افاضات جدید جناب البرادعی درباره ایران

سلطانيه تاكيد كرد كه گزارش اخير آژانس صحت همه فعاليت‌هاي هسته‌يي صلح آميز ايران را تاييد كرد و افزود كه مطالعات تسليحاتي ادعا شده از جمله درباره آزمايشات انفجاري تبديل اورانيوم و طرح وسيله ورود دوباره به جو موشك جعلي هستند.
کد خبر: ۷۳۵۱
|
۱۳ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۵:۵۲ 03 March 2008
|
14544 بازدید
نشست شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي امروز درحالي آغاز به كار كرد كه به نظر مي‌آيد آمريكا به همراه برخي كشورهاي اروپايي سعي دارند در اقدامي دور از انتظار قطعنامه‌اي را در اين نشست به تصويب برسانند كه در آن از ايران خواسته شود به ادعاهاي بي‌اساس و سياسي برخي كشورها درباره فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌يي ايران پاسخ دهد. اما به گزارش خبرگزاري آلمان، نماينده دائم كشورمان در آژانس پس از افتتاحيه نشست در جمع خبرنگاران تاكيد كرد: ايران قصد ندارد به سوالات درباره اطلاعات نسبت داده شده به ايران كه مدعي تلاش براي توليد سلاح هسته‌يي است پاسخ دهد و هشدار داد كه صدور هر گونه قطعنامه شوراي امنيت، فعاليت آژانس را به مخاطره خواهد انداخت.

به گزارش ايسنا، علي اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي در آستانه نشست مارس شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي كه امروز (دوشنبه) در وين آغاز به كار كرد به خبرنگاران گفت: صدور هرگونه قطعنامه شوراي امنيت تيري به قلب آژانس بين المللي انرژي اتمي خواهد بود.

سلطانيه تاكيد كرد كه گزارش اخير آژانس صحت همه فعاليت‌هاي هسته‌يي صلح آميز ايران را تاييد كرد و افزود كه مطالعات تسليحاتي ادعا شده از جمله درباره آزمايشات انفجاري تبديل اورانيوم و طرح وسيله ورود دوباره به جو موشك جعلي هستند.

وي گفت: ما ارزيابي نهايي‌مان را درباره همه مسايل مربوط به تسليحاتي شدن نسبت داده شده، ارايه داده‌ايم و طرح اقدام پايان يافته است.

هم‌چنين گرگوري شولتي، نماينده آمريكا در آژانس گفت كه شوراي حكام پرونده ايران را «كه هنوز باز است» بررسي خواهد كرد.

وي افزود: به رغم برخي پيشرفت‌ها در پاسخ‌گويي به مسايل گذشته پرسش‌هاي دردسرساز هم چنان درباره فعاليت‌هاي ايران باقي است كه قويا از برنامه مربوط به تسليحات صحبت مي‌كند.

فرانسه، انگليس و آلمان در جانبداري از آمريكا در پي صدور قطعنامه‌اي عليه ايران در نشست يك هفته‌اي شوراي حكام هستند.

شوراي حكام 35 عضوي آژانس بين المللي انرژي اتمي به رسم معمول نشست فصلي خود را در ماه مارس ساعت 10:30 به وقت محلي (9:30 به وقت گرينويچ) با سخنراني افتتاحيه محمد البرادعي، مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي آغاز كرد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، مهمترين تمركز مذاكرات يك هفته‌اي آژانس آخرين گزارش البرادعي درباره ايران خواهد بود. اين گزارش كه 22 فوريه منتشر شد، مي‌گويد تهران اغلب مسايل مهم باقي مانده درباره برنامه هسته‌يي‌اش را رفع كرده است، اما در عين حال هم چنان از پاسخ دادن به اتهاماتي كه مي‌گويد بر روي تسليحات هسته‌يي كار كرده سر باز مي زند.

به علاوه تاييد مي‌كند كه ايران برنامه غني‌سازي اورانيوم را دنبال كرده و توسعه داده و به درخواست‌هاي شوراي امنيت بي‌اعتنا بوده است.

15 عضو شوراي امنيت اواخر امروز مشاورانشان را در نيويورك درباره مسوولان قطعنامه تحريم عليه ايران آغاز خواهند كرد.

