بودجه ما هنوز به نفت وابسته است/ روش بودجه ریزی باید تغییر کند

هم اکنون بیش از 80 درصد بودجه کشور، صرف هزینه های جاری دولت می شود و به عبارت دیگر، 78 میلیون تن کار می کنند، نفت بفروشند و مالیات دریافت می دهند، تا دولت حقوق دو میلیون کارمند و سایر هزینه های مشابه خود را تأمین کند.
کد خبر: ۷۵۰۴۳۱
|
۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲ 28 November 2017
|
7250 بازدید
|

بودجه ما هنوز به نفت وابسته است/ روش بودجه ریزی باید تغییر کند  پانزدهم آذر ماه، زمانی است که هر ساله باید دولت لایحه بودجه خود را تقدیم مجلس کند؛ بنابراین، با نزدیک شدن به این زمان، واکاوی های بودجه های قبلی توسط کارشناسان صورت می گیرد و بعضاً نتایج شگفت انگیزی از آن به دست می آید.

به گزارش «تابناک»؛ به تازگی طی مصاحبه ای، محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان به نکاتی پیرامون بودجه مجلس اشاره کرده که جای بسی تأمل دارد.

در این مصاحبه آمده است: بودجه مجلس از سال 83 تاکنون 2300 درصد رشد کرده است. البته این بخشی از بودجه ای است که باید صرف ساخت و ساز کشور می شد و در مقایسه با بودجه کل کشور، به نظر بسیار ناچیز می نماید. هم اکنون بیش از 80 درصد بودجه کشور، صرف هزینه های جاری دولت می شود و به عبارت دیگر، 78 میلیون تن کار می کنند، نفت بفروشند و مالیات دریافت می دهند، تا دولت حقوق دو میلیون کارمند و سایر هزینه های مشابه خود را تأمین کند.

باید گفت، پرداخت حقوق و هزینه کرد این میزان از درآمدها برای پرداخت حقوق به کارکنان دولت باعث شده است تا دولت برای تأمین آن از بودجه سایر منابع، از جمله بودجه های عمرانی ـ که اتفاقا سهم ناچیزی نیز در بودجه کشور دارد ـ به این کار اختصاص و اعتبارات این بخش از بودجه را که موتور محرک اقتصاد کشور است، کاهش دهد.

به همین دلیل، این موضوع با واکنش های بسیاری از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شده است. برخی از نمایندگان بر این اعتقاد هستند که تنها راهکار هزینه کرد صحیح بودجه، تغییر نظام بودجه ریزی است و باید بودجه ریزی به سمت عملیاتی پیش رود و به عبارت دیگر، نهادهای مختلف بر اساس میزان فعالیتی که دارند، بودجه دریافت کنند.

از سوی دیگر، برخی دیگر از نمایندگان بر این باورند که راهکار مناسب برای این کار دیده شده است و اگر دولت ها بر اساس برنامه توسعه عمل نمایند، این مشکل خود به خود رفع خواهد شد.

محمدعلی پورمختار، نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه بهارستان درخصوص بودجه ریزی ۹۷ گفت: بودجه نویسی و اجرای آن باید مبتنی بر احکام برنامه ششم توسعه باشد و طبق برنامه ریزی ها، دولت باید هر ساله ۲۰ درصد از لایحه بودجه را عملیاتی کند تا در پایان برنامه پنج ساله توسعه اهداف برنامه ششم محقق شود.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، مقولات خوبی مدنظر قرار گرفته و مصوبات مناسبی تدوین شده که باید اجرایی شود. همچنین در حوزه های مختلف اولویت ها مشخص شده و باید بودجه ها به سمت آنها هدایت شود تا پیش بینی های مدنظر تحقق یابد.

وی با اشاره به برخی از مواد برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه، مقولاتی چون کشاورزی و افزایش تولیدات و محصولات و همچنین مدیریت کشت و کاهش مصرف آب مدنظر واقع شده و احکام خوبی در این زمینه به تصویب رسیده است.

این نماینده مجلس افزود: رویکرد بودجه نویسی ما هنوز نفتی است و این قیمت نفت است که قسمت اعظم درآمدهای بودجه ای را تعیین می کند؛ هرچند دولت عنوان کرده که نقش نفت تنها ۳۰ درصد در بودجه پیش بینی شده، وابستگی به نفت همچنان وجود دارد و اگر درآمدهای نفتی با مشکل مواجه شود، دوباره شاهد کاهش بودجه های عمرانی خواهیم بود.

