کشمکش معدل‌ها برای ورود به دانشگاه‌های ممتاز

کد خبر: ۸۱۸۹۶۰
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۲ 23 July 2018
|
5075 بازدید
|
۵

کشمکش ها درباره تأثیر قطعی 30 درصدی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور 98 همچنان ادامه دارد. دو هفته‌ای می‌شود که کمیته پذیرش دانشجو تأثیر قطعی 30 درصدی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان را تصویب کرده و از همان روز تصویب، بسیاری از خانواده‌ها و دانش‌آموزان نسبت به این موضوع اعتراض داشتند و اعلام کردند که این مصوبه بر خلاف عدالت آموزشی است. منتقدان از سازمان سنجش، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم درخواست کردند تا مصوبه شورای سنجش پذیرش دانشجو را اصلاح کنند، چرا که با اجرایی شدن این مصوبه شانس قبولی آنها در کنکور پایین می‌آید. این اعتراضات تنها محدود به رسانه‌های عمومی نمی‌شود بلکه به فضای مجازی هم کشیده شده.

به گزارش روزنامه ایران، بسیاری از دانش‌آموزان به همراه کارشناسان تعلیم و تربیت در فضای مجازی هشتگ‌های فراوانی با عنوان نه به تأثیر قطعی امتحانات نهایی، میزان رأی ملت است، 85 درصد دانش‌آموزان با تأثیر معدل در نتایج کنکور مخالفند را به راه انداختند. البته بسیاری از داوطلبان کنکور هم به صفحه اینستاگرام وزیر علوم و حساب کاربری توییتر وزیر آموزش و پرورش حمله کردند و این مصوبه را ناعادلانه توصیف کردند. البته واکنش‌ها نسبت به تأثیر 30 درصدی سوابق تحصیلی آنقدر زیاد بود که نمایندگان مجلس هم به ناچار به این موضوع ورود کردند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در واکنش به اعتراض دانش‌آموزان اعلام کرد: این موضوع در کمیسیون آموزش مجلس مطرح و قرار بر این شد کارگروهی تشکیل شود تا در آن به مسائل این مصوبه بپردازیم. فاطمه سعیدی تأکید کرد: به داوطلبان قول می‌دهیم این مسأله را دنبال می‌کنیم و ابهامات را برطرف کنیم.

عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به این‌که با تأثیر 30 درصدی قطعی معدل در کنکور موافق نیست، اظهار کرد: زمانی با این مهم موافق هستم که مناطق محروم به شکل خاص دیده شوند؛ اگر 30 درصد برای تمام دانش‌آموزان در نظرگرفته شود چه آن افرادی که از امکانات مطلوب برخوردار هستند و چه آنانی که از امکانات مطلوب برخوردار نیستند، موضوع عدالت آموزشی را به چالش می‌کشاند. البته دیروز اعضای کمیته پذیرش دانشجو در کمیسیون آموزش مجلس حاضر شدند تا پاسخ ابهامات به وجود آمده را بدهند؛ موضوعی که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» اعلام کرد: واکنش‌ها به تأثیر قطعی 30 درصدی برای خیلی از نمایندگان مهم بوده است برای همین اعضای کمیسیون آموزش مجلس از ما خواستند تا درباره ابهامات این مصوبه توضیحاتی ارائه کنیم.

وی تأکید کرد: ممکن است کمیسیون درخواست‌ها و توصیه‌هایی داشته باشد و از ما بخواهد این مصوبه را اصلاح کنیم.البته تا کنکور 98 زمان زیادی باقی مانده است و ما در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

نخبه کشی نکنیم

قائم مقام سازمان دیدبان عدالت و شفافیت و کارشناس تعلیم و تربیت منتقد اصلی تأثیر قطعی 30 درصدی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور است. محسن جلواتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» اعلام کرد: در تأثیر مثبت سوابق تحصیلی نمره خوب یک دانش‌آموز هنگامی اعمال می‌شود که باعث افزایش تراز کنکور او در آن درس می‌شود برخلاف تأثیر قطعی که اگر نمره 19 یا 20 دانش‌آموز هم باعث کاهش تراز نمره کنکور او بشود این نمره را تأثیر می‌دهند. این قانون مایه ظلم آشکاری به دانش‌آموزان درسخوان و نخبه است.

جلواتی تأکید کرد: ما از شورای سنجش و پذیرش کنکور تعجب کردیم که چطور تأثیر 30 درصدی قطعی را تصویب کردند. این قانون بی‌عدالتی در حق دانش‌آموزان نخبه است. ما زمانی می‌توانیم ادعا کنیم می‌توانیم 30 درصد نمره نهایی را قطعی کنیم که بتوانیم امتحانات نهایی استاندارد و بدون تخلف برگزار کنیم.شما می‌بینید هر سال سؤالات امتحان نهایی لو می‌رود. وزارت آموزش و پرورش چطور می‌تواند امنیت امتحانات را بالا ببرد.این مصوبه راه تخلف در آموزش و پرورش را افزایش می‌دهد. با اجرایی شدن این قانون نمره فروشی در مدارس افزایش پیدا می‌کند و غیرانتفاعی‌ها هم دیگر شرایط خاص تری برای ثبت نام دانش‌آموزان در نظر می‌گیرند و البته شهریه‌های غیرانتفاعی‌ها هم افزیش پیدا می‌کند. این مصوبه کارشناسی نشده، به نفع مافیای کنکور و سوداگران آموزشی است که ما نمود آن را در صداوسیما مشاهده می‌کنیم. اگر امتحانات نهایی تأثیر مستقیم روی کنکور ۹۸ داشته باشد این مافیا بسیار فربه‌تر خواهد شد.

