چه بخش‌هایی منتفع می‌شوند؟

صدها میلیارد تومان جشنواره‌ها و همایش‌های دولتی بدون یک مناقصه و مزایده!

تبدیل برگزاریِ جشنواره‌ها و همایش‌ها به کسبِ یک جماعت، صرفاً هزینه‌های برگزاری این رویدادها را افزایش نداده، بلکه دایره بسته‌ای را شکل می‌دهد که کیفیت این رویدادها را نیز به شدت کاهش می‌دهد و در دایره دوستان، طبیعتاً اثری از سختگیری برای برگزاری باکیفیت نمی‌ماند و در هر دوره شاهد افت چشمگیر کیفیت برگزاری همین رویدادهای دولتی و شبه دولتی هستیم.
کد خبر: ۷۶۴۶۲۳
|
۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷ 15 January 2018
|
8130 بازدید
|

صدها میلیارد تومان جشنواره‌ها و همایش‌های دولتی بدون یک مناقصه و مزایده!همزمان با فصل برگزاری مجموعه جشنواره‌های موسیقی، تئاتر و فیلم فجر، این پرسش پیش روست که چرا برای این رویدادها و دیگر جشنواره‌ها و همایش‌های دولتی که هر سال مجموعاً صدها میلیارد تومان از منابع عمومی را می‌بلعند، حتی یک مناقصه یا مزایده در این زمینه برگزار نشده و منابع عمومی خصوصی توزیع می‌شود و چه گروه‌هایی از توزیع این منابع منتفع می‌شوند و به توسعه دهنده کمیِ همایش‌ها و جشنواره‌ها تبدیل شده‌اند؟

به گزارش «تابناک»؛ شمار همایش‌ها و جشنواره‌های دولتی و غیردولتی متکی به منابع دولتی روز به روز رو به فزونی می‌گذارد و فضا به سمت و سویی حرکت می‌کند که معادل هر ایرانی یک جشنواره یا همایش برگزار شود! از این شوخی تلخ که بگذریم، آنچنان شمار این برنامه‌ها افزایش یافته که نمی‌توان تخمین دقیقی در این زمینه ارائه کرد و آن گونه که شواهد نشان می‌دهد، شمار این همایش‌ها و جشنواره‌های سالیانه دولتی و شبه دولتی، چهار رقمی شده است.

شمار بالای همایش‌ها و جشنواره‌ها در نیمه دوم هر سال ـ که باید اعتبارات به هر شکل ممکن هزینه شود ـ نمود بیشتری دارد و به نظر می‌رسد آنچه اهمیت ندارد، نحوه هزینه کرد منابع دولتی است که مقامات هر روز از کسری‌اش سخن به میان می‌آورد. عمده این همایش‌ها نیز فرهنگی و علمی هستند اما از هر دو منظر در سطح می‌مانند و خروجی مشخصی برای بخش‌های اجرایی ندارند و در واقع اعتبارات رسماً هدر می‌روند.

در این میان، آنچه از برگزاری این همایش‌ها و جشنوراه‌ها و تضییع منابع عمومی در این بخش قابل تأمل‌تر است و تا حدودی انگیزه ی در پسِ اصرار برخی مسئولین برای برگزاری‌شان را مشخص می‌سازد، عدم برگزاری هرگونه تشریفات قانونی برای واگذاری بخش‌های اجرایی این برنامه‌هاست. در شکل مرسوم باید برای هر بخش آگهی مزایده و مناقصه منتشر شود و متقاضیان در یک رقابت واقعی بتوانند بخش‌هایی از این برنامه‌ها را برگزار کنند اما با ترک تشریفات این قانون دور زده و تمامی بخش‌ها به تشخیص مدیران به دوستان و معتمدین سپرده می‌شود.

در فصل برگزاری جشنواره‌های موسیقی، تئاتر و فیلم فجر که بودجه‌ای بسیار کلان را در اختیار دارند، این رویکرد بیش از پیش نمایان شد و تقریباً برای هیچ بخشی نه تنها مزایده یا مناقصه برگزار نشد، بلکه حتی یک فراخوان عمومی نیز برقرار نشد تا از میان بهترین‌ها، یک نفر یا گروه برای اجرای یک یا چند بخش انتخاب شود و ظاهر امر حفظ شود. البته چنین رویکردی تازگی ندارد و به دیوار کجی بازمی‌گردد که نخستین خشت‌هایش در دهه شصت گذاشته شد و مدیران بعدی نیز منافعشان در بالا رفتن این دیوار کج بود.

