بحران آقازاده‌ها حل نشد؛ فراموش شد!

4 هزار آقازاده‌ تحصیل کرده در انگلیس با ضمانت اشتغال بر‌می‌گردند؛ اما خارجی‌ها نخبگان را جذب می‌کنند

بنابراین می توان این گونه تحلیل کرد که بازگشت این افراد به کشور، جدای از اینکه با تصور تصدی یک جایگاه شغلی و اجتماعی بالاست، بنا به عدم درخواست آن کشور خارجی برای جذب چنین تحصیلکردگانی نیز هست، چون آنها با پالایش و رصد کاملی که می کنند، همواره...
کد خبر: ۷۷۸۶۶۶
|
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲ 01 March 2018
|
48793 بازدید
|

چندی پیش، موجی در شبکه های اجتماعی به راه افتاد که بر اساس آن، آقازاده های شاغل در مناصب عالی مدیریتی معرفی می شدند؛ موضوعی که انتقاداتی را به همراه داشت، ولی رفته رفته فراموش شد و دیگر اثری از آن در سایت ها و شبکه های اجتماعی دیده نشد، تا اینکه روز گذشته، «اکبر ولی‌زاده» استادیار دانشگاه تهران، از آمار عجیب تحصیل 4 هزار تن از فرزندان مسئولان در انگلستان خبر داد!

به گزارش «تابناک»؛ این استاد دانشگاه در تحلیل و نقد این موضوع، یکی از بحران‌های پیش ‌‌روی کشور را مسأله آقازاده‌ها دانست و گفت: «تورگینیف»، نویسنده شهیر روسی، رمانی به نام «آشیانه اشراف» نوشته است.

وی در این کتاب بررسی کرده که چرا روسیه تزاری از هم فروپاشید. او در این کتاب بیان می‌کند یک نسلی از اشراف شانس فرصت تحصیلی پیدا کردند و صرفاً مدرک گرفتند، ولی باسواد نشدند، یعنی سوادی که بتواند تولید ثروت و مسئولیت کند. آنها فقط دارنده مدرک شدند، اما از دامنه مطالباتشان کم نکردند. برخورداری از مدرک این افراد را دچار مطالبات فزاینده کرد که هم دچار سهم‌خواهی در حوزه مسئولیت شدند و هم برخورداری از زندگی مرفه که این دو عارضه اکنون رخ داده است.

موضوعی که به نظر می رسد هم اکنون در کشور ما به مرحله هشدار رسیده است. این موضوعات یعنی تحصیلات در یک کشور خارجی به ویژه در کشورهایی که ما بیشترین زاویه را از حیث سیاسی با آنها داریم، به اضافه سهم خواهی برای اخذ موقعیت ها و مناصب مدیریتی عالی در کنار علاقه به برخوداری از زندگی مرفه از سوی برخی آقازاده ها، به یکی از تهدیدهایی تبدیل شده که باید برای مرتفع کردن آن عزم جدی شکل بگیرد تا نظام از این ناحیه ضربه نخورد.

ولی زاده با توضیحات بیشتری در خصوص رواج پدیده سهم خواهی برخی آقازاده ها در کشور گفته است: «یک نسلی از آقازاده‌‌ها در ایران وجود دارند که نه سواد خاصی دارند و نه توان مدیریتی، اما خواهان سهم مدیریتی هستند و به مسئولیت‌های جزئی نیز راضی نیستند. اکنون عده‌ای از آنها برخی از مناصب را گرفته و در سیستم مشغول به کارند. یک بدنه عظیمی از آقازاده‌ها در بدنه مدیریتی کشور در حال فعال شدن است که مطالبه‌گر هستند، اما توان مدیریتی ندارند.»


