محکوم کردن ایرانی‌ها به پرمصرفی با آمار شبهه‌دار!

کد خبر: ۸۱۹۶۲۴
|
۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۹ 25 July 2018
|
5099 بازدید
|

درحالی که مسئولان صنعت برق همواره تاکید دارند سرانه مصرف برق در کشور بالاتر از استانداردهای جهانی است، چندی پیش آماری از سوی شورای جهانی انرژی در مورد سرانه مصرف برق در کشورهای مختلف منتشر شد که نشان می‌داد ایران جزو کشورهای کم مصرف برق در بین دیگر کشورها است، اما بر اساس تعبیر جدیدی که سخنگوی صنعت برق از آمار دارد، انگشت اتهام هنوز به‌سوی مصرف‌کنندگان نشانه رفته است.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمار منتشر شده از سوی شورای جهانی انرژی، میزان سرانه مصرف برق در ایران ۲.۹ مگاوات در ساعت برای هر نفر است و تنها کشورهایی مانند مصر (۱.۷) و عراق (۱.۲) کمتر از ایرانی‌ها برق مصرف می‌کنند؛ این درحالی است که میانگین سرانه مصرف برق در جهان ۳.۱ مگاوات ساعت به ازای هر نفر است و کشورهایی مانند قطر (۱۷)، کانادا (۱۵)، کویت (۱۴) و سوئد، آمریکا و عربستان (حدود ۱۳) به مراتب برق بیشتری از ایران مصرف می‌کنند.

اما در این میان، محمودرضا حقی‌فام، سخنگوی صنعت برق تعبیر جدیدی را درباره مصرف برق کشورها مطرح می‌کند. او در پاسخ به این سئوال که چرا باوجود مصرف نسبتا پایین برق در ایران که براساس آمارهای ذکر شده حتی از میانگین مصرف جهانی هم کمتر است، همواره مسئولان تاکید داشته‌اند که مصرف برق در ایران را بالا بخوانند؟ این استدلال را مطرح می‌کند که چون برخی از کشورهای بالایی این جدول از برق هم برای وسایل روزمره و هم برای گرمایش و پخت و پز استفاده می‌کنند و ایرانی‌ها برای این کار از گاز استفاده می‌کنند برای پیدا کردن مصرف واقعی برق در ایران باید مصرف گاز و برق را با یکدیگر تجمیع‌شده حساب کرد!

به نظر می‌رسد منظور سخنگوی صنعت برق مقایسه میزان مصرف مجموع انرژی ایران با کشورهای دیگر است که طبیعتا هم کارشناسان داخلی و هم کارشناسان خارجی به پرمصرفی ایرانی‌ها در حوزه انرژی تاکید دارند، اما اگر فقط مقایسه مصرف برق کشورها با یکدیگر مدنظر باشد، تجمیع مصرف برق و گاز با یکدیگر اساسا درستی اطلاعات مدیران صنعت برق را زیر سئوال می‌برد.

