معاون وزیر جهادکشاورزی:

نرخ خرید تضمینی گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: دولت تا هفته آینده قیمت خرید تضمینی سال زراعی جدید گندم را بر اساس هزینه های تمام شده تولید و بهره وری اعلام می کند.
کد خبر: ۷۳۶۳۵۲
|
۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۹ 07 October 2017
|
3690 بازدید
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: دولت تا هفته آینده قیمت خرید تضمینی سال زراعی جدید گندم را بر اساس هزینه های تمام شده تولید و بهره وری اعلام می کند.

به گزارش ایرنا، یزدان سیف روز شنبه در نشست خبری افزود: سال زراعی جدید از ابتدای مهر ماه آغاز شده و کشاورزان در تدارک تولید هستند و با اعلام نرخ جدید انگیزه تولید افزایش خواهد یافت که در نهایت منجر به استمرار تولید می شود.

وی در خصوص سیاست دولت برای نرخ خرید تضمینی گندم اظهار داشت: تا هفته آینده این مسئله در شورای اقتصاد تعیین تکلیف و اعلام می شود. 

سیف درباره برنامه های سال آینده خرید تضمینی توسط دولت توضیح داد: برای سال آینده برنامه‌ عرضه گسترده گندم در بورس کالای ایران را به روش قیمت تضمینی در دستور کار داریم که این امر علاوه بر کاهش نیمی از بار مالی دولت، دستیابی سریعتر کشاورزان به بخش عمده پولشان را در پی خواهد داشت. 

** ذخایر گندم کشور کافی است 

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم رو به پایان است، گفت: طبق آمار سال زراعی 96-95 تاکنون 8 میلیون و 864 هزار تن گندم به ارزش 115 هزار و 858 میلیارد ریال تا 14 مهرماه امسال به یک هزار و 112 مرکز خرید در سراسر کشور تحویل داده شد. 

وی تصریح کرد: تاکنون 74 درصد پول گندمکاران سراسر کشور پرداخت شده و نزدیک 26 درصد آن باقیمانده که با همکاری سازمان برنامه و بودجه بزودی پول گندمکاران به حسابشان واریز می شود زیرا همه سازما‌ن های مرتبط، پیگیر پرداخت مطالبات گندمکاران هستند. 

سیف تصریح کرد: خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سال گذشته 2.7 میلیون تن کاهش تولید داشته اما با این وجود اکنون بیش از 12 میلیون تن گندم در کشور داریم که نه تنها از لحاظ امنیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای ما حائز اهمیت است بلکه موجب استمرار خودکفایی ما در این محصول می شود. 

به گفته وی، بیشترین میزان برداشت گندم مربوط به استان‌های خوزستان با یک میلیون و 353 هزار تن، گلستان با یک میلیون و 100 هزار تن و استان فارس با 900 هزار تن بوده که خرید تضمینی آن توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام شده است. 

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی درباره افزایش کیفیت و پروتئین گندم اضافه کرد: طبق آزمایش های صورت گرفته پروتیین گندم ما امسال یک تا 1.5 درصد پروتئین و گلوتن افزایش یافت این درحالیست که برخی مدعی هستند کیفیت گندم وارداتی بهتر از ایرانی است. 

وی اظهار داشت: با تلاش های وزارت جهاد کشاورزی در سال 96 کیفیت نان ایرانی از لحاظ کیفیت از نمره 82 به 84 رسید و همچنان کیفیت گندم به لحاظ کارکرد آسیابانی و پخت نان مورد توجه قرار دارد. 

** تاکنون 400 هزارتن گندم صادر شده است 

معاون وزیر جهادکشاورزی در شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: در سال 96 برنامه‌ریزی برای صادرات یک میلیون تن گندم را در دستور کار داشتیم که تاکنون حدود 400 هزار تن آن به صورت مستقیم به جز آرد به فروش رفته است. 

به گفته وی، حتی تاکنون 31 هزار و 500 تن گندم کیفی ایران به ایتالیا مهد تولید پاستای دنیا ارسال شده است. 

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم تا پایان سالجاری صادرات گندم ما به 600 هزارتن برسد، افزود: علت کند بودن روند صادرات گندم ایران به کشورهای هدف آن است که بخش عمده متقاضیان خارجی برای اطمینان از سلامت گندم و کیفیت آن، از سیلوهای ما نمونه‌برداری می‌کنند که این امر موجب روند کندی صادرات می شود اما تاکنون ما با موفقیت روبه‌رو بوده ایم و متقاضیان خارجی به کیفیت گندم ما اطمینان دارند. 

