قرار است مهمترین اتفاقات و رویدادهای سال 96 در گزارش های جداگانه برای ایام نوروز پیش روی خوانندگان «تابناک» قرار گیرد. در این گزارش به خلاصه ای از مهمترین رویدادهای خبری ششمین ماه از سال 96 (شهریور) اشاره می شود.
به گزارش «تابناک»، افزایش ورود اروپاییها و آمریکاییها به ایران و کاهش ورود اعراب، توکلی: رئیسجمهور و فرزندانش فهرست دارایی خود را اعلام عمومی کنند، پشت پرده عدم رأی اعتماد به بیطرف، رهبر از پذیرش مسئولیت عزل و نصبها در دانشگاه آزاد شانه خالی کرد، درخواست از رهبر انقلاب برای تعیین تکلیف پایتخت سیاسی، آستان قدس رضوی بانک قرضالحسنه تاسیس میکند، ابراهیم یزدی درگذشت، مدیران نجومیبگیر تبرئه شدند، توضیح «عارف» درباره «ژن خوب»؛ پسرم درست میگوید همیشه شاگرد اول بود!، 12 میلیون ایرانی در «فقر مطلق» هستند، پیام ترسناک «بمب 10 تنی» ایران برای اسرائیل، بهمنی: در زمان تحریم، با قایقموتوری پول میآوردیم و ... مهمترین اخبار شهریور ماه سال 1396 بود.
افزایش ورود اروپاییها و آمریکاییها به ایران و کاهش ورود اعراب
در سه ماهه اول ۹۶، یک میلیون و ۱۴۸ هزار و ۵۰ نفر به ایران سفر کردند، درحالیکه آمار گردشگران سال پیش در زمان مشابه، یک میلیون و ۱۸۷ هزار و ۲۳۳ نفر بود
روند منفی ورود گردشگران عراقی و حوزه خلیجفارس به کشور درحالی همچنان ادامه دارد که سفر گردشگران اروپایی و آمریکایی با رشد فزایندهای همراه بوده است.
عبدالرضا مهاجرینژاد - مدیرکل دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری - با اعلام آمار گردشگران ورودی به کشور در سه ماهه نخست امسال گفت: در این مدت، یک میلیون و ۱۴۸ هزار و ۵۰ نفر به ایران سفر کردند، درحالیکه آمار گردشگران سال پیش در زمان مشابه، یک میلیون و ۱۸۷ هزار و ۲۳۳ نفر بود که حاکی از رشد منفی به میزان ۶.۹ درصد است.
او، افت این آمار را منسوب به کشورهای حوزه خلیجفارس و عراق دانست و افزود: در سه ماهه نخست امسال ورود گردشگران از این کشورها با ۹ درصد کاهش مواجه شده که تحت تاثیر روابط سیاسی کشورهای حوزه خلیج فارس با ایران پس از جریان سفارت عربستان، ناامنی در کشورهای پیرامونی و وضعیت نامناسب اقتصادی در عراق و سوریه بوده و در دو سال گذشته آمار ورود گردشگران خارجی به ایران را نزولی کرده است.
به گفته مهاجری نژاد، سال ۹۵ نیز آمار کلی گردشگران ورودی به کشور با ۵.۲ درصد کاهش روبرو شده است.
توکلی: رئیسجمهور و فرزندانش فهرست دارایی خود را اعلام عمومی کنند
احمد توکلی در نامهای از رئیسجمهور خواست که فهرست اموال و داراییهای خود و فرزندانش را در اختیار عموم قرار دهد.
احمد توکلی، رئیس هیئت مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت طی نامهای به رئیس جمهور از وی خواست تا در جهت شفافیت هرچه بیشتر، فهرست اموال و داراییهای خود و فرزندانش را در اختیار عموم قرار دهد. در بخشی از این نامه آمده است: به مردم ضمانت بدهید که اگر کسی چیزی بیش از آنچه را اعلام نمودهاید در مجموعه داراییهای شما شناسایی کرد، اولاً اموال شناساییشده را بدون کم و کاست به همان فرد میبخشید و ثانیاً از سمت خود استعفا داده و هرگز به ساحت مسئولیتهای دولتی و عمومی باز نخواهید گشت.