4 هزار آقازاده‌ تحصیل کرده در انگلیس با ضمانت اشتغال بر‌می‌گردند؛ اما خارجی‌ها نخبگان را جذب می‌کنند

در شرایطی که در برخی آمارها میزان بیکاری در قشرهای تحصیل کرده تا سه برابر آمار موجود در ارتباط با شاخص بیکاری عنوان می شود، اینکه برخی آقازاده ها بدون داشتن هیچ گونه تخصص و توان مدیریتی خاصی و صرفا به واسطه آقازاده بودن، می توانند با توسل به رانت جایگاهی که دارند، نه تنها شاغل شوند، بلکه در موقعیت های شغلی بسیار قابل توجهی قرار بگیرند، باید به هوش بود که این مسأله تا چه اندازه می تواند اثرات مخرب در اذهان و افکار عمومی بر جای بگذارد.

این مسأله علاوه بر ناامیدی، سرخوردگی که در نیروهای انسانی جوان و تحصیلکرده ایجاد می کند و جامعه را از این ناحیه با مشکلات عدیده ای مواجه می سازد، می تواند به یک مشکل امنیتی هم بدل شده و در برهه های حساسی نظیر نارضایتی های اخیر مردمی که در دی ماه اتفاق افتاد، خود را نشان دهد. روی دادن چنین موضوعی، چه بسا در شرایط هیجانی اینچنینی، می تواند مشکلات و اثرات بسیار مخربی در کشور و جامعه از خود بر جای بگذارد.

این استاد دانشگاه در تشریح این بحران که قیاس آن را پیشتر با شوروی تزاری انجام داده بود، یادآور شده است: «بخشی از این به‌هم‌ریختگی در نظام مدیریتی، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در ساختار، به خاطر همین آقازاده‌هایی است که در سیستم حضور دارند.» این سخن کاملا بجا و درست است.
در برخی موضوعات ما بیش از چهل سال است که برنامه ریزی و اقدام می کنیم، اما هر روز شرایط نسبت به گذشته بهتر که نمی شود هیچ، در بهترین شرایط به نقطه اول بازمی گردیم.

یک بخش بسیار مهم در ارتباط با برنامه ریزی ها، تصمیم گیری و تصمیم سازی های بی سرانجام و نادرست و بهم ریختگی در نظام مدیریتی را باید در اندیشه، افعال، توان مدیریتی، تفکر و اقدامات مدیران جست و جو کرد. وقتی مدیری با واسطه و بدون طی کردن هرگونه مراحل کاری با توصیه و سفارش در رأس کار قرار می گیرد و قرار است بخش مهمی از برنامه ریزی ها و اقدامات بر مبنای تجربیات، تفکرات و اقدامات او پیش برود، نمی توان انتظار نتیجه معقول و حساب شده داشت.

در چنین شرایطی که قرار است کار مورد اشاره با درصد کمی استثنا، البته اگر وضعیت را خراب تر از شرایط موجود نکند، طبیعتا باعث تحول و پیشرفت شگرفی هم نخواهد شد، بلکه یا اهداف بسیار کوچکی را محقق خواهد کرد و یا آنکه ما را دوباره راهی خانه اولی می کند که کار از آنجا شروع شده و قرار بوده تحولی در جهت پیشرفت کشور، جامعه و در راستای منافع مردم صورت بگیرد!

اما نکته طلایی سخنان این استادیار دانشگاه تهران اینجاست که او با طرح این سؤال که وقتی شما آمار می‌دهید در انگلیس بیش از ۴هزار آقازاده در حال تحصیل هستند، آیا آنها دچار ماندگاری در کشور انگلیس می‌شوند، می گوید: «خیر. عمده آقازاده‌ها به کشور بازمی‌گردند و سهم‌خواهی می‌کنند. حضور پررنگ این آقازاده‌ها در ارکان تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، بحران‌ساز می‌شود. این یکی از مشکلاتی است که در کشور اصلاً دیده نمی‌شود و آن را نقد نمی‌کنند. حتماً باید سازوکاری برای کنترل این پدیده آقازادگی در کشور به وجود بیاید.»

در اینکه پدیده «آقازاد‌گی» بحران ساز است و مشکلات عدیده ای برای کشور در پی خواهد داشت و حتما باید ساز و کاری برای جلوگیری از آن در کشور اندیشیده شود، شکی نیست. در همین گزارش هم خطرات و مشکلاتی که از این ناحیه برای کشور ایجاد می شود، بعضا مورد اشاره قرار گرفت، اما نکته مهم آنجاست که گفته شده، «4 هزار آقازاده ای که در انگلیس تحصیل می کنند، به کشور بازخواهند گشت!»

