مروری بر لایحه بودجه سال 97؛

بودجه دانشگاه های کشور افزايش یافت +توضيحات ضروري

در خبر درج شده در خصوص بودجه دانشگاه ها در لایحه بودجه سال 97 اشتباه کلیدی رخ داده و بر اساس آن اشتباه، نتیجه گیری نادرستی ارائه شده بود که بدین وسیله تصحیح می‌شود و جا دارد که از مخاطبان بابت رقم خوردن چنین اشتباهی پوزش بخواهیم؛ با این امید که خوانندگان خطای سهوی رخ داده را بر ما ببخشند.
کد خبر: ۷۵۴۱۰۳
|
۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰ 11 December 2017
|
26307 بازدید
|

بودجه دانشگاه های کشور کاهش یافت تا شیب سقوط علمی تندتر شود!در خبر درج شده در خصوص بودجه دانشگاه ها در لایحه بودجه سال 97 اشتباه کلیدی رخ داده و بر اساس آن اشتباه، نتیجه گیری نادرستی ارائه شده بود که بدین وسیله تصحیح می‌شود و جا دارد که از مخاطبان بابت رقم خوردن چنین اشتباهی پوزش بخواهیم؛ با این امید که خوانندگان خطای سهوی رخ داده را بر ما ببخشند.

بنا بر لایحه بودجه سال 97 که صبح یکشنبه توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، بودجه بسیاری از دانشگاه های کشور به ویژه دانشگاه های مادر افزايش یافت؛ رویداد قابل انتظاري که مي تواند اميدها را براي افزايش سرعت رشد علمي و جلوگيري از عقب ماندگي ها افزايش دهد.

به گزارش «تابناک»؛ یکی از مهم ترین بخش های لایحه بودجه سال 97 را وضعیت منابع مالی تخصیص یافته به جامعه علمی و به ویژه دانشگاه های کشور در بر می گیرد؛ دانشگاه هایی که در رقابت با مراکز علمی منطقه و جهان کار سختی در پیش دارند و برای اجرای طرح های توسعه ای خود نیازمند منابع مالی فراوان هستند.

مروری دقیق بر وضعیت بودجه هشت دانشگاه بزرگ کشور از سال 93 تا سال 97 به خوبی نشان می دهد با در نظر گرفتن مسائلي مثل افزایش تورم و هزینه های فراوانی که به دانشگاه ها تحمیل خواهد شد، میزان اعتبار تأمین شده برای این دانشگاه ها همانند سال هاي گذشته افزايش يافته است؛ شرایطی که البته برای همه دانشگاه ها يكسان نيست.

بودجه دانشگاه های کشور  افزايش یافت تا شیب سقوط علمی كاهش يابد!+توضيحات ضروري

شرایطی که برای دانشگاه های بزرگ کشور پیش آمده است، تقریباً در مورد بسیاری از دانشگاه های کوچک کشور نیز صادق است و دانشگاه هایی مثل جیرفت، فسا، فنی مهندسی گلپایگان نيز با چنين رشد بودجه اي رو به رو هستند.

بودجه دانشگاه های کشور  افزايش یافت تا شیب سقوط علمی كاهش يابد!+توضيحات ضروري

 

افزايش منابع مالی و درآمدهای دولت را شاید بتوان یکی از اصلی ترین دلایل گرایش دولت به افزايش بودجه دانشگاه های کشور عنوان کرد، اما نباید از این موضوع نیز غافل شد که شرایط پیش آمده در سال آتی، بسیاری از دانشگاه های کشور را به دليل انتظارات فراواني كه از اين دانشگاه ها هست همچنان با محدودیت ها رو به رو خواهد كرد.

اين افزايش به جاي بودجه در حالي رقم خورده است كه رتبه بندی های جدید علمی دانشگاه های کشور، حکایت از رشد روزافزون دانشگاه های عربستانی و برخی دیگر از کشورهای منطقه مثل ترکیه و مصر دارد و برخی دانشگاه های ایران از جمله تبریز، صنعتی شریف، فردوسی مشهد در این رتبه بندی ها با کاهش رتبه رو به رو هستند.

برای نمونه، در شرایط کنونی، عربستانی ها با صرف هزینه های زیاد تلاش دارند اساتید و دانشجویان نخبه جهانی را حتی برای دوره های کوتاه زمانی در هر سال به دانشگاه های بزرگ خود بکشانند و با تأمین حداکثری ضمن بهره مندی از توان علمی، آنها را ترغیب کنند در مطالعات و پژوهش های خود نام دانشگاه های عربستانی را در مقالات و طرح های پژوهشی خود درج کنند و در این فرایند، دانشگاه ملك عبدالعزيز و دانشگاه ملك عبدالله با ارسال ایميل به دانشمندان تراز اول جهان و طرح پيشنهاد همكاري در ازاي يك همكاري مختصر ـ كه شامل دو بار حضور در سال و هر بار يك هفته در دانشگاه و پرداخت كليه هزينه هاست ـ از آنها می خواهند نام دانشگاه هاي عربستان در مقالات علمي خود را که در فصلنامه های معتبر علمی منتشر می شوند، بیاورند؛ اتفاقی که نیاز به هزینه های زیادی دارد و البته رتبه این دانشگاه های عربستانی را در سال های اخیر به شکل چشمگیری بهبود داده است.

