نفت فوق سبک، بلای جان کشتی ایرانی شد/ تلاش برای یافتن 30 ایرانی مفقود شده

یک فروند کشتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران و تحت پرچم کشور پاناما که حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی از مبدا بندر عسلویه به کره جنوبی بوده است که روز گذشته در ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران در محدوده دریایی چین (۱۶۰ مایلی بندر شانگهای چین) نفتکش ایرانی با کشتی باری چینی تصادم می‌کند و بر اثر این اتفاق متاسفانه بلافاصله کشتی نفت‌کش دچار انفجار و حریق می‌شود.
کد خبر: ۷۶۲۲۱۳
|
۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳ 07 January 2018
|
15589 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، یک فروند کشتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران و تحت پرچم کشور پاناما که حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی از مبدا بندر عسلویه به کره جنوبی بوده است که روز گذشته در ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران در محدوده دریایی چین (۱۶۰ مایلی بندر شانگهای چین) نفتکش ایرانی با کشتی باری چینی تصادم می‌کند و بر اثر این اتفاق متاسفانه بلافاصله کشتی نفت‌کش دچار انفجار و حریق می‌شود.

رویترز گزارش داده است: دولت چین روز یکشنبه اعلام کرد که یک کشتی نفتکش ایرانی که اپراتور آن یک شرکت صاحب نام در حمل نفت است، پس از برخورد با یک کشتی باری چینی آتش گرفته و نفت آن در دریای شرق چین نشت کرده است.

بر اساس بیانیه ای که مقامات چینی منتشر کردند، در بعد از ظهر شنبه به وقت چین، نفت‌کش سانچی که در پاناما رجیستر شده است با کشتی سی‌اف کریستال چین در فاصله ۱۶۰ مایل دریایی با سواحل شانگهای، برخورد کرده است.

روز یکشنبه اعلام شد که ۳۲ خدمه نفت‌کش مفقود شده‌اند؛ این در حالی است که نفت‌کش سانچی از ایران به مقصد کره‌جنوبی در حرکت بود و ۱۳۶۰۰۰ تن تقطیرات نفتی، که نفتی فوق سبک است، را حمل می‌کرد.

بر اساس برآوردها، این محموله معادل حدود ۱ میلیون بشکه نفت است که ارزش آن بر اساس قیمت‌های کنونی نفت، ۶۰ میلیون دلار است.

در عین حال، مقامات چین اعلام کرده‌اند که ساچی تا این لحظه، همچنان روی آب شناور بوده و آتش گرفته است؛ به نحوی که نفت، نشت کرده است و بر این اساس، ما به تلاش‌های خود برای نجات ادامه می‌دهیم.

بر این اساس، مقامات چین، ۴ کشتی نجات و ۳ قایق پاکسازی را در ساعت ۳:۳۰ بامداد امروز به وقت تهران، به منطقه اعزام کرده‌اند.

کره جنوبی هم برای امداد، کشتی و هلیکوپتر ارسال کرده است.

تلویزیون دولتی سی‌سی‌تی‌وی چین هم تصاویری از کشتی در حال سوختن و دود سیاه و غلیظی که از آن بر می‌خواست، منتشر کرد.

جدیدترین گزارش‌ها تا ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه امروز، بر اساس داده‌های ردیابی کشتی رویترز نشان می‌دهد ساچی در سال ۲۰۰۸ ساخته شده و تحت مدیریت شرکت ملی نفت‌کش‌ ایران (ان‌آی‌تی‌سی) است.

مالک ثبت شده این کشتی هم شرکت کشتی‌رانی برایت بوده و قرار بود از جزیره خارک ایران به سوی کره‌جنوبی حرکت کند و روز یکشنبه به دائسان این کشور برسد.

این نفت‌کش با سی‌اف کریستال برخورد کرد که در هنگ‌کنگ رجیستر شده است و طبق اعلام دولت ۶۴۰۰۰ تن غلات را از ایالات متحده به استان جنوبی چین، گوانژو منتقل می‌کرد. (منبع: مهر)

 نفت

همچنین مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران ضمن ابراز تأسف از حادثه برخورد یک فروند کشتی فله‎بر چینی با یک فروند کشتی تانکر با مالکیت خارجی تحت مدیریت این شرکت در شب گذشته گفت: در اثر این سانحه ۳۲ سرنشین این کشتی نفتکش مفقود شدند که عملیات امداد و نجات برای یافتن آنها ادامه داد. 

