نرخ انواع سکه از روز دوشنبه هفته جاری دوباره در مسیر افزایشی قرار گرفته است. این روند صعودی در حالی رقم خورده است که نرخ جهانی طلا در مسیر نزولی بوده و حتی به کف ۱۳۰۰ دلاری نیز سقوط داشته است، ولی انچه مسلم است در حال حاضر بهای سکه تحت تاثیر مستقیم دلار در بازار آزاد تهران قرار گرفته است. بازاری که با وجود قاچاق بودن معامله دلار خارج از قیمت ۴۲۰۰ تومان، بازهم شاهد معاملات غیر رسمی با شیب افزایشی برای قیمت ارز به ویژه دلار، یورو و پوند میباشد.
به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، در معاملات آخرین روز کاری بازار سکه در هفته جاری، خبرهای رسیده از بازار آزاد حکایت از گرانی بهای انواع سکه در بازار دارد. به طوریکه بر اساس این گزارش، تا لحظه انتشار خبر، هر سکه تمام طرح قدیم با افزایش ۱۰ هزار تومانی نسبت به نرخ پایانی روز قبل، به قیمت نقدی ۱,۸۷۱,۰۰۰ تومان رسیده است. همچنین هر سکه تمام طرح جدید نیز در حال حاضر، ۱,۹۷۵,۰۰۰ قیمت گذاری شده است که نسبت به روز قبل، ۳۷ هزار تومان افزایش داشته است. هر نیم سکه بهار آزادی نیز با رشد اندک ۲ هزار تومان به قیمت ۹۶۶ هزار تومان فروخته شده است و هر ربع سکه بهار آزادی با ۵ هزار تومان کاهش قیمت، به رقم فروش ۵۵۵ هزار تومان رسیده است. به نظر میرسد در حال حاضر با وجود روند کاهشی نرخ جهانی طلا در بازار فلزات گران بها، نرخ سکه در بازار آزاد از جانب بازار غیر رسمی ارز حمایت میشود. جاییکه دلار در معاملات پشت خطی و غیر رسمی در کانالهای بالاتر از نرخ رسمی دولت (۴۲۰۰ تومان) ارزشگذاری میشود.
طلای جهانی تحت تاثیر ابهامات ژئوپلیتیکی و ضعف ارزش دلار
قیمت طلا پس از این که در معاملات روز گذشته به پایینترین قیمت امسال سقوط کرد، روز پنج شنبه تحت تاثیر ابهامات ژئوپلیتیکی و ضعف ارزش دلار اندکی افزایش یافت. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲۵ درصد رشد کرد و به ۱۲۹۳.۴۳ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته به ۱۲۸۶.۲۰ دلار سقوط کرده بود که پایینترین قیمت طلا از ۲۸ دسامبر بود. در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در ژوئن ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۲۹۲.۸۰ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز چهارشنبه با ۱.۲۰ دلار یا کمتر از ۰.۱ درصد افزایش، در ۱۲۹۱.۵۰ دلار بسته شده بود. دلار آمریکا پس از اینکه شب گذشته به بالاترین رکورد سال ۲۰۱۸ صعود کرد، در معاملات روز پنج شنبه در برابر سبدی از ارزهای رقیب افت کرد و یورو نیز به دلیل نگرانیها نسبت به تحولات سیاسی ایتالیا، نزدیک به پایینترین رکورد پنج ماه گذشته ایستاد. بارناباس گان، تحلیلگر بانک OCBC در این باره گفت: کشمکش بین ریسک گریزی و ارزش دلار، جهت قیمت طلا را مشخص میکند. پیش از این با توجه به احتمال شکست مذاکرات میان آمریکا و پیونگ یانگ با وجود رشد ارزش دلار، تا حدودی تقاضا برای خرید طلا به عنوان دارایی مطمئن ایجاد شد. بالا رفتن ارزش دلار، طلا را که به این ارز قیمتگذاری میشود برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر میکند. بر اساس گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد معلوم نیست که دیدارش با رهبر کره شمالی انجام شود. طلا در شرایط ابهامات سیاسی و اقتصادی، سرمایه گذاری مطمئن به شمار رفته و با افزایش تقاضای خرید روبرو میشود. همچنین بر اساس گزارش ایسنا، در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۱۶.۴۱ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۵ درصد رشد کرد و به ۸۹۲.۳۰ دلار رسید و هر اونس پالادیوم با ۰.۳ درصد افزایش، ۹۸۶.۱۵ دلار معامله شد.
نرخ ۳۹ ارز به روایت بانک مرکزی در بازار رسمی
براساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا برای امروز (پنج شنبه بیست و هفتم اردیبهشت ماه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با ۲۴۵ ریال افزایش نسبت به روز چهار شنبه ۵۶ هزار و ۹۵۱ ریال و هر یورو نیز با ۲۱ ریال کاهش در مدت مشابه با قیمت ۴۹ هزار و ۶۷۶ ریال ارزشگذاری شد.
براین اساس هر فرانک سوئیس ۴۲هزار و ۲۷ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۸۳۶ ریال، کرون نروژ ۵ هزار و ۲۰۹ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۶۷۰ ریال، روپیه هند ۶۲۱ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۷۵۳ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۳۶ هزار و ۳۲۵ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۱۲۲ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۳۵۱ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۴ ریال و دلار کانادا ۳۲ هزار و ۹۲۲ ریال قیمت خورد.
همچنین نرخ راند آفریقای جنوبی ۳ هزار و ۳۷۶ ریال، لیر ترکیه ۹ هزار و ۵۰۱ ریال، روبل روسیه ۶۸۱ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۴۵ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و ۶۹۱ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۳۷۶ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲هزار و ۶۵۶ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۸ هزار و ۶۰۸ ریال تعیین شد.
نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۶۸۱ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۹۴۹ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۶۰۴ ریال، یکصد بات تایلند۱۳۱ هزار و ۲۴۱ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۵۸۵ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۸ هزار و ۹۴۰ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۲ هزار و ۸۴۱ ریال، افغانی افغانستان ۵۹۲ ریال، روبل جدید بلاروس ۲۱ هزار و ۳ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۶ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۶۸۲ ریال و بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال ارزشگذاری شد.