** هر تن گندم دوروم ایران در بازارجهانی 243 دلار عرضه می شود 

وی درباره بالا بودن قیمت گندم صادراتی ایران با وجود کاهش قیمت جهانی این محصول افزود: بیشتر کشورهای دنیا یارانه‌های پنهانی را برای عرضه گندم به بازارهای جهانی ارایه می دهند، اما ایران به دلیل داشتن گندم با کیفیت و داشتن قیمت بالای تمام شده تولید و سود بانکی 24 درصد هر تن گندم دوروم را 243 دلار و گندم آسیابانی را 212 دلار به فروش می رسانیم درحالی که این قیمت ها بالاتر از نرخ جهانی این محصول است. 

رییس هیات مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: این درحالیست که هفته گذشته روسیه اعلام کرد که هزینه حمل گندم از سیلوها تا مقصد صادراتی را به گندمکاران پرداخت می‌کند. 

**سامانه جامع آماری تولیدکنندگان و تولید گندم راه اندازی می شود 

معاون وزیر جهادکشاورزی از راه‌اندازی سامانه‌ جامع اماری تولید کنندگان گندم کار، میزان سطح زیرکشت گندم و تولید گندم خبرداد و گفت: این سامانه با مشارکت شرکت بورس کالای ایران اجرایی خواهد شد. 

به گفته وی، ظرف دو ماه آینده مشخصات گندمکاران در این سامانه وارد می‌شود و با دستگاه موقعیت یاب(GPS) نقطه‌زنی می‌شود و در پایان آذرماه نیز اطلاعات گندمکاران که برای سال آتی به ما گندم می‌فروشند را خواهیم داشت. 

سیف با اشاره به اینکه در این روش جامع آماری تولید گندم برآورد می شود، ادامه داد: در این روش میزان تولید هر کشاورز به طور تقریبی مشخص می‌شود و کشاورزان می‌توانند به عنوان عرضه‌کنندگان در بورس کد رجیستری بگیرند یا با همکاری کارخانجات آرد تا یک سقف مشخصی گندم را تحویل بگیرند و قیمت مصوب را به کشاورز بپردازند که با این کارها بار مالی دولت به کمتر از نصف کاهش خواهد یافت. 

وی اظهار داشت: همچنین 40 هزار میلیارد ریال برای کارخانجات تحویل آرد و سیلوها پیش بینی کرده ایم که با تصویب آن توسط هیات وزیران در اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه به طور حتم این طرح تا پایان سال اجرایی می شود. 

** تمام پول کلزا کاران پرداخت شد 

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی دانه‌های روغنی گفت: تاکنون 200 هزار تن دانه روغنی به ارزش 5250 میلیارد ریال از کشاورزان تحویل گرفته شد که تمام مطالبات آنان پرداخت شده است. 

به گفته وی، قرار است تا 100 هزار تن دانه سویا نیز خریداری شود. 

وی عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا را شفاف سازی عرضه و تقاضا دانست و افزود: شاخص قیمت در بازار نشان می‌دهد که آرامش خوبی در حوزه کالاهای اساسی برقرار است به طوری که تاکنون نزدیک به 106 هزار تن شکر و 20 هزار تن روغن خام 35 هزار تن برنج نیز در بورس به فروش رفته است. 

سیف سال 95 را سال رؤیایی برای حمایت از دانه‌های روغنی و تولید داخل برشمرد و تصریح کرد: متأسفانه مجلس شورای اسلامی در بودجه سال 96 بدون هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی بندی را اضافه کرد که برای واردات دانه روغنی و روغن خام مابه‌التفاوت دریافت شود که همین موضوع سبب شد تا سیاست بازرگانی ما در بخش خارجی دچار بهم ریختگی شود تا حدی که شرکت بازرگانی دولتی امسال مجبور شد تا 200 هزار تن دانه روغنی را خریداری و وارد کند. 

این مقام مسئول ذخایر گندم، شکر و روغن کشور را مطلوب دانست و افزود: دولت برای حفظ امنیت کشور باید از تأمین کالاهای اساسی کشور اطمینان حاصل کند بنابراین کارخانجات روغن‌کشی حداقل باید در شش ماهه اول امسال 500 هزار تن دانه روغنی بیشتر وارد می‌کردند. 

وی با اشاره به این که برای حفظ تراز تجاری کشور را مدنظر داریم گفت: طبق آمارها تا نیمه مهرماه تنها 2 میلیون و 200 هزار تن دانه روغنی وارد کشور شده است. 

** صفر شدن واردات شکر تا پنج سال آینده 

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به افزایش تولید چغندرقند و در نهایت میزان شکر تولیدی کشور پیش‌بینی کرد: امسال یک میلیون و 850 هزار تن شکر در کشور تولید شود که نسبت به سال گذشته افزایش 200 هزار تنی را شاهد خواهیم شد. 

وی ادامه داد: امیدواریم تا پنج سال آینده وابستگی ما برای واردات شکر به صفر برسد. 

وی افزود: همچنین 20 هزار تن شکر با قیمت هر کیلوگرم 25 هزارو 200 ریال برای تحویل دراختیار هیات‌های مذهبی قرار گرفت که این روند تا پایان ماه صفر ادامه دارد. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