سخنرانی ظریف در همایش گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای در رم:

ایران را نمی‌توان از سوریه خارج کرد/ برجام بهترین توافق ممکن برای طرفین بود

وزیر خارجه ایران در ادامه، بدون اشاره به نام کشوری خاص تصریح کرد: «حالا می‌خواهم شما را به چند دهه قبل برگردانم. آنها از صدام حسین در برابر ایران حمایت کرده و تلاش کردند ایران را از منطقه حذف کنند. بعداً از طالبان حمایت کردند. بعد از داعش، النصره و دیگران حمایت کردند.»
کد خبر: ۷۵۱۴۳۰
|
۰۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۷ 30 November 2017
|
12173 بازدید
|

وزیر خارجه ایران در نشستی در شهر رم گفت که توافق هسته‌ای ایران بهترین توافقی بوده که طرف‌ها توانسته‌اند به آن دست پیدا کنند.

به گزارش تابناک، وی در همایش گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای در رم گفت: «نکته جالب برجام این بود که نه آن چیزی بود که ما می‌خواستیم و نه آنچه آمریکا می‌خواست، بلکه بهترین چیزی بود که می‌توانستیم به آن دست پیدا کنیم.»

منظور وزیر خارجه ایران از «گزینه‌های حاصل جمع‌ صفر»، راهکارهایی است که یکی از طرف‌ها کامل به سود دست پیدا می‌کند و طرف دیگر کاملاً زیان می‌بیند. 

ظریف گفت برخی از کشورها در منطقه در تلاش هستند منافعش را به بهای ضرر دیگران تأمین کنند. وی گفت: «آنها کماکان، دست به انتخاب‌های غلط می‌زنند.»

وزیر خارجه ایران در ادامه، بدون اشاره به نام کشوری خاص تصریح کرد: «حالا می‌خواهم شما را به چند دهه قبل برگردانم. آنها از صدام حسین در برابر ایران حمایت کرده و تلاش کردند ایران را از منطقه حذف کنند. بعداً از طالبان حمایت کردند. بعد از داعش، النصره و دیگران حمایت کردند.»

ظریف با بیان اینکه تهدیدهای موجود در منطقه همه را تهدید می‌کنند خواستار مشارکت همه طرف‌ها برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه شد. 

برجام بهترین توافق ممکن برای طرفین بود/برخی کشورهای منطقه همچنان دست به انتخاب های غلط می زنند

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آینده برجام را در برابر تهدیدهای موجود علیه آن چگونه پیش‌بینی می‌کند، گفت: «توافق هسته‌ای زمانی حاصل شد که ما به این درک رسیدیم که نمی‌توانیم به همه آنچه می‌خواهیم دست پیدا کنیم. این توافق، نه آن چیزی بود که من می‌خواستم و نه آنچه جان کری (وزیر خارجه سابق آمریکا) می‌خواست و نه آنچه سایر طرف‌های مشارکت‌کننده در مذاکرات می‌خواستند. زیبایی توافق در همینجا است که چیزی نیست که ما می‌خواستیم، بلکه چیزی است که توانستیم به آن دست پیدا کنیم.»

وزیر خارجه ایران تصریح کرد کسانی که در جریان مذاکرات حضور نداشته‌اند اکنون تصور می‌کنند که با «طرحی معجزه‌آسا» می‌توانند وارد شده و به توافقی بهتر دست پیدا کنند.  

وی گفت: «من معتقدم که برجام بهترین توافقی است که می‌شد در گذشته به آن دست پیدا کرد و یا در آینده امکان دست‌یابی به آن وجود خواهد داشت.» 

وزیر خارجه ایران در ادامه اظهاراتش تصریح کرد که دولت آمریکا در اوایل سال ۲۰۰۰ گزینه تلاش برای لغو کامل برنامه غنی‌سازی ایران را آزموده، اما به نتیجه‌ای دست نیافته است. 

وی گفت: «در اوایل سال ۲۰۰۰، دولت آمریکا گزینه غنی‌سازی صفر [در قبال ایران] را پیگیری کرد. برخی از نفراتی که اکنون به صورت رسمی یا غیررسمی به رئیس‌جمهور ترامپ مشاوره می‌دهند در آن زمان فعال بودند و آنها از حصول هر توافقی جلوگیری می‌کردند.»

