نکته‌های سیاسی درباره انتخاب شهردار تهران؛

«ائتلاف کارگزاران ـ اعتمادملی» پیروز شد؛ «اتحادملت» شکست خورد/ «افشانی» اصلاح‌طلب است یا «حسینی مکارم»؟!

البته اتحاد ملتی ها که رقیب سرسخت خود در انتخاب شهردار یعنی کارگزاران سازندگی را بدون کاندیدا می دیدیدند، با لابی هایی که با رئوس جریان اصلاح طلبی صورت داده بودند و گزینه های متعددی که پیش رو داشتند، خود را از پیش برنده رقابت انتخاب شهردار می دانستند و شاید همین باعث شد که رقیب آنان یعنی کارگزاران با ائتلاف با اعضای حزب اعتماد ملی، این خیال جمع آنان را خراب کرده و نقشه شان را ناتمام بگذارند.
کد خبر: ۷۹۷۶۰۰
|
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۴ 10 May 2018
|
21440 بازدید
|

انتخاب شهردار تهران به مراحل پایانی خود نزدیک شده و از بین چهره هایی نظیر «محمد علی افشانی، سمیع الله حسینی مکارم، محمد ابراهیم انصاری لاری، محمود حجتی، محمود حسینی، حجت‌الله میرازیی و پیروز حناچی» افشانی گزینه حزب اعتماد ملی و حسینی مکارم سرپرست شهرداری تهران در نهایت برای رقابت نهایی انتخاب شهردار برگزیده شدند.

به گزارش «تابناک»؛ در رأی گیری نهایی «سید محمدعلی افشانی» با ۱۵ رأی و «سمیع الله حسینی مکارم» با ۱۱ رأی، دو گزینه نهایی تصدی شهرداری تهران شدند. و «پیروز حناچی» ۱۰ رأی و تنها یک رأی کمتر موفق به حضور در دوئل نهایی شهرداری پایتخت نشد.

چرا کارگزاران به سمت حجتی چرخید و برگشت؟

در این بین، اگر به لحاظ سیاسی بخواهیم به بررسی ترکیب گزینه های شهرداری تهران بپردازیم، باید اشاره کنیم که پس از کنار رفتن گزینه اصلی حزب کارگزاران سازندگی یعنی «محسن هاشمی رفسنجانی» از بین کاندیداهای موجود این حزب که نفوذ و تأثیرگذاری زیادی در کنار حزب اتحاد ملت در شورای شهر تهران دارد، ابتدا از در مصالحه با اتحاد ملتی ها درآمد و «سید محمود حجتی» که احتمال شهردار شدنش بسیار قوت گرفته بود، حمایت کرد.

«ائتلاف کارگزاران – اعتمادملی» پیروز شد؛ «اتحادملت» شکست خورد/ «افشانی» اصلاح‌طلب است یا «حسینی مکارم»؟!

کارگزاران اعلام کرد، از میان هفت گزینه نهایی شهرداری پایتخت کاندیدایی ندارد که بخواهد از او حمایت کند؛ بنابراین، برای حفظ موقعیت نیروهای خود در شهرداری و شورا و همچنین محفوظ نگه داشتن سهم این حزب از مدیریت شهری تهران تلاش کرد از کاندیدایی حمایت کند که از شانس بالایی برای رسیدن به کرسی شهرداری برخوردار است، لذا از حجتی حمایت کرد.

پس از آنکه این حزب و اعضایش، متوجه ماندن حجتی در وزارت جهاد کشاورزی و انصراف او از تصدی کرسی شهرداری شدند، بلافاصله تلاش کردند، با لابی های سیاسی خود، مانع از پیروز شدن دیگر کاندیداهای حزب اتحاد ملت بشوند و لذا به سمت ائتلاف با اعضای حزب اعتماد ملی در شورا و گزینه مورد نظر آنان «سید محمدعلی افشانی» و همچنین جذب نظر سایر اعضای شورا که در عضویت حزب اتحاد نیستند و نزدیکی هم به آنها ندارند، رفتند.

