزدی یک نمونه و مثال است برای اینکه بگویم که آمریکا به همه نگاه ابرازی دارد؛ آمریکا با شاه هم چنین برخوردی کرد و زمانی که دید شاه، جایگاهی در ایران و نظام ایران ندارد پشت او را خالی کرد. برخی از تاریخ درس نگرفته اند و همچنان فکر میکنند که باید به آمریکا خوشبین بود و به آنها لبخند زد. / تسنیم
دولت مهرههای احمدینژاد را از مناصب دولتی عزل کند یک روزنامه نوشت: دولت دوازدهم برای توفیق یافتن در تحقق وعدههائی که داده است باید به عنوان مقدمه حداقل دو اقدام مقدماتی انجام دهد. اول انتخاب استانداران و فرمانداران قوی و همفکر با رئیسجمهور و دوم پاکسازی بدنه دولت از عناصری که رئیس دولتهای نهم و دهم آنها را مهرهچینی کرد و حضور آنها در بدنه اجرائی در چهار سال گذشته همچون سدی در برابر انجام کارهای موردنظر دولت یازدهم مقاومت کردند و اگر این پاکسازی صورت نگیرد، دولت دوازدهم نیز نمیتواند کاری از پیش ببرد. / روزنامه جمهوری اسلامی
برخی برای، ابوذرها را طرد و ابوجهلها را جذب میکنند حجتالاسلام سید احمد خاتمی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان در ویژه برنامه مراسم گرامیداشت شهدای مظلوم منا، گفت: برخی در داخل برای جذب حداکثری حاضرند ابوذرها را در کشور اسلامی طرد و به جذب ابوجهلها بپردازند، هنر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری سازشناپذیری در مقابل دشمن و اسلام آمریکایی است. شهید حججی را داعشی ها به شهادت نرساندند، بلکه سربازانی که در آموزشگاه های آمریکا جنایت را یاد گرفته اند، به شهادت رساندند. /ایلنا
علت اصلی به تأخیر افتادن تشییع پیکر شهید حججی بنا به اخبار واصله به محرمانه ـ مستقیم علت تاخیر و لغو چتدباره مراسم تششیع پیکر شهید محسن حججی، چیزی بجز عدم قطعی تشخیص DNA است و آزمایشات صحت پیکر را تایید کرده است. علت اصلی عدم ارجاء پیکر پاک و مطهر شهید حججی، قطع شدن سر، دست و پای مطهر شهید بوده که ملعونین وهابیه داعش از تحویل سایر اجزاء امتناء کرده اند و حزب الله لبنان همچنان مشغول تلاش برای بازپس گیری آن می باشند. /کانال محرمانه_مستقیم
رامین: حرفهای هولوکاستی احمدینژاد اشتباه لفظی بود محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی محمود احمدینژاد در گفتوگویی با روزنامه شرق و در پاسخ به سوال «طرح انکار هولوکاست و محو اسرائیل از روی کره زمین به نظرتان ایده موفقیتآمیزی بود؟ » گفت: «محو اسرائیل» تعبیر امام خمینی است؛ اما احمدینژاد در طرح ایده «ضرورت بررسی هولوکاست» ابتدا یک اشتباه لفظی داشت که مدعای هولوکاست بهطور ضمنی نفی شد؛ حقیر هرگز معتقد به نفی یا تأیید ماجرای هولوکاست نبودهام، بلکه خواستار «بازخوانی» آن بوده و هستم. زمستان سال ٨٤ که در سفر به عربستان، مسئله هولوکاست را «دروغ و افسانه» نامید، به ظرافت و اقتضائات بحث دقت نشد. البته هنوز رئیسجمهور وقت از عربستان برنگشته بود که با خبرگزاری فارس مصاحبه کردم و گفتم ایشان باید بهجای نفی یا تأیید هولوکاست، حقیقتیابی آن را از محققان تاریخ اروپا طلب کنند و از سازمان ملل «تشکیل کمیته حقیقتیاب بینالمللی برای بررسی هولوکاست» را درخواست کنند.
