آزارهای دوران کودکی کابوسی برای تمام عمر

نگاه هراسانش به در انباری بود که مادر محبوس شده، با گریه و التماس بر آن می کوبید ، با صدای شکسته شدن شیشه قلبش انگار از جا کنده شد .
کد خبر: ۷۳۱۱۰۷
|
۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۰ 18 September 2017
|
5517 بازدید
نگاه هراسانش به در انباری بود که مادر محبوس شده، با گریه و التماس بر آن می کوبید ، با صدای شکسته شدن شیشه قلبش انگار از جا کنده شد .

به گزارش ایرنا، علی چهارساله در دعواهای هر روزه والدین نه تنها از کتکها سهمی می برد بلکه پدر معتاد گاه از شدت عصبانیت سیگارهای روشنش را بر بدن کودک خاموش می کرد و صدای ناله ها و گریه های او هیچ تاثیری بر قلب سنگ مرد نداشت.

هر روزه شمار زیادی از کودکان جهان مورد آزار و خشونت بزرگسالان قرار می گیرند، خشونت ها متنوع هستند و از کمترین میزان و حتی شاید در برخی مواقع ناخواسته و ندانسته تا به حد شکنجه و مرگ متغیر است.

این خشونت و آزارها از سوی پدر و مادر گرفته تا خویشاوندان و نزدیکان تا افراد غریبه می تواند ، وجود داشته باشد.
کودک آزاری مقوله گسترده و پیچیده ایست که معمولا در جامعه پنهان می ماند و در موارد حادی که کار کودک به بیمارستان می کشد و احتمال مرگ او نیز وجود دارد ، علنی می شود.
امروزه خوشبختانه با گسترش فناوری و دسترسی سهل و آسان مردم به اطلاعات ، آگاهی شهروندان نیز در بسیاری از زمینه ها ارتقاء یافته که خود به کاهش و پیشگیری از حوادث کمک می کند.

طی چند سال اخیر به مدد فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و تبادل فیلم ، عکس و اطلاعات توسط افراد مختلف ؛ این خبرها بهتر و سریعتر می چرخد و حساسیت جامعه را نیز افزایش داده است.
در حال حاضر ، براساس قانون، گزارش ندادن کودک ‌آزاری جرم است؛ تاکیدی که می‌تواند تا حدی بی‌‌‌اعتنایی نسبت به آسیب نگران‌کننده کودک‌آزاری را کاهش دهد.

**دولت به سمن ها برای کمک به آسیب های اجتماعی اعتماد کند
در همین زمینه یک مشاور و مددکار اجتماعی گفت: تعریف کودک آزاری را عموما نمی دانیم اما این موضوع در کشور ما خیلی شایع است و بسیاری از رفتارهای ما ناخودآگاه کودک آزارانه است.
امین حق ره بابیان اینکه متاسفانه مشکل تاریخی هم در زمینه شیوه تعلیم و تربیت داریم، افزود: تنبیه های عاطفی و بویژه بدنی برای مجبور کردن کودک از اطاعت حرفمان، رفتارهای پدرسالارانه که امنیت روانی کودک را از بین ببرد، نمونه هایی از رفتارهای خشونت آمیز و کودک آزارانه در کشورمان است.
وی با تاکید براینکه در جامعه ما مسائل استرس زای زیادی وجود دارد ، تصریح کرد: مسائلی همچون فقر ، وضعیت معیشتی، بی عدالتی ها و طبقات اجتماعی تنش های روانی خانواده ها را افزایش داده است.

به گفته وی گزارش های بسیاری از بدرفتاری و خشونت مادرانی که از نظر روانی مشکل دارند ، نسبت به فرزندان شان از لحاظ روحی ، فکری و جسمی وجود دارد.
حق ره با اشاره به وجود آمار غیر رسمی سه و نیم تا چهار میلیون نفر معتاد در کشور تصریح کرد: خشونت و کودک آزاری در خانواده های دارای معتاد بسیار پررنگ تر است.

وی اظهار کرد: متاسفانه کودکان در خانواده هایی که پدر و مادر هردو مبتلا به مواد مخدر هستند ، شاهد صحنه های زننده ای از جمله تزریق و کشیدن مواد مخدر توسط والدین خود می شوند که مشکلات روحی و روانی زیادی را برای آنها در پی دارد.
حق ره ادامه داد: از سویی دیگر متاسفانه رسانه های ما اعم از تلویزیون و بازی های یارانه ای ، ادبیاتی خشن دارند که این خشونت به کودکان نیز انتقال پیدا می کند .

وی آزارهای جنسی را یکی دیگر از مظاهر کودک آزاری عنوان و تصریح کرد: متاسفانه آموزش های جنسی لازم که باید در مدارس و از سوی خانواده ها به کودکان بمنظور جلوگیری از سوء استفاده اشخاص از آنها و دانستن بایدها و نباید ها و چگونگی مواجهه با این گونه مسائل داده شود ، بصورت یک تابو در کشور است.
وی با بیان اینکه جامعه ما هنوز به این باور نرسیده که این آموزش ها برای سلامت و در امان نگاه داشتن کودکان ضروریست، گفت: لطمه های روحی که از آزارهای جنسی بر کودک وارد می شود، در روحیه و سلامت روان آنها در آینده نقش بسزایی دارد.
حق ره تاکید کرد: باید علاوه بر کودکان در محیط های آموزشی ؛ پدرو مادرها نیز آموزش ببینند تا بدانند چگونه به کودکان شان اموزش های ضروری را تعلیم بدهند.

وی افزود: متاسفانه نظام مدد کاری با خدماتی مطلوب در کشورمان وجود ندارد و نظام دانشگاهی هم در بسیاری موارد محصولات بی کیفیتی به جامعه عرضه می کنند.
این مددکار اجتماعی بهترین راهکار را برای کاهش آسیب های اجتماعی اعتماد دولت به سازمان های مردم نهاد دانست و گفت: دولت باید به این سازمان ها که با علاقه و بدون دریافت هیچ پولی حاضرند در کاهش آسیب های اجتماعی کمک کنند و پیشقدم شوند ، اعتماد کند.

وی آموزش را نیز از ابزارهای مهم برای کاهش آسیب های اجتماعی و از جمله کودک آزاری دانست و گفت: رسانه ها تا کنون به این موضوعات بسیار کم پرداخته اند و آموزش ها و اطلاعاتی که اکنون در شبکه های اجتماعی وجود دارد، پالایش شده و متناسب برای سنین کودک نیست و منجر به بلوغ زود رس کودکان می شود.
وی ادامه داد: همچنین باید بدور از تعصب ، از تجربه های موفق کشورهای دیگر که سال ها بر روی این مسائل کار کرده اند ، استفاده کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