درگیری شدید بین نیروهای اماراتی و قطری، درخواست «گروه بین المللی بحران» از ریاض در قبال عراق، ادعاهای ضد ایرانی وزیر خارجه مغرب، اظهارات جدید ترامپ علیه برجام و اظهارات مسئول دفتر صدر درباره ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به حمله غافلگیرانه داعش به بادیه سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، در حمله غافلگیرانه داعش به بادیه سوریه، دست کم ۲۶ نیروی ارتش سوریه و همپیمانان آن کشته شدند.
رامی عبدالرحمن، مدیر مرکز دیدبان حقوق بشر سوریه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: نیروهای داعش پس از منفجر کردن خودروی بمب گذاری شده که نیروهای ارتش سوریه را هدف قرار داد، حملهای را آغاز کردند و درگیریها تا به این لحظه میان طرفین ادامه دارد.
وی گفت، تروریستها از یک منطقه که تحت اشغال آنها در شرق شهر تدمر در مرکز سوریه بود، وارد بادیه شده بودند.
درگیری شدید بین نیروهای اماراتی و قطری
درگیری شدید بین نیروهای اماراتی و قطری در شهر «تعز» واقع در جنوب یمن با استفاده از انواع سلاح های سنگین و متوسط همچنان ادامه دارد.
روز سه شنبه رسانه های محلی به نقل از منابع محلی و پزشکی یمن گزارش دادند: درگیری نیروهای اماراتی و قطری از شب گذشته (دوشنبه) آغاز شد و تا کنون بر اثر این درگیری چندین نفر از طرفین کشته و زخمی شده اند.
اهالی شهر تعز نیز به خبرنگار المیادین گفتند، تشنج زیادی بر محله های شهر تعز حاکم است و صدای شلیک گلوله از محله های مختلف شهر شنیده می شود و این در حالی است که تاکنون علل درگیری میان نیروهای متجاوز اماراتی و قطری به یمن مشخص نشده است.
در درگیری میان نیروهای اماراتی و قطری همچنین دو تن از نیروهای عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن کشته و یک تن دیگر زخمی شده است.
رسانه های محلی شهر تعز نیز به نقل از شاهدان عینی گفتند، درگیری میان نیروهای اماراتی و قطری در پی تهاجم افراد مسلح در روز گذشته به 'معین الدهبلی' استاندار استان تعز و 'محمد قاید الطاهری' محافظ وی رخ داد.
در این حادثه تیراندازی الدهبلی زخمی اما محافظ وی کشته شد.
شهر تعز در تصرف دولت مستعفی و فراری عبد ربه منصور هادی و نیروهای متجاوز ائتلاف عربی است.
برخی رسانه ها نیز پیشتر از حمله نظامیان اماراتی مستقر در یمن به دیگر همپیمان این کشور از جمله عربستان خبر داده بودند.
عربستان سعودی با تشکیل ائتلافی متشکل از امارات، قطر، کویت، بحرین و نیز همراهی مراکش، مصر، اردن و سودان و با چراغ سبز آمریکا از ششم فروردین سال 1394 به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی و فراری به قدرت و مقابله با جبهه مقاومت مردمی یمن به این کشور حمله کرد.
درخواست «گروه بین المللی بحران» از ریاض در قبال عراق
گروه بین المللی بحران از عربستان خواسته شده است که عراق را به میدان درگیری جدید در چارچوب جنگ سردش با تهران تبدیل نکند.
این مرکز بین المللی پیشنهاد کرده که ریاض باید تهمیداتی در پیش بگیرد که مذهب شیعه رسما و آشکارا از سوی عربستان سعودی به عنوان شاخهای از اسلام به رسمیت شناخته شود و گرایشهای ضد شیعهای که در عربستان هستند را به حاشیه براند.
این گروه ضمن استقبال از توجه دوباره عربستان به عراق پس از عدم حضور دیپلماتیک برای یک ربع قرن، هشدار داد، ریاض در صورت تلاش برای انجام اقدامات زیادی در همان اوایل، خود را غرق در بروکراسی و فساد و یا حتی کشش واکنش ایران خواهد دید.