طبیعی است که این افراد به پشتوانه رانتی که برای خود متصور هستند و با اطمینان خاطر از اینکه شغل و جایگاه اجتماعی مناسبی در کشور انتظار آنها را می کشد، به وطن بازمی گردند.

اما دو نکته مهم در این بین وجود دارد؛ نخست اینکه کشورهایی نظیر انگلستان و آمریکا به واسطه مشکلاتی که به ویژه از حیث ایدئولوژیک با جمهوری اسلامی ایران دارند، حتی اگر آقازاده ای جزو نحبگان باشد، معمولا حاضر به جذب او نمی شوند تا فرهنگ و تفکر رسوخ داده شده در آن فرد با توجه به منصب مدیریتی قابل پیش بینی برای او، کم کم به بدنه مدیریتی جمهوری اسلامی تزریق شود.

اما نکته دوم آنکه اصولا اکثریت قریب به اتفاق آقازاده هایی که در خارج از کشور تحصیل می کنند، صرفا به پشتوانه مالی و جایگاهی که دارند، توانسته اند به یک دانشگاه خارجی رفته و در آنجا تحصیل کنند. لذا همان طور که ولی زاده استاد دانشگاه تهران گفته است: آنها «نه سواد خاصی دارند و نه توان مدیریتی» چراکه آنچه باعث حضور آنها در یک دانشگاه خارجی شده نه هوش، ذهن و توان علمی آنها، بلکه توان مالی و پشتوانه جایگاهی یا همان آقازادگی شان بوده است.

