بسیاری از ناظران در ماه های اخیر هشدار داده اند که ایالات متحده در حال آماده شده برای یک جنگ بزرگ است. در همین رابطه ساعاتی پیش فرمانده تفنگداران دریایی آمریکا گفته است که نیروهای آمریکا در حال آماده باش جنگی کامل به سر می برند.
به گزارش تابناک، در همین راستا، بار دیگر تنش ها در شرق اروپا و شبه جزیره کره به اوج خود رسیده است به طوری که رابرت نِلر فرمانده تفنگداران دریایی آمریکا در آستانه سال نوی میلادی در نروژ گفت جنگ بزرگی در راه است و نیروهای این کشور در شمال اروپا باید همیشه آماده باشند.
روزنامه بیزنس اینسایدر نوشت، نِلر در جمع نظامیان آمریکا در پایگاه نظامی این کشور واقع در نروژ گفت، امیدوار است اشتباه کند اما جنگی در راه است و نیروهای آمریکایی با حضور خود در نروژ، در واقع در جنگی اطلاعاتی و سیاسی هستند.
رابرت نِلر به تفنگداران نیروی دریایی آمریکا در نروژ گفت، انتظار دارد این افراد تمرکز خود را از خاورمیانه به سمت روسیه و اقیانوس آرام شامل کره شمالی و چین و روسیه معطوف کنند. وی گفت کره شمالی، چین و روسیه سه تهدید علیه آمریکا هستند همچنین افزود، روسیه با تجاوز به گرجستان و اوکراین تمایل خود برای نقض تمامیت ارضی دیگر کشورها را در منطقه نشان میدهد.
در همین رابطه، آنتونی مونتیرو در اینباره به اسپوتنیک گفت گذشته از اینکه جنگی رخ میدهد یا نه، اظهارات این فرمانده درباره احتمال وقوع جنگ با روسیه تاییدی بر این گفته آمریکاییها است که همیشه گفتهاند: ما با روسیه در جنگ سرد هستیم.
مونتیرو در این مورد گفت: «این جنگ سرد از جنگ سرد اول خطرناکتر است. زیرا هیچ ساختار قانونی یا پیمانی بین آمریکا و روسیه وجود ندارد که از وقوع اشتباهی که به یک جنگ جهانی منجر شود، جلوگیری کند».
این تحلیلگر همچنین افزود: «آمریکا سلاحهای هستهای خود را به اروپای شرقی در لهستان و رومانی انتقال داده است. سلاحهای آمریکا تاکنون به این اندازه (به روسیه) نزدیک نبودهاند».
استقرار 330 تفنگدار آمریکایی در خاک نروژ از ماه ژانویه آغاز شد. مسکو در آن زمان اعلام کرد این تصمیم آمریکا بر خلاف سیاست نروژ درباره استقرار پایگاههای نظامی خارجی است.
«ماریا زاخاروف» سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در اکتبر 2016 که استقرار این نیروها اعلام شد، گفت: «ما معتقدیم که این تصمیم آمریکا با سیاست نروژ برای مستقر نکردن پایگاههای نظامی خارجی در زمان صلح در خاک این کشور تناقض دارد».
از دیدگاه زاخاروف این اقدام به تامین و حفظ ثبات و امنیت در اروپای شمالی کمکی نمیکند.
از سوی دیگر، کره شمالی در واکنش به تازهترین تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، گفته آن را «تجاوز به تمامیت ارضی خود»، «اقدامی بهسوی جنگ» و «ایجاد بیثباتی» میداند. پیونگیانگ تهدید کرده حامیان تحریمها را تنبیه خواهد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل، اول دیماه، در واکنش به تازهترین آزمایش موشکی کره شمالی، تحریمهای جدیدی را علیه پیونگیانگ تصویب کرد.
کره شمالی هشدار داده به فعالیتهای نظامی خود، که آن را «قدرت هستهای بازدارنده در برابر تهدیدهای اتمی و اقدامات باجخواهانه آمریکا» نامیده، ادامه خواهد داد.
کره شمالی همچنین از قصد خود برای تقویت نیروهای دفاعی تقابل اتمی خبر داده بود.
از سوی دیگر اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دو روز پیش از این گفته بود اجماع اعضای شورای امنیت نشان میدهد که جهان به دنبال صلح است.
تحریمهای روز جمعه شورای امنیت، پس از پرتاب آزمایشی یک موشک قارهپیما با قابلیت حمل کلاهک هستهای در هفتم آذر ماه، تصویب شدند. قطعنامه اخیر علاوه بر آنکه واردات فرآوردههای نفتی و صادرات برخی اقلام را با محدودیتهای تازه روبهرو کرده، به کارگران کره شمالی در دیگر کشورها، مهلت کوتاهی برای بازگشت به کشور خود داد. ۱۵ عضو شورای امنیت، در تشدید تحریمها، همرای بودند.
بنا بر برآوردها دهها هزار نفر از شهروندان کره شمالی، تحت برنامهای سازمانیافته توسط دولت آن کشور، برای کار به کشورهای خارجی فرستاده میشوند. این کارگران باید بخش عمدهای از درآمد خود را به پیونگیانگ بفرستند؛ آنچه خود تامینکننده بخش مهمی از ارز خارجی در کره شمالیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.