تأملی بر سخنان رئیس‌جمهور درباره اهمیت شفافیت؛

آقای روحانی دست امثال «محمود صادقی» را نبوسید؛ وام‌های کلان را پس بگیرید!

محمود صادقی، نماینده تهران است که در دو سال فعالیتش در مجلس شورای اسلامی، تلاش زیادی برای شفاف سازی مسائل انجام داده که آخرین آن به انتشار نام بیست ابر بدهکار بانک سرمایه ـ که حدود 7 هزار میلیارد تومان از بیت المال را گرفته و نسبت به تعیین تکلیف آن اقدامی صورت نداده اند ـ بازمی گردد. رئیس جمهور می تواند به جای بوسیدن دست چنین افرادی که نسبت به شفاف سازی بیشتر اقدام می کنند، چنین اقدامات مشابهی را صورت دهد.
کد خبر: ۷۵۷۰۶۹
|
۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۲ 20 December 2017
|
15908 بازدید
|

رئیس جمهور روز گذشته و در جریان اجلاس ملی گزارش اجرای حقوق شهروندی، خواستار شفاف سازی در امور مختلف و برای افزایش نظارت بر کار دولت و دستگاه ها شده و گفته، دست کسانی که چنین کارهایی می کنند و دولت و شخص رئیس جمهور را نقد می کنند، می بوسد. گویا باید حسن روحانی در این باره از اقدامات و شفاف سازی هایی که توسط برخی افراد از جمله نمایندگانی نظیر محمود صادقی صورت می گیرد، قدردانی کند و دست کم نمونه ای از اقداماتی که آنها برای شفافیت انجام داده اند را انجام دهد.

به گزارش «تابناک»؛ بحث مقابله با فساد، نظارت بر امور دستگاه ها، نهادها و سازمان ها و همچنین شفاف سازی پیرامون اقدامات و عملکردها از موضوعات مهمی است که همه شعارهای خوبی درباره آن سر می دهند، ولی در مقام عمل، از این حیث عملکرد خوب و مطلوبی را شاهد نبوده ایم. حالا حسن روحانی گفته است: ما مقامی بالاتر از خادمی و خدمتگزاری مردم نداریم. همه مردم ایران، همان طور که امام فرمود، ولی‌نعمتان ما هستند. آمده‌ایم به آنها خدمت و کار کنیم. مردم باید بر کار ما نظارت کنند.

آقای روحانی دست امثال «محمود صادقی» را نبوسید؛ وام‌های کلان را پس بگیرید!

رئیس جمهور شاید بر خلاف آنچه تصور می شد، گفته از اخبار منتشر شده پیرامون بودجه سال 97 در رسانه ها و شبکه های اجتماعی خوشحال است و ادامه داده که «شما نمی‌دانید در این روزهای اخیر چقدر خوشحالم. شاید باور نکنید، اگر بگویم چقدر خوشحالم، وقتی بودجه ما به مجلس رفت و از فردا در فضای مجازی، غوغایی به پا شد؛ چقدر قشنگ. همه مردم به صحنه آمده اند، اظهارنظر و نقد می‌کنند. سازمان برنامه و بودجه، دولت و شخص رئیس جمهور را نقد می‌کنند. دستشان درد نکند، ‌دست‌شان را می‌بوسم.»

روحانی اضافه کرده که «باید خادم و نماینده خودتان را نقد کنید. مردم راجع به بودجه‌ها، صحبت می‌کنند و می‌گویند، فلان دستگاه چرا باید اینقدر پول بگیرد. این حق مردم است. مردم دارند مقایسه می‌کنند، می‌گویند فلان دستگاه فرهنگی اینقدر میلیارد تومان بودجه برایش گذاشتید. اعتراض می‌کنند و می‌گویند چرا اینقدر زیاد؛ اهلاً و سهلاً همه چیز با مردم است.» به نظر می رسد روحانی از ایجاد شفافیت پیرامون بودجه برخی نهادهای فرهنگی که از دولت بودجه می گیرند و البته منتقد دولت هم هستند، ناراحت هم نیست.

رئیس جمهور خوشحالی خود را از این مسأله این گونه بروز داده و گفته: «یک فهرست بلندبالایی بود در جدول 17 بودجه که فقط پول از ما می‌گرفتند، اول سال به آنها پول می‌دادیم، یک روز هم اگر دیر می‌شد، اعتراض می‌کردند که چرا دولت پول ما را نداده و چرا دیر داده است. بعد می‌گوییم این پول را کجا صرف کردید، می‌گفتند به شما ربطی ندارد. پولی دادید به ما،‌ خداحافظ شما، ما هر کجا بخواهیم صرف می‌کنیم.»