یکی از دلایل برگزاری گرانقیمت و بی‌کیفیت رویدادهایی چون جشنواره‌های فجر، عدم برگزاری همین مناقصه‌هاست. اکنون مشخص نیست با چه ضابطه‌ای وب‌سایت، کاتالوگ، بولتن این جشنواره‌ها واگذار شده، پروژه برگزاری اختتامیه و افتتاحیه واگذار می‌شود، پروژه پذیرایی با چه قاعده‌ای واگذار شده و در مجموع فرآیند جشنواره با چه اشلی به گروهی از اشخاص واگذار شده که هیچ وقت از این چرخه حذف نمی‌شوند و در فصولی که رویدادهایی چون مجموعه جشنواره فجر برگزار نمی‌شود، در جشنواره‌ها و همایش‌های دیگر همین کاسبی را انجام می‌دهند؟

تبدیل برگزاریِ جشنواره‌ها و همایش‌ها به کسبِ یک جماعت، صرفاً هزینه‌های برگزاری این رویدادها را افزایش نداده، بلکه دایره بسته‌ای را شکل می‌دهد که کیفیت این رویدادها را نیز به شدت کاهش می‌دهد و در دایره دوستان، طبیعتاً اثری از سختگیری برای برگزاری باکیفیت نمی‌ماند و در هر دوره شاهد افت چشمگیر کیفیت برگزاری همین رویدادهای دولتی و شبه دولتی هستیم.

عینی‌ترین نمود عدم برگزاری مناقصه و مزایده، پوستر جشنوار‌ه‌های تئاتر و فیلم فجر است. در شرایطی که سالیانه هزاران تن، طراح و گرافیست فارغ التحصیل می‌شوند و صدها طراح درجه یک در ایران وجود دارد، اساساً فرصتی برای ارائه طرح‌هاسی پیشنهادی این طراحان وجود ندارد و مشخص نیست این لشکر طراحان ایران با چه ارتباطی باید بتوانند طرح‌هایشان را به جشنواره‌های فجر برسانند؟ نتیجه این دایره بسته، طرح‌های عجیب پوستر جشنواره‌های فجر می‌شود.

غیرعلنی‌ترین و در عین حال غیرشفاف‌ترین بخش برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌ها نیز شرکت‌هایی و برندهایی است که تبلیغات این رویدادها را در اختیار می‌گیرند و طبیعتاً باید در قالب یک مزایده از این ظرفیت برخوردار شوند اما همانگونه که درباره بخش‌های خدماتی مناقصه برگزار نمی‌شود، درباره این بخش‌های چرب‌تر نیز خبری از مزایده نبوده و نیست.