بنابر این می توان این گونه تحلیل کرد که بازگشت این افراد به کشور جدای از اینکه با تصور تصدی یک جایگاه شغلی و اجتماعی بالاست، بنا به عدم درخواست آن کشور خارجی برای جذب چنین تحصیلکردگانی نیز هست، چون آنها با پالایش و رصد کاملی که می کنند، همواره به دنبال جذب نخبگان و ژن های برتر از کشور ما هستند، اما اینکه چرا آقازاده ای را نخبه و ژن برتر فرض نمی کنند، پرسشی است که در توصیف «ولی زاده» استاد دانشگاه تهران از 4 هزار آقازاده ای که در انگلیس تحصیل می کنند، می توان آن را یافت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۵
در انتظار بررسی: ۴۱
انتشار یافته: ۲۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
این آقازاده ها نخبه نیستند زحمت هم نکشیده اند پا روی شونه های دانش آموزهای زحمت کش گذاشته اند و پیشرفت کرده اند ولی در بزنگاه های تاریخی همان نخبه های واقعی به داد این مملکت خواهند رسید ولی آیا مسولین این واقعیت رو درک میکنه؟ همین آقازاده ها در پستهای کلیدی از بی دانشی خرابکاری خواهند کرد و ژن خوب هم کارشان نخواهد آمد
پاسخ ها
farhad
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اي امان از اين آقازاده ها و آقا ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اتفاقا الان بزنگاه تاریخیه.کوشن اون نخبه های داخلی که به داد مملکت برسن . فقط شعار فقط شعار. اگه آقازاده ای رفته در دانشگاه انگلیس تحصیل کرده آیا میتونه بی سواد باشه مگه دانشگاه های انگلیس هم مثل دانشگاه های ما کیلویی دانشجو جذب میکنه که ۴۰۰۰ نفر رو بدون سواد جذب کنه و بدون سواد بدن بیرون ؟ اون آقازاده ای که آقازاده باشه که داره الان تو کانادا و آمریکا و انگلیس و فرانسه و هلند و آلمان و استرالیا و سوئد و سوئیس و .... عشق و حالش رو می کنه برا چی برگرده پست دولتی بگیره ؟! درس کیلو چندشه آخه چرا رد گم می کنین. مگه پست دولتی ماهی چند حقوقشه. آقازاده که پست دولتی نمی گیره استاد ولی زاده ، شرکت واردات صادرات میزنه . الان یه طوری شده هرکی می خواد نماینده مجلسی ،سفیری چیزی بشه از یکم قبلش شروع می کنه به این حرف ها . خوبه از ایشون سوال بشه از کجا به عدد ۴۰۰۰ رسیدین چون فقط که اگه این تعداد تو انگلیس دارن درس می خونن پس این همه کشور های دیگه هم هست پس کلا چند هزار تاشون خارج دارن درس می خونن . بعد چند تاشون داخل دارن درس می خونن . آیا اونهاشون که داخل درس می خونن ایرادی داره پست دولتی بگیرن یا فقط مشکل با انگلیسه . بعد مجموع داخل و خارج مگه ما چند صد هزار آقازاده داریم ؟
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
کاش به منم با داشتن دکترا و ۶ تا مقاله آی اس آی اجازه می دادن استادیار دانشگاه تهران شم ب .ایشون همون که استاد دانشگاه شدن و معاون پژوهشی دانشگاه و چند تا پست دیگه نشون میده خودشون آقا هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
