در حالی که روز گذشته، مرگبارترین کشتار دستهجمعی در تاریخ آمریکا در لاسوگاس و در یک کنسرت رقم خورد، همه توجهات در رسانهها و تحلیلگران جرایم اجتماعی به این موضوع معطوف شده که چگونه قاتل این ماجرا، با استفاده از یک حقه قانونی، یک سلاح نیمهخودکار را تبدیل به یک سلاح مرگبار تمامخودکار کرده است؟!
به گزارش «تابناک»؛ در حالی که «استفن پادوک»، از طبقه سی و دوم هتل Mandalay Bay در لاسوگاس مشغول خالی کردن گلوله در تن و بدن افراد حاضر در کنسرت بود، صدای شلیک پیاپی که از سلاح او شنیده میشد، پلیس حاضر در صحنه را به این نتیجه رسانده بود که وی از یک سلاح تمامخودکار استفاده میکند؛ سلاحی که میتواند تا جایی که تعداد فشنگ و گلولهها اجازه میدهد، پیاپی و بدون وقفه شلیک کند.
حمل و فروش این سلاحها اکنون برای سه دهه است، در ایالاتمتحده ممنوع شده و آنگونه که مشخص شده است، پادوک نیز از یک سلاح خودکار استفاده نکرده بود، بلکه سلاح وی یک سلاح نیمهخودکار بوده است.
مقامات پلیس امروز به آسوشیتدپرس گفتهاند: این قاتل 64 ساله در دو سلاح نیمهخودکار خود از Bump Stock استفاده کرده که به Bump Fire نیز مشهور است. این ترفند عبارت است از ابزاری که از لگد سلاح در هنگام شلیک برای مسلح کردن مجدد آن استفاده میکند که حسی شبیه به سلاح تمامخودکار ایجاد میکند. این ابزار از چند سال قبل در معرض بازرسیهای فنی پلیس ایالاتمتحده بوده، ولی فروش و استفاده از آن هیچ منع قانونی ندارد.
درواقع این ابزار وسیلهای است که به جای قنداق اسلحه مینشیند و فشار بر آن در حال شلیک به جلو، منجر به فشار مستقیم به ماشه شده و بازگشت ماشه به جای نخست را موجب میشود که با فشار مداوم انگشت بر ماشه، اسلحه دقیقاً عملکردی شبیه به اسلحه تمامخودکار را شبیهسازی میکند. سرعت شلیک در این حالت برابر با 400 تا 800 دور در دقیقه (بسته به نوعِ اسلحه) خواهد بود.
خریدوفروش سلاحهای تمامخودکار از دهه 1930 در ایالاتمتحده با محدودیتهای زیادی مواجه بود و در سال 1986 قانون ملی آمریکا هرگونه داشتن این سلاحها توسط شهروندان عادی ـ به جز آن دسته که از سابق در اختیار داشتهاند ـ را ممنوع ساخت.
در این سالها تلاشهای غیرقانونی زیادی برای شبیهسازی سلاحهای خودکار از سوی شهروندان آمریکایی انجام گرفته بود که همگی شکست خوردند؛ اما Bump Fire اولین نمونه موفق از ابزارهای شبیهساز این سلاحها شد.
استفن پادوک 23 سلاح در اتاق هتل خود داشته که حداقل به گفته پلیس، دو مورد از سلاحهای او ـ که منجر به اشتباه پلیس در شناسایی نوع سلاح شده بود ـ از این ابزار استفاده کرده بودند.
وی با استفاده از این سلاحها به گروه شرکتکننده در فستیوال موسیقی «کانتری» در محلی نزدیک هتل خود حمله کرد و 59 تن را به قتل رساند و بیش از دهها تن را زخمی کرد. پلیس طبقه 32 هتل او را محاصره کرد و بعد از ورود به اتاق وی، متوجه شد که پادوک با یکی از همان سلاحهای خود، خودکشی کرده است.
این واقعه در حکم مرگبارترین کشتار دستهجمعی با اسلحه در تاریخ معاصر آمریکا به ثبت رسیده است.