رقابت دانشگاه های ایرانی با دانشگاه های بزرگ خاورمیانه از یک سو و عواملی دیگر مثل رشد روز افزون تکنولوژی که نیاز به ابزارهای پیشرفته مطالعاتی را ایجاب می کند، در کنار افزایش ظرفیت دانشگاه های کشور و سیر صعودی تورم به شکل مشخص نیازهای مالی دانشگاه ها را نیز افزایش داده است.

در چنین شرایطی، افزایش منابع مالی دانشگاهی به موضوعی بدیهی تبدیل شده است و انتظار منطقي نيز اين بود که در لایحه بودجه سال 97 منابع مالی تخصیص یافته به دانشگاه ها رشد داشته باشد.

البته نيازهاي روز افزون دانشگاه ها به منابع مالي سبب شده است كه دانشگاه ها تا حدودي مسير خود را از دریافت منابع مالی مستقیم از دولت به سمت جذب منابع مالی جدید از طریق فعالیت های پژوهشی و یا کمک های خیرین بکشانند كه به خودي خود موضوع بدی نیست؛ اما در سال های گذشته دیده شد که بسیاری از دانشگاه های کشور برای جبران کاستی های مالی راه ساده تری یعنی جذب دانشجوی پولی را در دستور کار قرار دادند؛ طرحی که نه تنها نتوانست منابع مالی مطمئنی را برای دانشگاه ها فراهم کند، بلکه هزینه هایشان را نیز افزایش داد و ضربات سنگینی نیز به ساختار علمی کشور زد.

با شرایط پیش آمده انتظار است در سال آينده دانشگاه هاي كشور مسير رشد علمي خود را با سرعت بيشتري طي كنند و دانشگاه هاي مادر در رقابت با دانشگاه هاي بزرگ خاورميانه همچنان حرف هاي تازه اي براي گفتن داشته باشند.

