وزیر کار گفت: این سیاست ماست که مزد را بر تورم پیشی دادیم و سیاست درستی هم هست اما واقعیت این است که کسری زندگی کارگری، بازنشستگی و کارمندی را هنوز نمیتوانیم کنترل کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه گفتگوی ویژه خبری؛ مبنی بر اینکه «در بودجه سال آینده تعیین شده که حقوق کارمندان حداکثر تا 20 درصد افزایش یابد. فکر میکنید توافق برای سال آینده روی چه رقمی باشد؟» گفت: سوالتان ساده است اما متاسفانه خیلیها در زمینه اندازهگیری مزد و میزان آن و نقش آن در قیمت تمام شده کالا بحث علمی نمیکنند. موضوع حداقل مزد فقط مختص یک طبقه نیست. من معتقدم که مزد با قدرت خرید مردم و سیاستهای عدالتجویانهای که دنبال میکنیم، ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه «مزد شاخص رفاه یک جامعه است» ادامه داد: یکی از مهمترین مباحثی که جامعه بهصورت ملموس در زندگی یک ساله خود احساس میکند بحث مزد است و از این لحاظ برای ما پراهمیت است. بنابراین سیاستهایی که ما در مورد مزد اتخاذ میکنیم به نظرم نمیتواند خارج از سیاستهای عادلانه کردن درآمدهای جامعه و رفع فقر باشد اما خیلیها موضوع را فارغ از این میبینند.
ربیعی خاطرنشان کرد: صادقانه بگوییم قدرت خرید مردم و کارگران خوب نیست. در یک دهه اخیر تقریبا قدرت خریدی را میبینیم که براساس آن وضع بهتر میشود. چهار سال ساکن است و قدرت خرید بهتر نمیشود و برای مردم ثابت میماند، بعد میبینیم سقوط میکند و وضع خرابتر میشود و شکاف میافتد. مثلا امروز 67 درصد بین آنچه یک بازنشسته گرفته و از دست داده؛ فاصله افتاده و آن را باید با سیاست مزدی جبران کنیم.
او ادامه داد: ما الان مزد را اضافه میکنیم و خیلی هم خوشحالیم. این سیاست ماست که مزد را بر تورم پیشی دادیم و سیاست درستی هم هست اما واقعیت این است که کسری زندگی کارگری، بازنشستگی و کارمندی را هنوز نمیتوانیم کنترل کنیم.