وی به نخبه کشی دانش‌آموزان با اجرایی شدن این مصوبه اشاره کرد و گفت: در کل کشور 100 هزار دانش‌آموز هستند که معدل بین 19 تا 20 دارند. همچنین حدود 5 هزار دانش‌آموز هم معدل 20 دارند. این دانش‌آموزان جزو نخبگان مدارس محسوب می‌شوند که می‌خواهند در بهترین دانشگاهها تحصیل کنند. با اجرای این قانون حدود 100 هزار دانش‌آموز ممتاز نمی‌توانند با دانش‌آموزان معدل 20 رقابت کنند. ممکن است آن معدل 20 خرید نمره به این معدل رسیده باشد و آن معدل 19 در منطقه محروم آموزشی تحصیل کند.

جلواتی درباره میزان سوابق تحصیلی نظام قدیم‌ هم در این قانون گفت: افرادی که پیش از سال ۸۴ دیپلم گرفتند، سوابق تحصیلی‌شان در کنکور لحاظ نمی‌شود، این در حالی است که در مورد دانش‌آموزان نظام جدید میانگین تراز معدل و تراز نمره کنکور آن‎ها در نظر گرفته می‌شود، اما آن داوطلبی که پیش از سال ۸۴ دیپلم گرفته است، تنها تراز نمره کنکور در رتبه‌اش تأثیر دارد. با این حساب ما نظام جدیدی‌ها شانس بسیار پایینی در مقابل آنها داریم، زیرا سوابق تحصیلی داوطلبان نظام قدیم لحاظ نمی‌شود و تنها ترازشان در کنکور می‌تواند رتبه آنها را تعیین کند.

آموزش و پرورش تابع قانون است

عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش درباره موج اعتراضات داوطلبان کنکور 98 به تأثیر 30 درصدی و قطعی سوابق تحصیلی برای پذیرش دانشجو به تسنیم، اظهار کرد: برای سال 98 تأثیر 30 درصدی و قطعی سوابق تحصیلی در کنکور به قطعیت رسیده و این مسأله در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب شده است بنابراین برای کنکور 98 نمی‌تواند محل بحث باشد و نمی‌توان فرآیند را تغییر داد.

وی افزود: استدلال افرادی که به تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور معترضند اگرچه درست است اما قانون مصوب مجلس گفته که باید تلفیقی از کنکور و سوابق تحصیلی را در پذیرش دانشجویان ملاک قرار دهیم و وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش مجری قانون مصوب مجلس هستند.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: قانون سنجش و پذیرش دانشجو صراحت دارد که برای 15 درصد ظرفیت باقی مانده که شامل رشته‌های پرطرفدار است تلفیقی از سوابق تحصیلی و نمره آزمون‌های عمومی و اختصاصی کنکور ملاک باشد و هم‌اکنون در حال عمل به این قانون هستیم و اگر قانون تغییر کند می‌توان این بحث را مطرح کرد که ملاک پذیرش در 15 درصد ظرفیت باقی مانده که شامل رشته‌های پرطرفدار است فقط کنکور باشد.

وی گفت: بنده مجری قانون هستم و نمی‌توانم نظر شخصی خود را در این رابطه اعلام کنم و قانون را اجرا می‌کنیم اما اگر در فضای بحث نظری باشیم آنجا می‌توان جنبه‌های مختلفی را مطرح کرد اما بنده به عنوان رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش باید تابع قانون باشم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵
محمد از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
مدارس غیر انتفاعی به همه بیست می دهند و در عوض در مدارس تیزهوشان رقابت بر سر صدمها است آن وقت بیست غیر انتفاعی ها از نمرات تیزهوشان جلو می افتد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
منظور معدل نهایی هست که سوالها یکسان و در حوزه تصحیح میشود
ولی مساله مهم اینست که سوالها فروخته میشود یا اینکه در حوزه تصحیح اعمال نفوذ میشود و گرنه ربطی به غیر انتفاعی و تیزهوشان ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
کسی که 12 سال پیش دیپلم گرفته اصلا نیاید وارد دانشگاه بشه م
گر در رشته های کم طرفدار چون کسی که درر 12 سال نتوانسته وارد دانشگاه بشه حق وزود به رشته های پر طرفدار ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
یک کاری می کنند همه بچه هایشان را بفرستند خارج از کشور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
متاسفانه بااین روند لورفتن سوالات امتحانات نهایی تاثیر قطعی 30 درصد ظلمی آشکار در حق داوطلبان است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