آخرین خبرمارکو روبیو در آستانه کناره‌گیری از دولت ترامپ
3بازدید
۴۲

با نامه رئیس جمهور آمریکا به کنگره؛

ترامپ رسما خروج از برجام را کنار گذاشت؛ آمریکا به برجام متعهد می ماند!

کمتر از یک هفته مانده به مهلت رئیس‌جمهور آمریکا برای تصدیق دوباره برجام، آخرین خبرها از اعلام استراتژی جدید و سختگیرانه آمریکا در قبال ایران حکایت دارد که البته مطابق آن، بر خلاف تمایل ترامپ، آمریکا فعلا در برجام باقی خواهد ماند. تحلیلگران آمریکایی، درگیری ترامپ با یکی از جمهوری‌خواهان ارشد سنا را مقدمه‌چینی احتمالی ترامپ برای توجیه شکست در خروج از برجام ارزیابی می‌کنند.

ترامپ رسما خروج از برجام را کنار گذاشت؛ آمریکا به برجام متعهد می ماند!
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده قصد دارد در روزهای آینده، از استراتژی جدید آمریکا برای مقابله با آنچه جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران معرفی ‌می‌کند، پرده‌برداری کند که در این استراتژی، فعلا توافق هسته‌ای با ایران حفظ خواهد شد، ولی از کنگره درخواست خواهد کرد که قانون نظارت بر پایبندی ایران به این توافق را سخت‌تر کند.

به گزارش «تابناک»؛ بر اساس گفته‌های برخی مقامات دولت آمریکا ـ که خواسته‌اند نام آنها فاش نشود ـ ترامپ از کنگره خواهد خواست تا قانون نظارت بر پایبندی ایران به توافق هسته ای را سخت تر کنند. در این باره گفته اند، هدف او از این استراتژی، نشان دادن جبهه ای متحد از دولت آمریکا و کنگره به کشورهای اروپایی است.

این طرح که به طور ویژه به وسیله تیم امنیت ملی ترامپ تهیه شده، خواستار بازنگری کنگره در توافق هسته‌ای خواهد شد و یک تغییر احتمالی ممکن است این باشد که کنگره دوره‌ای تأیید کند که ایران دست‌کم یک سال از ساخت و توسعه سلاح هسته‌ای دور بوده است.

اخذ تصمیماتی علیه سپاه پاسداران، حزب‌الله لبنان و مقابله با نفوذ منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران، بخش‌های احتمالی دیگر استراتژی دولت ترامپ علیه ایران خواهد بود.

به این ترتیب، به رغم اظهارات تند رئیس‌جمهور آمریکا علیه برجام، وی حداقل در شرایط فعلی تحت فشار جامعه جهانی و با توجه به هشدارهای مقامات ارشد دولت آمریکا از جمله وزرای خارجه و دفاع، در عمل به وعده همیشگی خود در از بین بردن و یا تغییر در برجام، ناکام مانده است.

درگیر شدن توئیتری رئیس‌جمهور ترامپ با باب کورکر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته سیاست خارجی سنای آمریکا، در آستانه رأی‌گیری‌های مهم سنای آمریکا در خصوص تغییر در نظام مالیاتی، وضعیت بیمه و همچنین احتمال تصمیم‌گیری سنای آمریکا در خصوص انتصاب وزیر خارجه جدید در صورت استعفای احتمالی تیلرسون، سبب شده است که واشنگتن پست این گمانه را مطرح کند که رئیس‌جمهور آمریکا در حال زمینه‌چینی است تا وی را به عنوان یکی از عوامل موثر در ناکامی‌های احتمالی خود به هوادارانش معرفی کند.

بهانه ترامپ برای توجیه شکست در خروج از برجام فراهم شد؟

باب کورکر تاکنون دو بار در سال های 2006 و 2012 در انتخابات سنای آمریکا از ایالت تنسی برنده شده، ولی به تازگی در روز تولد 65 سالگی اعلام کرده است که قصد بازنشستگی دارد و در انتخابات سال آینده شرکت نخواهد کرد. وی اخیرا هم در سخنانی، ژنرال کلی، رئیس کارکنان کاخ سفید، تیلرسون وزیر خارجه و متیس وزیر دفاع را از سه نفری دانسته بود که آمریکا را از مصیبت دور نگاه داشته‌اند. این سخنان کنایه‌آمیز، از زمینه‌های احتمالی درگیری دو طرف است.

ولی این چگونگی رسیدن کورکر به تصمیمش در خصوص بازنشستگی و نقش ترامپ در آن بود که سبب بروز درگیری آنها در توئیتر شده است.

ترامپ صبح یکشنبه به وقت آمریکا در سه توئیت پیاپی مدعی شد، باب کورکر که نقش زیادی در تحمیل برجام به آمریکا داشته، حمایت از نامزدی خود برای سنا در سال 2018 را گدایی، ولی وی از اعلام حمایت از کورکر خودداری کرده است.