من کار به آقازاده ها ندارم. اگر چنین چیزی هست قطعاً محکوم است و فرصت ها باید بطور مساوی و عادلانه در اختیار همه جوانان قرار گیرد. اما این سخنان و هم تحلیلی که تابناک روی آن گذاشته اشکالات زیادی دارد. اولا این حرف بی ربطی است که اگر کسی رفت تو انگلیس درس خواند فرهنگ آنها در او رسوخ می کند! و انگلیسی ها او را جذب نمی کنند که برگردد تو ایران فرهنگ آنها را پیاده کند! این نشان از بی اطلاعی از نحوه جذب نیرو و خیلی چیزهای دیگر در این کشورها است. چرا نظم و انظباطی که در کشورهای اروپایی از جمله انگلیس است ممکن است در رفتار فرد اثر کند که خیلی هم خوب است اما ایرانیان اغلب عرق ایرانی بودن و فرهنگ و مذهب خودشان را فرامش نمی کنند. ضمن اینکه معدودی هستند که برای پشت پا زدن به ارزشهای ملی و دینی نیاز نیست هیچ جای دیگری بروند در همین داخل مسابقه دور شدن از ارزشهای دینی و ایرانی گذاشتند و اتفاقاً خیلی وقت ها از بی اطلاعی از رفتار مردم سایر کشورها دچار سوء برداشتهای رفتاری می شوند فکر می کنند مردم آن کشورها شبانروز تو خیابان ها نیمه برهنه راه می روند و اسراف می کنند و هرکاری دلشان می کنند. ما امروز در کشور تحصیل کرده های خارجی کم نداریم که برگشتند به کشور و منشأ پیشرفت های بسیار خوبی شدند. پس اگر دلسوزی می کنید و تحلیل می دهید سعی کنید منطقی و دقیق و براساس علم و دانش باشد. تخیلات و حدس و گمان هایتان را بعنوان واقعیات جا نزنید و مردم را گمراه نکنید لطفاً.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
این اقا خودش اقازادس جوابش اینه که اگه خنگ نیستند چرا توی دانشگاههای خودمون که سد کنکور داره قبول نمیشن؟
ناشناس
| Germany |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
دوست عزیز، بله دانشگاه های انگلیس هم کیلویی جذب میکنن، البته دانشگاه های پولی انگلیس، در واقع تو انگلیس با دانشگاه تجارت میکنن و کم هم نیستن دانشگاه های کیلویی که فقط مدرک میدن و این آقازاده‌ها هم از اونجا مدرک میگیرن چون حال درس خوندن ندارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
خداراشکر روزی رسید که به این تهدید امنیت ملی پرداخته میشود
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
دوست عزیر از آلمان . کدوم یک از آقایون که شما می شناسین در اون دانشگاه های به قول شما پولی درس خوندن . لطفا وقتی یه چیزی می فرمایید مثال هم بزنید تا ما هم متوجه بشویم . تا اونجایی که من می دونم اکثر ایرانی ها تو دانشگاه های خوب درس می خونن . حالا شما دوست داری اونطوری فکر کنی که دیگه کاری از دست ما بر نمیاد
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
جواب اون دوست عزیر که فرمودن اگه خنگ نیستن چرا تو ایران نمی خونن هم اینه که شما ظاهرا هیچ کدومشون رو شناخت نداری چون اکثرا ایران کارشناسی گرفتن و دارن تو انگلیس دکترا می خونن . در ضمن آقازاده ها اکثرا کانادا هستن نه انگلیس . اینو همه می دونن.
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
درسوییس تاچهل درصددانشجویان برخی دانشگاه ها ایرانیندچون کیلویی مدرک می دهند.درفرانسه دکترای یونیورسیته یعنی یک کاغذبی مصرف.بله اونجا هم مدرک کیلویی می دهندچون پول درمی آورند.انگلستان دراعطای مدارک کیلویی یدطولایی داردلطفا به فهرست دانشگاه های بی اعتبارخارجی دروزارت علوم خودمان نظری بیاندازید
ناشناس
| Germany |
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
دوستان عزیز پایه استدلال آقای ولی زاده و بعضی از دوستان چه در تایید چه در رد سخنان ایشان بر پایه این اصل استوار است که همه رو در هر سطجی و هر دانشگاهی یک طور قضاوت می کنند مورد هر شخص مربوط به خودش است ممکن است کسی در داخل مدرکی داشته باشد ولی بسیار توانا تر از دانشجوی بهترین دانشگاه آمریکا باشد و بالعکس . ولی اگر استفاده از رانت چه در مورد بورسیه و چه در مورد استفاده از فرصت های شغلی بدون شایسته سالاری است مشکل بیشتر راهکار سیاسی و مدیریتی دارد.
