رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: طی چهار سال گذشته تعداد درخواست های نقل و انتقال توسط دانشجویان از ۶۲ هزار درخواست به ۹ هزار درخواست کاهش یافته است.
به گزارش مهر، دکتر مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان صبح امروز در شصت و یکمین نشست معاونین دانشجویی سراسر کشور گفت: یکی از مباحثی که در این دوره پیگیری شد بحث نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان بود که این مساله در شرایط اضطراری دنبال شد به طوری که روند درخواست دانشجویان برای انتقال طی سال ۹۲ تا ۹۶ از ۶۲ هزار درخواست به ۹ هزار درخواست کاهش یافت.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: همچنین روند تایید مدارک تحصیلی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور طی چهار سال گذشته روند صعودی داشته است و ۲۰ هزار مدرک طی سال های عنوان شده تایید شده است.
وی ادامه داد: انتقال دانشجویان از خارج به داخل ثابت بوده و همچنین روند برگزاری جشنواره دانشجویان نمونه نیز روند ثابتی را پیگیری کرده است.
صدیقی گفت: ما برای شوراهای صنفی دانشجویی اهمیت قائل هستیم و این امر همچنان در دانشگاه ها پیگیری می شود. شورای انضباطی دانشجویی باید ساماندهی شود و هماهنگی مناسبی بین دانشگاه ها در خصوص اقدامات شوراهای انضباطی باید ایجاد شود.
وی ادامه داد: در طول چهار سال گذشته تعداد محدودی پرونده به شورای مرکزی انضباطی ارائه شده و بیشتر مباحثی که در آن مطرح شده تخلفات آموزشی و برخی تخلفات اخلاقی بوده است.
رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه به کمیسیون موارد خاص اشاره کرد و گفت: چالش اصلی ما در این خصوص در دوره تحصیلات تکمیلی است که قرار است با اصلاح و تجدید نظر در آیین نامه ها تا حدی اختیارات به دانشگاه ها ارائه شود تا تعداد این پرونده ها کاهش یابد.
وی افزود: جشنواره دانشجویان نمونه ۹ اسفند ماه برگزاری می شود و همچنین سامانه الکترونیکی دانشجویان به زودی به بهره برداری می رسد.
صدیقی ادامه داد: در حوزه ورزش نیز دانشجویانی که تحت پوشش ورزش های همگانی قرار داشتند افزایش یافته است و ۵۰۰ هزار نفر را در سال ۹۶ نشان می دهد.
وی ادامه داد: مراکز مشاوره و تربیت بدنی از اولویت های ما است و همه دانشگاه ها باید در آینده مشاوره تربیت بدنی داشته باشند همچنین حمایت مالی خیرین در دوره ورزشی دانشجویان باید افزایش یابد و فضاهای ورزشی دانشگاه ها رتبه بندی شوند. همچنین المپیاد ورزشی سال آینده در شیراز برگزار خواهد شد و برنامه های خوبی نیز در حوزه مشاوره و سلامت در دانشگاه ها انجام گرفته. تلاش ما این است که در چهار سال بعدی توجه و نگرش مثبتی نسبت به مجموعه دانشجویی ایجاد شود.
صدیقی خاطرنشان کرد: در زمینه دانشجویان غیرایرانی نیز تلاش های خوبی صورت گرفته اما دانشگاه ها با هدف فاصله دارند و در حال حاضر ۲۶ هزار و ۶۰۰ دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه های وزارت علوم مشغول تحصیل هستند.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: ۱۹ مرکز آموزش زبان فارسی و ۹ مرکز واحد کنسولی ویژه دانشجویان خارجی در دانشگاه ها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه اعطای بورس به دانشجویان خارجی نیز به زودی تصویب خواهد شد و پس از تایید دو وزیر ابلاغ می شود.
وی در ادامه به دانشجویان شاهد و ایثارگر اشاره کرد و گفت: ۵۵ هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاه های ما مشغول به تحصیل هستند که دانشگاه ها در بحث ثبت نام این دانشجویان در گروه های شبانه و غیرانتفاعی مشکلاتی با بنیاد شهید و امور ایثارگران دارند که در حال پیگیری آن هستیم.
صدیقی در ادامه گفت: وضعیت رفاهی دانشگاه ها ارتقا یافته و در این زمینه تحول داشته ایم، پوشش کاملی در ارائه وام های دانشجویی داشته ایم به طوری که هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام پرداخت شده است و بحث اصلی و جدی مان ظرفیت سازی برای ساخت خوابگاه های مجردی و متاهلی است و برنامه ما این است که دغدغه دانشگاه ها را از بحث خوابگاه، غذا و حوزه رفاهی کمتر کرده و بار بیشتر آن را بر روی دوش سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه دانشگاه ها قرار دهیم و حوزه های دانشجویی در دانشگاه ها شعبه های سازمان باشند.
وی ادامه داد: در سال ۹۷ ارتقای خوابگاه ها را پیگیری می کنیم و تمرکز ما بر روی خوابگاه های رتبه سه و دو خواهد بود. همچنین برنامه دیگر ما صنعتی کردن سلف سرویس ها خواهد بود و توسعه رستوران های مکمل.
صدیقی در ادامه به ارائه وام به دانشجویان دکتری اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان تا آخر سال به دانشجویان دکتری وام پرداخت شده است و امیدواریم سال آینده تعرفه پرداخت وام به دانشجویان دکتری بیشتر شود.
وی خاطرنشان کرد: سامانه جامع خدمات تقریبا به اتمام رسیده و هر هفته یک فعالیت سامانه برای ارائه خدمات به صورت الکترونیکی به دانشجویان به بهره برداری می رسد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.