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سیروس کیان‎ارثی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران امروز (یکشنبه ۱۷ دی) در تشریح این حادثه گفت: یک فروند کشتی فله بر چینی با یک فروند کشتی نفتکش سوئزمکس حامل میعانات گازی ساعت ۲۰ شب گذشته به وقت محلی در ۱۵۸ مایلی سواحل شرقی چین برخورد کرد که در اثر این حادثه دچار حریق شد و آتش گرفت.

وی با بیان اینکه پس از وقوع این حادثه، کمیته ویژه اضطراری با حضور مدیران ارشد شرکت ملی نفتکش ایران در محل این شرکت در تهران تشکیل و اطلاع‎رسانی‎های لازم به سازمان‎های ذیربط دریانوردی و امداد و نجات بین‎المللی انجام شد،تصریح کرد: مقامات دفتر شرکت ملی نفتکش در چین با حضور در سازمان امداد و نجات شانگهای و شرکت‎هایSalvage ، هماهنگی‎های لازم را به منظور اعزام سریع کشتی‎های تجسس و نجات و عملیات امداد از طریق دریا و هوا انجام دادند همچنین دو فروند از نفتکش‎های تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران عبوری از منطقه نیز سریعاً به منظور الحاق به تیم امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند.

کیان ارثی اضافه کرد: کمیته اضطراری مستقر در شرکت ملی نفتکش ایران ضمن بررسی اخبار و اطلاعات دریافتی از منابع مسئول درمحل، نسبت به اطلاع‎رسانی به خانواده دریانوردان، وزارت‎خانه‎ها و سازمان‎های ذیربط و موسسات بیمه اقدام کرده همچنین با کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شانگهای نیز هماهنگی‎های لازم به منظور تسریع و کمک در عملیات امداد و نجات به عمل آمده است.

وی با بیان اینکه این کشتی که به مقصد کره جنوبی در حال حرکت بود۳۲ سرنشین شامل ۳۰ ایرانی و ۲ نفر بنگلادشی داشته است، اظهار کرد: کلیه پرسنل این کشتی در اثر این حادثه مفقود شده اند که تلاش‎ها برای پیدا کردن و نجات آنها ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در پایان گفت: علت حادثه و همچنین میزان خسارت وارده در دست بررسی است.

 نفت

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مورد علت اصلی سانحه دریایی مربوط تصادم نفت‌کش ایرانی با کشتی باری چینی، اعلام کرد که بررسی سانحه متعاقب تکمیل عملیات امداد و نجات است و سامانه ثبت تردد کشتی‌ها و سامانه شناسایی خودکار کشور چین از حادثه رخ‌داده ارزیابی دقیقی خواهد کرد که پس از آن می‌توان نتیجه گرفت که کدام شناور مقصر بوده است.

به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، محمد راستاد با بیان این مطلب افزود: یک فروند کشتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران و تحت پرچم کشور پاناما که حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی از مبدا بندر عسلویه به کره جنوبی بوده است که روز گذشته در ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران در محدوده دریایی چین (۱۶۰ مایلی بندر شانگهای چین) نفتکش ایرانی با کشتی باری چینی تصادم می‌کند و بر اثر این اتفاق متاسفانه بلافاصله کشتی نفت‌کش دچار انفجار و حریق می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشتی نفتکش این کشتی ۳۲ خدمه داشته است که ۳۰ نفر آن ایرانی و دو نفر تبعه کشور بنگلادش هستند،ادامه داد: طبق اطلاعات بدست آمده ۴ نفر از خدمه ایرانی دانشجوی دریانوردی بوده‌اند که دوره کارآموزی خود را در این کشتی سپری می‌کردند. همچنین یک نفر از همسران کارکنان روی کشتی حضور داشته است. متعاقب این حادثه کشتی باری چینی موفق می‌شود نفرات و کشتی خود را از حادثه حریق خارج کند، اما به جهت وسعت حریق به شعاع ۱۰۰۰ متر تا کنون عملیات امداد منجر به پیدا شدن ۳۲ نفر از خدمه نفتکش ایرانی نشده است.

راستاد با تاکید بر اینکه کمیته بررسی سانحه دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی تشکیل شد، خاطرنشان کرد: رایزنی‌ و پیگیری با مراجع داخلی و بین‌المللی مرتبط در حال انجام است و تا زوایای مختلف این سانحه بررسی شود. همچنین با مراجع دریایی کشور چین و کشورهای همجوار مذاکراتی صورت گرفته تا حداکثر تلاش لازم برای امداد و نجات مدنظر قرار گیرد.