علي اصغر سلطانيه، نماينده ايران در ‌آژانس بين المللي انرژي اتمي هر گونه تلاش براي پيشبرد قطعنامه اي انتقادي نسبت به ايران از جانب آژانس را "مضحك" خواند.

سلطانيه روز يكشنبه نيز به آسوشيتدپرس گفت: هر گونه اقدامي در اينجا (وين) در اين مسير تمامي كشورهاي عضو را ناراحت خواهد كرد.

وي افزود: فكر نمي‌كنم هيچ كشوري مرتكب اين اشتباه تاريخي شود. اين كار اعتبار آنها را زير سوال خواهد برد.

هم‌چنين مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در اظهاراتي عجيب با متهم كردن تهران به مانع تراشي براي كارشناسان آژانس، از ايران خواست تا از مانع تراشي براي كارشناسان آژانس دست بردارد و درباره نشانه‌هايي كه مي‌گويند ممكن است براي توليد سلاح هسته‌يي تلاش كرده باشد، همكاري كند.

به گزارش آسوشيتدپرس محمد البرادعي، مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي امروز (دوشنبه) در نشست شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مساله مطالعات ادعايي نسبت داده شده به ايران را "باعث نگراني جدي" خواند و از ايران خواست " در كار كردن با آژانس تا آنجايي كه مي‌تواند فعال و همكارانه برخورد كند" تا به حل اين مساله كمك كند.

وي گفت: بررسي كامل اين مساله هنوز انجام نگرفته است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، ديپلمات‌هاي نزديك به ديده‌بان هسته‌يي سازمان ملل در وين گفتند كه ايران در نشست شورا به دليل اتهاماتي كه مي گويند تهران بر روي مطالعات تسليحاتي كار كرده است با ساعات سختي روبرو خواهد شد.

اين اطلاعات هم چنين مدعي است كه ايران بعد از سال 2003 نيز بر روي تسليحات هسته‌يي كار كرده است. اين برخلاف گزارش جامعه‌ي اطلاعات آمريكاست كه گفته بود ايران از سال 2003 به بعد برنامه تسليحات هسته‌يي را دنبال نكرده است. ايران اين اتهامات را تكذيب كرده و آن را بي پايه و اساس و جعلي خوانده است.

آژانس موضوع مطالعات ادعايي را باعث نگراني جدي و براي ارزيابي بعد نظامي احتمالي در برنامه‌ي هسته‌يي ايران حياتي دانسته است.

برخي ديپلمات‌هاي نزديك به آژانس مي‌گويند، اقداماتي در تلاش براي افزودن فشار بر ايران در حال انجام است تا قطعنامه‌اي را در نشست شوراي حكام مطرح كنند كه تهران را براي شفاف سازي در خصوص فعاليت هسته‌يي‌اش تحت فشار قرار دهد. اين اولين باري خواهد بود كه پس از دو سال چنين قطعنامه‌اي مطرح مي‌شود و نشانه ناشكيبايي رو به رشد آژانس نسبت به جمهوري اسلامي و برنامه هسته‌يي‌اش خواهد بود.

در هر حال ديپلمات‌ها مي گويند تصميم گيري در اين باره احتمالا به آنچه در نيويورك و شوراي امنيت رخ دهد بستگي دارد.

به علاوه جنبش عدم تعهد كه كوبا و آفريقاي جنوبي را نيز شامل مي شود نسبت به اطلاعات نسبت داده شده به ايران ابراز ترديد كرده‌اند و در عين حال معتقدند كه قطعنامه از جانب آژانس بين‌المللي انرژي اتمي غير ضروري مي باشد.

آسوشيتدپرس نيز به نقل از ديپلمات‌ها گزارش داد كه قدرت‌هاي اروپايي قطعنامه‌اي را براي نشست شوراي حكام آماده كرده اند كه بر تمرد ايران متمركز است.

اما يك مقام عالي رتبه ايران نسبت به اتخاذ چنين اقدامي در وين در حالي كه آژانس جلسه هفتگي‌اش را آغاز مي‌كند هشدار داد. ديپلمات‌ها گفتند كه مخالفت سنتي غيرمتعهد‌ها ممكن است باعث شود اروپايي‌ها در طرح‌هاي‌شان تجديد نظر كنند.