علت انگلیسی و عربی توئیت کردن ظریف چیست؟ محمد جواد ظریف در گفتوگویی در خصوص فعالیتش در شبکههای مجازی گفت: من از توییتر فعلاً با توجه به مقررات داخلی بهعنوان ابزار پیامرسانی، صرفا در سطح بینالمللی استفاده کرده و به همین دلیل هم هیچگاه توییت فارسی نداشته ام و توییت هایم را به انگلیسی و عربی ارائه کردم تا در فضای بینالمللی با این رسانه که بسیار هم در فضای دیپلماسی رسانهای مؤثر است مورد استفاده قرار بگیرد. /پاد
عقل سياسي احمدينژاد كجاست؟ استاندار تهران در بارنامه تلویزیونی دستخط گفت: رأي آوردن آقاي روحاني سخت بود چون هر دو جناح ميانه خوبي با او نداشتند. نه اصولگراها و نه اصلاحطلبان. سال ۹۱ از من نظر خواستند. گفتم آيتالله هاشمي بيايند كه با آن نگاه و ديد ميتواند كشور را با هزينه كم اداره كند. بعد آقاي ناطق را مطرح كردم. گفتم ايشان همچنين ويژگي دارند. بعد آقاي روحاني و بعد آقاي لاريجاني را مطرح كردم.
من فكر ميكردم احمدينژاد در انتخابات ثبتنام نكنند چون فضا را ميديد و نظر آقا را مطلع بود. بالاخره صراحتي كه در كلام رهبري وجود داشت خيلي بعيد ميدانستم ثبتنام كند. وقتي اين صحنه را ديدم تعجب كردم. از خودم پرسيدم كه اين عقل سياسي كجاست؟
حوادث تروريستي خيلي بود و اعلام نميشود. انصافا هوشياري نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي ما بسيار بالا است. واقعا بايد تشكر كرد و خدا قوت گفت. انصافا تعامل و همكاري خوبي دارند. شوراي تامين ما در استان تهران در اين ۴ سال يك اختلاف نظر نداشتند. /اعتماد
پنج بار با خروج علیرضا رجایی از زندان برای درمان مخالف شد غلامرضا رجایی برادر علیرضا رجایی در گفتوگویی در خصوص وضعیت سلامت برادرش توضیحاتی داد و در مورد علت شيوع و ابتلاي وی به اين بيماری گفت: «اين روند تقريبا از اسفند ماه سال ٩٣ آغاز شد. در قسمت فوقاني فك خود احساس درد داشت كه با مراجعه به بهداري زندان و خوردن مسكن تا اندازهاي حل شد اما در خرداد ماه سال ٩٤ توده از سينوس بيرون آمد و برجسته شد كه همان زمان من در ملاقاتهايم با وي تاكيد كردم كه بايد اسكن از صورت انجام شود.»
وي افزود: «پنج مرتبه از سوي بهداري زندان اعزام به خارج از زندان براي اسكن و عكسبرداري تجويز شد كه متاسفانه اين اجازه داده نشد. تا آبانماه سال ٩٤ كه وي از زندان آزاد شد، ميشود گفت اقدام درماني خاصي براي او صورت نگرفته بود كه همان زمان اسكن انجام و متوجه شديم كه تومور بدخيم و بسيار وسيع است» رجايي يادآور شد: «از آنجايي كه اين تومور استخوان حدقه چشم هم درگير بود، پزشكان ميدانستند كه با عمل بسيار مشكلي روبهرو هستند كه از همينرو پنج دوره شيميدرماني صورت گرفت كه البته بعد از اين ٣٥ جلسه راديوتراپي تومور تا اندازهاي كوچك شد اما در عرض دو ماه مجددا اين تومور بزرگ شد كه در نهايت پزشكان تصميم به انجام اين عمل وسيع گرفتند». /اعتماد
یک ژن خوب دیگر سر از وزارت نفت درآورد در تازهترین انتصابات نفتی، محمدعلی آهنگران به عنوان مشاور معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت نفت منصوب شد. وی ضمن تأیید این خبر گفت: «بنده حقوقدان هستم و با توجه به تخصص سوابق کاری هماکنون در حال همکاری با معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت نفت هستم. » آهنگران در پاسخ به سؤالی در مورد علت انتخابش از سوی معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت نفت بهمنظور مشاوره گفت: «این سؤالی است که شما باید از مدیری بپرسید که بنده را مناسب همکاری دانستهاند. حتماً به خدمات من احتیاج داشته که من را وارد سیستم کرده است.»
وی درباره سوابق کاری خویش در حوزه نفت پیش از انتصاب به این سمت گفت: «بنده پیشازاین دبیر کمیسیون مناقصات شرکت آب و فاضلاب خوزستان بودهام.»/انرژی امروز