نکاتی برای حفظ سلامتی در سفرهای تابستانی

کد خبر: ۸۰۵۵۳۵
|
۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹ 05 June 2018
|
1994 بازدید

با نزدیک شدن فصل تابستان، دور جدیدی از سفرها هم در کشور آغاز می‌شود، اما باید توجه کرد که گرمای هوا در این فصل می‌تواند مشکلاتی را برای سلامتی مسافران بویژ بیماران به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است چند نکته ساده بهداشتی را رعایت کنیم تا خاطرات شادی را از سفر برای خود و عزیزانمان بسازیم.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا معصومی چند توصیه بهداشتی را برای سفرهای تابستانی مطرح کرد و گفت: قبل از شروع سفر، برنامه مسافرت‌تان را تنظیم کنید و در این برنامه مدت زمان مسافرت، مسیر دقیق و توقف‌گاه‌های بین راه را مشخص کنید. بهتر است از وضعیت هوای مقصد و مسیر سفر نیز اطلاع کافی داشته باشید و مراکز امدادرسانی را در طول مسیر شناسایی کنید. همچنین در صورت سفر به کشورهای دیگر، از وضعیت بهداشتی و غذایی آنجا اطلاعات کافی کسب کرده و در صورت نیاز واکسن بزنید.

وی با بیان اینکه پیش از ترک منزل یکبار دیگر وسایل مورد نیاز در طول سفر را بازبینی کنید، افزود: اگر با وسیله نقلیه شخصی مسافرت می‌کنید، آن را از لحاظ فنی کاملا بررسی کنید و نقایصش را برطرف کنید. همچنین لوازم یدکی و ایمنی ضروری و لوازم پرمصرف نظیر شمع، پلاتین، تسمه پروانه و لاستیک یدکی را به همراه ببرید و از مسافرت با خودروی معیوب به طور جدی بپرهیزید. در عین حال برای پیشگیری از سوانح رانندگی، در زمانی که مضطرب، ناراحت و خسته‌اید، رانندگی نکنید و اگر خواب‌آلوده هستید، خودروی خود را در محل مناسبی نگه دارید و استراحت کنید.

معصومی ادامه داد: در هنگام بروز حادثه، آرامش خود را حفظ کنید، چون اگر با عجله و شتاب تصمیم بگیرید، مشکلات را بیشتر خواهید کرد. تا حد امکان در صورت نیاز به توقف، از توقفگاه‌های تعبیه شده در طی مسیر استفاده کرده و در توقف‌های اضطراری نیز موارد ایمنی لازم را رعایت کنید. همچنین دقت کنید افرادی که دارای شرایط خاصی هستند، باید در طول سفرشان از دستورهای ویژهای پیروی کنند. مثلاً سفرهای هوایی برای زنان باردار در اواخر بارداری ممنوع است. همچنین افراد مبتلا به نارسایی قلبی و یا لخته شدن خون باید پرواز کوتاهی داشته باشند و از نشستن طولانی مدت خودداری کنند. بیماران مبتلا به آسم و یا سایر بیماری‌های ریوی نیز باید اقامت خود را در شهرهای آلوده و یا مرتفع محدود کنند. در هر صورت، اگر شرایط جسمی و روحی خاصی دارید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، حتما درباره نحوه مسافرت با پزشک خود مشورت کنید.

وی با بیان اینکه همیشه توجه داشته باشید که کودکان نسبت به تغییر شرایط محیط حساس‌تر هستند، گفت: بنابراین نسبت به کودکان در طول سفر توجه بیشتری داشته باشید و دست‌های خود و کودکان را مرتبا با آب و صابون بشویید. در عین حال آب و غذای کافی به همراه داشته باشید و تا جای ممکن در طول مسافرت، غذا را برای مصرف یک وعده غذایی تهیه کنید. در هر صورت باقی مانده غذا را در ظرف سربسته و در مکان سرد نگهداری کنید و قبل از مصرف غذای باقیمانده آن را به مدت کافی حرارت دهید. اگر مجبور به صرف غذا در اغذیه فروشی‌ها و رستوران‌های بین راه هستید، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید در غیر این صورت از مصرف غذا در اماکن غیربهداشتی خودداری کنید.

معصومی با تاکید بر اینکه سعی کنید از غذاهای بسته‌بندی شده استفاده کنید، گفت: کنسروها را قبل از مصرف حتما ۲۰ دقیقه بجوشانید، از خرید قوطی‌های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا دارای نشتی خودداری کنید، در طی مسافرت از مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه از جمله خامه، کره، پنیر و کشک غیرپاستوریزه خودداری کنید، اگر در مسافرت مجبور به استفاده از شیرخام غیر پاستوریزه شدید، حتما آن را جوشانده و ۱۰ دقیقه در حال جوش به هم بزنید.