دلایل شکست حزب اتحاد ملت چه بود؟

ائتلاف کارگزاران، اعتماد ملی و سایر اعضای شورا که نزدیکی به اتحاد ملت ندارند، باعث شد با انصراف حجتی و انصاری لاری، حزب اتحاد ملت همچنان سه گزینه نزدیک به خود را در بین کاندیداهای شهرداری تهران (حناچی، حسینی و میرزایی) می دید، اما در نهایت در مقابل ائتلاف شکل گرفته که پیشتر شرح آن رفت، شکست بخورد.

البته اتحاد ملتی ها که رقیب سرسخت خود در انتخاب شهردار یعنی کارگزاران سازندگی را بدون کاندیدا می دیدیدند، با لابی هایی که با رئوس جریان اصلاح طلبی صورت داده بودند و گزینه های متعددی که پیش روی داشتند، خود را از پیش برنده رقابت انتخاب شهردار می دانستند و شاید همین باعث شد که رقیب آنان یعنی کارگزاران با ائتلاف با اعضای حزب اعتماد ملی، این خیال جمع آنان را خراب کرده و نقشه شان را ناتمام بگذارند.

چنانکه در روزنامه سازندگی هم پس از مشخص شدن دو گزینه نهایی شهرداری تهران مورد اشاره قرار گرفته است، این اقدام خیلی تحت تأثیر لابی های سیاسی این چند حزب اصلاح طلب و علیه حزب اتحاد ملت در درون و بیرون از شورا مورد پیگیری قرار گرفته، اما گویا حزب اتحاد، بنایش این بوده که با لابی های سیاسی خارج شورا در نهایت سرنوشت شهرداری تهران را رقم بزند.

افشانی و حسینی مکارم چقدر اصلاح‌طلبند؟

جدای از همه اتفاقات سیاسی، دو چهره به رقابت نهایی برای انتخاب شهردار رسیده اند که یکی را می توان 100 درصد اصلاح طلب و برخاسته از پایگاه اصلاح طلبی معرفی کرد و دیگری را ـ هرچند این روزها پسوند اصلاح طلب پشت نامش قرار گرفته ـ اما خیلی نمی توان اصلاح طلب دانست و در حقیقت زمینه ای در خصوص فعالیت اصلاح طلبی او به صورت رسمی دیده نمی شود.

«محمد علی افشانی»، عضو رسمی شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است که مسئولیت های زیادی در استانداری های شهرهای مختلف در دولت اصلاحات و دولت تدبیر و امید و همچنین سابقه مدیریت در وزارت آموزش و پرورش دولت اصلاحات داشته را می توان، فردی اصلاح طلب معرفی کرد که هم اکنون هم با حمایت احزاب اصلاح طلب توانسته نامش را برای تصدی کرسی عالی مدیریت شهری تهران مطرح کند.

در طرف مقابل از فعالیت های اصلاح طلبانه «سمیع الله حسینی مکارم» سابقه مشخصی در دسترس نیست. او عمده فعالیت هایش را در وزارت آموزش و پرورش، شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی انجام داده است و از آنجایی که نامش در بین افرادی که در دوره قالیباف از شهرداری مسکن دریافت کرده بودند، دیده می شود، برخی اصلاح طلبان او را نیروی قالیباف می دانند؛ هرچند «محمد علی نجفی» که مکارم سابقه همکاری با او در شهرداری و میراث فرهنگی را دارد، یکی از حامیان جدی اوست.

افشانی کیست و چه مسئولیت‌هایی داشته؟

«سید محمدعلی افشانی»، از فعالان اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است. وی در هشتم خردادماه سال ۱۳۸۴ نشان دولتی «درجه دوم سازندگی» از سید محمد خاتمی دریافت کرد و در سال ۱۳۹۲ گزینه استانداری خوزستان بود، اما عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان شد.

با آغاز زمزمه‌هایی در مورد انتصاب محمدعلی افشانی به استانداری فارس، ۱۸ نماینده مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی در اعتراض به انتصاب افشانی به عنوان استاندار جدید فارس، صحن علنی مجلس را ترک و استعفای خود را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کرده و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور وقت را به استیضاح تهدید کردند. اما در نهایت با مقاومت عبدالرضا رحمانی فضلی، در ۲۴ تیر ۱۳۹۴ افشانی رسماً استاندار فارس شد.