روحانی ادامه داد: نمی‌خواهم گله کنم که بگویم بعضی از آن پول‌ها صرف تخریب دولت می‌شد، آن را نمی‌خواهم بگویم، چرا که به نظرم مهم نیست. اما این پول کجا خرج شد و رفت؟ الان پشت همین تریبون، به وزیر اقتصاد و به خزانه دستور می‌دهم، از سال 97، هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی تخصیص می‌دهد یا پرداخت می‌کند، باید بلافاصله در سایت اعلام کند تا همه مردم بدانند»؛ موضوعی که شاید می تواند در برخی حوزه ها دولت را مبرا از کم کاری کند.

اینکه مردم باید بدانند پول خزانه به چه کسی، به کدام نهاد و دستگاه داده می‌شود. اگر دستگاهی، عمومی غیردولتی است، این دستگاه از مردم و خزانه پول، عوارض و مالیات نمی‌گیرد. البته اشکال ندارد، خودشان جایی با پول خودشان کار ‌کنند؛ اما اگر بنا شد از خزانه یعنی از بیت‌المال و جیب مردم پولی بگیرند، باید گزارش بدهند و به مردم بگویند این پول را چه کردند و کجا خرج کردند.» بخشی دیگر از سخنان روحانی است که حاکی از علاقه مندی دولت به ایجاد شفافیت دارد.

روحانی قسم جلاله هم خورده و گفته که «ولله بالله اگر صدها دستگاه مبارزه با فساد درست کنیم، اگر ده‌ها دادگاه با فساد مبارزه کنند، نمی‌توانیم فساد را ریشه‌کن کنیم، مگر آنکه مردم شفاف ببینند ما چه می‌کنیم، باید در اتاق شیشه‌ای برویم، باید نورافکن روی ما باشد و ‌باید همه ما را مشاهده کنند.» خب حالا که دولت اینقدر مشتاق به رفع ابهام و ایجاد شفافیت است، چند نکته را به استحضار رئیس جمهور و مسئولان امر می رسانیم.

محمود صادقی، نماینده تهران است که در دو سال فعالیتش در مجلس شورای اسلامی، تلاش زیادی برای شفاف سازی مسائل انجام داده که آخرین آن به انتشار نام بیست ابر بدهکار بانک سرمایه ـ که حدود 7 هزار میلیارد تومان از بیت المال را گرفته و نسبت به تعیین تکلیف آن اقدامی صورت نداده اند ـ بازمی گردد. رئیس جمهور می تواند به جای بوسیدن دست چنین افرادی که نسبت به شفاف سازی بیشتر اقدام می کنند، چنین اقدامات مشابهی را صورت دهد.

رئیس دولت های نهم و دهم شعارهای زیادی پیرامون برخورد با مفاسد داد؛ اما بیشترین حجم فسادها در دولت او انجام شد، در دولت یازدهم نیز با وجود محکوم کردن اقدامات دولت قبل، برخی رویه ها تکرار شد که حقوق های نجومی و موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان از جمله آن بود، حالا انتظار این است که رئیس جمهور به جای دادن شعار به مقابله عملی با فساد بپردازد.

بدون شک، اطلاعات رئیس جمهور در خصوص موضوعات مختلف و مفاسد اقتصادی که امروز به پاشنه آشیل دولت ها و دستگاه ها تبدیل شده، کمتر از نماینده ای مثل «محمود صادقی» نیست؛ بنابراین، به جای بیان سخنان و شعارهای قشنگ درباره لزوم نظارت مردمی و ایجاد شفافیت، بهتر است اقداماتی نظیر آنچه محمود صادقی انجام داد، در دستور کار رئیس جمهور و برخی مسئولان این امر قرار گیرد.

مثلا در حال حاضر گفته شده میزان معوقات بانکی به 200 هزار میلیارد تومان رسیده است، حالا که بخش کوچکی از آن را نماینده مردم تهران اعلام کرده است، دولت نیز با تکرار این رویه برای اعلام اسامی نهادها و افرادی که این حجم عظیم از بیت المال را گرفته اند و نسبت به تعیین تکلیف آن اقدامی نمی کنند، وارد عمل شود و برای بازپس گیری بیت المالی که مشخص است، چه اندازه و به چه کسانی داده شده، اقدامی جدی صورت دهد.