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
آقا رضا وزارت علوم لیست دانشگاه های مورد تایید رو منتشر می کنه نه دانشگاه های نامعتبر رو . به همون لیست وزارت علوم مراجعه بفرمایید تو انگلستان حدود ۱۴۰ دانشگاه رو لیست کردن که مورد تایید هست و تمام ایرانی ها هم تو همین دانشگاه ها درس می خونن . تو بقیه کشور ها هم همین طور . به لیست مراجعه کنید بعد متوجه می شین که فرمایشتون صحیح نیست . هرکس هم که فکر می کنه این دانشگاه ها پولیه بسم الله درخواست پذیرش کنین و تو درخواستتون هم بنویسین که پولدارین و کل شهریه رو جولو جولو می پردازین . بهت قول می دم جواب ایمیلتون رو هم نمی دن . عزیزم همین دانشگاه هایی که شما می گین پولین برای مقاطع دکترا نه تنها پول نمی گیرن یه پولی هم بهت می دن . اصلا شما ظاهرا در جریان درس و دانشگاه نیستی . اکثر ایرانی هایی که تو آمریکا و کانادا و انگلیس دکترا می خونن اصلا پول نمی دن و پول هم ماهی بسته به دانشگاه حدود ۲ هزار دلار می گیرن به عنوان تی ای یا کمک استاد و مقاله پایان نامه . بسیار کار سختی هست و امکان اینکه کسی الکی بره داخل وجود نداره . شما اصلا می دونی راجع به چی صحبت می کنی . اندومنت دانشگاه استنفورد در سال ۲۲ میلیارد دلاره . میدونی یعنی چی . نه میلیون دلارا . میلیااااااارد دلار . مقایسش می خوای بکنی با یک کشور مقایسش کن . چه احتیاجی به ۲ قرون پول داره اخه عزیز من . بقالی که نیست که . این یدونشه . تازه استنفورد با این همه اسم جزو آیوی لیگ نیستش. من واقعا یه دونه ایرانی که تو دانشگاه به درد نخور یعنی دانشگاهی که کمتر از ۴۰ سال قدمت داشته باشه و ... درس بخونه نمیشناسم . دانشگاه کلمبیا حدود ۲۵۰ سال قدمت داره و اکثر دانشگاه های خوب بالای ۶۰-۷۰ سال قدمت دارن . خودشون و پرستیژشون و خراب می کنن که ۲ قرون پول بگیرن با این همه پولی که دارن ،در ضمن اکثر دانشگاه هاشون هم غیر انتفاعی اداره می شن . غیر انتفاعی ها منظورم انتفاعی نیستش . خلاصه من یه آقازاده ها کاری ندارم و آقازاده بودن هم جرم نیست همشون هم مدعی ژن برتر داشتن نیستن. کلا دانشگاه نباشه علم نیست . علم هم نباشه نه قدرت هست نه ثروت . همه باید با سواد بشن . قبول دارم سخته و داری مقاومت میکنی که درس نخونی و راحت ترین راهش هم اینه که صورت مسئله رو پاک کنی بگی همه دانشگاه ها پولین ولی این راه به مقصد نمی رسه
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
در جواب اون دوستمون كه فكر ميكنه دانشگاخ خرب مجانيه
تو امريكا و كانادا همه دانشگاه ها پولي هست، اگه ادم با سوادي باشي بهت فاند و اسكالرشيپ ميدن وگرنه از جيب پدر پرداخت ميكني آخرش هم با يه معدل داغون فارغ التحصيل ميشي
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
نمی شه همه را با یک چوب زد. هستند تحصیل کرده های دانشگاههای معتبر که واقعا نخبه هستند و باید برنامه ریزی بشه تا از توان کار افرینی اون ها استفاده کرد. و هستند کسانی که تو دانشگاههای
سطح پایین درس خوندند و سربار هستند. مشکل
از نظام استخدامی و نظارت هست که باید اصلاح .بشه و جلوی رانت ها گرفته بشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
معلومه به دوست آقازاده مون برخورده

