پس از غرق شدن کشتی سانچی و سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج، بار دیگر بازار استیضاح وزرا در مجلس شورای اسلامی داغ شده است. برخی از نمایندگان مجلس، وزیر راه و وزیر کار را مقصر این وضعیت می دانند و بر این باورند که مدیریت نادرست بر زیرمجموعه های این دو وزارت خانه، باعث ایجاد چنین هزینه هایی برای کشور می شود.
به گزارش «تابناک»؛ صرف اینکه این گفته ها چقدر به واقعیت نزدیک است و آیا نمایندگان مجلس تنها به این دلیل که مدیریت در زیرمجموعه های این وزارت خانه ها باعث چنین نابسامانی هایی شده یا نه و اینکه صحبت نمایندگان تا چه اندازه بر واقعیت استوار است، پرسش و استیضاح وزرا حق نمایندگان است و چه بسا در شرایطی که مردم داغدارند، آب سردی بر احساسات مردم باشد.
با وجود این، گویا علاوه بر اینکه اقداماتی از سوی وزارت خانه ها برای به نتیجه نرسیدن درخواست نمایندگان می شود، اراده ای در درون مجلس نیز مانع نتیجه بخش شدن درخواست های نمایندگان نیز می شود.
به گفته برخی نماینده ها گاهی این فشارها توسط خود نماینده های مجلس ـ که متقاضی استیضاح یا سؤال هستند و بعد از به نتیجه رسیدن مطالباتشان با وزارت خانهها اعمال و گاهی برخی اتفاقات پشت پرده در هیأت رئیسه مجلس مانع اعلام وصول خواسته های نماینده ها می شود و گاهی نیز آنقدر برای اعلام وصول یک استیضاح یا سؤال وقت کشی می شود که درخواست نماینده ها از موضوعیت می افتد و نمایندگان مجبور می شوند درخواست های خود را پس بگیرند.
روز گذشته، یکی از نمایندگانی که دل پری از این اوضاع دارد، در گفت وگو با یکی از رسانه ها درباره سؤال و استیضاح وزرا در مجلس و چرایی به نتیجه نرسیدن آن گفت: این طرح ها و سؤالات به جایی نمی رسد. دلیل آن هم روشن است، برای اینکه اینجا محل کاسبی و زد و بند است و تا وقتی ما با چنین مسأله ای رو به رو هستیم، نه این سؤال بلکه هیچ پرسش و استیضاح دیگری به سرانجام نخواهد رسید.
امروز بار دیگر این موضوع در مجلس با حاشیه هایی همراه شد و برخی نمایندگان مجلس در تذکر شفاهی به هیأت رئیسه مجلس، خواستار تسریع در رسیدگی به پرسش ها و طرح های استیضاح نمایندگان شدند و برخی نیز هیأت رئیسه را عامل این تأخیرها اعلام کردند.
محمد عزیزی، نماینده مردم زنجان از جمله نمایندگانی است که بر این موضوع تأکید کرده و گفته است: هیأت رئیسه مجلس اجازه نمی دهد طرح استیضاح وزرا انجام شود. بر اساس ماده ۲۲۲ آیین نامه داخلی، وقتی ده نماینده طرح استیضاح را امضا کنند، هیأت رئیسه باید بلافاصله استیضاح را به کمیسیون تخصصی و کمیسیون هم باید تا یک هفته آن را به صحن ارجاع دهد و وزیر هم ده روز فرصت پاسخگویی دارد.
وی در ادامه گفت: بارها نماینده ها برای پیگیری استیضاح به هیأت رئیسه مراجعه می کنند؛ اما پاسخ روشنی در این خصوص دریافت نمی کنند و سؤال ماه ها بعد اگر فشاری باشد اعلام وصول می شود.
این نماینده ادامه داد: آنقدر این موضوع استیضاح در هیأت رئیسه مجلس کش و قوس داده می شود که موضوع از انتفاع خارج می شود. این کارها در شأن مجلس نیست و تضعیف آن را به دنبال دارد.
باید بعد نظارتی مجلس را هر چقدر که می توانیم قوی تر کنیم، چون هر چقدر نظارت مجلس بیشتر شود، وضعیت مملکت بهتر میشود و کسانی که در رأس امور اجرایی هستند، کارهای خود را با دقت بالاتری انجام می دهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.