در پايان دوباره تأكيد مي شود كه در خبر قبلي كه با موضوع بودجه دانشگاه ها نوشته شده بود به دليل يك اشتباه ناخواسته اينگونه برداشت شد كه بودجه دانشگاه ها در سال 97 كاهش يافته است كه به اين وسيله ضمن تصحيح خبر از همه خوانندگان و جامعه دانشگاهي عذرخواهي مي شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۳۶
سارا
|
Seychelles
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
قیمت نفت که در شرایط خوبیه نسبتا، پس چه اتفاقی افتاده که وضعیت برنامه ریزی بودجه اینقدر عجیب غریب؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
علی برکت الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
عذرخواهی میکنم. اما تیکه نپرونین... من از 89 تا95 دانشجو بودم. هردوتا مقطع هم توی دانشگاههای مادر و درجه یک کشور. توی همه این سالهاهم زیاد چیز خاصی از دانشگاه ندیدم، نه دوره احمدی نژاد و نه دوره روحانی. هرکاری کردم، خودم پولش رو دادم. از خرید قطعه بگیرین تا پولی که باید برای کنفرانسها بدیم تا مقاله چاپ بشه... باز خدا پدر و مادر ژورنال های خارجی رو بیامرزه که بدون هیچ پولی تنها با داوری و بررسی سطح کار و نوآوریش اجازه میدن مقاله توشون چاپ کنیم، وگرنه همین پیشرفت علمی رو هم ایران نداشت
استاد شیمی دانشگاه سمنان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
سلام
من نظر این دانشجوی عزیز را (البته نه به طور عام) قبول دارم! البته ما ریالی از دانشجو نمی گیریم و خودم همیشه تنخواه دست دانشجو دارم. البته کل بودجه پژوهشی بنده به عنوان استاد تمام حدود 15 ملیون تومان در سال است! با همین بودجه، خدا را شکر کلی مقالات با ایمپکت بالای 3 داریم، حتی اخیرا به یو اس پتنت هم رسیده ایم. من سعی می کنم با صرفه جویی و مواد صنعتی (که از کارخانه های صنعتی دوست-که مشکلاتشان را حل می کنیم- می گیرم) پروژه های دانشجویانم را پیش ببرم. هر هفته گروپ میتینگ داریم و خلاصه به معنای واقعی کلمه صفا می کنیم و لذت بحث علمی را می بریم-خدا را شکر-اما سیستم علمی ما-مثل تخصیص بودجه ما-از نظر بنده خیلی نقص دارد. زعمای قوم هم می دانند یعنی نمی شود که ندانند!. این مختصر را هم گفتم که -ان شاالله- به وظیفه ام عمل کرده باشم
ممنونم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
متاسفانه تا 1400با روحانیه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
مگه روحانی با بقیه فرقی داره؟ اصولا رییس جمهور چه کاره ست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
اتفاقل خیلی بهتر شده اصلا افزایش بودجه در دانشگاه های ایران منجر به رشد علمی نمی شود. اتلاف منابع در دانشگاه ها بسیار بیشتر از دستگاه های اجرایی مشمول قانون خدمات کشوری است. دانشگاه ها واقعا با همین بودجه اگر بخواهند و اگر به سمت آموزش و پژوهش سوق دهند رشد علمی بسیاری بیشتری خواهند داشت. بحث این است که دانشگاه های ما نمی دانند چه کار می کنند به ویژه در حوزه علوم انسانی اتلاف منابع بسیار بیشتر است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
ببین نظر کارشناسانه خودت رو بذار برا خودت. بودجه که کم بشه، از کار تحقیقاتی که کم نمیکنن، از غذای سلف و وضعیت خوابگاه و وسایل داخل آزمایشگاه و ... میزنن. چون قبلا هم زیاد دانشگاهها فاند آنچنانی نمیدادن برای کارهای تحقیقاتی ولی زور خودشون رو میزدن که حداقل آزمایشگاهها مجهز باشن. الان این امکان دیگه کامل از بین میره
mojtaba
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
من خودم از دانشجویان دانشگاه سراسری هستم و باید بگویم اساتید ما برخلاف دانشگاه های معتبر جهان بسیار تنبل و خودخواه و بی روحیه علمی هستند و بسیار مغرور و با اینکه خودشان فرصت مطالعاتی به خارج رفته اند و با اساتید متواضع و پرتلاش آن مراکز کار کرده اند ، باز رعایت دانشجویان را نمی کنند و به وضوح یکدهم حقوقی که میگیرند کار علمی انجام نمی دهند و دانشگاه های ما بسیار عقب تر از کشورهای مثل ترکیه و ...هستند. در واقع علم در کشور ما دیگر ارزشی ندارد و عالم به تبع آن و عالمان ناامید از آینده و بی تلاش شده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
به هر حال کاهش بودجه اول از همه برای دانشجویان وضعیت را بدتر می کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
چقد نظرات عقده ای می دید در مورد یک مساله کلی که همه افراد رو تحت تاثیر منفی می گذارد، چه استاد خوب چه استاد بد و چه انواع مختلف دانشجویان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
اگه تخصص ندارن عوضش یه دنیا تدین دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
عوضش بودجه نمایندگیهای نهادهای خاص در دانشگاهها افزایش یافت
این به اون در باقیشم مهم نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
آخه تابناک عزیز کدام صعود علمی داشته ایم که حالا سقوط کنه...
دانشگاههای ما موسسات تولید مقاله های صدمن سه غاز شدن... کدوم مشکل را از صنعت و تولید را حل کردن؟!
بنده برای چندمین بار در آزمون دکترا رتبه زیر 10 آوردم اما پذیرش نشدم چون مقاله ندارم درحالیکه چند تالیف کتاب دارم!
دانشگاههای ما فقط مقاله isi میبینند و چشمشان بروی هر تحقیق دیگری کور است
در ضمن ماشاالله هزار ماشالله از شهریه چنان درآمدی دارن که سه تا دولت را میتونن اداره کنن شما نگران نباش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
ضعف علمیت رو با بیانات پر فیضت نشون دادی برادر
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
آقایی که تست زدی و جندبار رتبه زیر 10
آوردی، اتفاقا نداشتن مقاله یعنی اینکه شما تحقیق کردن رو بلد نیستی. لذا کاملا طبیعی است که شما را پذیرش نکنند. جونکه در انتها ی دکترا باید یک کار نو بکنی که شما استعداد آنرا نداری. شما همون کتاب نوشتن رو ادامه بده، برات بهتر است.
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
اینم مثل بقیه مخصوص آقازاده ها میشه و نورچشمی ها میرن دانشگاه و کاری به استعداد نداره فقط هرکی پول بیشتر داره تحصیل می کنه
ناامید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
سلام تابناک جان
شما فکر میکنید با بالابردن بودجه و رشد علمی الکی که در چندسال گذشته به واسطه چاپ مقالات آبکی نصیب کشور شده دردی از جامعه حل شده؟؟؟؟؟ کدوم صنعت کشور از دانشگاه تغذیه شده؟؟؟؟ کدوم دانشگاه پژوهش به درد بخوری داشته؟؟؟ رشد علمی الکی و آبکی بر روی کاغذ ره به جایی نمیبره بهتر است اندیشه ای نو داشته باشید و این همه پول را صرف تحقیقات بیخود نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
آقای نامید، بهتر است که نظرات سطح پایین ندهی و به جای آن تلاش کنی اولا وظیفه دانشگاه را بفهمی چیه و بعد بدونی چرا ارتباط دانشگاه و صنعت ضعیفه
کرج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
تابناک عزیز تا الان که بوجه خوبی داشتن چه کردن
از نظر عملی کجا قرار گرفته ایم
واقعا اگر کار مفیدی انجام داده اند بیلان شان را خیلی شفاف اعلائم کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
خروجی دانشگاه دانشجوهای خوبی بوده که الان دارند توی کشورهای دیگه کار میکنند. ارزش علم را نمیدونن به دانشگاه چه ربطی داره.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۰
چطوره دانشگاه را تعطیل کنید تا این عده ادمهای دشمن دانشگاه دلشون شاد بشود!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