در هر حال تصميم غرب در خصوص اين كه آيا 35 كشور شورا را براي حمايت از قطعنامه تحت فشار گذارند يا خير، احتمالا به راي گيري تحريم ها در شوراي امنيت بستگي خواهد داشت. اين مطلب را ديپلمات‌هايي اعلام كردند كه خواستند نام شان فاش نشود.

پنج عضو دايم شورا متشكل از آمريكا، روسيه، چين ، انگليس و فرانسه همگي از قطعنامه جديد عليه ايران حمايت مي كنند و بيش از 9 راي مثبت لازم را براي تصويب در اختيار دارند اما چهار عضو غير دايم متشكل از ليبي، اندونزي، آفريقاي جنوبي و ويتنام با قطعنامه مخالفند.

قطعنامه حساسي كه انگليس، فرانسه و المان پيش نويس آن را براي ارايه به آژانس تهيه كرده اند مورد حمايت كشورهايي از جمله آمريكا، كانادا، استراليا، ژاپن و اتحاديه اروپا قرار خواهد گرفت.

اما منتقدين ايران نگرانند كه مخالفت غير متعهدها كه به طور سنتي از ايران در بحث هسته‌يي حمايت مي‌كنند و شانس اجماع را از بين برده و به راي گيري منجر شود.

به گزارش آسوشيتدپرس، هرگونه تصميم انگليس، فرانسه و آلمان براي اعمال فشار جهت پيشبرد قطعنامه‌اي جديد در شوراي حكام اقدام مهمي خواهد بود با توجه به اين كه آخرين قطعنامه شورا به دو سال قبل بر مي‌گردد. اما يكي از ديپلمات ها گفت كه زبان چنين قطعنامه‌اي براي جلب حمايت اكثريت متعادل خواهد بود.

وي گفت: كه اين قطعنامه از محمد البرادعي به دليل تلاش در بررسي موضوع ايران تقدير مي كند و از اين كه از ايران بخواهد به طور كامل فعاليت‌هايش را افشا كند و به درخواست‌هاي شوراي امنيت پايبند باشد بيشتر نخواهد رفت.

همچنين، يك ديپلمات ايراني در وين از قرار گرفتن موضوع ايران در دستور كار شوراي حكام آژانس به احتمال قوي در دومين روز نشست (سه‌شنبه) 14 اسفند خبر داد.

اين ديپلمات ايراني با اعلام اين خبر به خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به تلاش برخي كشورهاي غربي براي اعمال فشار به ايران در نشست مارس شوراي حكام اظهار داشت: آمريكا به همراه چند كشور اروپايي سعي دارند تا قطعنامه‌اي را عليه ايران در شوراي حكام به تصويب برسانند اما به نظر اين امر بعيد باشد.

وي با بيان اين كه ممكن است آنها از اين اقدام به دنبال جوسازي در نشست باشند با اشاره به همزماني برگزاري نشست شوراي حكام و آغاز تحولات مربوط به تصويب قطعنامه احتمالي بعدي عليه ايران در نيويورك گفت: تحولات نيويورك بر بررسي موضوع ايران در شوراي حكام آژانس تاثير خواهد داشت.

اين ديپلمات در خصوص تاثير اقدامات منفي برخي كشورها در شوراي حكام عليه ايران و تاثير آن بر بيانيه‌اي كه قرار است مديركل آژانس در جلسه شوراي حكام ارايه كند اظهار داشت: اين اقدامات تغييري را در متن گزارش مديركل كه قبلا به طور غيررسمي در بين اعضاي شورا منتشر شده است به وجود نخواهد آورد، اما امكان اينكه مديركل آژانس تحت تاثير تحولات مثبت يا منفي در سخنراني‌اش بخش‌هايي از گزارش را ضعيف يا قوي نشان دهد، وجود دارد.

وي همچنين از نهايي شدن بيانيه كشورهاي عدم تعهد در شوراي حكام در حمايت از همكاري‌هاي ايران و آژانس و نيز عادي شدن موضوع ايران خبر داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