ظریف اضافه کرد: «در آن زمان ایران کمتر از ۲۰۰ سانتریفیوژ داشت. توافق هسته‌ای با ایران، در آن زمان با چیزی حدود ۱۰۰۰ سانتریفیوژ امکان‌پذیر بود، اما ایالات متحده، گزینه برآورده شدن ۱۰۰ درصد خواسته‌ها را پیگیری کرد و خواستار غنی‌سازی صفر [برای ایران] شد. نتیجه این شد که در سال ۲۰۱۳ که ما بار دیگر مذاکرات را آغاز کردیم، ایران ۲۰۰۰۰ سانتریفیوژ داشت.»

وی اضافه کرد: «بنابراین اگر کسانی گزینه حاصل جمع صفر را دنبال کنند نتیجه آن شکست خواهد بود.»

ظریف در بخش دیگری از این نشست به سوال مجری برنامه درباره گزارش‌ها درباره احتمال برکناری رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا از سمتش و تبعات آن برای اجرای برجام پاسخ داد. 

وزیر خارجه ایران گفت: «ما عادت به دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر نداریم، بنابراین صبر می‌کنیم تا آمریکایی‌ها درباره وزیر خارجه کشورشان و اینکه چه کسی را می‌خواهند برای این سمت انتخاب کنند، تصمیم‌گیری کنند.» 

او در ادامه گفت: «ما با سیاست‌هایی که در واشنگتن اتخاذ می‌شوند مشکل داریم و من معتقدم که آن سیاست‌ها، خواه درباره برجام باشد یا درباره منطقه، بسیار خطرناک و عجولانه هستند.»

وی گفت: «معتقدم که بسیار ضروری است که در واشنگتن نوعی جهت‌گیری دوباره یا اصلاح شناختی درباره منطقه صورت پذیرد.» 

ظریف گفت: «دیگران در منطقه تصمیمات نادرست اتخاذ کرده‌اند و ایران را بابت تبعات آن متهم می‌کنند. آنها از صدام حسین حمایت کردند. آنها برای ۸ سال به صدام حسین همه چیز دادند و به رژیم او میلیاردها و میلیاردها دلار کمک زمینه‌های مالی و نظامی و غیره رساندند.» 

وی گفت: «یک سال بعد صدام حسین، سلاحش را به سمت همان کسانی نشانه رفت که آن سلاح‌ها را به وی داده بودند. آن موقع ما چکار کردیم؟ ما در آن زمان به کویتی‌ها کمک کردیم و نگفتیم که [آنچه بر سرتان آمده] حقتان است.»

ظریف سپس به حمایت آمریکا از گروه طالبان اشاره کرد و اسناد ادعایی سازمان سیا موسوم به اسناد «ابوت‌آباد» که ایران را به ارتباط با القاعده متهم می‌کنند را به باد انتقاد گرفت و آن را «بی‌معنی» خواند. 

وی گفت: «چه کسی بود که طالبان را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت شناخت؟ عربستان سعودی، امارات و پاکستان بود.»

ظریف در بخش دیگری از این جلسه درباره سوریه گفت که به نفع همه است که با همکاری یکدیگر این کشور را به مکانی امن برای زندگی تبدیل کنند. 

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که عربستان سعودی، تمامی گزینه‌های برای آتش‌بس و صلح در سوریه و یمن را رد کرده است.

ظریف در ادامه در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا ایران به نتایج توافق آتش‌بس آمریکا و روسیه برای خارج کردن نیروهای خود از جنوب غربی سوریه پایبند خواهد بود گفت: «ایالات متحده و روسیه نمی‌توانند برای ایران تصمیم بگیرند. ما به درخواست دولت سوریه در این کشور هستیم و طبق این درخواست عمل خواهیم کرد، اما روسیه از ما درخواستی برای انجام کاری مطرح نکرده است.»

ظریف گفت: «اینکه ما در آن منطقه حضور داریم یا خیر را نمی‌دانم، اما روسیه از ما درخواست انجام کاری درباره آن منطقه نداشته است.»