پشت پرده عدم رأی اعتماد به بیطرف
پس از آنکه شانزده وزیر از هفده وزیر پیشنهادی حسن روحانی موفق شدند در کابینه دوازدهم حضور داشته باشند. با این وجود به نظر میرسد لابیهای گستردهای در مجلس برای رأی اعتماد به وزرا صورت گرفته و اتفاقاتی در پشت پرده رخ داده که در نهایت حبیبالله بیطرف موفق نشد از نمایندگان مجلس رأی اعتماد بگیرد.
محمود صادقی عضو هیات رئیسه فراکسیون امید و یکی از نمایندگان فعال اصلاحطلب در جریان رأی اعتماد به وزرا پشت پرده عدم رأی اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی نیرو را اینگونه ارزیابی کرد: «در زمان رأی اعتماد به آقای بیطرف برخی از نمایندگان که مخالف ایشان بودند و اغلب نیز دارای دغدغه منطقهای بودند به شکلی در مجلس فضاسازی و جوسازی کردند که دیگر نمایندگان نیز به آقای بیطرف رأی موافق ندهند. برخی از این نمایندگان حتی به خود بنده نیز مراجعه کردند و درخواست داشتند که به آقای بیطرف رأی موافق داده نشود. با این وجود وضعیت زمانی پیچیدهتر شد که این افراد در برخی مواقع تنها از نمایندگان درخواست نمیکردند و بلکه برگه رأی آنها را خط میزدند و رأی موافق را به رأی مخالف تبدیل میکردند. به همین دلیل تعداد قابل ملاحظهای آرای خط خورده از ایشان وجود داشت.»
رهبر از پذیرش مسئولیت عزل و نصبها در دانشگاه آزاد شانه خالی کرد
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئولیت منصوب کردن معاونان جدید این دانشگاه از جمله معاون پژوهشی و فرهنگی به عهده بنده نبوده است.
فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد درباره وضعیت عزل و نصبها در این دانشگاه گفت: از زمانی که بنده روی کار آمدم، هیچکدام از معاونان دانشگاه عوض نشدند. نگاه ما سیاسیکارانه نیست. معاون علوم پزشکی نیز به دانشگاه علوم پزشکی جابهجا شدند، زیرا میخواستیم از تجربه او در صف استفاده کنیم. و این اولین تجربه تجمیع در علوم پزشکی بود که برای ارتقای علوم پزشکی صورت گرفت. جایگزین ایشان هم دکتر نفر بود که هیچگونه سابقه سیاسی ندارد.
او ادامه داد: مسئولیت منصوب کردن معاونان جدید از جمله معاون پژوهشی و فرهنگی و مدیران به عهده بنده نبوده است. زمانی که به دانشگاه تهران هم رفتم با همه افراد کار کردم. در دانشگاه آزاد هم همین بوده، اما شرط من برای کار دوری از مباحث سیاسی است. تفکر سیاسی نباید در کار دخیل باشد. اینجا وظیفه ما انجام کار حرفهای است.
درخواست از رهبر انقلاب برای تعیین تکلیف پایتخت سیاسی
عضو ناظر مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران از احتمال طرح سوال از رئیسجمهور درباره عدم تشکیل این شورا خبرداد. وی در ادامه از ثبت نامهای با امضا 100 نماینده به رهبر معظم انقلاب برای تعیین تکیلف ساماندهی پایتخت سیاسی کشور خبر داد و اذعان کرد: در این نامه بیان شده که تهران به عنوان پایتخت سیاسی کشور به قدری بزرگ شده که اگر خدای ناکرده آسیبی به تهران وارد شود تبعات جبران ناپذیری برای کل ایران وارد میشود.
ابوالفضل ابوترابی تصریح کرد: در نامهای که به مقام معظم رهبری ارائه شد ذکر این نکات تاکید شد و عنوان شد تمرکز مسائل اداری و نیروی انسانی در تهران در آینده خطراتی را برای کشور خواهد داشت. ابوترابی در پایان اظهار کرد: از مقام معظم رهبری درخواست شده راهکارهای در ذیل سیاستهای کلی نظام برای ساماندهی پایتخت ارائه کنند.
نقشه «بولتون» برای چگونگی خروج آمریکا از «برجام» لو رفت!