این نماینده مجلس ادامه داد: به جز نفت، بخش دیگری از درآمدها از طریق مالیات تأمین می شود که ما شاهد بودیم این بخش نیز فشار مضاعفی را ایجاد کرده و باید در این خصوص اصلاح صورت گیرد و ما به فعالیت های معاف از مالیات برای رونق اقتصادی نیاز داریم.

وی با انتقاد از روند اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: از نظر من، ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن واجد شرایط دریافت یارانه نقدی هستند و مابقی باید حذف شود که اگر این اتفاق بیفتد رقمی معادل ۲۰ هزار میلیارد ذخیره خواهد شد که این میزان سرمایه باید در صندوقی ذخیره و صرف امور و پروژه های عمرانی شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
بدبختی اینجاس هی میگن نداریم نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
این مطلب رو دوبار تو صفحه اصلی نوشتید !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
بعضی اوقات که تابناک از مطلب خوشش میاد چند بار منتشرش می کنه :))
گلناز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
با حذف یارانه بگیرانی که واجد شرایط نیستند 20 هزار میلیارد ذخیره میشه تا صرف اختلاس های کلان مملکت بشه و هیچ ربطی به ذخیره شدن در صندوق جهت امور عمرانی نداره !
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
آقا نفرمائید این هزینه ها به جیب کارمندان دولت میرود ... شما زحمت بکشید حقوق مدیران دولتی رو بیشتر دقت کنید متوجه میشوید که این پولها فقط به جیب وزیران و مدیران دولتی میرود آقایان هر سال حداقل 35٪ به حقوقهای خود اضافه میکنند و اینها بغیر از پاداش و اضافه کار و ماموریت داخلی و خارجی و ... هست باضافه ماشین پلاک شخصی با طرح و راننده و هزاران مورد دیگر . خجالت بکشید کارمندان دولت با سیلی صورتشان رو سرخ نگه میدارند
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
کلا سیاستهای کلان ایران بسیار دور از خرد و آگاهی است چون همه بر اساس بی خردی و ناآگاه بودن از وضعیت علم و تکنکلوژی و ثانیا زیاده طلبی افراد با ژن خوب است.
پیچ نمیتونیم بسازیم, میخواهیم صادرات خودرو بکنیم.
مدیریت نداریم, میخواهیم مدیریت جهانی بکنیم.
من نمیدونم ببعد از این همه سال هنوز نفهمیدیم داریم چی کار میکنیم؟
تو بحث صنعت, بعنوان مثال ماشین لباسشویی پاکشوما, همه قطعات اصلی وارداتی بی کیفیت, 4 تا پلاستیک بی کیفیت هم داخل تولید میشه, این میشه جنس ایرانی آیا؟؟!!
سامان
|
Netherlands
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
انتظار دارید به صنعتی که با مالیات مردم اداره میشه وابسته بشه ؟
لازمه خروج از اقتصاد نفتی خروج از انجصار و اقتصاد دولتی است که هرگز در ایران اتفاق نمی افته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
چرا فقط کارمندان؟
شما به شرکت های تابعه وزارت خانه ها مراجعه کن
مثلا همین وزارت نیرو، چقدر بودجه داره و صرف چی میشه؟
در شرکتهای توزیع برای روشنایی معابر و... به پیمانکاران مبالغ چند صد میلیونی میدن تا ی محدوده ای رو تحت نظر بگیرند و تعمیرات اونهارو انجام بدن، کارگر بدبخت با ماهی یک میلیون مجبوره تو بارون و برف بره بالای تیر برق،پیمانکار محترم ده ها برابر حقوق اوندکارگر از بودجه کشور بخوره...
این انصافه؟
این بود خصوصی سازی؟
گاهی بدون بیمه
فشار و انواع و اقسام لج بازی پیمانکار با کارگر و کارمندش
بت قرارداد یکساله یا گاهی بدون قرارداد و شفاهی
خدا بداد ما جوونها برسه فقط خود خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
چند سال دیگه به فکر بیفتید حالا زوده ناراحت اقتصادی نفتیمون باشید اقایان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
مالیات را دریافت می کنند . دریافت نمی دهند .
کارمندان دولت چه کسانی هستند ؟ مگر به جز وابستگان خودتان غریبه هم استخدام می کنید ؟ اول از صدا و سیما شروع کنید .
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
یهویی بیایید کل کارمندا و کارکنان دولت بجز مدیران ارشد که اصلا بار مالی برای کشور رو ندارن رو اخراج کنید و راحت شین.
100 برابر حقوقی که به 4 تا کارمند میدید رو ازشون پس میگیرین اونوقت میگین پول ندارین
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