نخستین و بزرگترین هواپیمای جهان با وزنی معادل ۲۲۷ تن برای پرتاب موشک به فضا ساخته شد که میتواند بیش از دو برابر وزن خود را حمل کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ نخستین و بزرگترین هواپیمای جهان دارای طول دو سر بال 385 فوت (معادل 117 متر) است که آن را به بزرگترین هواپیما با چنین طول بالی تبدیل کرده است؛ این هواپیما با وزنی معادل 227 تن قادر است وزنی بیش از دو برابر وزن خود را حمل کند.
این هواپیمای غولپیکر که با نام «استراتولانچ» نامگذاری شده است همه این وزن بسیار سنگیناش را بر روی 28 چرخ و محموله موشک خود را نیز با بهرهگیری از 6 موتور بزرگ 747، حمل میکند.
چرا این هواپیما تا این اندازه بزرگ است؟
این ابر هواپیما به این دلیل آنقدر بزرگ است که شرکت سازنده آن قصد دارد از آن به عنوان یک پرتاب کننده موشک هوایی استفاده کند؛ در واقع به جای پرتاب موشک از روی زمین و از روی سکوی پرتاب که نیاز به سوخت فراوان دارد این هواپیما قادر است در هوا قدام به این کار کند.
استرتولانچ، موشک را به هوا حمل کرده و سپس آن را به فضا پرتاب میکند.
ایده ساخت بزرگترین هواپیمای جهان بسیار شبیه به پروژه جسورانه اول آلن سازنده آن است؛ در واقع در شبیهساز اولیه، هواپیمای آلن توانست جایزه بنیاد انصاری ایکس پرایز (بنیادی غیرانتفاعی که هر ساله جایزهای به مبلغ 10 میلیون دلار را به پروژههای غیردولتی فضایی به برندگان آنها اهدا میکند که در سال 2004 با اهدای کمک مالی چند میلیون دلاری انوشه انصاری اولین زن فضانورد ایرانی و برادرش امیر انصاری از نام ایکس پرایز (X Prize) به این نام تغییر پیدا کرد) را در جریان پروژه ساخت اولین فضاپیما با قابلیت استفاده چندباره برای سفرهای بیشتر به فضا را از آن خود کند.
هواپیمای مذکور در حال حاضر به عنوان فضاپیمای اصلی برای شرکتهای فضایی بزرگ، مورد استفاده قرار میگیرد.
نخستین پرواز بزرگترین هواپیمای جهان تا سال 2019 انجام میشود
اما قبل از اینکه استرتولانچ قادر به پرتاب موشک به فضا باشد، باید آزمایشهای فراوانی برای پرواز خود را پشتسر بگذارد؛ در نخستین نمایش این هواپیما، قرار بر این بود که هواپیما آشیانه خود را ترک کرده و چرخهای این ابر هواپیما وزن 227 تنی آن را تجربه کنند.
خروج این هواپیمای غولپیکر از آشیانه خود برای آزمایش زمینی، آزمایش موتورها، آزمایش حرکت هواپیما بر روی باند و در نهایت اولین پرواز خود، گامی بسیار مهم و حیاتی بود؛ به این ترتیب و در صورت موفقیت همه آزمایشها توسط استرتولانچ، این هواپیمای بسیار بزرگ قادر خواهد بود اولین پرواز خود را تا سال 2019 به انجام برساند.