«جان بولتون»، که به داشتن دیدگاه های شدید ضد ایرانی شهره است، پیشتر طرحی را به «استیو بنون» استراتژیست ارشد ترامپ که در شهریور ماه سال 96 از سوی رئیس جمهور آمریکا اخراج شده است برای خروج آمریکا از برجام داده بود که با بی توجهی کاخ سفید مواجه شده بود.
بولتون نوشته است: «واژهپردازیهای مبهم و غیرشفاف برجام، سنگینی آشکار وزنه آن به سمت ایران، تخلفات عمده ایران و رفتارهای غیرقبول ایران در عرصه بینالمللی، به نحو آشکار و متقاعدکننده نشان میدهند که برجام در راستای منافع امنیت ملی آمریکا نیست.»
او میافزاید: «ما میتوانیم با ارائه اطلاعات جدید و از طبقهبندی خارج شده درباره رفتارهای غیرقابل قبول ایران در سراسر جهان، دلایل مربوط به لغو این توافق را برجستهتر کنیم.»
سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، به علاوه خواستار راهاندازی کمپینی هماهنگ برای باطل کردن توافق هستهای شده است. او، رایزنیهای بیسر و صدا با بازیگران اصلی نظیر «انگلیس، فرانسه آلمان، اسرائیل و عربستان سعودی» را اولین محور چنین کمپینی خوانده و نوشته است، واشنگتن باید این طرفها را از برنامه خود برای خروج از برجام مطلع کند.
بولتون، ارائه اطلاعات محرمانه درباره مضر بودن برجام برای منافع آمریکا، رایزنیهای دیپلماتیک در منطقه و اقدامات دیپلماسی عمومی توسط کنگره را بخشهای دیگر این کمپین توصیف کرده و نوشته است: «ما باید اقدام کرده و دیگران را هم به انجام مسئولیتهایشان ترغیب کنیم.»
علاوه بر این، بولتون توصیه های دیگری نیز برای تحت فشار قرار دادن ایران مطرح می کند. از جمله؛
- حقوق فرود و بارگیری برای تمامی هواپیماها و کشتی های ایران در بنادر متحدان کلیدی آمریکا باید متوقف شود.
-تمام ویزاها برای ایرانیان، از جمله ویزای علمی، دانشجویی، ورزشی و یا مبادلات دیگر باید پایان یابد.
- تهیه دادخواست توسط دادگاه فدرال آمریکا برای رسیدگی به «اقدامات تروریستی» ایران و از جمله 11 سپتامبر.
- اعلام حمایت ایالات متحده از اپوزیسیون دموکراتیک ایران.
- تحویل فوری بمب های اتمی از سوی ایران!
- اعلام حمایت ایالات متحده از استقلال طلبی کردی، از جمله کردها در ایران، عراق و سوریه.
- حمایت از بلوچ ها، اعراب خوزستان، کردها و دیگران - همچنین کمک به تقویت اتحادیه های کارگری، دانشجویان و گروه های زنان برای ایجاد ناآرامی در ایران.
- مخالفت سازمان یافته فعال با اهداف سیاسی ایران در سازمان ملل.
آستان قدس رضوی بانک قرضالحسنه تاسیس میکند
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه آستان قدس بانک قرضالحسنه بدون ربا تاسیس میکند گفت: مردم در عرصههای مختلف با وجود مشکلات پای کار آمدند و امروز نوبت مدیران است تا گره مشکلات را باز کنند.
سیدابراهیم رئیسی در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و بخشی از مدیران و ائمه جمعه استان خراسان جنوبی اظهار داشت: مردم خوب و متدین خراسان جنوبی در همه عرصههای مختلف امتحان خود را به خوبی پس دادند و در تمام عرصههایی که حضورشان ضرورت داشته برای دفاع از نظام و انقلاب خوب پای کار آمدند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: نوبت مدیران است که در این بخش از کشور با اقدام و عمل نسبت به حل مشکلات گام بردارند و در راستای رفع محرومیت تلاش کنند.
رئیسی افزود: صبح امروز در پرواز با آقای سیف درباره برنامهریزی در برخی استانهای کشور صحبت کردیم و عنوان شد که باید در برخی نقاط کشور مانند خراسان جنوبی توجه ویژه شود.