وزیر خارجه ایران در ادامه با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات آستانه و آتش‌بس حاصل‌شده از آن گفت: «چرا [فکر می‌کنیم] لازم است در تمامی راه‌حل‌ها درباره سوریه آمریکا حضور داشته باشد؟»

ظریف در پاسخ به اینکه آیا ایران از حضور آمریکا در مذاکرات سوریه استقبال می‌کند: «ما هیچوقت حضور کسی در این فرایند را رد نکردیم، آنها تصمیم گرفتند خودشان را از آن جدا کنند. هدف دولت فعلی آمریکا این است که ایران را از سوریه خارج کند و همینجا است که آنها شکست می‌خورند، چون ما داخل منطقه هستیم. اگر کسی را بتوان از منطقه خارج کرد، کسانی هستند که بدون دعوت از بیرون منطقه وارد آن می‌شوند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین به سوالی درباره اینکه محقق نشدن مزایای اقتصادی برجام چه تبعاتی برای مناسبات داخلی قدرت در ایران خواهد داشت و آیا به تقویت گروه‌های مخالف دولت روحانی منجر خواهد شد هم پاسخ داد.

وی گفت: «من فکر می‌کنم همین بحث‌ها در زمان انتخابات [ریاست‌جمهوری ایران] هم مطرح بودند. مشخص شد که این بحث‌ها، صحیح نبودند.»

ظریف در ادامه گفت: «به نظر من فشارهای آمریکا باعث همبستگی بیشتر داخل ایران شده است. مثلاً اگر بخواهم بر اساس شرایط خودم قضاوت کنم، امروز به من کمتر حمله می‌شود تا قبل از ورود ترامپ به قدرت و من بابت این از ایشان ممنونم.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
بله دقیقا بهترین توافق بود حالادیگه نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
بعضی ها لیاقت همان احمدی نژاد را دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
واقعا یک استاد تمام عیار در حوزه سیاست خارجی است. وقتی با دقت به سخنانش توجه میکنید، استادی این مرد در کشاندن افکار جمع به سمت و سوی دلخواهش را میبینید.
علی
|
Germany
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
قدر برجام را روزی خواهیم فهمید که به هم بخورد اعراب هم ان روز از نادمان خواهند بود چون درمنطقه همه ضرر خواهند کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
حرف زدن اين كجا و حرف زدن احمدي نژاد كجا؟؟ هم حقيقت را مي گويد هم به كسي آزار زباني نمي رساند. آخه ما چرا يك نفر را مثل اجمدي نژاد ريس جمهور مي كنیم اين خانه نشين براي مدتي؟؟ چرا اينقدر غير شايسته سالار هستيم؟؟؟ واقعا حتي به خودمون هم ضربه مي زنيم تا ديگري بالا نيايد؟؟ عجب بدبختي بزرگي هست ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
اگر برجام نبود ؟ دونالد ترامپ ،چگونه میتوانست چند صد میلیارد دلار اسلحه به عربستان ،وکشورهای منطقه بفروشد؟ مطمٔن باشید امریکا ،از همهٔ کشورها بیشتر به برجام علاقه دارد ،اما سیاست تجارت ،همیشه برعکس عمل میکند بقولی جنگ زرگری راه می اندازد ،اما مسولین ،روش بازی با جنگ زرگری را بلد نیستند ؟
عزیز
|
United Arab Emirates
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
اقعا عجیب است یک سیاستمداری مثل آقای ظریف را که ما در خارج کشور بهش اینقدر علاقه داریم و اورا باعث افتخار ایران و ایرانی ها می دانیم چرا در داخل وطن اینقدر به او نق می زنند. در اروپا و جی سی سی آقای ظریف را به عنوان یک سیاستمدار بسیار کارکشته و زبردست و آگاه می بینند و به او غبطه می خورند. آقای ظریف یک مومن و وطن دوست ۱۰۰ در ۱۰۰ است. ما و تمام دوستان چه در اروپا و چه در کشورهای دیگر به او افتخار می کنیم. خواهش می کنم از هموطنان چوب خشک و تر را باهم نسوزانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۹
افتخارررركن افتخاررر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
به چی ؟ محمود ؟؟؟؟؟!!!!!
ناشناس
|
Kazakhstan
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
کار که نشد نداره
کاوه
|
Germany
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۰
پس از فروپاشی هژمونی آمریکا این کشور جنگ طلب هر روز بیش از قبل در نگاه افکار عمومی منفورتر و منزوی تر میشود و امروز بر کسی پوشیده نیست که ایالات متحده بزرگترین خطر برای صلح و امنیت جهانی است.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