گردشگرپذیرترین کشورهای جهان و جایگاه ایران

مجمع جهانی اقتصاد هر دو سال یک بار گزارشی منتشر می‌کند که در آن کشورهای جهان را از منظر شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری، ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.
کد خبر: ۷۳۷۰۹۸
|
۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰ 09 October 2017
|
10861 بازدید
|
۳
در سال ۲۰۱۶، صنعت گردشگری ۷٫۶ تریلیون دلار به اقتصاد جهان افزود که این عدد ۱۰٫۲ درصد از تولید ناخالص داخلی در جهان را شامل می‌شود. این امر موجب شد ۲۹۲ میلیون شغل ایجاد شود. در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر در صنعت گردشگری مشغول به کار است.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از مجمع جهانی اقتصاد، در سال‌های اخیر تعداد گردشگران بین‌المللی نیز روبه‌رشد بوده است. در سال ۲۰۱۶، تعداد گردشگران بین‌المللی ۴۶ میلیون نفر افزایش یافت و به ۱٫۲ میلیارد نفر رسید.

انتظار می‌رود در دهه آینده این صنعت توسعه یابد که در نهایت به رشد اقتصادی کشورها، ایجاد اشتغال و توسعه ملی و منطقه‌ای منجر می‌شود.

اما سوال اینجاست که کدام کشورها در حال استفاده بهینه از فرصت‌ها برای جذب گردشگران هستند؟

مجمع جهانی اقتصاد هر دو سال یک بار گزارشی منتشر می‌کند که در آن کشورهای جهان را از منظر شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری، ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

شاخص رقابت‌پذیری و گردشگری سفر بر اساس ۴ مولفه اصلی شامل توانمندسازی محیط، سیاست‌های گردشگری، زیرساخت‌ها و منابع طبیعی و فرهنگی اندازه‌گیری می‌شود که هر یک از آنها تحت مشخصه‌های جزئی‌تر نیز طبقه‌بندی می‌شوند.

بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۷، کشور اسپانیا برای دومین بار، رتبه نخست را در شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری به خود اختصاص داد.

جدول زیر ده کشور برتر در جهان را با توجه به این شاخص نشان می‌دهد:
 

 رتبهکشور
۱ اسپانیا
۲ فرانسه
۳ آلمان
۴ ژاپن
۵ انگلیس
۶ آمریکا
۷ استرالیا
۸ ایتالیا
۹ کانادا
۱۰ سوئیس
 
 
این کشورها موفق شده‌اند با ایجاد محیطی مناسب برای گردشگری، تسهیل سفر برای مسافران، ترویج میراث فرهنگی این صنعت را به شکل قابل توجهی در کشورهای خود توسعه دهند.

اما متاسفانه هیچ‌گونه رویکرد یکسانی برای اینکه سایر کشورها از این روش‌ها کپی‌برداری کنند وجود ندارد.

برخی از کشورها به دلیل زمینه اقتصادی یا ژئوپولتیک خود، موفق به توسعه صنعت گردشگری شده‌اند. این در حالی است که برخی کشورهای دیگر به دلیل کمبود منابع فرهنگی و طبیعی این روند را طی نکرده‌اند.

گزارش امسال مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که بسیاری از کشورها در سراسر جهان با اتخاذ سیاست‌های مناسب موفق به رقابتی‌تر کردن صنعت گردشگری شده‌اند.

جایگاه ایران

ایران در سال ۲۰۱۱، در میان ۱۳۹ کشور رتبه ۱۱۴ را از آنِ خود کرد. در سال ۲۰۱۳ با ۱۶ پله صعود رتبه ۹۸ از میان ۱۴۰ کشور را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۱۵، رتبه ۹۷ از میان ۱۴۱ کشور و در نهایت در سال ۲۰۱۷ با ۴ پله صعود، رتبه ۹۳ از میان ۱۳۶ کشور را کسب کرد.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که رتبه ایران در میان کشورهای خاورمیانه در سال ۲۰۱۵ از جایگاه نهم به جایگاه هشتم در سال ۲۰۱۷ ارتقا یافت. 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۷
واقعاً افسوس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۷
نمردیم و دیدیم تو 1 زمینه پیشرفت داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۸
همين كه آخري نشديم شكر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