بیاید از دلش در بیاریم یه اختلاس میکنه بدجورا

اگر بابای قدرتمند نداشتین باید اکثرا بز میچروندین پس جفنگ نگو عمو جون
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
دوست عزیز ناشناس که از امریکا کامنت میذاری.
همه جای دنیا هستند دانشگاه هایی که پول میدی در
حالی که هیچ رزومه ای نداری و در نهایت میری مدرک دکترا هم میگیری.
من خودم به شخصه چندین دانشگاه رنک متوسط (و رو به پایین) انگلستان رو میشناسم که اینجورین.
حتی کسانی رو میشناسم با هزینه شخصی خودشون از مقطع لیسانس دارند الان دانشگاه های دانمارک و اتریش و.. درس میخونند.
البته اونا اقازاده نیستند و فقط کمی پولدار هستند!
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
خطاب به عزیزناشناس -درست می فرماییدوزارت علوم لیست تاییدشده هارامی نویسداشتباه ازمن است .اگرفارغ التحصیل خارجیدبه شمابرنخوردهمه منظورنظرنیستندموفق باشیدوبیشترتحقیق کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
مهمتر از آن آنکه پدرانشان به خاطر آنان منافع کشور را به حراج می گذارند. و این وابستگی از طریق فرزند موجب لکنت آنان در برابر غرب در گرفتن حق ایران می شود.
پاسخ ها
مهربان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
درود بر شرفت
در علوم سیاسی به این پدران که بخاطر فرزندان و.. منافع کشور را با بیگانه معامله میکنند میگویند: جاسوس سفید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اشتباهتون همینجاست اینا همون نخبگانی هستند که چند سال پیش بورسیه گرفتند و حالا قراره در دانشگاه ازاد تعدادیشون استخدام بشن اخراجها پ واسه چیه از الان شروع شده
Hamid
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
وقتى يه مديركل اداره توشهرستان بچه اش بايه مدرك درپيت استخدام ميشه وبعد باحقوق كامل حق ماموريت ميره فوق ودكترا پولى مى گيره يا پست هاى مديريتى دربخش خصوصى كه ريششون تواداره گيره مى گيرن شما تاتهش رو بخون! نهادهاى نظارتى هم بدتر، خوب ببين تو ١٠ تا٢٠ سال تالى فاسداينهاچه بلايى سرمملكت ميارن البته كسان ديگرهم هستن كه اسم بيارم نظرم ميشه غيرقابل انتشار فقط ميشه اسم دولتى هارو بيارى!! بقيه خط قرمزن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
زبانتو گاز بگیر. همین پدران امروز ببین چطوری مملکت را از وابستگی درآوردند و شهرت تنها کشور مستقل را برای ما تثبیت کردند. فقط اشکال در اینه که فرزندانشان در همان کشورهای " دشمن" درس میخوانند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
ما مدیریت داخلی هم نداریم
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
خوشا به حالشان کاش پدر ما هم یک مسول بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
من دو سال (89 و 90) نقشه بردار یکی از معادن اورانیوم بودم.
با چشمای خودم دیدم که آقازاده هایی با مدرک دکترای آمریکایی و فرانسوی به ما امر و نهی میکردند. ماهی دو روز میومدن معدن، چند تا چرت و پرت میگفتن و میرفتن!
بماند که حق پیمان ما رو هم ندادن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اگر هزینه تحصیل هر کدام 500 میلیون تومان باشد میشود 2.000.000.000.000
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
خیلی از اعضا هیات علمی دانشگاه های ایران چون توان رقابت در کنکور را نداشتند مدارک دکترای خود را از دانشگپاه های پولی هند، مالزی و انگلستان گرفتند. دانشگاه هایی که مثل دانشگاه های پیام نور و آزاد خودمون بودند و شعار آنها پول بده مدرک بگیر هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
جالب اینجاست که اخذ مدرک از دانشگاههای خارجی در انتخاب اساتید نمونه امتیاز دارد!!
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اسم اون دانشگاهی که تو اینگلیس هست و یکی از مسئولین توش درس خونده و شعار اون دانشگاه اینه که پول بده مدرک بگیر رو نام ببر لطفا . شما اسم دانشگاه رو بگو همه مردم بلدند رنکینگ دانشگاه رو تو اینترنت نگاه بکنن ببینن که آیا شما داست می گی یا نه .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
کشورهای مالزی و ترکیه و آذربایجان و امثال اینها ممکنه ولی دانشگاه های انگلیس این طوری نیست هرکسی با هر سطح سوادی نمی تونه وارد آنها بشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
آهای تویی که با پرچم آمریکای جنایتکار خونخوار داری کامنت در دفاع از آقازاده ها میذاری، اول بگو اسم پدرت چیه بعدم بلند شو بیا وطن پرروی رانتخور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
دوستان
چرا اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه های انگلیس حتی اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه های انگلیس حتی یک مقاله انگلیسی هم نمیتونن بنویسن. اصلن چرا راه دور بریم خیلی هاشون حتی یک جمله انگلیسی نمیتونن صحبت کنن. تا جایی که من شنیدم دانشگاه آزاد اونجا یک شعبه داره. من فکر میکنم اونا میرن اونجا از شعبه دانشگاه آزاد خودمون با پول مدرک میگیرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
دانشگاه بیرمنگام (که سال 89 با همکاری دانشگاه امیرکبیر دانشجوی ارشد و دکتری میگرفت) محل تحصیل در تهران و مدرک از بیرمنگام انگلستان.
مجموعه دانشگاه های آکسفورد (البته اسمشون دانشگاه آکسفورد نیست، بلکه کالج تحقیقاتی مثلا مکانیک آکسفورد هست).
میری پول میدی، چند ماه میمونی، مدرکتو میگیری میای بیرون.
لازم نیست راه دور بری، گزارش های متعددی به فارسی راجع به این دانشگاه ها هست.
در ضمن بد نیست یه سری به تاریخ چند سال پیش بزنید و مدال طلای نابغه ریاضی قرن دکتر زاهدی رو ببینید از کدوم دانشگاهه!!!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
به جای این آقازادگان کم سواد فارغ التحصیلان با سواد که با رنج و بدبختی از دانشگاه های سخت گیر ایرانی فارغ التحصیل شده اند را جذب کنند که از بیکاری و بی پولی افسردگی نگیرند... این اقازادگان به اندازه کافی پدر و مادر محترمشان خورده اند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
چشم! منتظر دستور حضرت عالی بودیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
کار و مهارت بلدی جذبت کنند یا فقط فرمول حفظ کردی؟
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
بهت قول میدم فرمول ها رو هم حفظ نیست
عابد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
شماها کار بلد بودین شغل گیرتون میومد. اکثر دانشجوهای کشور فقط پوز مدرک از فلان دانشگاه رو میدن و انتظار دارن همه در مقابلشون تعظیم کنن و نیازهای اونها رو برطرف کنن.در صورتی که شما باید نیاز کشورت رو بدونی و در راستای نیاز کشور مهارت کسب کنی و کار کنی.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
باید این تحصیل کرده های خارج با چایگاهی که اونجا دارند زمینه همکاری با دانشگاههای داخل را ایجاد کنند تا از این طریق یه درامدی نصیب کشور بشه کاری و تحقیقات بزرگ انجا م بشه.
farhad
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
اين دوستاني كه جواب دادن مثل اينكه خيلي دوست دارن آقازاده ها سر كار باشن . پس ملالي نيست همين روال رو طي كنيد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
آقازاده ها ناراحت شدن