این متخصص طب اورژانس با بیان اینکه در سفر حتما از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید، افزود: در صورتی که از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید باید آن را جوشانده و سپس مصرف کنید. برای پیشگیری از اسهال در مسافرت از مصرف غذا در رستوران‌های غیربهداشتی بپرهیزید و در تهیه و مصرف غذا و میوه نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنید. در صورت ابتلا به اسهال در مسافرت بکوشید مایعات بیشتری مصرف کنید و از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنید. چون عوارض آن‌ها زیاد است و اثری در کاهش دوره اسهال ندارند.

معصومی تاکید کرد: برای جلوگیری از رشد باکتری در مواد غذایی، هنگام مصرف غذاهای گرم آنها را در دمای بالای ۶۰ درجه سانتی‌گراد حرارت داده و سپس مصرف کنید. غذاهای سرد را هم در دمای کمتر از چهار درجه سانتی‌گراد نگهدارید. همچنین توجه کنید که غذاهای خام و نیم‌پز ممکن است آلوده به عوامل عفونی باشند، بنابراین در مسافرت از مصرف آنها بپرهیزید. علاوه بر این از مصرف مواد غذایی، به ویژه نوشیدنی‌های دستفروشان در مسافرت بپرهیزید.

وی با بیان اینکه از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر در طول زندگی خود دچار بیماری مسافرت می‌شوند، ادامه داد: این بیماری که در کودکان شایع‌تر است، موجب تهوع، استفراغ و سردرد در افراد حساس می‌شود. اگر در حین سفر به بیماری مسافرت دچار شدید، سعی کنید در طول نشستن در وسایل نقلیه کاملا به صندلی تکیه داده و صندلی را به حالت نیمه خوابیده درآورید. بهتر است در قسمتی از وسیله نقلیه بنشینید که کمترین تکان را دارد و از درون خودرو به مناظر نگاه نکنید و یا اگر در قایق یا کشتی هستید به موج ها ننگرید و فقط به افق چشم بدوزید. سعی کنید از شب قبل از مسافرت کمتر غذا و نوشیدنی بخورید و در طول راه نیز شکم خود را سبک نگاه دارید. سعی کنید در مسافرت یک کیف مخصوص وسایل و اقلام بهداشتی به همراه داشته باشید. در این کیف کارت یا دفترچه بیمه خدمات درمانی خود و همسفران‌تان و آخرین نسخه‌های پزشکی‌تان را قرار دهید. بیماران قلبی هم هنگام مسافرت آخرین نوار قلب و نسخه خود را همراه داشته باشند. اگر داروهایی را به طور مرتب مصرف می‌کنید، به مقدار کافی آن ها را به همراه ببرید.

معصومی همچنین گفت: اگر مبتلا به آسم، حساسیت، تشنج صرعی، بیماری‌های قلبی، بیماری قند یا بیماری‌های خاص دیگری هستید، هنگام مسافرت برچسب هشداردهنده روی پیراهن، گردن بند یا مچ بند داشته باشید. در مسافرت مقداری داروهای اولیه مانند مسکن‌های ساده، پماد سوختگی، قرص مسافرت، محلول‌های ضدعفونی و وسایل پانسمان در کیف بهداشتی خود همراه ببرید. در مسافرت به مناطق گرم و پیاده‌روی در زیر نور خورشید، حتما خود را بپوشانید تا از ابتلا به آفتاب سوختگی پیشگیری شود. از کرم های ضد آفتاب مناسب استفاده کنید و هنگام مسافرت در کیف بهداشتی خود نام ونشانی نزدیک‌ترین اقوام و آشنایان خود را بگذارید. همچنین در صورت ابتلا به بیماری‌های خاص در یک دفترچه نوع بیماری و وضعیت خود، داروهای مصرفی و مدت ابتلا به بیماری را بنویسید. افراد دیابتی‌ هم مراقب باشند. زیرا در طول سفر به دلیل تغییرات منطقه‌ای و نوع غذای متفاوت، حفظ قند خون در مقدار طبیعی مشکل خواهد بود. همچنین قبل از سفر تعداد بیشتری از قرص‌های خود را بردارند. برای این که قند خون را در حد نرمال نگه دارند نیز فاصله بین خوردن غذا و داروهایشان را کم کنید.

وی ادامه داد: بیماران دیابتی باید در سفر بیشتر از مواقع عادی قند خون خود را اندازه بگیرند و داروهای خود را در ظرف ضد آب بسته‌بندی کند.

معصومی با بیان اینکه شرایط نگهداری داروها را بر اساس بروشور آنها رعایت کنید، گفت: غذاهای باقیمانده را سریعا در یخچال قرار دهید. از نگهداری غذا در فضای اتاق بیش از دو ساعت خودداری کنید. غذاهای پخته و خام را در قفسه‌های جدا از هم در یخچال قرار دهید. گوشت قرمز را در دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد کاملا پخته و سپس مصرف کنید و گوشت ماکیان را نیز در دمای۷۳ درجه سانتی‌گراد پخته میل کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