کورکر در پاسخ به توئیت‌های ترامپ، کاخ سفید را به مرکز نگهداری سالمندان تشبیه کرد که در نتیجه غیبت یکی از مسئولان آن، ترامپ مشغول توئیت‌نویسی علیه وی شده است. رئیس کارکنان دفتر کورکر در سنا نیز، روایتی کاملا متفاوت از روایت ترامپ در خصوص بازنشستگی کورکر ارائه کرده و مدعی شده که بعد از تصمیم کورکر به بازنشستگی، ترامپ با وی تماس گرفته تا او را از این تصمیم منصرف کند.

بهانه ترامپ برای توجیه شکست در خروج از برجام فراهم شد؟

واشنگتن پست در توضیح تأثیر این درگیری بر آینده برجام در سنای آمریکا نوشته است، ترامپ که برجام را بدترین توافق تاریخ آمریکا دانسته، نمی خواهد در هفته آینده «پایبندی ایران به برجام و حیاتی بودن برجام برای امنیت ملی آمریکا» را تصدیق کند و در این صورت، تصمیم‌گیری در خصوص بازگرداندن تحریم‌های ایران بر عهده سنا خواهد بود. اگر قرار بود ترامپ به یکی از سناتورهای جمهوری‌خواه برای همراه کردن دموکرات‌ها با اقداماتش علیه برجام امیدوار باشد، سناتوری که می‌توانست به وی کمک کند، باب کورکر بود، ولی با درگیری پیش آمده میان دو طرف، شانس موفقیت برنامه ترامپ علیه برجام کاسته خواهد شد، ولی ترامپ می‌تواند کورکر را عامل شکست خود در کنگره معرفی کند.


Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۲۰:۲۰

برجام نباید کنسل شود. تا کنون قریب به سه چهار هواپیمای دست چندمی خریده ایم.

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۹:۳۳

فکر نکنم ترامپ اینطوری بزنه زیر برجام. به نظر من یه کاری می کنه و جوری ما رو تحت فشار میذاره که خود ایران از برجام بیاد بیرون و اون وقت اجماع جهانی علیه ما رو به دست بیاره.

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۶:۴۰

یه تکه کاغذ چه راحت میتونه دلار و سه سوت اینقدر بالا ببره !

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۶:۴۰

یه تکه کاغذ چه راحت میتونه دلار و سه سوت اینقدر بالا ببره !

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۶:۳۶

تیتر خبر با متن متفاوت است

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۶:۱۸

تابناک به منابعی دسترسی داره که حتی سایت های خبری انگلیسی زبان ندارند!

اصغر۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۵:۵۳

بازي بازي همه چي جدي مي شه

محمد۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۵:۳۸

لجاجت وخباثت امریکا پایان ندارد پس باید پاسخ متناسب و به موقع داده شود.

مجیدوووو۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۵:۱۰

ولی کاشکی ترامپ این کاغذ پاره رو برهم میزد تا آمریکا هم مثل بعضی ها که قطعنامه های شورای امنیت رو ""کاغذ پاره "" خطاب میکرد ,سالها درگیر این موضوع میبود.

ساسان۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۵:۰۳

فریب نخوریم
ترامپ برجام را تایید میکند اما مشروط!
تا اندک هواداران غرب در ایران دلسرد نشوند و ازطرفی باب مذاکره مجدد و یکطرفه تر کردن برجام را باز کند
شک نکنید

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۵۸

تابناک داری به خودت روحیه میدی یا مردم؟ برادر من اروپا در دعوای بین آمریکا و ایران نهایتا جانب آمریکا را خواهند گرفت . چین و روسیه هم همینطور.

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۵۲

صدا و سیما برای پخش ای نشسته در صف اول زیاد عجله دارد ولی ترامپ نمی تواند برجام را بر هم بزند .

مهدی۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۳۰

می شه تو ی خط یکی بگه برجام چی بود اصلا؟ ینی چیش به ما رسید؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۲۲

شايد هم به هدفش كه كنترل كره شمالي بود، رسيد. اين روزها از اين چون اون خبرها كم شده

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۱۸

با حمله ترامپ به برجام و همکاری حاج حسین خودمون لار شد چهار هزار دیگه چی می خواستید

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۵۵

ترامپ نبایدبا دم شیربازی کنه

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۷:۲۱

دم شیر کجای ماجرای گفته شده ی بالاس؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۲

فرقی نمیکنه

تکرارنمیکنم۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۱

الان چی گرفتیم از برجام؟
چی میخواد بده ترامپ؟
میگه تاییدمشروط به مذاکره مجدد!
یعنی باز نقد بده وایسا تا نسیه بگیری

حسین۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۳۸

بهترین دستاورد اسرائیل و آمریکا از توافق با ایران به لطف دیپلماسی ضعیفمون حاصل شده است و این هیاهوی بی خودی ترامپ می باشد هزار سال دیگه هم نمی تونستند برنامه هسته ای ما رو اینچنین تعطیل کنند

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۱۳

حالا اصلا این برجام چی چی هست ...؟ اگه کسی میدونه راهنمایی کنه ...؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۴۴

همونی هست که اگر نبود الان به جای نوشتن این پست داشتی توی سوراخ موش دنبال پناهگاه میگشتی که کشته نشی

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۲۱

یه چیزی هست در حد فالوده با ترشک انار.نه میدونی شیرینه نه میدونی ترشه!

