رئیس دانشگاه علم و صنعت از راهاندازی صندوق مشترک علمی بین دو کشور ایران و آلمان خبر داد و گفت: اعتبارات این صندوق به منظور گسترش تبادلات علمی و پژوهشی به طور مساوی از سوی دو کشور ایران و آلمان تامین خواهد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی برخورداری در نشست خبری امروز که به مناسبت روز علم ایران و آلمان برگزار شد، به تشریح جزئیات برگزاری این روز پرداخت و اظهار کرد: هشتم و نهم اسفندماه امسال دانشگاه علم و صنعت میزبان مراسمی تحت عنوان "روز علم ایران و آلمان" است. در واقع برنامهریزیهای لازم برای برگزاری این مراسم طی چندین جلسه بحث و هماندیشی بین مسئولان دو کشور صورت گرفت تا در نهایت توافق حاصل شد که این مراسم یک سال در کشور ایران و یک سال نیز در کشور آلمان برگزار شود. به طوری که اسفندماه سال آینده مراسم روز علم را در کشور آلمان برگزار میکنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت با عنوان متولی ارتباطات علمی ایران و آلمان مسئولیت دارد ارتباطات علمی دو کشور را تسهیل کند. به طوری که در نتیجه مکاتبات انجام شده حدود 60 نفر از مسئولان علمی – پژوهشی کشور آلمان که از مقامات عالی رتبه دانشگاهی و علمی هستند، برای برگزاری مراسم به ایران خواهند آمد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت همچنین خاطرنشان کرد: در مراسم "روز علم ایران و آلمان" یکسری پروژههای علمی تعریف شده است که این پروژهها طی این دو روز مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت تا زمینههای همکاریهای علمی دو کشور تسهیل شود.
دکتر برخورداری همچنین از راهاندازی صندوق مشترک بین ایران و آلمان خبر داد و گفت: این صندوق به منظور گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی راهاندازی خواهد شد که اعتبار آن توسط دو کشور ایران و آلمان تعریف میشود. در واقع قرار بر این است که در ابتدای کار حدود 400 هزار یورو از اعتبارات از طرف کشور ایران و 400 هزار یورو نیز از سوی کشور آلمان تامین شود.
وی رفع مشکلات و نیازهای جامعه را یکی از مهمترین اهداف دانشگاه علم و صنعت در مسائل علمی و پژوهشی دانست و گفت: یکی از اهداف دانشگاه برای گسترش تبادلات علمی در داخل و همچنین خارج از کشور این است که بتواند مشکلات جامعه را با نگاه و رویکرد علمی برطرف کند، چرا که اعتقاد داریم تا زمانی که دانشگاهها و پژوهشگاهها وارد عرصه نشوند، نمیتوانیم در رفع مشکلات موفق شویم.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به برگزاری برخی دورههای مشترک آموزشی بین دانشگاه علم و صنعت با کشورهای خارجی، گفت: در حال حاضر، تعدادی دورههای مشترک آموزشی با دانشگاههای پیشرفته برگزار میشود و برنامه داریم با برگزاری کارگاههایی بتوانیم پژوهشگرانی از سطح بینالملل به دانشگاه مراجعه و در این کارگاههای آموزشی شرکت کنند.
دکتر برخورداری خاطرنشان کرد: به طور کلی تعداد 22 پروژه علمی – پژوهشی در کل کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، قرار است این پروژهها در روز علم ایران و آلمان مورد بحث و بررسی قرار بگیرد تا در نهایت به سمت اجرایی شدن آنها حرکت کنیم.
وی بر ضرورت توسعه ارتباطات علمی – آموزشی ایران با دانشگاههای خارجی تاکید کرد و گفت: توسعه ارتباطات علمی – آموزشی با دانشگاههای مطرح دنیا، همواره از سیاستهای وزارت علوم بوده است، به طوری که لزوم گسترش این ارتباطات با دانشگاههای مطرح اتحادیه اروپا مورد تاکید است و در حال حاضر نیز که دانشگاه علم و صنعت به عنوان رابط بین این ارتباطات با دانشگاههای اتحادیه اروپا معرفی شده، اما به طور مشخص نماینده علمی این اتحادیه کشور آلمان است و ما از این طریق با کشورهای اروپایی ارتباطات علمی – آموزشی خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علم و صنعت همچنین از راهاندازی دفتر گسترش ارتباطات علمی ایران با اتحادیه اروپا خبر داد و افزود: در نظر گرفتیم که این ساختمان در کشور آلمان راهاندازی شود که فردی نیز به عنوان مسئول هماهنگ کننده این نوع ارتباطات در آن دفتر مستقر خواهد شد.