بی گمان همه مردم جامعه از اهمیت ایجاد اتاق شیشه ای، شفافیت، مقابله با فساد و نقد بخش های مختلف دولت و حاکمیت مطلع اند و به فواید آن واقف. حرف ها و شعارهای بسیاری در سالیان اخیر پیرامون این موضوع زده و داده شده است. اکنون دیگر شعار دادن در این باره پذیرفته نیست، مردم خواهان و تشنه اقدام عملی هستند، اگر دولت بدون ترس از جایگاه و نفوذ افراد و بخش های مختلف وارد گود بازپس گیری بیت المال شود، آنگاه خواهد دید، چه کمک هایی برای تحقق خواسته هایش در این باره به سمت آنها سرازیر خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۳۷
عابد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
آفرین، به این قلم
آقای رئیس جمهور محترم
لطفاً از شعار بپرهیزید و همه بودجه ها و قراردادها را شفاف به. مردم اعلام کنید و خود را در اتاق شیشه‌ای قرار دهید
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
واقعا نمی دانم جرا در حمهوری اسلامی نام مفسدان و مال مردم خورها گفته نمی شود مگر این افراد جزء مومنین هستند. اگر هستند پس مومن معمولی چطور یا مومن اصلی کیست .لطفا اگر کسی کی داند بگوید .به خدا قسم می دهم شما را
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
دقیقا، دو صد گفته چو نیم کردار نیست. اولین قدم این هست که دولت لایحه رو از مجلس پس بگیره و بودجه سنگین این نهاد های مثلا فرهنگی رو حذف کنه، به جاش برای فرهنگ سازی همین هزینه رو به مردم بن کتاب بده، گردشگری فرهنگی بذاره و تسهیلات بده برای دانشجویان ممتاز. بعد هم اون هشتاد درصد بقیه رو که میگن بودجه غیرعملیاتی هست، طبق گفته نمایندگان مجلس، تصحیح کنه. انتظار ما از نمایندگان در صورت کوتاهی دولت هم باز همین موارد بالا هست. اینکه فقط دست رو دست بذارن و حرف بزنن که نشد کار. یعنی چی وقتی بودجه دادیم به نهادها منتشر می کنیم تو سایت، چیزی که تو ایران بلنده دیوار حاشا هست، خوب نهاد مربوطه یه مورد مصرفی میسازه براش.باید جنبید و ترکانه سلح بست، مگر اینکه نخواهید و این صحبت ها فقط ادعا باشه که اون بحث دیگری است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
آقای روحانی پرونده حقوق های نجومی چی شد؟
کارانه های نجومی را روی چه حسابی به پزشک می دید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
ابزار باز پس گیری معوقات در دست دولت نیست ،؟ این قوهٔ قضاییه ،وضابطین آن است که افراد بدهکار را بازداشت ،وحکم به مصادرهٔ اموال ،وکل دارایی های آنها ،و ،فرزندان ،و،وابستگان ،ونزدیکان آنها بدهند ،واز طریق ،کمیتهٔ بین املل قضایی ،اموال خارج شده از کشور را باز پس گیرند ،دولت تنها میتواند نام بدهکاران را به قوهٔ‌قضاییه اعلام کند ؟ چگونه است که ،برادر ،ریس جمهور ،وبرادر معاون اول ریس جمهور را باز داشت میکنند ،اما نمی توانند مثلا آقای مدلل را باز داشت کنند؟ در صورتیکه صدها ،ویا هزاران ، بدهکارتر از مدلل داریم ؟ لطفا آدرس غلط به مردم ندهید ؟ ،،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
وقتی اتاق شیشه ای درست بشه اما اونایی که توی اتاق شیشه ای هستن بی خیال همه چیز کار خودشون رو ادامه بدن، نه تنها فساد ریشه کن نمیشه، بلکه تشدید هم میشه. قبحش هم از بین میره. دیگران هم بهش تشویق میشن.
حرف نویسنده حرف درستیه. الان محمود صادقی نمونه ای از اتاق شیشه ای رو رو کرد. بسم الله!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
فقط شعار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
واقعا این قدر سخته با این جماعت سر و کله زدن؟ قطعا همین طوره... وقتی خودت هم جزیی از اونهایی...
مری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
تابی جون روحانی اونقد قدرت نداره بتونه وام های کلانو از امثال م.ر. و .. غیره پس بگیره پس الکی ..... نزن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
گُل گفتی تابناک عزیز
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