پس از التهابهای اخیر در بازار و همچنین افزایش قیمتها به ویژه نرخ ارز و سکه، برخی نمایندگان مجلس هفته گذشته با امضای نامهای به رئیسجمهور، خواستار ترمیم کابینه شده و اعلام کردند، در صورت ترمیم نشدن کابینه از سوی روحانی، خود دست به کار خواهند شد.
به گزارش «تابناک»؛ هفته گذشته، استیضاح بیژن زنگنه، وزیر نفت به تصویب کمیسیون انرژی رسید و به هیأت رئیسه مجلس اعلام شد تا در جلسه علنی اعلام وصول شود. از سوی دیگر، برخی نمایندگان مجلس، به دنبال جمع کردن امضا برای استیضاح برخی وزرا از جمله وزیر کار، وزیر اقتصاد و وزیر صنعت هستند.
البته به نظر میرسد، اجماع کاملی بر این استیضاحها نیست و نمایندگان مجلس با توجه به فشارهای خارج از صحن و عموما مردم عادی، امضا جمع آوری کرده اند، به گونهای که حتی علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز در مورد انفعال نمایندگان برای جمع آوری امضا انتقاد کرده است.
به گفته یکی از نمایندگان، لاریجانی پیش از جلسه علنی روز گذشته، از نمایندگان خواسته برای استیضاح وزرا هماهنگ عمل کنند، زیرا اگر این بار استیضاح وزرا رأی نیاورد، به ضرر مجلس است و شأن و آبروی مجلس زیر سؤال میرود.
این نماینده مجلس ادامه داد: رئیس مجلس با استیضاح وزرا مخالفتی نداشته و فقط معتقد است این استیضاحها باید نظاممند و دقیق باشد که رأی نمایندگان را جلب کند.
علیرضا رحیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفت وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: البته باید از خود استیضاح کنندههای وزرا پرسید، چرا تصمیم دارند، این استیضاحها شکل بگیرد؛ البته بحث ما این است که تغییرات در کابینه به هر حال لازم است، ولی باید با برنامه باشد.
این نماینده مجلس گفت: هرچقدر استیضاحها برنامه ریزی شده و جدی و با امضای بالاتر باشد، بهتر نتیجه میدهد و برعکس هر چقدر انشقاق و بی برنامگی در کار باشد، شکست و بی نتیجه شدن استیضاحها را رقم خواهد زد.
متأسفانه آنچه امروز در مجلس با آن مواجه هستیم، استیضاحهایی است که حمایتهای فراکسیونی و جناحی را با خود ندارد و در واقع، نه وجهه فراکسیونی دارد و نه حتی در فراکسیونهای غیر سیاسی روی این موضوع توافقی دارند و همه اقدامات تقریبا شخصی و بر اساس نظر شخصی نمایندگان بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: هم اکنون یک نوع به هم ریختگی خاص در مطرح شدن استیضاحها دیده میشود و بیشتر قائم به اشخاص است تا اینکه جناحی و سیاسی باشد. تجربه نشان داده که مجلس به گرایشهای فردی و گروهی اهمیت کمتری داده و بنابراین، معمولا به نتیجه مشخصی نخواهد رسید.
این نماینده مجلس در پاسخ به این که آیا فراکسیون امید وارد موضوع استیضاح وزرا و تغییرات کابینه خواهد شد یا نه، گفت: فراکسیون امید هنوز تصمیمی در این باره نگرفته و احتمالا در روزهای آینده نشستی در این باره داشته باشیم، اما این موضوع رسما مطرح نیست.
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: با توجه به اوضاع کنونی کشور، بسیاری از نمایندگان احساس تکلیف میکنند و دوست دارند مجلس را از حالت انفعال خارج کنند؛ البته احساس تلکلیف کردن نمایندگان ارزشمند است. ارزش آن زمانی بیشتر نمود پیدا میکند که به یک حرکت جمعی تبدیل و در قالب فراکسیون یا اجماع کامل مجلس مطرح شود.
وی گفت: استیضاح به هر حال برای کشور مفید خواهد بود، به شرطی که با اهداف مشخصی صورت گیرد، البته همه چیز به گزینههای جدید که معرفی میشود، بستگی دارد و باید فردی معرفی شود که بتواند شرایط موجود را به کنترل خود درآورد.
همچنین محمدرضا بادامچی، با اشاره به اوضاع اقتصادی کشور و درخواست برخی از نمایندگان برای استیضاح بعضی از وزرای کابینه، با تأکید بر این که رئیسجمهور باید سکوت را کنار گذاشته و مشکلات و موانع پیش روی خود و دولت را با مردم در میان بگذارد، گفت: متأسفانه طیفی وجود دارد که تنها رئیسجمهور را مسبب مشکلات و معضلات جامعه میداند و میخواهد وی را ناکارآمد جلوه دهد، در حالی که این موضوع از واقعیت به دور است و ما نمیتوانیم تمام مشکلات را به گردن رئیسجمهور بیندازیم.
این عضو فراکسیون امید در خصوص درخواست نمایندگان مجلس از دولت برای ترمیم کابینه هم گفت: معتقدیم در صورت محقق شدن این خواسته، کمک بزرگی به حل مشکلات خواهد شد و اگر رئیسجمهور با توجه به التهابات اقتصادی ـ که در چند ماه اخیر در جامعه به وجود آمده ـ بپذیرد که در همکاری با برخی اعضای تیم اقتصادی خود تجدیدنظر کند، این میتواند تأثیر مطلوبی بر جامعه داشته باشد و این پیام را دارد که رئیسجمهور برای حل مشکلات مصمم است. البته نباید این گونه باشد که برخی افراد که اهداف دیگری را دنبال میکنند، با تحت فشار قرار دادن دولت، به خواستههای خود برسند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.