دکتر برخورداری خاطرنشان کرد: در بحث ارتباطات آموزشی ایران و آلمان دورههایی در قالب کارآموزی وجود دارد که براساس آن دانشجویان از کشورهای اروپایی در فصل تابستان به دانشگاه علم و صنعت مراجعه و در این دورهها شرکت میکنند، ضمن اینکه دانشجویان دوره دکتری نیز میتوانند حدود 6 ماه فرصت تحقیقاتی در دانشگاههای خارج از کشور داشته باشند.
وی ادامه داد: همانطور که تاکید شد، برگزاری دورههای آموزشی مشترک بین دانشگاه علم و صنعت با دانشگاههای خارجی مورد توجه و از اولویتهای دانشگاه علم و صنعت است، بطوری که در این راستا ما با دانشگاههای فرانسه دورههای آموزشی مشترک برگزار میکنیم و دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی مدرک مشترک دو دانشگاه را دریافت میکنند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت همچنین در خصوص تعداد دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در این دانشگاه نیز گفت: در حال حاضر حدود 100 دانشجوی خارجی که اغلب از کشورهای همجوار و منطقه هستند، در دانشگاه علم و صنعت تحصیل میکنند، اما دانشجویان کشورهای غربی و شرقی بیشتر علاقهمند تحصیل در رشتههای اسلامشناسی، ایرانشناسی، روانشناسی و غیره در ایران هستند، بنابراین نمیتوان انتظار داشت دانشجویی از این کشورها در رشتههای فنی مهندسی وارد دانشگاه علم و صنعت شود.
دکتر برخورداری با اشاره به قرارداد علمی – پژوهشی شرکت راه آهن ایران با کشورهای خارجی، گفت: این شرکت با شرکت زیمنس آلمان قرارداد بسته و دانشگاه آخن این کشور به عنوان رابط علمی این قرارداد و دانشگاه علم و صنعت نیز از ایران به عنوان رابط معرفی شدهاند.
وی همچنین از ارتباط صنعت با دانشگاه انتقاد کرد و گفت: اگرچه در سالهای اخیر اتفاقات خوبی در این زمینه صورت گرفته، اما همچنان در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه دارای ضعفهایی هستیم و وضعیت ما با آنچه که در کشورهای خارجی اتفاق میافتد، متفاوت است؛ به طوری که در ایران صنعت کار خود را انجام میدهد و دانشگاه نیز کار خود را و این ارتباط آنطور که باید، شکل نگرفته است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت یادآور شد: کشور ما برای دستیابی به توسعه پایدار ملزم به ایجاد شرکتهای دانشبنیان است، چرا که در این شرکتها هم صنایع حضور دارند و هم دانشگاهها.
در ادامه دکتر هادی شهریار شاهحسینی، معاون بینالملل دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: برگزاری نشست مشترک روز علم ایران و آلمان در نتیجه مذاکرات مستمر بین وزارت علوم ایران و وزارت آموزش و تحقیقات کشور آلمان انجام میگیرد و برنامههای مختلف علمی و پژوهشی زیادی در این روز ارائه خواهد شد تا ضمن ارائه تجربیات موفق همکاریهای پژوهشی دو کشور زمینه برای گسترش همکاریهای آتی فراهم شود.
وی در ادامه تصریح کرد: افراد و روسای مراکز علمی و دانشگاهی بزرگ و بینالمللی کشور آلمان در قالب هیات 60 نفره و همچنین 150 نفر از رؤسا و مدیران 50 دانشگاه ایران در این روز گردهم خواهند آمد، ضمن اینکه از دستگاههای مختلف علمی نیز برای حضور در این کشور دعوت به عمل خواهد آمد تا نقشه راه علمی ایران و آلمان در سال آینده ترسیم شود.
معاون بینالملل دانشگاه علم و صنعت در خصوص زمینههای مهم مباحث روز علم ایران و آلمان نیز گفت: در این روز افراد به گروههای مختلفی نظیر انرژی، حمل و نقل، ارتباطات، فناوری اطلاعات، باستانشناسی، پزشکی و غیره... تقسیمبندی خواهند شد و در خصوص مباحث مختلف هر حوزه بحث و بررسی خواهند کرد.