گفت‌وگوی میانمار و بنگلادش درباره آوارگان روهینگیا

کد خبر: ۷۶۴۵۱۱
|
۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۷ 15 January 2018
|
3225 بازدید

برخی رسانه های آسیایی در آستانه شروع روند بازگشت آوارگان روهینگیایی از بنگلادش به میانمار گزارش دادند : دورجدید گفت وگوها میان مسئولان میانماری و بنگلادشی برای بررسی نحوه بازگردان این افراد روز دوشنبه درنایپیداو مرکز میانمار برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، میانمار و بنگلادش روز 23 نوامبر سال گذشته میلادی در مورد بازگرداندن بیش از 650 هزار آواره روهینگیایی از بنگلادش به میانمار توافقنامه ای امضا کردند.

درپی حملات و کشتار گسترده نیروهای ارتش میانمار با حمایت گروه‌های افراطی بودایی علیه روهینگیایی ها در ایالت راخین میانمار از ماه اوت 2017 ( شهریور 96) تاکنون افزون بر 655 هزار نفر از روهینگیایی ها به بنگلادش فرار کرده اند.
سازمان ملل کشتار روهینگیایی ها توسط ارتش میانمار را تبعیض نژادی و پاکسازی قومی خوانده است.

براساس گزارش های نهادهای بین المللی تاکنون بیش از شش هزار و 700 نفر از روهینگیایی ها در اثرحملات وحشیانه نظامیان میانماری کشته شدند.

توافق برای بازگرداندن صدها هزار روهینگیایی به میانمار درحالی انجام شده است که گروههای حقوق بشری و آوارگان میانماری اعلام کردند که شرایط امنی برای بازگشتن به راخین وجود ندارد زیرا نظامیان در میانمار همچنان این افراد را اتباع مهاجرانی بیگانه می دانند.

تاکنون گورهای دسته جمعی متعددی در روستاهای ایالت راخین کشف و تایید شده است که ارتش میانمارروهینگیایی ها را به صورت گروهی هدف کشتارهای خود قرار داده است.

براساس توافقنامه میان دو کشور، قرار است از روز 23 ژانویه (3 بهمن 96) بازگشت حدود 100 هزار آواره روهینگیایی ازاردوگاه‌های بنگلادش به میانمار آغاز شود.
براین اساس مرحله اول روند بازگشت به صورت داوطلبانه خواهد بود.

مقام های میانماری نیز درهفته های گذشته اعلام کردند که آوارگان روهینگیایی در صورتی که اثبات کنند پیشینیانشان در میانمار زندگی می کردند ،می توانند درخواست شهروندی ارائه کنند.

این مسئولان درعین حال اعلام کردند هیچ گونه تضمینی در ارائه شهروندی به این آوارگان داده نمی شود و مشخص نیست چه میزان از این درخواست ها موردتایید قرار گیرد.

یک سازمان وابسته به وزارت کار میانمارنیز اعلام کرد: تاکنون دو اردوگاه برای اسکان موقت آوارگانی که از بنگلادش به میانمار باز گردند، برپا شده است.

میتین کیانگ، یک مقام ارشد وزارت کار میانمارگفت : این کشور آماده است تا روزانه حداقل 150 آواره روهینگیایی را در این دو اردوگاه اسکان دهد .

مسئولان امنیتی میانمار نیز اعلام کردند هویت و پیشینیه آوارگانی که از بنگلادش به این کشور بازگردند مورد بررسی قرار می گیرد تا مظنونان عملیات تروریستی نیز مورد شناسایی قرار گیرند.

«ظفر احمد بن عبدالغنی» رییس سازمان حقوق بشر آوارگان مسلمان روهینگیا در آستانه آغاز برنامه بازگشت داوطلبانه آوارگان مسلمان روهینگیایی از بنگلادش به میانمار به خبرنگار ایرنا درکوالالامپور گفت، به رسمیت شناختن حقوق شهروندی روهینگیا، نخستین ضرورت بازگشت آوارگان به سرزمین‌ مادری است.

رییس سازمان حقوق بشر آوارگان مسلمان روهینگیا با اشاره به ادامه اقدامات خشونت بار علیه روهینگیایی‌ها افزود، حتی بازگشت آنها به سرزمین خود نیز به «نسل کشی نژادی» این گروه پایان نمی دهد.

ظفر احمد بن عبدالغنی همچنین ضمن هشدار درباره اوضاع اسفبار آوارگان مسلمان میانمار از جامعه بین الملل خواست با انجام اقدامات عملی ضد دولت میانمار به منظور بهتر شدن شرایط آوارگان تلاش کند.

مقامات میانمار، روهینگیایی ها را اتباع این کشور نمی دانند و این موضوع سبب شده تا از سال 2012 تاکنون این اقلیت شاهد اعمال بدترین سیاست های تبعیض نژادی، کشتار، تجاوز و رانده شدن از خانه های خود را شاهد باشند.

همچنین تاکنون «آنگ سان سوچی» و مسئولان ارتش میانمار از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به ۱۳۵ گروه نژادی این کشور خودداری کرده اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