به گفته سخنگوی صنعت برق، کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، کل انرژی خانگی خود را با استفاده از مصرف برق تامین می کنند در حالی که خانوارهای ایرانی از دو انرژی گاز و برق برخوردار هستند. وی با بیان اینکه در اروپا و آمریکا، وسایلی از جمله اجاق گاز و تجهیزات گرمایشی، برقی هستند اما در ایران این تجهیزات از سوخت گاز استفاده می کنند، گفت:به دنبال این تحلیل های اشتباه، ما مصرف گاز و برق هر خانوار ایرانی را تجمیع و با مصرف برق خانوارهای اروپایی و آمریکایی مقایسه کرده ایم که نتیجه این مقایسه نشان می دهد مصرف ما بسیار بیشتر است.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: طبق تحلیل صورت گرفته در سال ۱۳۸۶ میزان معادل گازی که به برق تبدیل می شود برابر با ۱۰ هزار کیلووات ساعت است که حدود سه برابر میزان برق مصرفی در کشور است و اگر این میزان را با حدود ۳ مگاوات ساعت مصرف برق سرانه جمع کنیم، مجموع ۱۲.۹ مگاوات ساعتی سرانه مصرف برق هر نفر، ایران را در رتبه‌های بالای مصرف سرانه برق در جهان جای می‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۸
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
مجموع انرژی مصرفی سرانه در اکثر کشورهای جهان هم از ایران بالاتر است و این را با یک جستجوی ساده در اینترنت می توان فهمید. تازه عددی که خود این آقا برای تجمیع داده هم از برق بعضی کشورهای لیست مذکور پایین تر است. در ایران همیشه مردم متهم هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
من به شما قول میدهم امار مصرف گاز هم اشتباه غیر واقعی است کشوری که نیمی از آن سه تا چهار ماه سرد است و از گاز بیشتر برای پخت و پز استفاده میشود این آمار نمیتواند واقعی باشد مگر گاز صنعتی و نیروگاهها و خودروها را هم
حساب کرده باشند آمار اتلاف برق در خطوط را واقعی بدهند تا معلوم شود مقصر کیست
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
واقعان جالبه سرانه مصرف ما 2 ؟؟؟؟؟؟؟ قطر 17 کانادا 15 و..... ای خدا با اینهمه مصرف پایین باز متهم به پر مصرفی هستیم ؟
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
در مورد مصرف آب هم همینه. همه میدانند که بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است. وقتی که خود مسئولین اعلام میکنند برای به عمل آوردن یک کیلو هندوانه حدود 500 لیتر آب مصرف میشود، چرا در بخش خانگی به دنبال صرفه جویی هستیم.
اگر همان زمان از انرژی های تجدید پذیر مانند خورشید و باد برای تولید برق و گرمایش استفاده میکردیم و این همه هزینه برای تولید برق از سوختهای فسیلی نمیکردیم، الان این مشکلات نبود. وقتی که بادهای 120 روزه سیستان میاد ما به جای عزا گرفتن از این موهبت الهی برای تولید برق استفاده نمیکنیم چه کسی مقصر است؟
بهتر است مسئولین مدیریت کشور را درست انجام دهند. هر چند الان بسیار دیر شده است ولی میگن ماهی را هر وقت از آب بگیری تاره اس.
سعيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
اين كه واضحه مصرف ما بالاست. تازه كشورهايي كه نام بردي به نسبت جمعيتشون صنعت قوي هم دارند و بيشتر مصرف در صنعتشونه
کاوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
آمارها فقط با تحلیل دقیق ارزشمند هستند. این که مردم گاز مصرف می کنند و مسوولان آن را معادل برق محاسبه می کنند وقتی ارزش دارد که پارامترهایی مثل قیمت تمام شده گاز نسبت به برق و سهولت تامین گاز را در نظر بگیریم و از طرف دیگر پر مصرف بودن را یک بار به حساب مصرف کننده بگذاریم. نه این که تابستان مصرف کننده را به مصرف غیر متعارف برق متهم کنیم و زمستان همین اتهام را در مورد گاز مطرح کنیم. به عبارت دیگر اگر دولت فکر می کند بهتر است برق را جایگزین گاز کند باید با برنامه ای مشخص در طول زمانی معین این تغییر در نوع مصرف ایجاد شود. مردم ما اگر از اروپایی ها فهیم تر و متمدن تر نباشند کمتر هم نیستند. یک بار برای همیشه مسوولان ضعف مدیریت خود را به نبودن خرد جمعی در مصرف وصل نفرمایند تا مسایل حل شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
عزیز شما چرا کامل خبر نمیدی!! تو خیلی کشورا برق منبع اصلی انرژی نه مثل ما که گاز هم داریم! لطفا یا کامل تحلیل کنید یا نکنید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
حالا اونش مهم نیست که ما اگه گازو باهاش جمع کنیم چقدر میشه!!! مهم اینه که چرا تولید برق کشور اینقدر پایینو ضعیفه که با اینکه کمتر از مصرف جهانیه بازم کمبود برق داریم!!!!
در ضمن گاز رو خدا خواسته به ما بده که استفاده کنیم!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
اینم مثل مقایسه قیمتها با سایر نقاط جهان بدون در نظر گرفتن درآمد سرانه است!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
ظاهرا مسئولین به هر روشی متوسل می شوند تا افزایش غیر عادی قیمت برق و قصور آنها در افزایش ظرفیت شبکه را گردن مردم بیندازند حتی اگر این روش مقایسه مصرف گاز با برق کشورهای دیگر باشد وقتی در کاری منطق از بین برود اوضاع می شود این
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