صبح امروز صدها تن از معلمان کشور با تجمع در برابر ساختمان برنامه و بودجه و نیز برخی شهرهای کشور، تلاش کردند تا صدای اعتراض خود را به آنچه حقوق صنفی و اولیه خود می دانند، نشان دهند؛ اعتراضاتی که البته با برخی درگیری ها به تنش کشیده شد و بی نتیجه پایان یافت.
به گزارش «تابناک»؛ مدتی است شمار بسیاری از معلم ها در سراسر کشور در اعتراض به نادیده گرفته شدن حقوق صنفی و مادی خود، جسته و گریخته بیانیه صادر می کنند و تلاش دارند که اعتراضات خود را به گوش مسئولان کشور برسانند؛ تلاش هایی که در صبح روز پنجشنبه نیز به صورت جدی تر دنبال شد.
امروز آن دسته معلم هایی که با هماهنگی قبلی خود را به ساختمان برنامه و بودجه رسانده بودند تا در این تجمع صنفی مطالبات خود را مطرح و به گوش مسئولان برسانند، در میان شعارهای خود پیگیری حقوقی را مطرح کردند که خود حاوی پیام روشنی از روزهای تاریک آموزش و پرورش کشور بود.
یکی از مهم ترین مطالباتی که امروز در شعارهای معلمان وجود داشت موضوع آموزش رایگان، باکیفیت و عادلانه برای همه دانش آموزان ایرانی بود؛ موضوعی که بارها کارشناسان نسبت به عواقب آن هشدار داده اند و خسارات برآمده از افزایش تضادهای طبقاتی در حوزه آموزش را گوشزد کرده اند.
موضوعات مرتبط با بیمه یکی دیگر از دغدغه و شعارهای امروز معلمان بود. آنها در شعارهای خود موضوع بیمهی کارآمد شاغل و بازنشسته را طرح کردند و مدعی شدند، بیمه های کنونی آنها کارایی چندانی در خدمات رسانی به آنها را ندارد.
معلمان امروز همچنین نسبت به حقوق و مزایای پایینشان به نسبت سایر مشاغل دولتی معترض بودند و تأکید داشتند که باید حقوق و دستمزد بالای خط فقر به آنها پرداخته شود؛ شرایطی که نشان می دهد در شرایط کنونی جمع زیادی از معلمان کشور از نظر حقوق و مزایا دچار محدودیت های فراوان هستند و این موضوع برای آن ها قابل تحمل نیست.
از جمله دیگر محورهای اعتراضی آنها می توان به موضوع خصوصی سازی آموزش و پولی سازی آن اشاره کرد. این معلمان در اعتراض خود، خواستار توقف موضوع خصوصی سازی آموزش در کشور بودند؛ موضوعی که به نظر می رسد چون منافع بسیاری به آن گره خورده تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد.
تبعیض و بی عدالتی در ساختار آموزش و پرورش و نیز تأخیر در پرداخت حقوق معلمان از دیگر موضوعات مهمی بود که امروز در اعتراض های صنفی شکل گرفته مورد تأکید قرار داشت.
هرچند افراد حاضر در تجمع را عمدتاً معلمان رسمی و بازنشسته آموزش و پرورش تشکیل می داد، این افراد در اعتراض های خود به حقوق مادی و معنوی نیروهای حق التدریسی نیز اشاره کردند و مطالبات آنها را نیز مد نظر قرار دادند. آنها تأکید داشتند ایجاد امنیت شغلی برای نیروهای حق التدریسی و نیز پوشش بیمه ای آنها یکی از موضوعات مهمی است که مسئولان آموزش و پرورش به آن توجه ندارند.
همه مطالبات معلم های معترض البته مادی نبود و آنها موضوعات دیگری چون برخورد جدی با خشونت در مدارس، حمایت از معلم ها در جامعه و رفع هر گونه تبعیض (جنسیتی، قومیتی، مذهبی و طبقاتی) از نظام آموشی را نیز بیان کردند و نسبت به بی توجهی مسئولان به این مسائل مهم هشدار دادند.
بر اساس اطاعات به دست آمده اعترضاتی که امروز شکل گرفت، علاوه بر تهران در شهرهایی مثل اصفهان، کرمانشاه، مشهد، رشت، بجنورد، شیراز، ساری، کازرون و بهبهان نیز دنبال شد؛ اعتراض هایی که در ادامه با ورود نیروهای انتظامی با تنش هایی نیز رو به رو شد و بر اساس گزارش ها تعدادی از معلم های حاضر در تجمعات نیز بازداشت شدند.
این اولین و آخرین اعتراض صنفی معلمان نبود و پیش از این نیز آنها بارها به مواردی که طرح شد، معترض بوده اند. روند موجود نشان می دهد، بهتر است به معلم ها بیش از این ها توجه کرد و تلاش ها را در مسیر بهبود وضعیت معیشت آنها متمرکز کرد.
هرچند اکنون نیز برخی گزارش ها حکایت از تلاش مناسب دولتمردان در مسیر بهبود وضعیت معیشت و مطالبات صنفی معلمان است اما این رود باید با شناب بیشتری دنبال شود.
بی عدالتی، اختلاف میان حقوق معلمان با سایر کارکنان دولتی، پولی سازی مدارس، خصوصی سازی و .... همه از جمله مسائلی است که باید در مورد آنها تجدید نظر شود و بهبود شرایط موجود در دستور کار قرار بگیرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.