پنج دلیل که نشان می دهد تا کنون از اعتراضات عبرت نگرفته ایم!

اعتراض های پراکنده در روزهای گذشته ـ که عمدتا در مناطق محروم کشور به خشونت کشیده شد ـ در یک فرایند معقول و خردورز، به مانند چراغ هشداری است که اگر با غفلت با برخی مسائل اساسی در اداره امور کشور برخورد کرده ایم، از خواب بیدار شویم؛ اما واکنش هایی که در این روزها در سطوح مختلف دیده می شود، حداقل نشانی از عبرت گرفتن در این زمینه ندارد.
کد خبر: ۷۶۱۲۸۴
|
۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۳ 03 January 2018
|
33416 بازدید
|

تابناک؛لیلا تیموری اعتراض های پراکنده در روزهای گذشته که عمدتا در مناطق محروم کشور به خشونت کشیده شد در یک فرایند معقول و خردورز، به مانند چراغ هشداری است که اگر با غفلت با برخی مسائل اساسی در اداره امور کشور برخورد کرده ایم، از خواب بیدار شویم؛ اما واکنش هایی که در این روزها در سطوح مختلف دیده می شود، حداقل نشانی از عبرت گرفتن در این زمینه ندارد.

به گزارش «تابناک»؛ در دو دیدگاه کلی می توان به این ماجرا نگاه کرد: یکی نگاهی کوتاه مدت است که می توان خوشبینانه دید و گفت، مشکلات حل شده و مردم معترض دیر یا زود به خانه هایشان بازخواهند گشت و گفت، هر نوع صحبت و تحلیل بعدی این ماجرا، بنزین روی آتش ریختن است؛ بنابراین، باید سکوت کرد و آتش ها را زیر خاکستر فرستاد برای نوبت بعدی!

دومی، نگاهی بلند مدت تر برای استمرار و تداوم ملت و نظام سیاسی با آسیب شناسی عمیق و حل مشکلات اساسی کشور، فارغ از جناح بندی های مرسوم است که البته مورد دوم چندان باب طبع مسئولانی که در قدرت هستند، نخواهد بود و احتمالا رنجیده خواهند شد و دیگران را رنجیده خواهند ساخت، چون احتمالا آنان معتقدند همه امور را درست انجام داده اند و اگر عیبی هم هست، از ناحیه آنان نیست. با وجود این، استمرار و بقای ملت و نظام سیاسی در دراز مدت بر رنج آنان مقدم ترست.

در اینجا پنج نشانه از عبرت نگرفتن از اعتراضات مردمی را برای این دسته از مسئولان شرح می دهیم؛

نخست: تا کنون هیچ نهادی، اعتراضات مردم را خطاب به خودش تفسیر نکرده و تقریبا همه افرادی که مسئولیت دارند، به مردم به دلیل کاستی ها، حق اعتراض می دهند؛ اما هیچ کس تا کنون نگفته که مجموعه او کوتاهی کرده یا ناکارآمدی در مجموعه آنان وجود داشته است، یا برخی مدیران ناکارآمد را در مجموعه خود منصوب کرده اند. مسئولان تا کنون همه گناه ها را به برخی نهادهای دیگر، نسبت داده اند، حال آنکه اگر عبرت گرفته بودند، اصلاحات را از خود شروع می کردند، فارغ از اینکه نهادهای دیگر این کار را انجام می دهند یا خیر!

دوم: رسانه ملی که در واقع مجری اول و آخر سیاست های رسانه ای رسمی نظام هست، بر همان سیاق پیشین حرکت می کند، هنوز هم احساس نمی کند، صفت ملی که به نام این رسانه اضافه شده است، تزئینی نیست، بلکه برای این است که ملت در آن رسانه دیده و شنیده شوند. وقتی در خلال این سال ها، در بسیاری موارد با تصمیم گیری شخصی در صدا و سیما، مراجع اجتماعی، از دید مردم حذف شده اند و تلویزیون باز هم بر اساس تصمیم شخصی برخی مدیرانش، علیه برخی از مردم و گروه های اجتماعی برنامه سازی می کند، به جایی می رسد که در بزنگاه ها نمی تواند و البته نمی خواهد از مراجع تأثیرگذار اجتماعی برای گفت و گو با مردم، صحبت کند. اگر به اتفاقات این چند ده سال کشور برگردیم، خواهیم دید، تلویزیون همچنان گارد بسته ای نسبت به آنچه کلیت جامعه می خواهد که در رسانه ای ملی شان نشان داده شود، گرفته است. در همین اتفاقات اخیر، یکی از چهره های اصولگرا آرزو کرده بود، کاش به جای تلگرام، تلویزیون را فیلتر کنند؛ اما آیا رویکرد کنونی صدا و سیما، با عبرتی همراه است؟!

سوم: بازی مرسوم جناح های سیاسی در کشور این گونه است؛ زمانی که رقیب در مسند قدرت است تا می توانند چوب لای چرخ دولت می گذارند و برنامه دولت در زمینه اقتصاد، فرهنگ، سیاست خارجی و داخلی را با اعمال فشار به بن بست می کشانند. همچنین جناحی که ابزارهای قدرت بیشتری دارد در این کار بهتر عمل می کند و طبیعتا دولت مستقر را بهتر ناکارآمد نشان می دهد. طبیعتا بعد از ایجاد یا القای ناکارآمدی، اعتراضات مردمی برافروخته و مدیریت اعتراضات مردمی و جهت دادن به آنها نیز توسط همین جناح ها انجام می شود. در روزهای اخیر، عبرتی از سوی جناح ها هم دیده نمی شود و برخی هنوز در دعوای 88 با سید محمد خاتمی و میر حسین موسوی اند!

