تلاش پدر و پسر بدهکار بانکی برای فرار از کشور

کد خبر: ۷۷۱۰۱۷
|
۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵ 04 February 2018
|
3496 بازدید

پرونده پدر و پسری که با استفاده از اسناد مجعول موفق به اخذ حدود یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از هشت بانک دولتی و خصوصی شدند، همچنان در بلاتگلیفی به سر می‌برد تا جایی که یکی از متهمان آن به خارج از کشور هم فرار کرده است.

به گزارش تسنیم، 18 شهریور سال 92 بود که دادسرای ویژه امور اقتصادی تهران برای یکی از بدهکاران بزرگ بانکی که با استفاده از اسناد مجعول و فک‌ رهن‌های جعلی از هشت بانک دولتی و خصوصی تسهیلات گرفته بود، کیفرخواست صادر کرد؛ کیفرخواستی که هنوز به جایی نرسیده است و غارتگران بیت‌المال به‌دور از دستان عدالت در امن و امان به‌سر می‌برند.

متهم ردیف اول این پرونده «و.الف» نام دارد که به مشارکت در کلاهبرداری با استفاده از اسناد مجعول از هشت بانک دولتی و خصوصی جمعاً به‌مبلغ حدود یک‌هزار و 400 میلیارد ریال متهم است.

بر اساس کیفرخواست صادره توسط سرپرست دادسرای ناحیه 22 تهران (ویژه امور اقتصادی)، این متهم با استفاده از اسناد جعلی از پست بانک مبلغ 76 میلیارد و 837 میلیون ریال، بانک ملت 91 میلیارد و 514 میلیون ریال، بانک سینا 166 میلیارد و 590 میلیون ریال، بانک سپه 67 میلیارد و 207 میلیون ریال، بانک ملی 74 میلیارد و 177 میلیون ریال، بانک سامان 6 میلیارد و 527 میلیون ریال، بانک صادرات 581 میلیارد و 89 میلیون ریال و از بانک تجارت 16 میلیارد و 949 میلیون ریال تسهیلات دریافت کرده و بازنگردانده است.

مشارکت در تحصیل مال از طریق نامشروع از بانک ملت به‌مبلغ 79 میلیارد و 372 میلیون و 464 هزار ریال و بانک ملی به‌مبلغ 172 میلیارد و 20 میلیون ریال، دیگر اتهام این بدهکار بزرگ بانکی است. از دیگر اتهامات جالب توجه «و.الف.» در این پرونده که در کیفرخواست نیز به آن اشاره شده، جعل عنوان مأمور دولت و سروان نیروی انتظامی با استفاده از بی‌سیم است.

این پرونده در مجموع 10 متهم دارد که «م.الف.» پدر متهم ردیف اول، یکی از آنهاست و او نیز مانند پسرش به مشارکت در کلاهبرداری از هشت بانک دولتی و خصوصی با استفاده از اسناد مجعول و فک رهن‌های جعلی و مشارکت در تحصیل مال نامشروع از بانک‌های ملت و ملی متهم است.

متهم ردیف نهم این فساد اقتصادی نیز «الف.ح.س.» داماد متهم ردیف دوم است که بر اساس کیفرخواست صادره به تحصیل مال نامشروع از بانک صادرات به‌مبلغ 32 میلیارد و 720 میلیون و 899 هزار و 160 ریال متهم است.

بانک‌های ملی، پست بانک، ملت، سینا، سپه، سامان، تجارت، صادرات و کشاورزی شکات این پرونده هستند و گزارش مرجع انتظامی و حفاظت اطلاعات قوه‌قضاییه نیز حکایت از جعل اسناد و اخذ تسهیلات از بانک‌ها از جمله با استفاده از اسناد مجعوله و عدم رعایت مقررات و آیین‌نامه‌ها در پرداخت تسهیلات دارد.

سرپرست دادسرای ویژه امور اقتصادی در کیفرخواست خود تصریح کرده که بزه انتسابی به متهمان محرز و مسلم است و مستنداً به مواد 125، 126، 134، 523، 533، 555، 588 و 592 قانون مجازات اسلامی و مواد یک و دو قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، برای متهمان تقاضای تعیین مجازات قانونی شده است.

پرونده این فساد اقتصادی خانوادگی که متهمانش در سال 89 دستگیر شدند، به شعبه 1065 مجتمع ویژه امور اقتصادی ارجاع شده اما به‌رغم گذشت هفت سال از کشف این فساد و صدور کیفرخواست در سال 92 و ارسال پرونده به دادگاه، هیچ حکمی در پرونده صادر نشده است.

جالب این‌که شنیده می‌شود «م.الف.» متهم ردیف دوم این پرونده با اعلام ورشکستگی از پرداخت هر گونه سود و دیرکرد بانکی مبرا شده و طبق اخبار واصله، در حال حاضر مشغول کسب و کار جدید است و جالب‌تر اینکه «الف.ح.س.» داماد متهم ردیف دوم و شوهرخواهر متهم ردیف اول، از تعلل در رسیدگی به پرونده استفاده کرده و با فرار به هلند، پناهنده به این کشور شده است.

خبرها حکایت از این دارد که متهم ردیف دوم نیز درصدد متواری شدن از کشور است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