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۴:۰۶

یه نوع سوسه رو سالاد میریزن.امتحان کن

یه نفر۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۵۵

عمر من و شماست که هدر رفته.4 سال طول کشید بشه برجام.4سال دیگه طول میکشه تا بشه فرجام .4سال دیگه هم طول میکشه که بشه ته جام. حالا توی این 16 سال دنیا به کجا رفته و ما هم هنوز یکسری مون میگیم این بده ودلواپسیم و یکسریمونمیگیم دسته.من پیرشدم.برجام عمر من به فرجام خودرسید

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۴

وعده سر خرمن

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۱۲

چه خبر بدی برای دلواپسان

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۵۴

شما دلواپس سرنوشت کشورت نیستی؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۵

برو بابا بدبخت خدا روزینو جا یدیگه بده
یجوری برای برجام و دولت سینه چاک میکنی، انگار تا حالا چیش به من و تو رسیده
همه خوبیش فقط برای آقازاده ها بوده که وارداتشون را انجام بدهند و تحصیلاتشون را توی لندن ادامه دهند و اقامت دوگانه بگیرن

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۳۸

باید به کیهان تسلیت گفت

حامد۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۰۷

این خبر رو از کجا آوردید؟
ظاهرا خبرتون درست نیست.
این مردک دیوانه قراره خروج کشورش رو از برجام اعلام کنه.
مطمعنا دنیا با این تصمیم وارد مرحله ی جدیدی از عدم اعتماد سیاسی میشه.شایدم خوب باشه برامون . الله اعلم

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۶:۰۶

ترامپ خارج میشه اما کنگره تصمیم به ماندن می کنه این تنها یک نمایش است که ترامپ راه انداخته با این کار هم به هوادارش می گه سر وعده ای که به اونا داده مونده یعنی از بین بردن برجام وهم با رای کنگره همچنان بر تعهدش به برجام باقی می ماند !

حامد۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۱

بی بی سی تو کانال تلگرامش داره میگه ترامپ از توافق خارج میشه امروز یا فردا

منزلتی۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۰۵

از اولشم میدونستم بازیه
هر موقع توی رسانه و اخبار گفتن فلان چیز قراره اتفاق بیوفته دقیقاً برعکسش اتفاق میوفته.
شما ببینید در اخبار چه خبری سر تیتر میشه ، به عنوان مثال در زمان مذاکرات میگفتن رسیدن به نتیجه خیلی دور از انتظار ؛ اما دیدیم که به توافق رسیدن.
از همون روز اول مشخص بود که ترامپ به برجام پایبنده میمونه.

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۲:۵۷

این ترامپ که هیچ10ترامپ دیگه هم نمی توانند برجام را بر هم بزنند تحریم های شوری امنیت محال است برگردند زیرا اجماع5+1نیاز است

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۰۵

خخخخخخخ

خوش به حالت

علی۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۲:۵۴

اگر امریکا از برجام خارج شود یعنی امضای کشورهای ۵+۱ هم اعتبار جهانی ندارد واین بدترین هدیه به جامعه جهانی خواهد بود

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۲:۴۵

فان حزب الله هم الغالب
قدرت خدا رافراموش نکنیم
سلاح های خریداری شده زمان شاه معدوم ایران ابزاری شد برای حفاظت از نهال نورس انقلاب اسلامی قطعا سلاح های سعودی هم همین خواهد شد

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۵۲

چرا فکر میکنیم خدا همیشه طرف ماست؟ پس هزاران مشکل و گرفتاری مملکت هم تقصیر خداست؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۸

آره تا بحال این نهال چناری شده واسه خودش .

یه نفر۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۳:۴۵

یکی من را متوجه نظر این نظریه پرداز وکارشناس امور بکنه که
خرید سلاحها خوب بوده یانه؟
اخوب بوده که از نهال نورس حفاظت کرده یا نه؟
اگه حفاظت کرد پس بدیش کجای موضوعه؟
سلاحهای سعودی جاش کجاست؟
ارتباط این دو با هم چیه؟

امین۱۳۹۶/۰۷/۱۸ ۱۲:۳۹

خواهیم دید برادر...

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.