جای تأسف دارد که سازوکارهای قانونی نظیر ترک تشریفات نیز برای دامان زدن به این بی‌سامانی در نظر گرفته شده و از این سازوکارها استفاده ی حداکثری صورت می‌پذیرد تا منابع میان گروه محدودی توزیع شود. در این میان، ردپای هیچ نهاد نظارتی نیز مشهود نیست که پیگیر تغییر این وضعیت باشد. اکنون می‌توان پرسید آیا امیدی به تغییر این وضعیت وجود دارد؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۲
صفدر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
چرا باب این جلسات، همایش هاو کنفرانس ها رو گذاشت تو این کشور
الان هر کسی به اینترنت و کامپیوتر دسترسی داره خوب چه لزومی داره برای یک تصمیم اداری جلسه تشکیل بدن و بعد هزینه اون از جیب مردم باشه. یعنی نمیشه نذرات افراد شرکت کننده در جلسه را در مورد موضوعاتی که قرار در مورد اونها تصمیم گیری بشه با یک ایمیل دریافت کرد. به خداکه اونقدر که از این حیف و میل ها ضرر کردیم از تحریم ها ضرر نکردیم.
اصلن دیوان محاسبات یا مجلس بیان یکبار در کشور محاسبه کنن ببینن چقدر هزینه این جلسات، همایش ها و کنفرانس ها میشه و به مردم اعلام کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
هیچ کشور درست و حسابس ایران را تحویل نمی گیرد بنابراین برای اینکه دیده شوند هر سال ملیون ها دلار صرف دیده شدن بی نتیجه می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
زحمتکشان محترم تابناک ،خواهشمندم این موضوعی را که من امروز شنیدم به هر نحو ممکن پیگیری نمایید ،سپاسگزار میشوم ،، ( امروز از زوج جوانی که یکسالی از ازدواج آنها میگذرد شنیدم که بانک صادرات ،از بابت وام ازدواج قرضالحسنه ای که فقط ۴٪ کارمزد دارد ،بصورت مزورانه ، از بابت ده میلیون ۴۰۰ صد هزار توان کسر نموده ،و اکنون در پایان سال اول ۳۰۰ هزار تومان ،ومسول بانک گفته در پایان سال دوم هم ۲۰۰ هزار تومان باید پرداخت کنید ،ودر پایان سال سوم هم ۱۰۰ هزار تومان که در مجموع میشود ۱ میلیون تومان ،یعنی بجای ۴٪ دارند از زوجین ۱۰٪ بهره میگیرند که در مجموع زوجین اضافه دریافت ، ۱/۲ میلیون تومان است که اگر تعداد مزدوجین را در نظر بگیریم ،۱۰۰هزار نفر بگیریم مبلغی حدود ۱۲۰۰ میلبارد تومان که اضافه دریافتی از زوجین میگیرند ،که همینها باعث اختلاسها میشود ،) در پایان امید وارم این مساله را پیگیری فرمایید با سپاس از ،زحمات شما بزرگواران ،،،
hamid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
اقا چرا واسه عزیزان مشکل ایجاد می کنید همه چیش که کپی هست
ناشناس
|
Armenia
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
این همایش ها و نمایشها محل پخش پول است و درامد برای عده ای .هیچ وقت هم حساب و کتابش منتشر نمیشه . این عده اکثرا هم مشهور هستند و همیشه هم از حضور جوانان در عرصه های مختلف بیم دارند .بسیاری از بودجه های فرهنگی در همین جاها هدر میره . مثلا هزینه جوایز برگزیدگان فلان موضوع میشه 100 میلیون ولی خرج مراسم میشه دو میلیارد .حالا پیدا کن پرتغال فروش را.
ناشناس
|
Armenia
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
حق گفتی و بهتر است این موضوعات را بیشتر موشکافی کنید...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
احسنت
بگو هزاران میلیارد تومان با جشنها و همایشها و... شرکتهای دولتی
چرا فقط به بودجه فرهنگی و حوزه گیر میدیم؟
ابنها هم بایدحساب کتاب شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
تو زمونه ای که همایش و جلسات مدیران هیچ گونه خروجی نداره این همه جشنواره و همایش موسیقی و تئاتر و .....................................................................................روکجای دلم بزارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
جالبه بدانید اغلب مسئولین وکارمندان روابط عمومی دستگاههای دولتی اقدام به تشکیل شرکتهای تبلیغاتی نموده و با نفوذی که در دستگاهها وشرکتهای دولتی دارند با عقد قرارداد تمامی کارهای همایش ها، افتتاحیه ها ، و... را اعم از پذیرایی، فیلم برداری هوایی(کوادکوپتر) و زمینی، تهیه سن وحتی تهیه بنر ها را باچند ده برابر قیمت رایج به دولت تحمیل می نمایند.این عزیزان زحمت کش وقتی کارشان سکه میشود که یک وزیر یا معاون وزیر جهت افتتاح به استان مربوطه مراجعه تماید .بطور مثال عینی و مستند یک کلنگ زنی توسط استاندار بیش از 50میلیون تومان برای دولت بار مالی دارد.(مستندات موجود است)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
اساسا فلسه وجودی این همه همایش چی هستش....
سیاوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
مطلب بسیار گنگ مطرح شده است لطفا بصورت مصداقی بیان کنید مبالغ هزینه ها چقدر است و چه شرکتها و موسساتی مجری برگذاری همایشها میباشند در ضمن فراموش نشود که همایشهای دیگر نهادها را نیز مد نظر داشته باشید که خارج از مسولیت دولت بوده و مربوط به نهادها میباشد و هزینه های انها را به جمع هزینه های غیر ضروری اضافه کنید که در کل تمامی این هزینه ها بر دوش مردم عادی میباشد
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