ابراهیم یزدی درگذشت
ابراهیم یزدی، معاون نخست وزیر و وزیر امورخارجه دولت موقت پس از پشت سر گذاشتن دوره طولانی بیماری در هشتاد و شش سالگی، در شهر ازمیر ترکیه در گذشت.
ابراهیم یزدی، وزیر امورخارجه دولت موقت پس از گذراندن یک دوره طولانی بیماری که با مخابره چندباره خبر فوتش همراه شد، ساعتی پیش در ازمیر ترکیه درگذشت. مرحوم یزدی در پی مخالفت آمریکا با صدور ویزای درمان، دی ماه سال گذشته در شهر ازمیر ترکیه تحت عمل جراحی قرار گرفت و تا زمان فوت در هشتاد و شش سالگی در ازمیر بستری بود. یزدی که از کهولت سن و سرطان پروستات رنج میبرد، در سال های اخیر تحت درمان بوده است.
ابراهیم یزدی در خلال زندگی در آمریکا، در حالی که در دانشگاه «بیلور» درس میخواند به تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا، انجمن اسلامی پزشکان آمریکا و کانادا پرداخت. او مؤسس اولین مسجد شهر هوستون بود و همچنین از مؤسسان «جامعه مسلمانان هوستون» و نخستین رئیس آن به شمار میرود که بزرگترین سازمان اسلامی در آمریکا به شمار میآید.
او پس از پیروزی انقلاب 1357 ایران به همراه امام راحل از پاریس به ایران بازگشت و به فرمان امام(ره) در بهمن 57 به عضویت شورای انقلاب اسلامی ایران درآمد و با آغاز به کار دولت موقت انقلاب، به سمت معاون نخست وزیر در امور انقلاب و سپس، وزیر امورخارجه منصوب شد. او مدتی به سرپرستی مؤسسه کیهان منصوب و پس از استعفای کریم سنجابی از وزارت امور خارجه ایران، به عنوان وزیر امور خارجه دولت موقت انقلاب معرفی شد. او همراه با استعفای بازرگان از دولت موقت کناره گیری کرد.
با برگزاری انتخابات نخستین دوره مجلس شورای ملی در این انتخابات از تهران کاندیدا و در دور اول انتخابات به وکالت مجلس انتخاب شد. در مجلس اول شورای ملی (اسلامی) عضو کمیسیونهای تحقیق، امور خارجه، بهداشت و درمان و بازرگانی خارجی بود.
توضیح «عارف» درباره «ژن خوب»؛ پسرم درست میگوید همیشه شاگرد اول بود!
رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه این روزها افاضاتی در فضای مجازی در خصوص بحث ژن خوب شده است گفت: از مصاحبه پسرم به اندازه کافی در فضای توام با بداخلاقی سوءاستفاده شده است.
محمدرضا عارف در حاشیه جلسه علنی در جمع خبرنگاران به ارائه توضیحاتی درباره مصاحبه پسرش و به دنبال آن مطرح شدن بحث ژن خوب در رسانهها و فضای مجازی و بیان انتقاداتی به این موضوع پرداخت.
وی در پاسخ به این پرسش که نظر شما در خصوص بحث ژن خوب چیست گفت: نظر خاصی در این باره ندارم فکر میکنم افاضاتی که در این روزها در فضای مجازی انجام شده است به قدر کافی کفایت میکند.
نماینده تهران در پاسخ به این پرسش که آیا توصیهای به فرزندتان در این باره نداشته اید، گفت: همان توصیهای که به تمامی جوانان دارم را به فرزند خود نیز میگویم این که چقدر موثر باشد و یا نباشد را نمیدانم.
وی افزود: در این باره به اندازه کافی بحث شده است. مصاحبه ای انجام شده که در فضایی توام با بداخلاقی از آن سوء استفاده شده است. ایشان به هر حال همواره شاگرد ممتاز بوده اند در هر مسابقه ای در دوران دبستان شرکت کرد اول شده؛ این موضوع را در مصاحبهاش مورد اشاره قرار داده و گفته که این مسئله را از پدر و مادرم به ارث بردهام که آنها نیز در تمامی مقاطع شاگر اول بودهاند.
