سایت AFC سه اتفاق مهم را به عنوان مهمترین اتفاقات فوتبال ایران برای حضور در جام جهانی ارزیابی کرد.
به گزارش تابناک ورزشی، در آستانه شروع جام جهانی روسیه، سایت AFC به معرفی مهمترین لحظات تیمهای حاضر در این رقابتها از قاره آسیا پرداخته است. تیم ملی فوتبال ایران تاکنون چهار بار در جام جهانی حاضر بوده و از چندی دیگر باید پنجمین حضورش را در جام جهانی تجربه کند.
ایرج دانایی فر و یک امتیاز ارزشمند
تیم ملی فوتبال ایران در سال ۱۹۷۸ برای اولین بار جواز حضور در جام جهانی را به دست آورد و در انتخابی این رقابتها بدون شکست بود. ایران چهار سال قبل از آن نیز برای رسیدن به جام جهانی ناکام ماند ولی گل زیبای غفور جهانی برابر استرالیا تیم ملی فوتبال ایران را به جام جهانی رساند. با این حال ملیپوشان ایران در گروه سختی با حضور پرو، هلند و اسکاتلند هم گروه شدند.
ایران در دومین بازی خود در این جام برابر اسکاتلند قرار گرفت و در حالی که اسکاتلند را تیم برنده می دانستند این بازی با تساوی یک بر یک به پایان رسید تا اولین امتیاز ایران در تاریخ جام های جهانی ثبت شود. ایرج دانایی فر، تنها گل ایران را در این مسابقه به ثمر رساند.
اولین پیروزی در جام جهانی آن هم مقابل آمریکا
ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه نیز حضور داشت. تیم ملی فوتبال ایران بعد از شکست یک بر صفر برابر یوگسلاوی در بازی نخست به مصاف آمریکا رفت و توانست دو بر یک این تیم را شکست دهد. حمید استیلی و مهدی مهدوی کیا، مرد سال فوتبال آسیا، گلزنان تیم ملی فوتبال ایران در این مسابقه بودند. هر چند ملیپوشان ایران در بازی آخر خودشان با دو گل به آلمان باختند و در مرحله گروهی نیز حذف شدند.
نمایش قهرمانانه برابر آرژانتین در برزیل
تیم ملی ایران در ۲۰۰۴ نیز حضوی متفاوت داشت. تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی برزیل برابر تیم ملی فوتبال آرژانتین قرار گرفت و نمایش قهرمانانهای برابر این تیم داشت. شاگردان کارلوس کیروش از حریف نامدار خودشان نترسیدند. حتی نزدیک بود در نیمه نخست سیدجلال حسینی ایران را به گل هم برساند اما ضربه سر او با اختلاف کمی به بیرون رفت. در نیمه دوم هم رضا قوچاننژاد میتوانست تیم ملی فوتبال ایران را پیش اندازد تا این که لیونل مسی در وقتهای اضافه گلزنی کرد و ایران در این مسابقه شکست خورد ولی نمایش قهرمانانه این تیم از یاد نرفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.