آقا ببخشید ما تو ملک پدر شما متولد شدیم
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
آنچه من در لندن میبینم این است که این اقازاده‌ها غالبا اول همه تلاش خود را می کنند تا بمانند و البته تعداد قابل توجهی هم ماندگار شده و میشوند و بعد بقیه عصبانی از اینکه نشده که بمانند بر می گردند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
تو آمریکا هم همینطوره من هم هرکی رو دیدم که مادر یا پدرش پست داره معمولا اینجا می مونن و بر نمی گردن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
برای همین است که میگم سخنان آقای استادیار و تحلیل تابناک از روی عدم اطلاع و از روی گمان و حدس و تحیل است. اگر بقیه تحلیهاشون هم اینجوری باشه که وامصیبتا.
مش باقر
| Sweden |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
دقیقا! اینجا در سوئد هم همینطور هست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اما برعکسش اینجا ما گدازاده ها همه سعی خود را میکنیم برویم جایی راهمون نمیدن در وطن خود هم عامل شرق و غربیم و غریبه :)
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
تو انگلیس هم به نظر همین طوره. ولی نخبه هم داریم دلشون می خواد که یه کاری برای خودشون و کشورشون بکنند. به هر حال این ساده انگاریه که به قانون کلی برای همه بیان کنیم.باید سیستم مدیریت و نظارتی کشور اونقدر قوی باشه که بتونه خوب را از بد جدا کنه و
برای جذب نخبه ها سرمایه گذاری کنه. در ثانی اگه سیستم مدیریت خوب نباشه می تونه بهترین نخبه ها را جذب کنه و اونا را فلج کنه یه به یه عنصر غیر فعال و سربار تبدیل کنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
خدمتتان که عارضم اینست که برخی مسئولان اختلاص میکنند ومردم عادی جاسوسی مملکت کی به پیشرفت میرسد؟
پاسخ ها
حمیدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
اول املای اختلاس را یاد بگیر
ناشناس
| Denmark |
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
اینهای که غلط گیری املا می کنند معلومه که بهشان بر خورده
ناشناس
|
Australia
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
عزیزم شما داری ژن های خوب رو با ملت مقایسه می کنی؟
این ژن خوب هست میدونید یعنی چی؟
یعنی اینها باید در آخرت جواب خدا رو بدن که دیگه اونجا ژن معنایی نداره و فقط اعمال هست
باید جواب بدن به اون جوانی که با رتبه عالی کنکور نتونست کار پیدا کنه
باید جواب همه رو بدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
تازه به گفنه آقای عارف معدل پسرشان همیشه بالا بوده میتوانید بروید ببینید ، هر کسی ندونه فکر میکنه معدل بالا تو کشور نداریم
ناشناس
| Australia |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
بله آقای عارف اگه اینو نگه چی بگه؟
جوجه تیغی هم به بچش میگه قربون پوست لطیفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
اتفاقا تمام اونهایی که ماهارو به آخرت و اون دنیا حواله میدن خودشان بیشترین سهم را در همین دنیا دارند.
کرمی
|
Germany
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
بیچاره ملت که تا 15 سال جور مدیران بی سواد را کشید. بعد هم جور آقاها را کشید و از حال به بعد باید جور آقازاده ها را بکشد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