پیش بینی ها از قیمت نفت پس از خروج ترامپ از برجام، درگیری شدید داعش و دیگر تروریستها در حومه درعا، اعلام تمایل برای جنگ با ایران از سوی نتانیاهو، بررسی لایحه تحریم فروش تسلیحات نظامی به ترکیه در کنگره آمریکا و هشدار مکرون در مورد وقوع جنگ در صورت خارج شدن ترامپ از برجام، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آماده باش اردوغان به ارتش ترکیه برای مأموریت جدید در سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ رئیس جمهوری ترکیه، بدون اشاره به تداوم عملیات نظامی آنکارا در خاک سوریه بر خلاف موازین بین المللی، اعلام کرد: نظامیان ترکیه آماده مأموریت های جدید در سوریه باشند.
به گزارش اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز یکشنبه بدون اشاره به تداوم عملیات نظامی آنکارا در خاک سوریه بر خلاف موازین بین المللی، در اظهاراتی اعلام کرد: نظامیان ترکیه آماده مأموریت های جدید در سوریه باشند.
رئیس جمهوری ترکیه در حالی که بیش از سه ماه از آغاز تجاوز نظامی ارتش این کشور به خاک سوریه می گذرد، در این باره گفت: تنگ کردن حلقه محاصره تروریست ها را کنار نمی گذاریم. عملیات جدیدی را به «سپر فرات» و «شاخه زیتون» خواهیم افزود؛ لذا نظامیان ما آماده مأموریت های جدید باشند.
رجب طیب اردوغان در جمع هواداران خود از حزب عدالت و توسعه ترکیه در استانبول ادامه داد: هرگز از فرایند عضویت در اتحادیه اروپا دست بر نداشته است؛ هرچند اروپا درباره این فرایند، همانند ترکیه مایل و مصمم نیست.
وی در ادامه افزود: ترکیه در حال تبدیل شدن به قدرتی مهم در جهان است! هدف ما این است که سیستم های دفاعی زمینی، هوایی و دریایی ترکیه ۱۰۰ درصد بومی شوند.
پیش بینی ها از قیمت نفت پس از خروج ترامپ از برجام
نشریه «فوربس» آمریکا، گزارشی درباره تإثیر خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران منتشر کرده که در ادامه بخش هایی از آن می آید.
بر اساس این گزارش، به احتمال زیاد ترامپ روز دوازدهم ماه می، از توافق هسته ای خارج خواهد شد و این کار تأثیری جدی بر بازارهای جهانی نفت خواهد گذاشت که از هم اکنون با افزایش بهای نفت روبه رو هستند.
بهای هر بشکه نفت برنت به حدود هفتاد و پنج دلار رسیده که علت آن پیش بینی کاهش عرضه نفت ایران در بازارهای جهانی در پی خروج آمریکا از توافق هسته ای است.
بیشترین نگرانی از قطع عرضه حدود 500 هزار بشکه نفت ایران به بازارهای جهانی است که هم اکنون نیز به علت تدابیری که اوپک برای سامان دادن به بازار اندیشیده، با کمبود عرضه در مقایسه با تقاضا روبه روست. تقاضا برای نفت در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بیش از هر زمان دیگری در خلال هشت سال گذشته، افزایش نشان می دهد.
کاهش عرضه نفت ایران به بازار جهانی هر اندازه هم که اندک باشد، باز هم با توجه به مشکلاتی که در ونزوئلا به بار آمده است، تأثیری جدی بر قیمت نفت در بازارهای جهانی خواهد داشت. صادرات نفت ایران در پی توافق هسته ای به دو برابر افزایش یافت و روزانه به دو میلیون و دویست هزار بشکه رسیده است. کشورهای اروپایی روزانه بین 500 تا 600 هزار بشکه نفت از ایران خریداری می کنند.
در صورت خروج آمریکا از توافق و برقراری تحریم های ثانویه از سوی آمریکا برای شرکت هایی که با ایران دادوستد می کنند، ممکن است چین و هند که عمده ترین خریداران نفت ایران هستند، با دریافت تخفیف های چشمگیر جای خریداران نفت ایران در بازار اروپا را بگیرند، چون این دو کشور توجه چندانی به تحریم های آمریکا نشان نمی دهند.
اینکه قیمت های نفت تا چه میزان افزایش خواهد یافت، دقیقا مشخص نیست، ولی تا بشکه ای 300 دلار نیز برآورد می شود. عربستان سعودی که قصد دارد سهام شرکت نفت خود (آرامکو) را به بخش خصوصی واگذار کند، ممکن است به سهمیه های تولید تعیین شده از سوی اوپک وفادار بماند و تولید خود را افزایش ندهد تا قیمت ها افزایش پیدا کند.
درگیری شدید داعش و دیگر تروریست ها در حومه درعا
منابع سوری از درگیری های شدید میان تروریست های داعش و دیگر گروه های مسلح در بخش غربی از حومه شهر درعا در نزدیکی مرز سوریه با اردن خبر دادند.
بر اساس این گزارش، همزمان ارتش سوریه مناطقی در حومه شمالی درعا و در اطراف شهرک جاسم را هدف قرار داد.
این در حالی است که منابع سوری از درگیری های شدید میان تروریست های داعش و نیروهای ارتش سوریه در محورهای مختلف در جنوب پایتخت سوریه خبر دادند.