در ادامه خبرنگاری از عارف پرسید که آیا شما به دلیل بیان این صحبت تذکری به پسرتان ندادهاید؟ چون از این صحبت تلقی میشود که جامعه را طبقهبندی کرده است. سوالی که عارف ترجیح داد با سکوت به آن پاسخ ندهد.
مدیران نجومیبگیر تبرئه شدند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات پرونده تعداد قابل توجهی از مدیران نجومیبگیر را مختومه اعلام و آنان را تبرئه کرده است، از شکایت برخی مدیران نجومیبگیر به دیوان عدالت برای بازپس گرفتن پولهایشان خبر داد.
محمد حسینی نماینده مردم تفرش و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرنوشت پرونده مدیران نجومیبگیر در دیوان محاسبات، اظهار داشت: موضوع حقوقهای نجومی چندین ماه است در محافل رسانهای و سیاسی کشور مطرح شده که دستگاه نظارتی دیوان محاسبات زیر نظر مجلس گزارشی را در این زمینه بر اساس دستور ریاست محترم مجلس تدوین کرد.
وی افزود: دیوان محاسبات در پروسه وسیعی در سطح کشور اطلاعات و آمارهای حقوق، مزایا و دریافتی مدیران کشور را جمعآوری کرد و در نهایت آن را در قالب گزارشی ارائه داد و اعلام شد مبالغی که افرادی به عنوان حقوق نامتعارف دریافت کرده بودند، مسترد شده است، در نهایت نیز گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارائه و معلوم شد پرونده افراد متخلف 88 دستگاه به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع شده است.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه تصریح کرد: ما این موضوع را از دادسرای دیوان محاسبات پیگیری کردیم و مشخص شد آنان دادخواستهای لازم را به هیأتهای مستشاری ارسال کردند، موضوع در این هیأتها مطرح شده و افراد دریافتکننده حقوقهای نجومی و مسئولان دستگاههای اجرایی در دفاع از خودشان قوانین و مقررات مترتب بر پرداختها را ارائه دادند، لذا اکثر این پروندهها مختومه و تبرئه شدند.
12 میلیون ایرانی در «فقر مطلق» هستند
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ر) با بیان اینکه تعریف فقر مطلق در کشور ما تبعات سیاسی دارد بنابراین تعریفی از آن ارائه نشده است، گفت: حدود ۱۲ میلیون نفر درکشور که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی هستند در فقر مطلقند.
پرویز فتاح افزود: دولت برای ریشه کنی فقر مطلق باید روی این افراد متمرکز شود و این کار سختی نیست.
وی درباره یارانه ها نیز گفت: اینکه به همه افراد جامعه در جمع ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت شود کار درستی نیست.
او پیشنهاد داد دولت کار اختصاص یارانه را به کمیته امداد واگذار کند و هرکس نیازمند یارانه است به این کمیته مراجعه کند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: باید به شغل و درآمد نگاه مبنایی داشته باشیم و امکاناتی که به مناطق مختلف کشور می دهیم موجب شود افراد در آن منطقه بمانند و در آمد کسب کنند.
پیام ترسناک «بمب 10 تنی» ایران برای اسرائیل
خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد بمب 10 تُنی پیام ترسناکی است که ایران به ویژه برای اسرائیل ارسال کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک کارشناس روس نوشت اعلام ساخت بمب غیرهستهای قدرتمند 10 تُنی در ایران، ارسال پیام برای دشمنان بالقوه ایران در منطقه، به خصوص رژیم صهیونیستی است.
ولادیمیر کارووین، کارشناس مرکز تحقیقات سیاسی-نظامی در دانشگاه روابط بین الملل وابسته به وزارت امور خارجه روسیه معتقد است جمهوری اسلامی ایران با ساخت بمب غیرهستهای قدرتمند 10 تنی ویژه حملات هوایی، در حقیقت قصد دارد قدرت نظامی خود را به رخ دشمنان بالقوه خود در منطقه، به خصوص رژیم صهیونیستی بکشد.
به احتمال زیاد اعلام ساخت یک بمب غیرهستهای قدرتمند هوایی در ایران ارسال پیامی مشخص برای اسرائیل و دیگر دشمنان بالقوه جمهوری اسلامی است.
