به گزارش تابناک، وزیر خارجه قزاقستان در پایان این نشست گفت: ما تاکید میکنیم که راه حل نظامی به پیشبرد حل بحران سوریه کمک نخواهد کرد.
وی گفت: در مذاکرات آستانه بر لزوم این امر تاکید شد که طرفهای درگیر تصمیمهایی را درخصوص بازداشتشدگان و گروگانها اتخاذ کنند تا زمینه مناسبی برای راه حل مسالمتآمیز ایجاد شود.
در همین حال، بشار جعفری، رئیس هیات سوری در مذاکرات آستانه تصریح کرد: حضور هر نیرویی در اراضی سوریه درصورتی که بدون موافقت دمشق باشد، ما آن را اشغالگری به حساب میآوریم.
به گزارش الیوم السابع، هیئت آمریکایی شرکت کننده در مذاکرات آستانه در جریان دیدار با هیئت گروههای مسلح اعلام کرد: ما رفتن بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت را به عنوان پیششرط روند سیاسی مطرح نمیکنیم. ما معتقدیم که رفتن بشار اسد یک نتیجه طبیعی برای خروجیهای راه حل سیاسی است.
این هیات تاکید کرد که پایان عملیات علیه داعش در سوریه و عراق نهایتاً ظرف چندین ماه مشخص میشود.
این هیئت آمریکایی اعلام کرد که پافشاری بسیاری برای تحقق راهکار سیاسی در سوریه دارد.
هیئت آمریکایی به این مسئله اشاره کرد که ایالات متحده از تشکیل یک نظام خودمختار برای کردها در شمال سوریه حمایت نمیکند و آمریکا میخواهد سوریه یکپارچه بماند.
هیئت آمریکایی اعلام کرد که تفاهمهایی با روسها در دیرالزور دارد و
هیچ برخوردی بین دو طرف رخ نمیدهد و این منطقه شاهد پایان سریع داعش خواهد
شد.
این هیات شرکت کننده در مذاکرات آستانه افزود، جامعه بین الملل طرف پیروز در سوریه را به رسمیت نخواهد شناخت و روند بازسازی در سوریه نیز بدون روند سیاسی فراگیر که سازمان ملل ناظر آن باشد، صورت نخواهد گرفت.
زیردریاییهای روسی در حملات موشکی پایگاههای داعش را در دیرالزور هدف قرار دادند.
به گزارش اسکای نیوز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که زیردریاییهای روسی با موشکهای بالدار پایگاههای داعش در دیرالزور را هدف قرار دادند.
این نشست در تاریخ ۱۸ نوامبر در شهر سوچی در کشور روسیه برگزار می شود.
نمایندگان ۳۳ حزب و جنبش، از جمله کمیته مذاکرات عالی، ارتش آزاد جبهه جنوبی سوریه، سازمان کردهای سوریه و دیگر گروه ها و احزاب به این نشست دعوت شده اند.
افراد و سازمان های دعوت شده شامل مخالفان داخلی و خارجی از دمشق، قاهره، ریاض، استانبول، پاریس، ژنو و مادرید است.
گفتنی است که پیش از این «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که در کنفرانس مردمی سوریه باید همه گروه های قومی و مذهبی حضور داشته باشند
.
وی گفت: ایجاد کنگره مردمی سوریه با هدف گسترش گستره شرکت کنندگان در روند حل و فصل بحران سوریه با حضور قبایل، گروه های قومی و مذهبی مختلف است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه نیز قبلا از ایده ایجاد کنفرانس مردمی سوریه خبر داده و ابراز امیدواری کرده بود که در آن همه گروههای قومی، دینی، طرفدار دولت و مخالفان در آن شرکت داشته باشند.
دولت عراق اعلام کرد که انتخابات پارلمانی این کشور در 15 ماه می برگزار خواهد شد.
به نوشته شبکه سومریه، دفتر اطلاع رسانی حیدر العبادی، نخست وزیر عراق شامگاه سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که شورای وزیران این کشور به برگزاری انتخابات پارلمانی در 15 ماه می سال آینده رأی داده است.
براساس تصمیم شورای وزیران عراق، دولت این کشور ملزم است فضای امنی را برای برگزاری انتخابات و بازگشتن آوارگان به خانه و کاشانه خود فراهم کند.
افزون بر این، کابینه دولت عراق با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی موافقت کرده و اعلام کرده است که احزاب سیاسیای که قصد شرکت در انتخابات پارلمانی را دارند، نباید شاخه نظامی و مسلح داشته باشند.
پیشتر کمیته مستقل عالی انتخابات عراق 22 ماه اکتبر جاری، پیشنهاد کرده بود که 22 ماه می انتخابات پارلمانی برگزار شود.