گروه بین المللی بحران که مقر آن در بروکسل است، این نگرش جدید سعودی ها را برگرفته از تمایل برای مقابله با نفوذ ایران دانسته و از مخالفت عراقی ها با اینکه کشورشان به عرصه درگیری ایران و عربستان تبدیل شود، خبر داده است.
بر اساس این گزارش، گروه بین المللی بحران اعلام کرد: توان مالی عربستان به آن قدرت می دهد؛ اما چنین قدرتی برای تحمیل دیدگاه هایش کافی نیست.
گروه بین المللی بحران به مسئولان سعودی برای ادامه تقویت دولت عراق به عنوان هدف بسیاری از شهروندان آن و همچنین تمرکز بر بازسازی، ایجاد شغل و تجارت، تحقق آشتی میان طوایف مختلف این کشور و دستیابی به تعادل در سرمایه گذاری در مناطق مختلف آن، تأکید کرد.
ادعاهای ضد ایرانی وزیر خارجه مغرب
وزیر خارجه مغرب در گفتوگو با شبکه خبری «فاکس نیوز» نسب به آنچه نفوذ ایران در شمال آفریقا نامید، ابراز نگرانی کرد.
«ناصر بوریتا» وزیر خارجه مغرب ضمن متهم کردن ایران و حزبالله به تجهیز «جبهه پولیساریو»، این گروه را تهدیدی برای امنیت کشورش توصیف کرد.
وی در این مصاحبه مدعی شد، ایران از طریق سفارتخانه خود در الجزایر به پولیساریو کمکهای مالی ارسال کرده و کاردار فرهنگی ایران در این سفارتخانه مسئول این عملیات بوده است.
وزیر خارجه مغرب اظهار داشت: «فکر میکنم که مداخله ایران در امور داخلی اعراب و کشورهای مسلمان در غرب آسیا و کشورهای عرب خلیج فارس متوقف نمیشود. ایرانیها به دلیل روابط خوب مراکش با آمریکا و اروپا، سعی در بیثبات کردن منطقه دارند. مراکش به کشوری میانهرو مشهور است، کشوری که از قدرت نرم در آفریقا و جهان عرب استفاده میکند و من فکر میکنم که این مسأله است ایران را آشفته میسازد.»
مغرب چندی قبل به اتهام واهی «حمایت ایران از جبهه پولیساریو» روابط خود با تهران را قطع کرد.
ترامپ: از برجام هیچچیز گیرمان نیامد
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا سهشنبه شب (بامداد چهارشنبه به وقت تهران) بار دیگر علیه توافق هستهای با ایران صحبت کرد و گفت: این توافق هیچ دستاوردی برای آمریکا نداشت.
او که در گردهمایی سالانه مرکز ضدسقط جنین «سوزان آنتونی» در واشنگتن صحبت میکرد، در بخشی از سخنرانیاش به برشمردن «دستاوردهای سیاست خارجی» دولتش پرداخت. یکی از مواردی که او به آن اشاره کرد، خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود.
ترامپ گفت: «ما توافق هستهای وحشتناک، یکسویه و ترحمبرانگیز با ایران را ترک کردیم. تمام شد. یکی از بدترین توافقهایی بود که تا حالا در موردش مذاکره کرده بودیم. هیچ چیز گیرمان نیامد، هیچ چیز.»
اظهارات مسئول دفتر صدر درباره ایران
ضیاء الاسدی مسئول دفتر سیاسی مقتدا صدر گفت: آمریکا با برخی از اعضای جناح سیاسی تحت رهبری این چهره سیاسی برجسته در عراق ارتباط برقرار کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، جناح تحت رهبری مقتدا صدر تشکیل دولت ائتلافی با جناح متعلق به حیدر العامری را که روابط خوبی با ایران دارد، رد نکرده است؛ مادامی که به گفته الاسدی، العامری «سیاستهای قومی را کنار بگذارد و یک ناسیونالیست عراقی شود».
الاسدی در بخش دیگری از اظهارات خود به ارتباط با ایران پرداخت و گفت: ما با آنها ملاقاتی رسمی نداشتیم. در مواردی ما تماسهایی دریافت میکنیم که مربوط به رخدادهای جاری است؛ اما این تماسها به معنای مذاکره درباره موضوع خاصی نیست.