چهارم: تداوم تأکید بیش از حد بر عامل خارجی هم عاملی است که اجازه نخواهد داد، آن گونه که لازم است، مسئولان امر از این اتفاقات درس بگیرند. در حالی که گفته های پیشین مقامات آمریکایی برای تغییر نظام پیش روی ماست، تلاش عربستان برای کشیدن درگیری ها به درون ایران هم در مقابل ماست؛ بنابراین، نمی توان گفت، آنان برنامه ریزی برای به هم ریختن کشور ندارند، یا از اتفاقات داخلی سوء استفاده نمی کنند، ولی تلاش برخی برای تأکید تام و تمام بر متغیر عامل خارجی، آدرس غلط دادن به دلسوزانی است که بناست برای مردم و کشور، دست به اصلاحگری بزنند.

پنجم: هرچند همیشه مسئولان می گویند اعتراض حق مردم است، آیا به ثمر نشستن اعتراض به حق، شایسته مردم نیست؟ آیا مردم فقط حق دارند اعتراض کنند و بروند؟ نباید مسئولان پس از شنیدن صدای اعتراض از یک برنامه جامع اصلاحاتی به نفع مردم و کشور سخن بگویند و برای حصول به چنین کاری برنامه ارائه کنند؟ وقتی صحبتی از اصلاحگری شنیده نمی شود، یعنی عبرتی هم در کار نیست. اعتراض زمانی به معنای واقعی اعتراض است که در نهایت به اصلاح روند معیوب منجر شود. در این چند روز، آیا صحبتی از برنامه برای اصلاحات در روند اداره کشور، شنیده شد؛ درباره مبارزه با قاچاق؛ فرار مالیاتی ها؛ توزیع برابر امکانات کشور؛ برخورداری عامه مردم از مواهب کشور؛ مبارزه با رانت خواری؛ ایجاد شفافیت؟! هیچ کس در این چند روز از اصلاحگری هیچ نگفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۹۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
واقعا به بهترین شکل در این متن درد را مشخص کرده اید...استاد پاک کردن صورت مساله هستیم
پاسخ ها
فرهاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
اینکه هیچگاه مسئول که نامش با خودش است هیج جا روشن نیست کیست خیلی عجیب است !!؟ در زمینه های مختلف مثه اینکه الان یه تصمیمی میگیرند که کلی روی زندگی مردم تاثیر میگذاره و بیچارشون میکنه بعد از یه مدتی یه نفر دیگه میاد تصمیمی دیگه میگیره و این دور تسلسل همینطور ادامه داره و هیچکس بابت اشتباهات و خساراتی که به کشور تحمیل میشود مواخذه نمیشود ! نمونه آن بحث موسسات مالی اعتباری ، چرا نباید مسئولینی که در صدور مجوز این موسسات نقش داشتن محاکمه و معرفی شوند و قص علی هذا .....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
متن بسیار زیبایی بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
اقایان غافلند نمیدانند که مردم محروم دل خخپری از انهادارن ولی تفکر حلقه نیاوران سرمست قدرت دنبال طرح های نیم بند خود می باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
خواسته های مردم روشن است
خودشان هم می دانند
فقط فرهنگ چاپلوسی اجازه نمی دهد اقرار کنند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
مسوولان ما عادت به شنیدن اعتراض بحق مردم ندارند.ضمنا مشکلاتی که باعث اعتراض شده فقط مربوط به ۴یا ۵ سال گذشته نیست،مطالبات بجا مانده ۴۰ ساله است.مسولان هم که همواره خودرا کلا مبرا از کم وکاستی می دیده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
مشکلات 4 یا 5 سال اخیر بسیار شدید و له کنده هست . ایران در طول تاریخ 2500 سالش چنین رکود اقتصادی عمیق و مرگباری مثل این رکود 5 ساله که پوست از سر مردم کنده بخودش ندیده
سیدرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
با سلام
بسیار نکات زیبا وبجایی بود . ولی متاسفانه کو گوش شنوا.
دلیل پیشرفت کشورهای دیگر این است که از هر نقدی استقبال کرده و برای بهبود شرایط آینده کشور یا آن سیستم استفاده می کنند واجازه میدهند تا مردم همواره آزادانه به نقد بپردازند. ولیکن ما متاسفانه تنها به فکر سرکوب یا سرپوش نقدها هستیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
مردم در انتخابات در زلزله ...........با عملکردشان دارند اعتراض میکنند ولی کو گوش شنوا و عبرت گیر!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
آفرین اونوقت میان می گن از راه قانونی وارد شوید چشم شما نشون بدید ما وارد می شویم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
دلیل؟ ندیدن مشکلات مردم فرافکنی سیاسی توسط دولت و احزاب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
لایک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
خطاب شما به کیست. کسیکه باید ترتیب اثری بده همه وقایع را به دشمن استناد داد.مطمئنا قرار نیست کسی که در توهم مقبولیت مطلق به سر میبره و معترضین را عده ای محدود و قلیل فریب خورده دشمن میدونه عبرت بگیره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
یک مقاله خوب و مفید و درست و واقعی.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