هشت روز دیگر تا برگزاری همه پرسی استقلال اقلیم کردستان باقی مانده است. به غیر از اسرائیل، تمامی بازیگران منطقه ای و بین المللی مخالفت صریح خود را با این رفراندوم اعلام کرده اند و تلاش ها برای متقاعد کردن مسعود بارزانی جهت تعویق زمان همه پرسی یا لغو آن همچنان ادامه دارد. در این میان، سکوت و در مواقعی اعلام حمایت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نیز عجیب و قابل تامل به نظر می رسد.
به گزارش تابناک، در همین زمینه، پایگاه خبری عرب نیوز در مطلبی به موضع این کشورها در برابر همه پرسی پیش رو پرداخته است و نوشته است که این کشورها خواهان استقلال اقلیم کردستان به دلایل مشخص هستند. در این مطلب آمده است؛
جنگ عراق و پیامدهای آن نقطه عطفی در سیاست های این کشور و منطقه بود. سقوط رژیم صدام در بغداد و ظهور دولت شیعی باعث شد تا نگرانی ها در مورد نفوذ ایران در عراق و منطقه افزایش یابد. نیاز به محدود کردن این نفوذ، کشورهای منطقه خلیج فارس(عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت، عمان) را وادار کرد تا روابط با بازیگران محلی در دوران پس از صدام را افزایش یابد.
در همین راستا، دولت منطقه ای کردستان (KRG)، که تنها نهاد کردی شناخته شده در سطح منطقه و بین المللی است، به عنوان گزینه ای مناسب برای این هدف در نظر گرفته شد. لذا در سال های اخیر شاهد پیوندهای عمیق کشورهای حاشیه خلیج فارس با آن بوده ایم. امارات متحده عربی اولین کشور خلیج فارس بود که در سال 2012 یک کنسولگری در پایتخت اربیل -پایتخت کردستان عراق- راه دایر کرد. در سال 2016، کنسولگری عربستان سعودی نیز باز شد.
روابط عربستان با اقلیم کردستان در دوران پسا صدام ایجاد شد؛ زمانی که پادشاهی سعودی در اربیل یک کنسولگری باز کرد و ایران از مقامات اقلیم خواست تا آن را تعطیل کنند. درخواست توسط بارزانی رد شد و برای تقویت روابط، کنسولگری جدید عربستان را به رسمیت شناخت.
در سال 2015، بارزانی از کشورهای خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی بازدید و با مقامات ارشد این عربستان دیدار کرد و با استقبال گرم آن ها مواجه شد.
مقامات امارتی نیز که یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در عراق پسا جنگ با بیشترین کمک ها به منطقه اقلیم کردستان بودند نیز از بارزانی استقبال خوبی به عمل آوردند.
در سال 2014، اتاق بازرگانی دبی دفترش را در اربیل باز کرد تا از 150 شرکت اماراتی که قبلا در برای سرمایه گذاری در اقلیم ثبت نام کرده بودند حمایت کند.
قطر نیز به طور قابل توجهی در بخش های انرژی و بخش های پرجمعیت این منطقه سرمایه گذاری کرده است. در ماه جولای، یک هیئتی به رهبری معاون اتاق بازرگانی قطر، از کردستان عراق بازدید کرد و با مقامات محلی در استان های کرکوک و سلیمانیه دیدار کرد تا راه هایی برای بهبود روابط اقتصادی را مورد بحث قرار دهند. همچنین بحرین سرمایه گذاری در شهرهای کرد را بررسی می کند.
در سفر بارزانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس و تقویت روابط بین اقلیم کردستان و شورای همکاری خلیج فارس (GCC) به نظر می رسد وی موفق به کسب حمایت اعراب خلیج فارس از رفراندوم استقلال کردها شده است.
عبدالرحمن الراشد، روزنامه نگار و نویسنده برجسته سعودی گفته است که اکثر اعراب خارج از عراق با خواست کردهای عراق برای استقلال موافق و همسو هستند. او در روزنامه الشرق الاوسط نوشت؛ «من برای تاسیس دولت کردی در اقلیم کردستان با کردهای عراق همراه هستم». در ماه های اخیر نیز در رسانه های کشورهای خلیج فارس حمایت های لفظی زیادی را از همه پرسی شاهد بودیم.
در حالی که رسانه ها و رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد رفراندوم مشتاق هستند، این در مورد پایتخت های همسایگان عراق صادق نیست. ترکیه و ایران، که دارای اقلیت های کردی قابل توجه هستند، می گویند که رفراندوم و استقلال طلبی اقلیم منطقه را همچنان بی ثبات نگه خواهد شد. هر دو کشور نگرانی دارند که استقلال کردهای عراق می تواند باعث تحریک کردهای خود شود.
به طور کلی، زمان اثبات خواهد کرد که استقلال اقلیم کردستان در راستای منافع اقتصادی و استراتژیک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود.
آن ها در همین راستا دو هدف عمده را دنبال می کنند؛ نخست مهار ایران و ترکیه و دوم جلوگیری از قدرت یابی دوباره عراق به عنوان یک بازیگر موثر در برابر شورای همکاری خلیج فارس.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.