سازمان بنادر به عنوان مرجع دریایی کشور در حال پیگیری حادثه نفتکش ایرانی است

معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در همین رابطه با سفیر ایران در چین و سرکنسولی کشورمان در شانگهای گفت‌و‌گو‌هایی صورت گرفته تا از وضعیت امداد و نجات در منطقه رخداد حادثه با خبر شویم، گفت: همچنین از صبح امروز کشتی‌های نجات چینی برای اطفا حریق و نجات دریایی در محل حضور داشته‌اندو امیدواریم عملیات امداد و نجات ، سرنوشت خدمه مفقود شده نفتکش ایرانی را مشخص کند.

راستاد تاکید کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در راستای کنوانسیون ایمنی جان اشخاص در دریا به عنوان کشوری که خدمه نفتکش اتباع ایرانی بوده‌اند این اختیار را داریم که به عنوان مرجع دریایی در فرآیند رسیدگی سانحه حضور داشته باشیم. رایزنی‌ها در حال انجام است تا کارشناسان سازمان بنادر و دریانوردی به زودی به محل حادثه اعزام شوند تا هرچه سریع‌تر پیگیری‌های لازم صورت گیرد و سرنوشت کارکنان نفتکش مشخص شود.

کشور چین با تمام قوا در حال امداد رسانی است

وی با بیان اینکه عملیات امداد و نجات توسط کشوری انجام می‌شود که سانحه در آب‌های تحت مالکیت و محدودیت آن رخ داده باشد، عنوان کرد: کشور چین با تمام قوا برای پیگیری این حادثه کشتی‌های امداد و نجات خود را به محل حادثه اعزام کرده، بنابراین حضور کارشناسان سازمان بنادر و دریانوردی برای حصول اطمینان از ارائه خدمات ضروری است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مورد علت اصلی سانحه دریایی مربوطه، اعلام کرد: متعاقب تکمیل عملیات امداد و نجات بررسی ابعاد سانحه انجام می شود. معمولا تصادم در دریا در مسیرهای پر تردد بعضا به دلیل اشتباه در محاسبه مسیرها اتفاق می‌افتد. سامانه ثبت تردد کشتی‌ها و سامانه شناسایی خودکار کشور چین از حادثه رخ‌داده ارزیابی دقیقی خواهد کرد و پس از آن می‌توان نتیجه گرفت که کدام شناور مقصر حادثه بوده است.

 

همچنین بر اساس گزارش فارس، هادی حق شناس معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص سانحه روز گذشته نفتکش ایرانی بیان کرد: متاسفانه روز گذشته ساعت 16:30 به وقت تهران در 160 مایلی بندر شانگهای چین، این حادثه رخ داده و یک کشتی حامل گندم با این کشتی تصادم داشته که به دلیل حمل نفت فوق سبک با درجه اشتعال بسیار بالا، کشتی ایرانی دچار حریق شد.

وی افزود: به دنبال این حادثه کشتی های اطراف و کشور چین برای اطفاء حریق اقدام کردند و هلی کوپتر امداد نیز اعزام شد، اما متاسفانه تا کنون اطلاعی از خدمه این کشتی وجود ندارد.

حق شناس اضافه کرد: این کشتی 32 نفر خدمه داشت که 30 نفر از آنها ایرانی و 2 نفر بنگلادشی بودند.

وی اظهار کرد: کشتی حادثه دیده دارای 136 هزار تن بار بود و از بندر عسلویه مورخ 25 آذر ماه به مقصد کره جنوبی حرکت کرده بود.

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به بررسی سانحه مذکور ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور، با همکاری شرکت ملی نفتکش ایران در دفتر این شرکت در چین مشغول بررسی جزئیات و علل حادثه هستند.

وی افزود: ما از طریق مرکز MRCC بندر عباس با مرکز MRCC چین تماس گرفتیم و اطلاعات کشتی و اطفا حریق را لحظه به لحظه دنبال می‌کنیم.

حق شناس عنوان کرد: آنچه در حال حاضر برای ما اهمیت دارد، سرنوشت دریانوردان مفقود شده است که متاسفانه هنوز اطلاع قطعی از سرنوشت این افراد وجود ندارد.

بنابراین گزارش کشتی سان چی که روز گذشته دچار حادثه شد، سال 2008 ساخته شده بود، تحت مالکیت شرکت ملی نفتکش قرار داشت و تحت پرچم کشورهای مختلف تردد داشت که آخرین پرچم این کشتی متعلق به کشور پاناما بود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