در عین حال بمبی به وزن 10 تن، یک محموله بسیار جدی است که تنها هواپیماهای ترابری نظامی نظیر «ایل-76» ساخت روسیه قادر به حمل آن هستند. ساخت چنین مهمات جنگی، خبری غیرمنتظره نیست و اتحاد جماهیر شوروی در سالهای جنگ جهانی دوم از بمب 5 تنی استفاده کرده بود و 10 سال قبل هم چنین بمبی را آمریکاییها در افغانستان بکار گرفته بودند.
بهمنی: در زمان تحریم، با قایقموتوری پول میآوردیم
«محمود بهمنی» که در دولت احمدی نژاد مسئولیت رئیس کلی بانک مرکزی را بر عهده داشت و اکنون در کسوت نمایندگی مجلس قرار گرفته است، در مصاحبه ای موضوعات جالبی را مطرح کرده و می گوید: همه فکر می کردند من تابع رئیس جمهور هستم، اما من اصلا با شرط آمدم. ما به آنچه که با مجموعه نیروهایمان در بانک مرکزی تصمیم میگرفتم، عمل می کردیم. بگذارید مثالی برایتان بزنم؛ اوایل شهریورماه رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که از یازدهم شهریور نرخ سود بانکی به 15 درصد می رسد. این یعنی اینکه در این یازده روز هرکار می خواهید بکنید! خب، بانکها و خیلی از موسسات مالی و اعتباری خصوصی مشتریانی که سررسید سپرده هایشان 10 ماه، 6 ماه و حتی یکماه مانده بود را احضار کردند و سپردهشان را تمدید و تجدید کردند! در حالی که مسائل پولی و مالی باید به قدری محرمانه باشد که چنین سوء استفادههایی نشود. وقتی می خواستم نرخ ارز را از 1226 به 2 هزار و 477 تومان افزایش دهیم، گله معاون ارزی من این بود که چرا از این موضوع خبر نداشت و من شخصا روز پنجشنبه ساعت دو در اخبار این را اعلام کردم که از شنبه، نرخ ارز 2477 تومان خواهد بود. تصمیم ما اینقدر محرمانه بود و دفعی اعلام شد که حتی معاون ارزی من هم خبر نداشت، فرصت ندادیم که خدای ناکرده کسی بخواهد روی یک پرونده اثر بگذارد.
بله خب در آن دوره تصمیمات آنقدر دفعی اعلام میشد که در وزیر خارجه را در هواپیما و حین سفر خارجی عزل می کردند!
ممکن است در یک نگاه این انتقاد باشد ولی فرصت فعل و انفعال از مدیر باید گرفته شود.
یعنی شما از این تصمیمات دفعی دفاع می کنید؟
تصمیمات دفعی که درست باشد نه هر تصمیمی. عزل وزیر امور خارجه در طول سفر خارجی تاثیری نداشته ولی به کسی که مسئول مالی است نباید بگوییم که 10 روز بعد عوض خواهی شد؛ این مسئله با اینکه بخواهیم وزیر امورخارجه را عزل کنیم، خیلی تفاوت می کند. ما پشتوانه یک تجربه 47 ساله را داشتم و باز کسر می آوردم و می دیدم یک جاهایی باید طور دیگری تصمیم گرفت. وقتی مبادلات پولی ممنوع است؛ شما باید با قایق موتوری از خلیج فارس اسکناس بیاورید! شما اگر مسئول هستید و نروید دیگران هم این کار را نمی کنند.
یعنی شما این کار را کرده اید؟
بله در مواردی حتما خودم می رفتم. می گفتیم نانوایان کیسه های آرد را دم در نانوایی ها بگذارند تا مردم متوجه نشوند شرایط خراب است.
برای انتقال قایقها یا چمدانهای پول؟
من همه چیز را تجربه کرده ام اما خیلی چیزها را نباید گفت چون حالا زود است. به عقیده من اگر بدانند که ما چکار کردیم، همین مبادی هم در جریانات تحریمها بسته می شود. حتی ممکن است منِ نوعی را ممنوع الخروج کنند. چون واقعیت این است که ما تحریمها را دور میزدیم. حالا به من می گویند که شما با زنجانی ارتباط داشتی؟ من اصلا زنجانی را ندیده بودم. ما اصلا اینها را دفع می کردیم.