سید محمدعلی افشانی (متولد استان کهگیلویه و بویراحمد) سیاستمدار اصلاح طلب، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و استاندار فارس در دولت یازدهم است. وی هم اکنون معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در دولت دوازدهم است.

وی معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و رئیس سابق سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بوده و نیز در سابقه افشانی، معاونت استانداری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان نیز به چشم می‌خورد.

حسینی مکارم را بهتر بشناسید

در سوابق کاری «سمیع الله حسینی مکارم» مدیریت اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۴ تهران، معاونت اداری و مالی آموزش و پرورش تهران و مدیر کلی مدارس شبه قاره هند و مدیرکلی بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش دیده می شود. وی در دولت‌های نهم و دهم از آموزش و پرورش جدا و به سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران، پست بانک رفته و در دولت روحانی به عنوان معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری (معاون معاونان رئیس جمهور آقایان نجفی، سلطانی فر و خانم احمدی فر) اشتغال داشت. حسینی مکارم دانش آموخته اقتصاد است و از معلمی، مدیریت مدرسه، رئیس اداره منطقه، معاون مدیرکل، مدیرکل و… را در تجربه و کارنامه خود دارد.

سمیع اله حسینی مکارم، دارای سابقه تحصیل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا در حوزه اقتصاد نظری و اقتصاد برنامه‌ریزی است.

او پیش از این معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود و معاونت سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران و مدیر کلی بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.

سمیع الله حسینی مکارم سرپرست شهرداری تهران پس از استعفای نجفی در سوابق کاری‌اش پست‌هایی، چون معاونت مالی شهرداری و معاونت اداری و مالی و مدیرکلی بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.

سمیع الله حسینی مکارم که پس از قبول استعفای محمدعلی نجفی از سوی اعضای شورای شهر به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شده است، در معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران به عنوان معاون نجفی فعالیت می‌کرده است.

حسینی مکارم سابقه تدریس در دانشگاه‌های علوم اقتصادی و دارایی و دانشگاه پیام نور را نیز در رزومه خود دارد و وی مدرک کارشناسی خود را در اقتصاد نظری از دانشگاه شهید بهشتی گرفته و همچنین کارشناسی ارشد این رشته را در دانشگاه تهران گذرانده است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
نه خدایی..خدایی..چه فرقی میکنه مثلا..همشون تهش یکین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
هیچکدوم شون در حد شهرداری تهران نیستند
چه گزینه هایی
ناشناس
|
Sweden
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
مگه حزب داریم تو ایران۰ چند نفر عضو این احزاب هستند؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
ملک نجومی بگیر را چطوری میخواهید شهردار کنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
کشور ما از همین لابی ها و سهم خواهی ها بیشترین ضربه را خورده تا از دشمنان قسم خورده این ملت .
نیاورانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
با این اوضاع و احوال ناامید کننده شورای تهران فرقی نمیکنه کی شهردار بشه......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
تو این بدبختی شهردار هم نداریم
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
دوباره میخان با جناح و باند ، مردمو سر کار بذارن
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
ای بیچاره ....... تهران... ای صدپاره.......تهران.
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
اتحاد ملت اتحاد ملی حزب ال حزب جیمبل اینا فقط سهم خواهان قدرت هستند و مثل دارونما هستند برای ملتی که درد دموکراسی داره یه اتحادیه صنفی آزاد پیدا کنید چهار نفر آدم جمع شده باشند که بتونند یه هدف کاملا غیر سیاسی رو دنبال کنند.باید باور کنیم که اینها احزاب آزاد هستند و خیلی مرتب وبدون دخالت لابیهای پنهان قدرت دارن رقابت میکنند؟شهرداری یه پست کاملا اجرایه چند وقته به اندازه ریس جمهوری بهش پرداخته شده این درده سیاست زدگی وسیاسی کاریه هر کس شهردار بشه وضع بدتر نشه بهتر نمیشه دلیلش اینه هرکس جرات می‌کنه طرف این پست بیاد دو واحد تاریخ کرباسچی رو پاس کرده .
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