تخلف در تسویه "ساتنا"

با وجود دستورالعمل بانک مرکزی برای تسویه یک بار در روز در ساتنا برخی بانک‌ها با صدور بخشنامه‌ای داخلی تسویه در این سامانه را به طور آنی اعلام کردند.
کد خبر: ۷۸۰۶۹۹
|
۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۷ 07 March 2018
|
3969 بازدید

با وجود دستورالعمل بانک مرکزی برای تسویه یک بار در روز در ساتنا برخی بانک‌ها با صدور بخشنامه‌ای داخلی تسویه در این سامانه را به طور آنی اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، حدود یک ماه پیش بانک مرکزی در بخشنامه‌ای تغییراتی در زمان تسویه تراکنش‌ها در سامانه‌های بین بانکی اعمال کرده و طی آن تسویه در تراکنش‌های کارتی شاپرک ۲۴ ساعته شد و از سوی دیگر دستور در سامانه‌های پایا و ساتنا تغییر کرد به طوری که قرار بر این شد تا تسویه در ساتنا فقط یک بار در روز آن هم بعد از پایان زمان اداری انجام شود.

با وجود برخی انتقاداتی که نسبت به این تاخیر در تسویه تراکنش‌های بانکی از سوی نمایندگان و یا حتی برخی کارشناسان مطرح شد، بانک مرکزی تغییری در تصمیم خود ایجاد نکرد و در این مدت آن را لازم‌الاجرا دانست.

اما اخیرا برخی بانک‌ها با ابلاغ بخشنامه‌ای به شعب خود اعلام کردند تسویه ساتنا به طور آنی انجام می‌شود. در یکی از این ابلاغیه‌ها آمده است زمان تسویه دستور پرداخت‌های ساتنا به حالت تسویه آنی بازگشته و تمامی دستورها بلافاصله تسویه می‌شود. در توضیح این بخشنامه آمده که این تغییر به یکباره و بدون اطلاع رسمی بانک مرکزی است، ولی احتمالا موقتی و تا پایان سال خواهد بود.

در حالی این دستورالعمل نشان می‌دهد که تسویه ساتنا به جای یک بار در روز چندین بار و به طور آنی انجام خواهد شد که پیگیری موضوع از بانک مرکزی درباره این‌که آیا این در مورد تمامی بانک‌ها در حال اجراست و در این باره ابلاغیه‌ای داشته یا خیر؟ با رد آن همراه شد.

بانک مرکزی اعلام کرد که این بانک هیچ بخشنامه و دستورالعمل جدیدی در رابطه با زمان تسویه تراکنش‌های بانکی نداشته و طبق روال بخشنامه حدود یک ماه پیش که در رابطه با تراکنش‌های بانکی صادر کرده بود پیش خواهد رفت. در این شرایط اگر بانکی برای تغییر در زمان تسویه اقدامی داشته تخلف بوده و باید بلافاصله شرایط را به حالت اول یعنی طبق بخشنامه بانک مرکزی درآورد.

تاخیر در تسویه تراکنش‌های بانکی موضوعی است که بانک مرکزی دلیل آن را مبارزه با پولشویی و جلوگیری از کلاهبرداری اعلام کرد، اما کارشناسان معتقدند که دلیل اصلی به کاهش سرعت گردش پول و نقدینگی بر می‌گردد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