خبر دیگر آنکه اتوبوس هایی که چهارمین گروه از تروریست ها را به همراه خانواده های خود از شهرک های ببیلا، یلدا و بیت سحم منتقل می کنند، به سوی نقطه تجمع در جنوب دمشق روانه شدند تا به شمال سوریه بروند.
از سوی دیگر، بر اثر انفجار تروریستی در مسیر اتوبوس نیروهای ارتش سوریه در جاده دمشق ـ السویداء حدفاصل الصوره الکبیره و براق در اراضی استان درعا شش سرباز و دو افسر سوریه کشته شدند.
اعلام تمایل برای جنگ با ایران از سوی نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ضمن اشاره به اهمیت دیدار آتیاش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، بار دیگر ادعاهای بیپایه و تکراری خود علیه تهران را تکرار کرده است.
نتانیاهو امروز یکشنبه مدعی شد: هرچند اسرائیل هیچ تمایلی به درگیری نظامی با ایران ندارد، اگر قرار است درگیری اتفاق بیفتد، ترجیح میدهم این درگیری الآن باشد نه بعداً.
نتانیاهو در ادامه ادعا کرد: ما مصمم هستیم تا مانع از تثبیت حضور ایران در سوریه شویم، حتی به قیمت تقابل و درگیری. ما خواستار درگیری نیستیم، ولی برای هر سناریویی آماده هستیم. ما خواهان تقابل و رویارویی نیستیم، ولی اگر لازم به درگیری باشد، این درگیری بهتر است الآن باشد تا بعداً.
نتانیاهو در ادامه گفت: روز چهارشنبه با پوتین در مسکو دیدار خواهم کرد. دیدارهای من با رئیس جمهور روسیه همیشه برای ارتش اسرائیل و همین طور امنیت اسرائیل و همکاری بین ارتشهای اسرائیل و روسیه مهم بوده، ولی این نشست اهمیت خاصی دارد، آن هم با توجه به تلاشهای ایران برای تثبیت خودش در سوریه. اسرائیل برای دفاع از خودش، آزادی عمل کامل دارد.
نخست وزیر اسرائیل افزود: در ماههای اخیر، ایران تسلیحات پیشرفتهای را به سوریه منتقل کرده است تا به ما حمله کند، این تسلیحات شامل پهپادهای مسلح و نظامی، موشکهای زمین به زمین و سامانههای ضدهوایی است که جنگندههای نیروی هوایی اسرائیل را تهدید میکند.
بررسی لایحه تحریم فروش تسلیحات نظامی به ترکیه در کنگره آمریکا
مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان زیرمجموعه کنگره آمریکا در لایحه بودجه دفاعی این کشور، محدودیتهایی برای فروش سلاح به ترکیه در نظر گرفته است.
مسئولان آمریکایی در چند ماه اخیر، با انتقاد شدید از اقدام ترکیه مبنی بر خرید سامانه پدافند موشکی اس-400 از روسیه، ناراحتی خود را از سیاستهای نظامی ترکیه به صراحت ابراز کرده بودند.
کمیسیون خدمات تسلیحاتی مجلس نمایندگان آمریکا، بررسی لایحه اختیارات دفاع ملی برای سال مالی به منظور تصویب در هفته آینده را آغاز کرده است. در پیشنویس این لایحه قرار شده تا زمانی که پنتاگون گزارش کاملی از روابط نظامی ترکیه با آمریکا ارائه دهد، از فروش هرگونه تجهیزات بزرگ نظامی به ترکیه جلوگیری شود.
این لایحه پس از گزارش پنتاگون در مجلس نمایندگان آمریکا به رأی گذاشته و در صورت تصویب برای تأیید به مجلس سنا فرستاده خواهد شد.
گفته میشود، در این لایحه تحریمهای نظامی علیه ترکیه به خاطر همکاری نظامی با روسیه در نظر گرفته شده است. همچنین بخش مهمی از بودجه دفاعی 717 میلیارد دلاری آمریکا به جنگ سرد با روسیه اختصاص داده شده است.
هشدار مکرون در مورد وقوع جنگ در صورت خارج شدن ترامپ از برجام
«امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه که تاکنون بارها در خصوص قصد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای خروج از توافق هستهای هشدار داده، این بار هشدار جدیتر به عواقب چنین اقدامی داد.
ترامپ باید بر اساس قوانین داخلی آمریکا، تا شش روز دیگر یعنی 22 اردیبهشت تصمیمش را درباره تمدید یا عدم تمدید تعلیق تحریمهای هستهای ایران اعلام کند. این کار از نظر قواعد بینالملل بر عهده آژانس بینالمللی انرژی اتمی است؛ اما قوانین داخلی آمریکا در این مورد، حقوق داخلی این کشور را به حقوق بینالملل ارجحیت داده است.
مقامات ایران در خصوص واکنش متقابل تهران به این عهدشکنی آمریکا هشدار دادهاند.
ماکرون که چند هفته پیش برای بررسی تصمیم برجامی ترامپ و رایزنی با وی به واشنگتن رفته بود، روز گذشته در ارزیابی تبعات خروج احتمالی ترامپ از برجام گفته: «خروج کامل آمریکا از برجام به معنی باز کردن جعبه پاندورا است و میتواند به جنگ منجر شود.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.